Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@21:05:22 GMT

تولید صنعتی و ارزش پول ملی

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۰۶۳۶۳

تولید صنعتی و ارزش پول ملی

ساعت 24 - واقعیت این است که اکثریت شهروندان ایرانی تا همین چند سال پیش بیشترین بحث‌هایشان درباره پول و قدرت آن به تومان و ریال بود و در ذهن آنها داستانی به نام دلار کمتر جای گرفته بود. ولی در حال حاضر ایرانیان هنگامی که از منابع مالی سخن می‌گویند بیشتر از اینکه درباره ریال و تومان بگویند از دلار و یورو و لیر و درهم صحبت می‌کنند ولو مفهوم ارز را نمی‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نوشته قصد دارد به زبان ساده درباره قدرت پول نکاتی را یادآوری کند.

با گردشی در شهر و دیدن ویترین هر مغازه‌ای بدون اینکه واردش شویم متوجه می‌شویم آن فروشگاه از چه صنفی است. اگر ناآشنایی نیز برای اولین بار وارد ترمینال ورودی یک شهر شود، قبل از دیدن مرکز شهر تا حد زیادی به کیفیت زندگی شهروندان آن شهر پی می‌برد. مسافران خارجی هم که برای نخستین بار در فرودگاه پایتختی پیاده می‌شوند با دیدن ترمینال فرودگاهی و نیز کالاهایی که در فروشگاه‌ها عرضه می‌شود و نیز نوع برخورد عرضه‌کنندگان تا اندازه‌ای با واقعیت فرهنگ و مدیریت مردم و دولت آشنا می‌شوند. همچنین در این برخوردها با تبدیل پول خارجی به پول هر کشور می‌توان به قدرت پول آن کشور نیز پی برد.

با توجه به پیش‌گفتار بالا به اصل مقوله مطروحه در این نوشته می‌پردازم. پرسش این نوشته این است: قدرت پول هر کشور از کجا سرچشمه می‌گیرد و معرف چه عوامل موجود یا متاثر از چه سیاست‌های دولتی و باور و اعتماد ملی است؟ اما پیش از آن به نظرم می‌رسد با یک مثال بتوانم مساله را روشن‌تر توضیح بدهم.

اگر فرض کنیم کارخانه‌ای با سرمایه نقدینگی یک میلیون تومان تاسیس شده باشد، این میزان سرمایه وقتی قیمت بالایی دارد که آن در سه شیفت ‌کاری و ۲۴ساعته فعالیت تولید استاندارد داشته باشد. اگر آن کارخانه در ۲۴ ساعت، دو شیفت ‌کاری و ۱۶ساعت فعالیت کند یک‌سوم قدرت بازدهی آن سرمایه کاهش می‌یابد و چنانچه یک شیفت هشت ساعت کاری در شبانه‌روز مشغول تولید باشد دوسوم سرمایه ارزش را از دست می‌دهد. به این ترتیب ارزش سرمایه به کار گرفته شده در یک واحد صنعتی به میزان قدرتی بستگی دارد که آن کارخانه تولید می‌کند. در یک مقیاس بزرگتر می‌توان گفت ارزش پول ملی یک کشور به ارزش تولید واقعی و تجارت آن کشور بستگی دارد.

حال اگر قدرت پول را با شعاع وسیع‌تری به دنیای بیرون از مرزهای ملی پیوند بزنیم عناصر تاثیرگذاری می‌تواند (+ یا – ) بر قدرت پول دخالت مستقیم داشته باشد که به شرح زیر است:

۱- میزان تولید کالای صادراتی موجود

۲- تعداد شاغلان کارگران فنی و ماهری که اگر در روز هزار تومان تغذیه کند باید انرژی به دست آمده در بازوی کارگر فنی بیش از میزان مشخصی تولید ثروت کند.

۳- امنیت و امید به سرمایه‌گذاری

۴- مالیات عادلانه و بدون تبعیض، خودی و غیرخودی

۵- امنیت حاکمیت کشور

۶- اعتماد به دولت

۷- اطمینان از تامین مواد تولید به قیمت تمام‌شده به اضافه سود عادلانه

۸- قوانین عادلانه کار و بیمه

۹- کثرت رجال سیاسی به روز

۱۰- روابط سیاسی خارجی

۱۱- قدرت نظامی

۱۲- امنیت مرزها از ورود و خروج قاچاق

۱۳- فعالیت بانک‌های غیربنگاهی

۱۴- بینش قوه قضاییه نسبت به خودی و غیرخودی

۱۵- تعرفه‌ها و آیین‌نامه‌های گمرکی جهت تشویق فعالان اقتصادی.

عناصر یادشده در بالا که فهرست‌وار یادآوری شد میزان الحراره یا حرارت‌سنج قدرت پول با توان قدرت خرید یک کشور به حساب می‌آیند. اگر هرکدام از این ۱۵ عنصر در جایگاه خود باشد یا نباشد ارزش پول به همان نسبت (+ یا -) خواهد بود. در کشورهایی که شایسته‌سالاری نباشد و قدرت تولید صنعتی به دلیل به‌کارگیری مدیران بدون تخصص و بی‌تعهد روندی کاهنده داشته باشد پول ملی در بلندمدت به کاغذ پاره تبدیل می‌شود.

ناصر صدر کریمی-  فعال صنعتی – روزنامه جهان صنعت

منبع: ساعت24

کلیدواژه: قدرت پول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۶۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید

محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب ۲۶، ۱۸ و ۶ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.

رضوانی فر در خصوص عمده‌ترین کالای صادراتی در بین محصولات نساجی گفت:کف‌پوش‌های غیر‌مخملی باف با رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار، عمده‌ترین کالای صادر شده در بین این محصولات بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم ۱۶ درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، اظهار داشت: پس از آن، گمرک مشهد با ۱۱.۵ درصد و غرب تهران با ۹.۵ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

 معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در خصوص واردات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ افزود: در این مدت ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال ماقبل آن ۱۲ درصد افزایش نشان می دهد.

رضوانی‌فر گفت: امارات متحده عربی با ۳۸ درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با ۲۲ درصد و ترکیه با ۱۷.۶ درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال ۱۴۰۲ بوده اند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است، افزود: عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ به پارچه‌های تار و پود‌باف با ۴۳۳ میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن ۲۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول ۵۰ الی ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول ۶۳ _ ۶۱ کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • آثار مثبت احیای واحد های تعطیل بیش از سرمایه‌گذاری‌ های جدید است
  • تولید روزانه تراکتور در کشور به ۱۵۰ دستگاه رسید
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • ۱۰ هزار نفر در طرح های صنعتی ایلام مشغول به کار هستند
  • اشتغال ۶۳۰۰ نیروی کار در شهرک‌های صنعتی قشم
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
  • ۱۱۱ هکتار به اراضی صنعتی در دشتستان تخصیص یافت