Web Analytics Made Easy - Statcounter

دوازدهمین نشست وزیران نفت و انرژی کشورهای تولیدکننده عضو و غیرعضو اوپک شامگاه پنجشنبه (۱۳ آذرماه) با صدور بیانیه‌ای به کار خود پایان داد.

ابتدای نشست به نیکولای شولگینوف، وزیر جدید انرژی روسیه خوشامد گفته شد همچنین بر حقوق ملت‌ها و دولت‌ها و حاکمیت دائمی بر ثروت و منابع طبیعی‌شان تاکید شد.

در ادامه به تعهد کشورهای تولیدکننده حاضر در توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) بر منافع مشترک کشورهای تولیدکننده، عرضه کارآمد، مقرون به صرفه و مطمئن برای مصرف‌کنندگان و بازگشت منصفانه سرمایه‌گذاری و بازار پایدار تأکید شد؛ توافق دهمین نشست فوق‌العاده اوپک و غیر اوپک در ۱۲ آوریل سال ۲۰۲۰ برای کاهش تدریجی تولید نفت خام و اجماع یازدهمین نشست اوپک و غیر اوپک در ششم ژوئن نیز مورد توجه قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست از عملکرد مثبت اعضا در پایبندی به توافق کاهش تولید از زمان نشست وزیران اوپک و غیر اوپک در ماه ژوئن و از اقدام سازنده بسیاری از کشورها برای جبران تخلف‌های خود در ماه‌های گذشته بر اساس توافق نشست وزارتی در ماه ژوئن و ماه سپتامبر ۲۰۲۰ استقبال شد و با نگاهی به آینده، بر اهمیت تلاش همه شرکت‌کنندگان در توافقنامه همکاری (DOC) و تولیدکنندگان عمده نفت برای برقراری توازن و تثبیت بازار تاکید شد.

همچنین گفته شد که قرنطینه و محدویت‌های دوباره و اقدام‌های سختگیرانه‌تر برای مهار ویروس کرونا با تردیدهای بسیار در فصل زمستان، همچنان بر اقتصاد جهانی و بهبود تقاضای نفت تأثیر می‌گذارد.

بر مبنای توافقنامه همکاری اوپک و غیراوپک ‌(DOC)، با توجه به بنیان‌های کنونی بازار نفت و چشم‌انداز سال ۲۰۲۱، در این نشست بر پایبندی به توافق کاهش عرضه در ۱۲ آوریل ۲۰۲۰ که در ماه‌های ژوئن و سپتامبر هم اصلاح شده بود، تاکید شد تا به تدریج و با توجه به شرایط بازار تسهیل کاهش (افزایش تولید) به روزانه دو میلیون بشکه برسد.

کشورهای شرکت‌کننده در توافقنامه همکاری نیز تصمیم گرفتند در ماه ژانویه ۲۰۲۱، به‌صورت داوطلبانه تولید را ۵۰۰ هزار بشکه در روز تسهیل کنند و این رقم را از روزانه ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه به ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز برسانند.

افزون بر این، کشورهای شرکت‎‌کننده در توافقنامه همکاری مشترک توافق کردند که از ماه ژانویه نشست وزیران اوپک و غیر اوپک را - برای ارزیابی شرایط بازار و تصمیم گیری درباره تعدیل بیشتر تولید در ماه بعد از آن - به صورت ماهانه برگزار کنند و تسهیل تولید ماهانه بیشتر از ۵۰۰ هزار بشکه در روز نباشد.

در این نشست همچنین توافق شد که دوره جبران تخلف تعیین‌شده در یازدهمین نشست وزیران اوپک و غیراوپک و پس از آن در سپتامبر ۲۰۲۰ برای دوره ژانویه تا پایان مارس ۲۰۲۱ تمدید شود، تا این اطمینان حاصل شود که همه کشورهای شرکت‌کننده در توافقنامه همکاری تخطی در پایبندی را جبران می‌کنند.

کشورهای عضو و غیر اوپک، از عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی خواستند که به نقش خود به عنوان رئیس نشست اوپک و غیر اوپک ادامه دهد. همه کشورهای شرکت‌کننده از استقامت، تلاش و پشتکار فوق‌العاده وی در کمک به مقابله با آثار منفی همه‌گیری ویروس کرونا و ایجاد ثبات در بازار نفت از طریق اجرای موفقیت‌آمیز اهداف توافقنامه همکاری قدردانی کردند. عبدالعزیز بن سلمان نیز ادامه فعالیت به عنوان رئیس نشست را پذیرفت و متعهد شد که با قدرت برقراری ثبات پایدار بازار نفت مورد نظر تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان را پیگیری کند.

در دوازدهمین نشست وزیران نفت و انرژی کشورهای تولیدکننده عضو و غیرعضو اوپک همچنین از الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، برای همکاری در ریاست این نشست قدردانی و از وی خواسته شد تا به نقش خود در اداره این نشست ادامه دهد و از وی به‌ دلیل تلاش‌های خستگی‌ناپذیر و حمایت قاطعانه‌اش از توافقنامه همکاری در دوران بسیار دشوار، قدردانی شد.

سرانجام به چهار سالگی امضای توافقنامه همکاری از ۱۰ دسامبر ۲۰۱۶ اشاره و از کشورهای شرکت‌کننده برای تعهد مداوم خود به اصول بنیادی این توافقنامه قدردانی شد.

   

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اوپک نفت تولید نفت کرونا و قرنطینه 500 هزار بشکه توافقنامه همکاری کشورهای تولیدکننده کشورهای شرکت کننده اوپک و غیر اوپک نشست وزیران هزار بشکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۲۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی

به گزارش خبرنگار مهر، آمار تولید و نیاز بازار سبب می‌شود تا محصولات مورد نیاز به ویژه در صنایع غذایی دچار کم‌بود و پیش‌بود نباشد. کم‌بود سبب افزایش قیمت و زیان مصرف کننده و پیش‌بود موجب کاهش قیمت و ضرر کشاورز می‌شود.

کشاورزان به دلیل عدم برنامه ریزی از سوی نهاد متولی، بر اساس تجربه و رخدادهای کوتاه مدت محصولی را برای کشت انتخاب می‌کنند. به عنوان مثال اگر سال گذشته تولید پیاز با حجم بالا بود و بازار با کم‌بود سیب زمینی رو به رو شد امسال کشاورزان حجم زیادی سیب زمینی کاشتند.

قیمت سبزی و صیفی جات از اواخر فروردین سال جاری روند افزایشی داشت و این امر به ویژه در بازار پیاز و گوجه فرنگی محسوس‌تر بود. در این باره رئیس اتحادیه میوه و تره بار افزایش قیمت‌ها را مربوط به نرخ محصولات از سوی بارفروشان اعلام کرد و گفت، تعیین قیمت در بازار بارفروشان بر اساس عرضه و تقاضا بوده که نوعی هرج و مرج به وجود آورده است.

در حوزه تأمین بازار گوجه فرنگی مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی هم گفت: دو پروژه مهم در استان‌های نیمه شمالی و جنوبی کشور برای تأمین گوجه‌فرنگی مورد نیاز در فصل پاییز پیگیری می‌شود.

حسین اصغری عنوان کرد: طی برنامه‌ریزی و مشورت با استان‌ها، پروژه افزایش تولید در مناطق جنوبی کشور از طریق افزایش سطح زیر کشت و عملکرد تولید در واحد سطح و پروژه نگهداری مزارع تولید تابستانه در استان‌های نیمه شمالی کشور برای تولید پاییزه گوجه‌فرنگی در دستور کار این دفتر قرار گرفته است. انتظار داریم با اجرای این دو پروژه حدود ۳۰۰ هزار تن گوجه‌فرنگی در فصل پاییز با هدف تأمین نیاز بازار داخلی و خارجی تولید شود.

وی با بیان اینکه مباحث مربوط به این دو پروژه از آذر ۱۴۰۲ پیگیری می‌شود، بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی در استان‌های شمالی کشور مانند قزوین، آذربایجان شرقی و آذربایجان‌غربی تاکید کرد و گفت: برای توسعه کشت داربستی این محصول حداقل باید در سطح یک هزار هکتار کار کنیم که در حال حاضر هم نمونه‌های موفقی از کشت داربستی در استان‌های قزوین و بخشی از استان فارس وجود دارد.

وی با بیان اینکه علت تاکید بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی این است که با افزایش تولید، قیمت کنترل شود ادامه داد: برای تولید گوجه‌فرنگی در کشت داربستی، از ارقام فضای باز استفاده می‌شود هر چند که ارقام مشترک و دومنظوره فضای باز و گلخانه‌ای هم وجود دارد.

اصغری توسعه کشت گوجه‌فرنگی در فضای باز در مناطق مستعد با هدف افزایش تولید را از دیگر برنامه‌های این دفتر عنوان کرد و گفت: استان‌هایی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر و خوزستان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی اعلام آمادگی کرده‌اند. ‌

کد خبر 6092417 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • وزیر امور خارجه در پانزدهمین نشست سران اسلامی: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • ظرفیت تولید نفت امارات بی‌سروصدا افزایش یافت
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم