Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@09:15:56 GMT

کاهش ۱۰۰ تنی مصرف روزانه ماهی در تهران

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۰۷۸۲۸

کاهش ۱۰۰ تنی مصرف روزانه ماهی در تهران

بازرس آبزیان اتحادیه پرنده و ماهی تهران گفت: به‌رغم اینکه در ماه‌های سرد سال مصرف ماهی در بین خانواده‌ها افزایش می‌یابد، اما با افزایش قیمت‌ها و هزینه‌های زندگی، مصرف آبزیان در تهران روزانه حدود ۱۰۰ تن کاهش یافته است.   به گزارش دنیای اقتصاد فخرالدین احمدی در گفت‌وگو با بازار افزود: سال گذشته روزانه به‌طور متوسط ۳۰۰ تن انواع آبزیان، ماهی‌های گرمابی، سردابی، استخوانی دریای خزر و ماهی‌های جنوب در تهران به فروش می‌رسید اما هم اکنون میزان فروش به حدود ۲۰۰ تن در روز کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

    این مقام مسوول در اتحادیه پرنده و ماهی تهران با بیان اینکه واسطه‌ها و دلالان در افزایش قیمت ماهی در بازار بسیار تاثیرگذار هستند، افزود: در حال حاضر ماهی قزل‌آلای صید شده در عمده فروشی‌ها به قیمت ۳۷ هزار تومان به فروش می‌رسد که با احتساب سود و سایر هزینه‌ها باید به قیمت ۴۵ هزار تومان در بازار به دست مصرف‌کنندگان برسد.   بازرس آبزیان اتحادیه پرنده و ماهی تهران بیان کرد: قیمت قزل‌آلای زنده بیش از قیمت قزل‌آلای صید شده است و هم اکنون قیمت آن در مزرعه 39هزار تومان است و با احتساب سود و هزینه‌های حمل و نقل هر کیلوگرم آن ۴۳ هزار تومان ارزش دارد و به قیمت ۵۵ هزار تومان به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد، اما با افزایش قیمت ماهی، مصرف آن نیز در بین خانواده‌ها کاهش یافته است.   به گفته این مقام مسوول در اتحادیه پرنده و ماهی تهران، هم‌اکنون قیمت یک تن ماهی قزل آلا در بازار ۳۷ میلیون تومان است در حالی که سال گذشته در همین موقع هر تن ماهی قزل آلا را ۲۰ میلیون تومان می‌خریدیم.    احمدی اظهارداشت: صاحبان واحدهای صنفی ماهی فروش در تهران به علت پایین بودن داد و ستد و کسادی بازار همواره از فروش خود گله دارند و اگر عرضه ماهی‌های استخوانی خزر و ماهی‌های جنوب در بازار افزایش یابد قیمت ماهی قزل‌آلا نیز در بازار کاهش خواهد یافت و این امر ممکن است بر مصرف آن در بین خانواده‌ها تاثیرگذار باشد.    بازرس آبزیان اتحادیه پرنده و ماهی تهران افزود: تا چند روز پیش قیمت ماهی سفید دریای خزر در بازار بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان در نوسان بود، اما از روز گذشته قیمت آن به کمتر از ۹۰ هزار تومان رسیده، هر چند که صید ماهی در دریای خزر نیز کاهش یافته است.    بازرس آبزیان اتحادیه پرنده و ماهی تهران اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که متاسفانه به علت کاهش قدرت خرید مردم و افزایش هزینه‌های زندگی در مقایسه با سال گذشته هم اکنون فروش آبزیان ۲۵ درصد کاهش یافته است.   بازرس آبزیان اتحادیه پرنده و ماهی تهران خاطرنشان کرد: نوسانات قیمت ارز و دلار بازار ماهی را بسیار آشفته کرده به‌طوری عده‌ای به دنبال صادرات ماهی به کشورهای همسایه هستند. زیرا ماهی‌های گرمابی و سردابی ایران در کشورهای همسایه طرفداران زیادی دارد. لینک کوتاه: asriran.com/003BVF

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ماهی کاهش یافته قیمت ماهی هزینه ها ماهی قزل هم اکنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۷۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم پیش‌نگر در سراشیبی

 امتداد - تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه به ۲۳.۸درصد رسیده است که حاکی از کاهش ۰.۷واحد درصدی این متغیر در مقایسه با ماه گذشته است. وضعیت تورم تولیدکننده که به‌عنوان تورم پیش‌نگر شناخته می‌شود، نشان از روند کاهشی ولی کند انتظارات تورمی دارد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه به ۲۳.۸درصد رسیده است که حاکی از کاهش ۰.۷واحد درصدی این متغیر در مقایسه با ماه گذشته است. وضعیت تورم تولیدکننده که به‌عنوان تورم پیش‌نگر شناخته می‌شود، نشان از روند کاهشی ولی کند انتظارات تورمی دارد.

علیرضا کتانی:  بانک مرکزی به تازگی آمارهای تورم تولیدکننده را به‌روزرسانی کرده است. طبق این آمارها، تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه به ۲۳٫۸درصد رسیده است که حاکی از کاهش ۰٫۷واحد درصدی این متغیر در مقایسه با ماه گذشته دارد.  تورم ماهانه تولیدکننده نیز در فروردین‌ماه طبق آمارهای اعلامی برابر با ۱٫۳درصد است. روند کاهشی تورم تولیدکننده پس از عبور از قله ۱۰۳٫۱درصدی این متغیر در اردیبهشت‌ماه۱۴۰۰ آغاز شد و تا فروردین‌ماه امسال ادامه داشته است. وضعیت تورم تولیدکننده که به‌عنوان تورم پیش‌نگر شناخته می‌شود، نشان از روند کاهشی ولی کند انتظارات تورمی دارد.

تورم فروردین‌ماه

طبق اعلام بانک مرکزی، تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه۱۴۰۳ برابر با ۲۳٫۸درصد شده است. همچنین تورم سالانه تولیدکننده نسبت به ۱۲ماه مشابه سال پیش از آن برابر با ۳۱٫۲درصد بوده است. بررسی این آمارها نشان می‌دهد که تورم ماهانه تولیدکننده برابر با ۱٫۳درصد بوده است. مقایسه تورم نقطه به نقطه تولیدکننده فروردین‌ماه۱۴۰۳ با ماه پیشین نشانگر کاهش ۰٫۷واحد درصدی این متغیر در این ماه نسبت به ماه قبل دارد. مدتی پیش بود که مرکز آمار ایران شاخص قیمت مصرف‌کننده فروردین‌ماه۱۴۰۳ را نیز اعلام کرد. طبق آمارهای مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه فروردین ماه برابر با ۳۰٫۹درصد بوده است که حاکی از کاهش ۱٫۳ واحددرصدی این متغیر در مقایسه با ماه قبل دارد. بررسی این دو آمار نشانگر این است که تورم مصرف‌کننده نیز همگام با تورم تولیدکننده در حال کاهش است.

بررسی روند بلندمدت تورم

از زمان آغاز اجرای طرح کنترل ترازنامه‌ای در سال۱۴۰۰، نرخ رشد نقطه به نقطه سطح عمومی قیمت‌های تولیدکننده به تدریج از قله ۱۰۳٫۱درصدی عبور کرد و روندی کاهشی به خود گرفت. این کاهش تا رسیدن تورم نقطه به نقطه تولید به ۲۳٫۸درصد در فروردین۱۴۰۳ ادامه یافت. به نظر می‌رسد نقطه اوج این روند که در اردیبهشت۱۴۰۰ رخ داده بود به سبب اثرپذیری شدید تورم تولید از نرخ ارز اتفاق افتاده است. با این حال پس از اجرای طرح کنترل ترازنامه‌ای و بروز روند کاهشی رشد نقدینگی نرخ تورم تولید نیز روندی کاهشی را به خود گرفت. در کنار این امر، ثبات نسبی نرخ رشد ارز را نیز باید یکی از عوامل موثر بر کنترل تورم تولید دانست. تورم مصرف‌کننده نیز روندی مشابه را از زمان اجرای کنترل ترازنامه‌ای طی کرد.  با این حال از خردادماه۱۴۰۱ و با اعلام حذف ارز ۴۲۰۰تومانی از بسیاری از کالاها تورم نقطه به نقطه مصرف‌کننده با جهش مواجه شد و در سطح بالاتر از ۴۰درصد ایستاد.

روند افزایشی نرخ رشد نقطه به نقطه سطح عمومی قیمت‌های مصرف‌کننده تا اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ ادامه یافت و در این ماه با رسیدن نرخ تورم نقطه به نقطه به ۵۵٫۵درصد این متغیر در قله دست‌کم ۱۲ساله خود ایستاد. پس از عبور از قله اردیبهشت‌ماه، با توجه به ثبات نسبی نرخ رشد ارز و کاهش نرخ رشد نقدینگی، روند نزولی تورم مصرف‌کننده نیز بار دیگر آغاز شد. روند نزولی نرخ تورم مصرف‌کننده تا فروردین‌ماه امسال نیز ادامه یافت و در این ماه به ۳۰٫۹درصد رسید. این رقم پایین‌ترین نرخ تورم مصرف‌کننده از مردادماه۱۳۹۹ محسوب می‌شود. در نتیجه می‌توان گفت تورم نقطه به نقطه مصرف‌کننده در کف ۴۵ماهه خود قرار گرفته است. نرخ تورم نقطه به نقطه تولیدکننده نیز در فروردین ماه امسال به ۲۳٫۸درصد رسیده است که پایین‌ترین نرخ رشد نقطه به نقطه سطح عمومی قیمت‌ها از خردادماه۱۳۹۹ محسوب می‌شود. به این ترتیب تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در کف ۴۷ماهه خود قرار گرفته است.

  اهمیت تورم تولیدکننده

شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) شاخص قیمتی است که میانگین تغییرات قیمت‌های دریافتی تولیدکنندگان داخلی را برای تولیدشان اندازه‌گیری می‌کند. این شاخص گاهی به نام شاخص قیمت عمده‌فروشی نیز شناخته می‌شود. این شاخص از اهمیت خاصی در نشان دادن هزینه‌های اثرگذار بر بخش عرضه بازار دارد. با این حال اهمیت آن با کاهش مداوم کالاهای تولیدی به‌عنوان سهمی از هزینه‌ها در اقتصاد کاهش می‌یابد. این شاخص همچنین به‌عنوان نمایانگر انتظارات تورمی شناخته می‌شود. فرضیه‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه روند طی‌شده در این تورم با مدتی تاخیر در تورم مصرف‌کننده نیز طی می‌شود و به همین خاطر این تورم به تورم پیش‌نگر معروف است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • نگاهی به بازار تخم مرغ در اردیبهشت ماه
  • توزیع روزانه میوه و صیفی در میدان مرکزی به ۲۲ هزار تن رسید
  • توزیع روزانه ۴ تن گوشت قرمز در بازار روزهای کرج
  • وعده رییس اتحادیه بارفروشان برای قیمت پیاز/یک کیلو پیاز چند؟
  • قیمت پیاز کاهشی می‌شود؟
  • قیمت پیاز کاهشی می‌شود
  • تورم پیش‌نگر در سراشیبی
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟