Web Analytics Made Easy - Statcounter

کره جنوبی بعد از بلوکه منابع مالی ایران در بانک‌های این کشور از آذرماه سال ۹۷ و در مذاکراتی که با مقامات ایرانی برای آزادسازی اموال ایرانی داشت، هر بار تنها به حرف‌های بدون عمل بسنده می‌کند. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کره جنوبی از حدود ۳ سال پیش بعد از خریداری نفت از ایران، از پرداخت بدهی خود به کشور به بهانه تحریم‌های آمریکا اجتناب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشور که از مشتریان ثابت نفت ایران بود، پس از اعمال تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه نظام بانکی و صادرات نفت ایران در مرداد ۹۷، از معافیت ۱۸۰ روزه برای خرید نفت تا اردیبهشت ۹۸ برخوردار شد و در آن مقطع، روزانه حدود ۳۵۰ هزار بشکه نفت و میعانات گازی از ایران می‌خرید.
کره جنوبی بعد از بلوکه منابع مالی ایران در بانک‌های این کشور از آذرماه سال ۹۷ و در مذاکراتی که با مقامات ایرانی برای آزادسازی اموال ایرانی داشت، هر بار تنها به حرف‌های بدون عمل بسنده می‌کند. سئول بار‌ها متعهد شده تا در قبال پول، به ایران کالا بدهد که بازهم از این اقدام صرف‌نظر کرده است.
بعد از تکرار چندباره بی تعهدی کره جنوبی بعد از رایزنی‌های صورت گرفته، کمیته‌ای در وزارت خارجه و زیرمجموعه‌های مرتبط برای پیگیری بازگرداندن اموال بلوکه‌شده کشور تشکیل شد. در همین راستا دستگاه دیپلماسی به سئول اعلام کرده است: «اگر تحریم‌ها مانع پرداخت بدهی‌های کره است، در خصوص لوازم بهداشتی و غذایی که در ذیل تحریم‌ها نیست، بدهی‌های خود را به ایران پرداخت کند.»
کره جنوبی در ظاهر با چنین پیشنهادی موافقت کرده است و جلسات متعددی در این خصوص با سفیر این کشور برگزار شد، اما همان‌طور که مسبوق به سابقه است، در عمل هنوز اقدامی برای پرداخت بدهی‌های ایران انجام نگرفت.
سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه ۱۴ مهر در نشست خبری با خبرنگاران عنوان کرد: رایزنی‌ها با کره جنوبی در جریان است، ولی با سرعتی که ما انتظار داریم جلو نمی‌رود و کند پیش می‌رود. ما درباره خرید دارو و برخی اقلام با کره توافقات اولیه داشتیم و در دو هفته اخیر در مورد تأمین منابع موردنیاز از منابع ایران برای خرید واکسن آنفلوآنزا و واکسن کرونا در قالب کنسرسیوم سازمان تجارت جهانی با تعلل‌هایی از سوی کره مواجه هستیم و امیدواریم طرف کره‌ای حساسیت موضوع را متوجه و سرعت لازم را بدهد. محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز سوم شهریور ماه در جمع خبرنگاران درباره بدهی کره جنوبی به ایران این‌طور گفته بود: «منتظریم؛ دولت کره و شرکت‌ها و بانک‌های کره جنوبی موظف‌اند این کار را انجام دهند و از مسیر‌های مختلف این کار را پیگیری می‌کنیم. یکی از مسیرها، ادامه مذاکرات است، اما مسیر‌های حقوقی برای ما باز است.»
با همه تلاش‌های صورت گرفته، کماکان هیچ گام مثبتی در راستای پرداخت بدهی کره جنوبی به ایران رخ نداده است و به نظر می‌رسد در صورت ادامه این روند، ایران در اقدامی متقابل بازار کشور را به روی کالا‌های کره‌ای ببندد.
* تلاش می‌کنیم کره جنوبی با آمریکا درباره لغو محدودیت‌ها مذاکره کند
حسین تنهایی رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و کره جنوبی، درباره تعیین تکلیف پول‌های بلوکه‌شده ایران در بانک‌های کره جنوبی اظهار داشت: مقامات کره تاکنون درباره پرداخت بدهی خود به ایران فقط به وعده و وعید بسنده کرده‌اند. ما روز گذشته هم مجددا درباره این مسئله با طرف کره‌ای صحبت‌هایی داشتیم، اما در عمل هیچ اقدامی صورت نمی‌گیرد. کره قرار بود معادل سه میلیون دلار کیت‌های تشخیص کرونا را از چند ماه قبل به ایران ارسال کند، اما آن را هم منتقل نکرده است.
وی بابیان اینکه اتاق بازرگانی هم با سفارت کره جنوبی در ایران و هم با بخش بازرگانی کره در حال مذاکره است، افزود: اتاق بازرگانی این هشدار را که در صورت ادامه این وضعیت مجبور به پایان همکاری‌های تجاری با کره جنوبی می‌شویم را به‌طرف مقابل داده است، ولی هنوز هیچ پاسخی دریافت نکرده‌ایم. مقامات کره‌ای در زمان مذاکره به خواسته‌های ما جواب مثبت می‌دهند، اما در عمل به گونه دیگری رفتار می‌کنند. تنهایی عامل اصلی در عدم همکاری کره جنوبی در آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده را تحریم‌های آمریکا ذکر کرد و ادامه داد: شرکت‌های بزرگ کره جنوبی به دلیل حجم بالای تعاملات تجاری با آمریکا نگران اعمال تحریم‌های این کشور علیه خودشان هستند و به همین علت در انتقال پول‌های ایران مقاومت می‌کنند.
وی میزان پول‌های بلوک شده ایران در این کشور را در حدود ۸.۵ میلیارد دلار ارزیابی کرد و افزود: بعد از تلاش‌های بسیار مقدار بسیار ناچیزی در حدود ۹ میلیون دلار در قالب تجهیزات پزشکی و بهداشتی به ایران منتقل گردید که در قیاس با میزان بدهی آن‌ها به کشور رقم ناچیزی به‌حساب می‌آید.
تنهایی با اشاره به اقدام متقابل ایران در قبال رفتار منفعلانه کره جنوبی بیان کرد: نمایندگان مجلس به‌تازگی طرحی در مجلس درباره تحریم خرید کالا‌های کره‌ای مورد بررسی قرار داده‌اند. درصورتی‌که این طرح تصویب شود، ایران حتی بعد از لغو تحریم‌های آمریکا هم کالا از کره خریداری نمی‌کند. البته باید خاطرنشان کرد که حجم تبادلات تجاری میان کره جنوبی و آمریکا به‌مراتب بیشتر از ایران است و این کشور ارتباط تجاری خود با آمریکا را به دلیل تحریم‌های ایران قطع نمی‌کند.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و کره جنوبی افزود: ما در تلاش هستیم کره جنوبی به‌طور مستقیم با آمریکا درباره لغو محدودیت‌ها برای انتقال پول‌های ایران مذاکره کند. هفت سال قبل هم وقتی همه کشور‌های اروپایی به‌یک‌باره ایران را تحریم کردند، کره جنوبی از این کار ممانعت به عمل آورد و روابط تجاری و بازرگانی ایران با این کشور ادامه پیدا کرد.
وی با تأکید بر این‌که زمانی که مذاکرات به نتیجه نمی‌رسد باید از راه‌های دیگری به دنبال تسویه حساب مالی رفت، گفت: مباحثی مبنی بر شکایت ایران از کره جنوبی به مجامع بین‌المللی برای دریافت بدهی‌ها نیز مطرح‌شده است که در صورت ادامه این وضعیت باید از این طریق به دنبال دریافت حق خود باشیم. وی با اشاره به اینکه کره جنوبی یکی از شرکای اصلی تجاری ایران محسوب می‌شود، افزود: ایران در بخش‌های مختلفی ازجمله خودرو، لوازم‌خانگی، فناوری و پتروشیمی تبادلات زیادی با کره داشت و از توان علمی و دانش این کشور در تولید بهره‌های زیادی برد. تنهایی درباره چشم‌انداز حضور بایدن و ازسرگیری روابط تجاری میان ایران و کره جنوبی گفت: با حضور بایدن در کاخ سفید مشخص نیست تا چه میزان از تحریم‌های آمریکا لغو می‌شود و از حالا نمی‌توان دراین‌باره اظهارنظر کرد، بااین‌حال امیدواریم قول‌هایی که کره جنوبی به‌طور دائم به ما می‌دهد، محقق شود.
وی در پایان اظهار کرد: جواب مقامات کره همواره تمایل به ادامه همکاری با کشور و علاقه‌مندی به مردم و فرهنگ ایرانی است، اما اعلام می‌کنند که منتظر تاییدیه آمریکا برای انتقال پول‌های ایران هستند تا مشکلی برای شرکت‌های بزرگ کره‌ای ایجاد نشود. منبع: رسالت

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بدهی کره به ایران تحریم فروش نفت به کره نظام بانکی تحریم های آمریکا اتاق بازرگانی کره جنوبی کره جنوبی پرداخت بدهی تحریم ها بدهی ها کره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۷۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند


به گزارش خبرگزاری صداوسیما ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (شنبه) هشتم اردیبهشت ماه به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌ها علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌ها علیه ایران واکنش نشان داد و این اقدامات را به شدت محکوم کرد.

وی همچنین از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه  در واکنش به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا و قطعنامه پارلمان اروپا گفت: دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض برجام و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال کرده و طلبکار باشند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

انگلیس، آمریکا و کانادا در واکنش به پاسخ تنبیهی ایران به رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه تحریم‌های جدیدی علیه اتباع و شرکت‌های ایرانی اعمال کردند.
کنعانی با بیان اینکه ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تأکید کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

 چرا پارلمان اروپا از پرداختن به عامل اصلی بروز تنش در منطقه طفره می‌رود؟
این دیپلمات ارشد ایرانی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریسم ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!
سخنگوی وزارت امور خارجه پرسید: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!
نمایندگان پارلمان اروپا پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه در قطعنامه‌ای ضمن محکوم کردن حمله اخیر ایران به پایگاه‌های نظامی رژیم اسرائیل، خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدند. آنها در این قطعنامه نسبت به حمله این رژیم به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق فقط ابراز تأسف کردند.
کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین گفت: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریع‌ترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.
وی افزود: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان کرد: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.
اگر رشادت سپاه نبود، تروریسم داعشی تا پشت در پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود
کنعانی یادآور شد: اگر رشادت و جانفشان‌ی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریسم سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضد تروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تأکید کرد: تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • دانش‌آموزان بدهی ۳ زندانی جرایم غیرعمد را پرداخت کردند
  • پرداخت ٤٠ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های صنعت برق از طریق بورس
  • کارخانجات تمام بدهی چایکاران را پرداخت کنند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند/ ۲۶ همت بدهی بیمه‌ها
  • نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران
  • اقدامات آمریکا در دهه‌های اخیر نمایشگاهی از جنایات جنگی است
  • بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه گر به داروخانه‌ها