Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: وزارت میراث فرهنگی در نظر دارد نسبت به واگذاری بهره‌برداری از ۵ بنای تاریخی استان اصفهان به سرمایه‌گذاران خصوصی اقدام کند. - اخبار استانها -

فریدون اللهیاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان اظهار داشت: وزارت میراث فرهنگی به جهت توسعه و نوآوری در گردشگری، به دنبال واگذاری بهره‌برداری از برخی بناهای تاریخی به بخش خصوصی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرمایه‌گذاران می‌توانند نسبت به بهره‌برداری مستقیم از بناهایی که از سوی میراث فرهنگی اعلام می‌شوند اقدام کنند.

وی افزود: در استان اصفهان 5 بنای تاریخی مشخص شده که سرمایه‌گذاران بخش خصوصی می‌توانند با بهره‌برداری از این بناها، هم به کسب و کار خود رونق بخشند و هم به توسعه گردشگری استان کمک کنند. چندین بنای تاریخی در مزایده‌های قبلی به سرمایه‌گذاران علاقمند واگذار شد که خوشبختانه نتایج مطلوبی حاصل شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان اینکه واگذاری بناها به معنای تصاحب مالکیت نیست گفت: وزارت میراث فرهنگی نسبت به واگذاری بهره‌برداری از بناهای تاریخی اقدام می‌کند و همچنان این بناها تحت پوشش میراث فرهنگی هستند. سرمایه‌گذاران با شرکت در مزایده‌ها، مسئولیت احیا و مرمت بنا را به عهده می‌گیرند و سپس می‌توانند به اشکال مختلف از آن بهره‌برداری کنند.

وی ادامه داد: هزینه‌های مرمت و احیا بناها، تجهیزات فعالیت‌های مدنظر سرمایه‌گذاران، میزان اجاره و دوره بهره‌برداری هر یک از این 5 بنا بررسی می‌شود و سپس از طریق فراخوان‌های عمومی به سمع و نظر سرمایه‌گذاران خواهد رسید. افراد علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این بخش می‌توانند با مراجعه به وبسایت صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دست‌بافت و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی به نشانی www.chre.ir اطلاعات لازم در این زمینه را کسب کنند.

اقامت در هتل‌‌های آذربایجان‌غربی به زیر 10 درصد رسید؛ بیکاری 600 نفر در حوزه گردشگریسازمان تامین اجتماعی امهال حق بیمه کسب‌وکارهای گردشگری را پذیرفتمعاون استاندار مرکزی: زندگی با کرونا به معنای تعطیلی گردشگری و صنایع دستی نیست

اللهیاری اضافه کرد: واگذاری بهره‌برداری از این بناها مطابق با چشم‌اندازهای گردشگری پس از کرونا است و وزارت میراث فرهنگی پیگیر این واگذاری‌ها خواهد بود. پس از مزایده و مرمت، این بناهای تاریخی می‌توانند وارد چرخه گردشگری شوند. واگذاری این‌ بناها فرصتی است که هم می‌تواند نجات‌بخش صنعت گردشگری در شرایط فعلی باشد و هم توسعه دهنده زیرساخت‌های گردشگری استان خواهد بود.

وی تصریح کرد: 5 بنای تاریخی که به بخش خصوصی واگذار خواهند شد شامل خانه سالک اصفهان، حمام شاه اصفهان، خانه مغنی اصفهان، خانه حکیم‌باشی کاشان و عصارخانه شهید عطاری آران و بیدگل هستند که کاربری هر کدام متفاوت است و با توجه به موضوعیت‌شان واگذار خواهند شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و  گردشگری استان اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر این بناها متروک و نیازمند به احیا گفت: در حال حاضر بازدیدی از این بناها صورت نمی‌گیرد اما زمانی که مرمت شوند و هر گونه بهره‌برداری از آن صورت گیرد، امکان بازدید از آنها فراهم می‌شود. نوع بازدیدکنندگان نیز با توجه به نیازهایشان متفاوت خواهد بود. برخی بازدیدکنندگان علاقه‌مند به استفاده از امکانات فراهم شده در این بناها هستند و برخی نیز صرفا به دلیل علاقه به معماری و ارزش‌های تاریخی و فرهنگی نسبت به بازدید از این مراکز اقدام می‌کنند.

وی تاکید کرد: تمامی این بناها تحت نظر میراث فرهنگی هستند و حتی مرمت این بناها باید مطابق با ضوابط وزارت میراث فرهنگی باشد. میراث فرهنگی استان و صندوق توسعه صنایع دستی و بهره‌برداری از اماکن تاریخی نیز همواره بر نحوه فعالیت‌ها نظارت دارد. همچنین پس از پایان دوره سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاران مکلف به انتقال بناها به میراث فرهنگی در یک شرایط مناسب هستند.

انتهای پیام/174/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واگذاری بهره برداری وزارت میراث فرهنگی گردشگری استان سرمایه گذاران استان اصفهان صنایع دستی بنای تاریخی بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۶۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند

سرهنگ محمدرضا زارعی گفت: برابر گزارش واصله به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سنندج مبنی بر حفاری غیرمجاز در منزل شخصی یکی از روستا‌های شهرستان قروه بررسی‌ها و تحقیقات در دستور کار قرار گرفت.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: با همراهی فرماندهی انتظامی بخش سریش‌آباد قروه، سرپرست اداره میراث‌فرهنگی قروه و یگان شهرستان و پس از بازدید از منزل شخصی، ٣ نفر با هویت بومی شناسایی و دستگیر شدند.

وی با بیان اینکه از متهمان یک دستگاه خودرو کشف و ضبط شد، افزود: متهمان اقدام به حفر یک چاله به عرض ٢ متر و عمق ١٥ متر به قصد کشف اشیای تاریخی کرده بودند.

 سرهنگ زارعی عنوان کرد: پرونده قضایی عوامل دستگیر شده تشکیل و این موضوع از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است.

 شهروندان در صورت اطلاع از فعالیت‌های غیرمجاز افراد سودجو و سوداگران آثار تاریخی، مراتب را در اسرع وقت به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان فرماندهی یگان حفاظت شماره تلفن ٠٨٧٣٣١٧٨٨٥٥ گزارش دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد