Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: معلولیت شامل طیف‌های مختلفی می‌شود که عدم رسیدگی به نیازها و مشکلات آنها می‌تواند فرد را دچار محدودیت‌هایی کند. در این راستا معلولان ذهنی ازجمله توانخواهانی هستند که باید با یک نوع نگاه علمی برای بررسی مشکلاتشان قدم برداشته شود.

هادی رخشان، مدرس و روانشناس کودکان کم توان ذهنی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه نگهداری و توجه به کم توانان ذهنی نیاز به توجه بیشتری دارد افزود: کودکان کم توان ذهنی روحیه‌ای شکننده و آسیب پذیر دارند و در این میان با آموزش اصولی می‌توان مهارت‌های مختلفی به آنان آموخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رخشان با اشاره به واژه‌هایی که در خصوص این کودکان به کار برده می‌شود گفت: واژه‌های مختلفی همانند مدد جو، کودکان با نیاز ویژه و یا کم توان ذهنی همه وهمه واژه‌هایی است که باید در خصوص آن به اشتراک برسیم.

وی با اشاره به بار معنایی مددجو گفت: این کلمه گویی بار معنایی منفی دارد، که کسی همواره نیازمند مدد و کمک است در حالی که ما نیاز به واژه‌ای داریم که مسئولین به دنبال آنها و رفع مشکلاتشان باشند.

رخشان با یادآوری اینکه این کودکان توانایی ویژه ای دارند، افزود: باید بستر و شرایط استاندارد و مناسب سازی برای رشد و بهبود شرایط معلولان عملی و اجرا شود.

وی با مقایسه شرایط معلولان در سایر کشورها خاطر نشان کرد: در آلمان یک فرد معلول در بهترین شرایط حتی بالاتر از سطح عادی قرار دارد و محیط برای اشتغال و فعالیت‌های متناسب با توانایی او مهیا است.

رخشان در ادامه افزود: معلولان در کشور ما خصوصاً معلولان ذهنی و خانواده ایشان نیازمند امکانات و حمایت‌های ویژه ای هستند، همانند دسترسی به یک روانشناس حرفه‌ای که از بدو تولد در کنار خانواده‌ها باشد تا آنها را از سردرگمی‌ها رها کند و قدرت پذیرش و سازگاری خانواده را بالا ببرد.

وی با اشاره به مشکلات والدین این کودکان گفت: باید برای خانواده این کودکان مسیر امنی ایجاد شود تا در هر رده سنی وهمزمان با رشد کودک شأن یک حس توأم با حمایت و آرامش داشته باشند.

رخشان با یادآوری اینکه برخی از این خانواده‌ها آنقدر در مشکلات غرق می‌شوند که خودشان را فراموش می‌کنند، افزود: وقتی حمایت در اطراف آنها کم می‌شود و حتی زمانی برای رسیدگی به نیازهای خودشان و حتی فرصتی برای گفتگو باقی نمی‌ماند ناچار مشکلات به شکل دیگری به آنها فشار می‌آورد و حتی منجر به جدایی می‌شود.

این روانشناس افزود: این موارد به طبقه مرفه یا متوسط و… ربطی ندارد و در همه موارد قابل مشاهده است

رخشان با بیان اینکه در سالهای اخیر شاهد رشد قابل توجه مراکز آموزشی و توانبخشی هستیم خاطر نشان کرد: متأسفانه حلقه مفقوده توجه به مسائل فرهنگی و مالی خانواده هاست که مشکلات بسیاری را در پی داشته است.

حرفه آموزی بستری مناسب برای فعالیت معلولان است

رخشان با یادآوری فعالیت معلولان ذهنی و کم توان در این مرکز در زمینه‌های مختلف فرهنگی و هنری افزود: شاید برای بسیاری جای تعجب داشت که این بچه‌ها بتوانند در فعالیتی همانند تئاتر و فیلم مشارکت کنند اما چندین دوره با حضور یک گروه متشکل از کم توانان ذهنی نمایش‌های مختلفی را به روی صحنه بردیم که در جشنواره‌های ملی و بین المللی معلولان هم مورد استقبال و توجه و حتی کسب مقام شدند.

وی با اشاره به فعالیت‌های مهارت آموزی این کودکان در این مرکز گفت: فعالیت‌هایی همانند گبه بافی، ساخت پاکت‌های هدیه و فعالیت‌های آموزشی از جمله فعالیت این بچه هاست.

رخشان در خصوص فعالیت‌های مهارتی کم توانان ذهنی افزود: بطور مثال پاکت‌های هدیه که بچه‌ها تولید می‌کنند با ضایعات کاغذ دیواری انجام می‌شود که برای بهبود فعالیت نیازمند جامعه‌ای تولید محور هستیم که این بازار با بستر سازی مناسب به یک ثبات برسد. و اگر این مسیر و رابطه دو سویه تقویت شود علاوه بر رونق کسب و کار کارفرما در زمینه کسب درآمد، استقلال مالی و اشتغال معلولان هم گامی مؤثر خواهد بود.

این مدرس با اشاره به معضل بیکاری و عدم اشتغال در معلولان گفت: باید شرکت‌ها و کارخانجات بزرگی همانند خودرو سازان با برون سپاری برخی کارها به معلولین از آنها در زمینه فعالیت‌های دستی حمایت کنند.

رخشان با اشاره به آموزش‌های مهارت اجتماعی گفت: آنچه به این بچه‌ها آموزش داده می‌شود این است که بتوانند بصورت مستقل در جامعه فعالیت کنند که نیازمند آن است که مردم با نگاهی بدون ترحم و با شکلی کاملاً عادی با آنها برخورد کنند، آنها را راهنمایی کنند و به آنها احترام بگذارند.

رخشان با گلایه از بی توجهی به آموزش معلولان گفت: در همین دوران کرونا بدون دسترسی به برنامه شاد و یا شبکه ای آموزشی در صدا و سیما، مربیان و مراکز توانبخشی از طریق گروه‌های اجتماعی مجازی در کنار خانواده‌ها هستند و با تولید محتوای آموزشی و همچنین آموزش آنلاین بچه‌ها را حمایت می‌کنند.

نقش جامعه در پذیرش معلولان / وظیفه اجتماعی ما چیست؟

رخشان با اشاره به نقش آموزش و پرورش در بهبود شرایط زندگی کودکان معلول و کم توان ذهنی گفت: بهترین حالت این است که بچه‌های عادی با این بچه‌ها بتوانند در شرایط مشترکی همکاری داشته باشند حداقل یک روز در هفته در یک کلاس مشترک وقت بگذرانند و آشنا شوند.

وی با بیان اینکه اردوها و گردش‌های دست جمعی بهترین فرصت برای تغییر نگاه نسل جدید به زندگی و شناخت کودکان کم توان ذهنی است افزود: اینکه بچه‌هایی با بهره هوشی عادی بتوانند در مراکز توانبخشی حضور پیدا کنند و در طی یک تعامل سازنده به شناخت متقابل دست یابند مسلماً شرایط بهتری را در اینده ایجاد خواهد کرد. بطور مثال با برگزاری اردو در یک تعامل سازنده کودکان کم توان می‌توانند قابلیت‌های خود را ارائه دهند و گبه بافی را به بچه‌های دیگر نشان دهند و کودکان عادی هم می‌توانند مهارت‌های ساده ای همانند نقاشی یا ساختن کاردستی را در کنار این بچه‌ها تجربه کنند.

وی با اشاره به اینکه تغییر را باید از امروز آغاز کرد افزود: تغییر نگرش نسل قبلی بسیار دشوار است و باید به فکر تعامل و درک متقابل میان کودکان امروز با شرایط ذهنی متفاوت باشیم.

رخشان با اشاره به اینکه جامعه ما نگرش مناسبی نسبت به این بچه‌ها ندارد، افزود: چرا مدیران ما حتی اگر در خانواده خود معلولی ذهنی دارند آن را عنوان نمی‌کنند و تصور می‌کنند نیاز این مراکز و بچه‌ها تنها در حمایت مالی و یا ترحم و دلسوزی خلاصه می‌شود؟

وی با بیان اینکه بزرگترین مشکل ما عدم شناخت و درک مناسب است افزود: برای بهبود این شرایط به عزمی همگانی نیاز داریم تا به جای توجه به تفاوت‌ها با تعامل و خلاقیت فاصله میان افراد معلول و غیر معلول جامعه را در کودکی کم کنیم تا در آینده هم شاهد پویایی بهتر جامعه باشیم‌. کودکان امروز اگر از کودکی در کنار کودکان دارای معلولیت زندگی کنند، با آنها تعامل داشته باشند و شناخت و درک کافی بین آنها بوجود بیاید مسلماً در بزرگسالی هم این ارتباط سازنده حفظ می‌شود و شاهد اتفاقات مثبتی خواهیم بود.

کد خبر 5087771

منبع: مهر

کلیدواژه: معلولان معلولیت ویروس کرونا محسن فخری زاده محدودیت های کرونایی شیوع کرونا آمار کرونا شیراز بوشهر بارش باران کرمانشاه شهرستان کرج گرگان شهرکرد لیگ برتر فوتبال ایران معلولان کودکان کم توان معلولان ذهنی کم توان ذهنی خانواده ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۷۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع 40 هزار اقلام توانبخشی بین معلولان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان گفت: از سال گذشته نهضت تامین و توزیع وسایل کمک توانبخشی اولویت دار شامل ویلچر، تشک مواج و سمعک به تعداد 4 هزار مورد بین معلولان دهک یک تا 7 که دارای معلولیت تایید شده در کمیسیون پزشکی تشخیص معلولیت بهزیستی بودند توزیع شد.

شیخانی با بیان اینکه این اقلام براساس نیاز سنجی صورت گرفته و با توجه به اینکه بیشترین نیاز معلولان اعلام شده بود در اولویت بوده، افزود: پارسال حدود 8 میلیارد تومان تامین اعتبار دراین خصوص انجام شده که امسال پیش بینی می شود این مبلغ حدود 8 تا 10 میلیارد تومان باشد.

وی گفت: افرادی که تاکنون  وسایل کمک توانبخشی را دریافت نکرده اند و  جامانده اند برای  دریافت این اقلام می توانند با مراجعه به ادارات شهرستانها درخواست خودشان را مطرح و در صورت تایید کمیسیون و یا کارشناس مربوطه این اقلام را دریافت کنند.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان گفت:  سال گذشته در مرحله اول برای این سه نوع اقلام توانبخشی  و امسال هم در صورت تامین اعتبار  برای تمام وسایل توانبخشی همچون وسایل کمک بینایی، کمک شنوایی، قطعات کاشت حلزون ، واکر ، کالسکه CP  برای معلولان برنامه ریزی شده است .

دیگر خبرها

  • شناسایی و دستگیری قاتل در خرم‌آباد
  • راه‌های تقویت اعتماد به نفس با افزایش سن
  • رعایت و ترویج الزامات استاندارد در جامعه نوعی امر به معروف است
  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان و معلولان تجهیز می شود
  • جهادگرانی که درس زندگی می‌دهند/ معلمان باید در قله کوه باشند
  • ۷ چالش بزرگ که شما را سرسخت‌تر از آدم‌های معمولی می‌کند
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه
  • توزیع 40 هزار اقلام توانبخشی بین معلولان خراسان جنوبی