Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-26@11:41:19 GMT

پیش‌بینی بازار سرمایه؛ بورس آماده برای رشد

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۰۵۰۴۹

پیش‌بینی بازار سرمایه؛ بورس آماده برای رشد

بازار ارز و سکه در اواخر دومین هفته آذر ۹۹ روند صعودی داشت که این افزایش قیمت با شیب ملایمی همراه بود و بازار سرمایه همانند هفته گذشته شاهد رشد شاخص کل بود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، در دومین هفته آذر ۹۹ بازار سکه و ارز به طور کلی روند صعودی را تجربه کرد و سکه از کانال ۱۰ میلیون تومانی به پله ۱۲ میلیون تومان صعود کرد و ارز برخلاف هفته گذشته به کانال قیمتی بالاتری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای هفته روند افزایش قیمت با شیب ملایمی همراه بود و حتی در برخی ساعات شاهد کاهش قیمت سکه و ارز بودیم، اما در روز‌های پایانی هفته بازار ارز و سکه گوی سبقت را ربودند و میزان افزایش قیمت آن‌ها شدت گرفت از طرف دیگر بازار سرمایه همانند هفته گذشته روند صعودی را از سر گرفت و در اواسط هفته میزان افزایش شاخص کل بورس کاملا مشهود بود.
نرخ یورو بیش از یک هزار تومان افزایش یافت

در دومین هفته آذر نرخ ارز روند افزایشی داشت به طوری که دلار و یورو در اولین روز هفته به ترتیب با قیمت ۲۴ هزار و ۷۵۰ تومان و ۲۹ هزار و ۵۵۰ تومان به فروش رسیدند که دلار با افزایش ۷۲۰ تومانی به قیمت ۲۵ هزار و ۴۷۰ تومان رسید و یورو یک هزار و ۳۵۰ تومان گران شد و با مبلغ ۳۰ هزار و ۹۰۰ تومان داد و ستد شد.

افزایش یک میلیون تومانی نرخ سکه در دومین هفته قرنطینه

بازار طلا و سکه از افزایش قیمت جا نماند و همسو با بازار ارز روند صعودی را پیش گرفت به طوری که سکه با افزایش یک میلیون تومانی از قیمت ۱۰ میلوین و ۹۰۰ هزار تومان به کانال ۱۲ میلیون تومان رسید و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز در ابتدای هفته به قیمت یک میلیون و ۴۱ هزار تومان رسیده بود که به نرخ یک میلیون و ۱۲۰ تومان افزایش یافت.

افزایش قیمت طلا و سکه در دوران رکود شدید معاملات

محمد کشتی آرای نائب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر در باره علت تغییرات قیمت طلا و سکه گفت: با توجه به اینکه هفته دوم قرنطینه سپری شد و در این ایام با توجه به اینکه مراکز فروش طلا و سکه تعطیل بود و داد و ستد‌ها به شدت کاهش یافته بود، اما نکته قابل توجه این است که بر خلاف ۱۰ روز گذشته که قیمت جهانی طلا روند نزولی داشت، اما در چند روز اخیر نرخ اونس جهانی روند افزایشی را به خود گرفت به طوری که حدود ۶۰ دلار اونس جهانی افزایش یافت.

او افزود: قیمت ارز یکی از عوامل اثر گذار بر تغییر نرخ طلا و سکه بود به طوری که قیمت ارز در هفتته گذشته سیر نزولی به خود گرفته بود و همین امرسبب شد نرخ طلا و سکه کاهش یابد، اما در چند روز گذشته با افزایش تقاضای به وجود آمده برای ارز سبب افزایش قیمت آن شد که به دنبال آن نرخ طلا و سکه افزایش یافت.

کشتی آرای تصریح کرد: تغییرات قیمت اونس جهانی طلا و ارز سبب شد روند نزولی نرخ طلا و سکه تغییر کند چراکه سکه به کانال ۱۰ میلیون تومانی تومانی نزدیک شده بود در اواخر این هفته به ۱۲ میلیون تومان رسید این در حالی بود که معاملات به طور عمده تعطیل بود و داد و ستد‌ها در حداقل قرار داشت البته به طور کلی داد و ستد در کشور جریان داشت و خیلی از شهر‌هایی که در وضعیت نارنجی و سفید بودند معاملات انجام می‌شد، اما این معاملات به میزانی نبود که تاثیری بر روی قیمت طلا و سکه بگذارد.

او بیان کرد: هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در این هفته حدود یک میلیون تومان افزایش قیمت داشت نیم سکه نیز تقریبا ۴۰۰ هزار تومان نوسان قیمت را تجربه کرد همچنین ربع سکه با افزایش ۲۵۰ هزار تومانی همراه بود

کشتی آرای گفت: سکه‌های یک گرمی در این هفته حدود ۱۰۰ هزار تومان نوسان داشت و هر گرم طلای ۱۸ عیار هم ۱۶۰ هزار تومان گران شد.

نقدینگی در بوس افزایش می‌یابد

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه درباره روند صعودی بازار شاخص کل بورس در دومین هفته آذر ۹۹ گفت: در حال حاضر همچنان ورود کفه ورود نقدیگی به بازار سرمایه قوی است با توجه به رکود‌هایی که در بازار‌های موازی به ویژه در بازار طلا، خودرو، مسکن و متغلات شکل گرفته است بخشی از نقدی از نقدینگی در حال ورود به بازار سرمایه است و به نظر می‌رسد شرایط بازار در بلند مدت مثبت باشد.

در حال حاظر جریان نقدیگی به سمت بازار سرمایه است و انتطار می‌رود در هفته‌های آینده شخص کل بورس با رشد همراه باشد، اما قطعا با فراز و فرود‌هایی همراه خواهد بود چراکه در ۲ هفته گذشته شاخص کل ۲۵ درصد رشد کرده است و این فرصتی را مهیا می‌کند که برخی از معامله گر‌های کوتاه مدت اقدام به عرضه سهام بکنند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در حال حاضر در بازار جهانی قیمت ها‌ی مناسبی دیده می‌شود برخی از بازار‌ها از جمله نفت، فولاد، سنگ آهن، مس، سرب و روی که بازار بورس به آن‌ها وابسته است شرایط مناسبی دارند قیمت مس از نرخی پایین‌تر از ۷ هزار دلار هم اکنون به ۷ هزار و ۷۳۰ دلار رسید است که این امر خبر خوبی برای تولید کنندگان مس و فلز است و در مجموع بازار سرمایه نسبت به بازار‌های مالی دیگر از سود آوری بیشتر برخوردار بوده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ارزش سهام عدالت قیمت سکه قیمت دلار قیمت پراید بازار سرمایه بورس شاخص بورس دلار طلا دومین هفته آذر میلیون تومانی دومین هفته میلیون تومان نرخ طلا و سکه بازار سرمایه افزایش قیمت افزایش یافت تومان رسید روند صعودی هفته گذشته هزار تومان یک میلیون داد و ستد شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۵۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکن پس از ماه سرگیجه؛ پیش‌بینی وضعیت آینده بازار

بازار معاملات مسکن در اولین ماه از سال۱۴۰۳ با ۶ اتفاق همراه شد که مهم‌ترین آن‌ها «واکنش متفاوت از یکدیگر خریداران مصرفی و سرمایه‌ای» بود.

به گزارش دنیای اقتصاد، هنوز آمار رسمی از آنچه در زمینه قیمت و نبض معاملات خرید آپارتمان در تهران در فروردین رخ داده، منتشر نشده است، اما تحقیقات میدانی نشان می‌دهد دلار و تنش نظامی روی قیمت پیشنهادی فروشنده‌ها، قیمت قرارداد و همچنین رفتار بازیگران بازار اثر گذاشت. با این حال، چشم‌انداز بهاری بازار مسکن تحت‌تاثیر دو متغیر عمده است که یکی از آن‌ها، وزن بیشتری دارد.

اثر دو متغیر کلیدی بر بازار مسکن فروردین ماه، دست‌کم ۶ رویداد مهم را در ماه نیمه تعطیل این بازار، رقم زد. «افزایش تقاضا برای خرید آپارتمان» و «تغییر بهای فروش واحدهای مسکونی»، دو مورد از مهم‌ترین این رویدادهاست.

تازه‌ترین بررسی‌ها و تحقیقات میدانی از شرایط و چشم‌انداز بهاری بازار مسکن شهر تهران نشان می‌دهد، «وضعیت ریسک‌های غیراقتصادی» و «انتظارات تورمی» از یکسو و «رفت و برگشت قیمت دلار در دو کانال ۶۰ و ۷۰هزار تومانی»، معادلات رفتاری دو طیف خریدار و فروشنده مسکن را در فروردین ماه جهت داد.

بخش قابل‌توجهی از متقاضیان خرید و فروش مسکن که از ماه‌ها قبل در بازار با قصد انجام معامله (خرید و فروش) حضور داشتند، تحت‌تاثیر ریسک‌های غیراقتصادی و انتظارات تورمی ناشی از تنش بین ایران و اسرائیل و همچنین رفت و برگشت قیمت دلار در دو کانال متفاوت، فروردین ماه امسال را به یک ماه متفاوت نسبت به فروردین سال گذشته تبدیل کردند. فروردین امسال، به روایت واسطه‌های معاملات مسکن شهر تهران، در بخش قابل‌توجهی از محله‌ها و مناطق، حجم معاملات خرید آپارتمان تا دو برابر و حتی بیشتر افزایش یافت.

این در حالی است که بنا بر اظهارات برخی فعالان ملکی، حتی در برخی محله‌های خاص، به‌خصوص مناطق مورد توجه هر دو طیف تقاضای مصرف‌کننده و سرمایه‌گذار، این میزان افزایش به مراتب بیش از سایر محله‌های شهر بود. بعضی از فعالان مسکن این محله‌ها حتی از افزایش تا ۳ برابری حجم قراردادهای منعقدشده، در فروردین ماه امسال نسبت به فروردین سال گذشته که بازار به طور کامل در وضعیت رکود معاملات قرار داشت، خبر می‌دهند. فروردین ۱۴۰۲ حجم معاملات مسکن شهر تهران در مقایسه با فروردین ۱۴۰۱ تقریبا نصف شد.

آن‌ها همچنین به افزایش قیمت‌های پیشنهادی و قطعی خرید مسکن در آخرین روزهای فروردین و روزهای ابتدایی اردیبهشت نسبت به اسفند ۱۴۰۲، اشاره کرده و می‌گویند اثر ریسک‌های غیراقتصادی و رفت و برگشت قیمت دلار در فروردین ماه، «رفتار فروشنده‌ها» را در شکل «افزایش چند درصدی بهای فروش آپارتمان» و «رفتار خریداران مصمم به خرید» را در شکل «قطعی کردن خرید و انجام معامله مسکن» جهت داده است.

نتایج این بررسی‌ها نشان‌دهنده آن است که وضعیت پیش‌روی بازار مسکن در بهار امسال (اردیبهشت و خرداد)، عمدتا به دو فاکتور ریسک‌های غیراقتصادی موثر بر رفتار بازارها (متغیرهای بیرونی) از یکسو و تغییرات هزینه ساخت مسکن (موثر بر بهای نوسازها) از سوی دیگر، بستگی دارد. به طوری که اگر ثبات نسبی فعلی تحت‌تاثیر فروکش کردن ریسک‌های غیراقتصادی در بازارها به‌خصوص در بازار ارز ادامه داشته باشد، انتظار ثبات و حتی کاهش قیمت مسکن در ماه‌های آتی بعید نخواهد بود.

در واقع بازار در صورت ثبات نرخ ارز که هم‌اکنون بازیگردان اصلی رفتار متعاملان، جهت معاملات و تغییرات قیمت آپارتمان‌هاست، از استعداد ثبات و کاهش قیمت برخوردار است. سال گذشته نیز، ثبات در بازارهای موازی به‌خصوص بازار ارز منجر به کاهش قیمت مسکن از ابتدای تابستان برای ۵ ماه متوالی شد. از سوی دیگر شرایط پیش‌روی بازار مسکن در سال‌جاری از یک متغیر درونی یعنی تغییرات قیمت ساخت (تورم ساختمانی) نیز اثرپذیری دارد. هر چند اثر این رویداد بلندمدت نبوده و ابتدا بهای فروش نوسازها را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد. البته با توجه به کاهش سهم نوسازها در معاملات مسکن این اثر بر کل بازار، کوتاه‌مدت نخواهد بود.

چرا معاملات زیاد شد؟

واسطه‌های بازار معاملات مسکن در مناطق مختلف شهر تهران در حالی از افزایش حجم قراردادهای خرید و فروش آپارتمان در فروردین امسال در مقایسه با فروردین سال قبل خبر می‌دهند که به گفته آن‌ها، «نوسانات ارزی»، مهم‌ترین علت این افزایش است. در حالی که تحت‌تاثیر تشدید ریسک‌های غیراقتصادی ناشی از تنش اخیر بین ایران و اسرائیل، برای چند روز، قیمت دلار وارد کانال ۷۰هزار تومانی شد اما بازگشت دلار به کانال ۶۰هزار تومان، در روزهای آخر فروردین، طیفی از تقاضای خرید آپارتمان را مصمم به انجام معامله کرد.

به‌خصوص در مناطق مصرفی و پرتقاضا، بازار و متعاملان بیش از آنکه تحت‌تاثیر اثر تنش سیاسی باشند، با نگاه به تحولات اقتصادی و تغییرات نرخ ارز، از سال گذشته، در بازار حضور داشتند. در واقع گروهی از تقاضای مصرفی که زمستان سال گذشته، در نتیجه رشد قیمت دلار و اثرگذاری آن بر بازار در شکل کاهش فایل فروش و افزایش بهای پیشنهادی فروشنده‌های حاضر در بازار، خرید خود را به تعویق انداخته بودند، فروردین ماه قصد خود رابرای خرید آپارتمان عملی کردند. در واقع تنش سیاسی اثری روی رفتار این گروه از متقاضیان مسکن نداشت. بلکه پذیرش شرایط بازار، باعث شد، این گروه از متقاضیان معامله موردنظرشان را در بازار ملک به سرانجام برسانند.

زمستان پارسال، برخی از این متقاضیان امیدوار به بازگشت نرخ دلار به کانال ۵۰هزار تومانی و به دنبال آن بازگشت قیمت‌های پیشنهادی فروشنده‌ها به سطح پاییز و تابستان بودند، بنابراین خرید خود را به سال جدید موکول کردند.

البته بازگشت بخشی از فروشنده‌ها به بازار و افزایش تعداد فایل‌های فروش نیز در این زمینه موثر بود. برخی از فروشنده‌هایی که زمستان سال گذشته به دلیل نگرانی از افزایش قیمت‌ها در سال بعد تحت‌تاثیر نوسان دلاری فایل‌های خود را به طور موقت از بازار خارج کرده بودند یا از عرضه فایل به بازار خودداری می‌کردند، با مشاهده رفت و برگشت قیمت دلار، این فایل‌ها را وارد بازار کردند. البته این‌بار، بهای پیشنهادی را تا حدی افزایش دادند که این میزان افزایش در محله‌های مختلف متفاوت بوده است.

این موضوع دومین رویداد بهاری بازار مسکن در فروردین ماه امسال است. البته بخش قابل‌توجهی از فروشنده‌ها متقاضیان تبدیل به احسن آپارتمان‌ها هستند که در بخش دیگری از بازار در نقش خریدار حضور داشته و آپارتمان دیگری خریداری کردند.

تقاضای سرمایه‌ای نیز در برخی مناطق پرتقاضای شهر تهران که همواره مورد توجه دو طیف تقاضای مصرفی و سرمایه‌ای برای خرید آپارتمان بوده است (مانند منطقه ۵)، همسو با رفت و برگشت دلاری، وارد بازار شدند و رفتار آن‌ها متناسب با این رفت و برگشت دلاری بازار بهاری مسکن را تحت‌تاثیر قرار داد (رویداد سوم).

با این حال، فروردین امسال، غلبه تقاضا در بازار مسکن مربوط به تقاضای تبدیل به احسن بود و یک علت افزایش فایل فروش همزمان با افزایش تقاضا برای خرید مسکن نیز حضور این گروه از متقاضیان در بازار و افزایش سهم آن‌ها نسبت به سایر متقاضیان بود.

فروردین ماه امسال، بنا بر اظهار فعالان بازار مسکن شهر تهران معاملات مسکن در برخی از محله‌ها و مناطق شهر تا دو برابر نسبت به فروردین پارسال افزایش یافت (رویداد چهارم)؛ البته برخی از فعالان بازار در مناطق پرتقاضا که هر دو طیف سرمایه‌گذار و مصرف‌کننده در آن حضور دارند از افزایش تا ۳ برابری حجم قراردادهای خود در فروردین امسال خبر دادند.

شرایط متفاوت جنوب تهران

در حالی که فعالان بازار مسکن مناطق مصرفی واقع در نیمه شمالی و همچنین مناطق مرز دو نیمه شمال و جنوب تهران از افزایش تعداد معاملات خرید آپارتمان در فروردین ماه امسال خبر می‌دهند، اما برخی واسطه‌های مسکن مناطق جنوب شهر می‌گویند همچنان بازار معاملات مسکن این مناطق رکودی است و نه تنش سیاسی ایران و اسرائیل و نه رفت و برگشت دلاری اثر محسوسی روی حجم معاملات خرید و فروش در این محله‌ها نداشته است.

علت نیز مشخص است؛ این محله‌ها چندان مورد علاقه تقاضای سرمایه‌ای نیست و از سوی دیگر همچنان سطح قیمت‌ها با توان مالی متقاضیان مصرفی بسیار فاصله دارد. با این حال این فعالان ملکی از افزایش تعداد مراجعه‌ها و تماس‌ها از سوی متقاضیان خبر می‌دهند و امیدوارند در ادامه بهار بخشی از این تماس‌ها و مراجعه‌ها تبدیل به معامله شود (رویداد پنجم).

با این حال واسطه‌های بازار مسکن محله‌های جنوب شهر تهران هم از افزایش چند درصدی بهای پیشنهادی فروش آپارتمان خبر می‌دهند و می‌گویند فروشنده‌ها حول و حوش ۵درصد بهای پیشنهادی خود برای فروش آپارتمان را نسبت به اسفندماه افزایش داده‌اند.

هر چند هنوز خریدار مصممی برای این واحدها وجود ندارد. افزایش قیمت‌های پیشنهادی فروش مسکن در فروردین ماه در مقایسه با اسفند، ششمین رویداد بهاری بازار مسکن ۱۴۰۳ است. نتایج تحقیقات میدانی نشان می‌دهد، بهای پیشنهادی فروش آپارتمان در مناطق پرتقاضای نیمه شمالی تهران مانند منطقه ۴ و ۵ در برخی از فایل‌ها تا بیش از ۱۰درصد نیز رشد داشته است هر چند میزان افزایش قیمت در معاملات قطعی به روایت واسطه‌ها، حول و حوش ۱۰درصد بوده است.

در مناطق مصرفی مرز دو نیمه شمال و جنوب تهران مانند مناطق ۹ و ۱۰ که از پرتقاضاترین مناطق شهر تهران محسوب می‌شوند نیز بهای فروش آپارتمان بین ۵ تا ۷درصد نسبت به اسفند رشد داشته است و واسطه‌ها می‌گویند حجم معاملات آپارتمان در این مناطق نیز فروردین ماه امسال نسبت به فروردین پارسال رشد داشته و معامله با قیمت‌های جدید انجام می‌شود.

استعداد بهاری بازار مسکن

بررسی‌ها درباره چشم‌انداز پیش‌روی بازار مسکن در بهار ۱۴۰۳ حاکی از یک شرط مهم برای ثبات و حتی کاهش قیمت در این بازار است. در صورتی که ثبات نسبی در بازار ارز و سایر بازارها مشابه شرایط فعلی که تا حد زیادی ریسک‌های غیراقتصادی فروردین ماه فروکش کرده است، ادامه‌دار شود، بازار مسکن استعداد کاهش یا حتی ثبات قیمت را دارد.

البته متغیر تورم ساخت نیز در این زمینه موثر است؛ هر چند اثر این متغیر ابتدا خود را روی افزایش بهای واحدهای مسکونی نوساز آن هم در بازه میان‌مدت و بلندمدت نشان می‌دهد و از سوی دیگر با توجه به کاهش قابل‌توجه سهم نوسازها در معاملات مسکن، تورم تولید مسکن در کوتاه‌مدت، نمی‌تواند اثر چندانی بر تغییرات قیمت واحدهای مسکونی داشته باشد.

دیگر خبرها

  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده؛ زمان خرید خودرو هست یا خیر؟
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • بازار رمزارز‌ها / بیت‌کوین آماده شد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • مسکن پس از ماه سرگیجه؛ پیش‌بینی وضعیت آینده بازار
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان/ بیت کوین آماده شد
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳