Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی ها نشان می دهد در آینده حملات و جنگ های سایبری پس از بلایای طبیعی و رویدادهای آب و هوایی، اصلی ترین عامل آشوب و اختلال در جهان خواهد بود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم«پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ اکثر کارشناسان امنیتی، وقوع یک حمله سایبری بزرگ را امری حتمی می دانند ولی زمان آن مشخص نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقیاس چنین حمله ای آن چنان بزرگ خواهد بود که می توان آن را معادل حوادث 11 سپتامبر دانست. تارا ویلر، مدیر افتا و هکر حرفه ای (مدیر سابق افتا در شرکت چند ملیتی سیمانتیک)، طی نشست سالانه سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی در پاریس عنوان کرد: «هر چه با افراد بیشتری صحبت می کنم متقاعدتر می شوم که حمله بزرگ بعدی یک حمله سایبری خواهد بود.

ویلر در توضیح پیشگویی خود به زیرساخت های حیاتی حوزه سلامت و حمل و نقل اشاره کرد که به گفته وی، به شدت از ضعف حفاظتی رنج می برند. وی در این باره گفت: «من نگران این موضوع هستم که اکثر فناوری ها در حوزه مراقبت های بهداشتی آمریکا با زیرساخت های امنیتی قدیمی و از کارافتاده حفاظت می شوند. من نگران هواپیمایی هایی هستم که پر از مردم هستند و زیرساخت هایی که فرایند واکسیناسیون آنفولانزا را حفاظت می کنند. من نگران کلینیک های باروری هستم که سال ها تلاش برای حفظ جنین های سالم را از دست می دهند.»

تنها ویلر نیست که معتقد به وقوع چنین حادثه بزرگی است. گزارش مجمع جهانی اقتصاد (WEF)، حملات سایبری و جنگ سایبری را پس از بلایای طبیعی و رویدادهای شدید آب و هوایی، به عنوان اصلی ترین عامل آشوب و اختلال در پنج سال آینده معرفی کرده است. طبق این گزارش بدترین سناریو این است که مهاجمان بتوانند سیستم هایی را که عملکرد جوامع را حفظ می کنند، از کار بیندازند. صنایع و زیرساخت های حیاتی مانند شبکه های برق و سیستم های تصفیه آب می توانند اهداف بالقوه ای برای هکرها باشند؛ چه تیم های هکری کوچک یا نقش آفرینان بزرگ دولتی.

همچنین گزارش مجمع جهانی اقتصاد عنوان می کند: «تعداد اهداف بالقوه حملات مجرمان سایبری به صورت تصاعدی رو به افزایش است؛ زیرا استفاده از خدمات ابری روز به روز بیشتر می شود.»

جان هریس مدیرعامل شرکت دفاعی Raytheon International اخیرا حملات سایبری را بزرگترین تهدید امنیت جهانی نامید و افزود: «هر چه بیشتر به اینترنت متصل می شویم آسیب پذیرتر می شویم.» در تأیید این مساله باید گفت شرکت امنیتی Blu Vector که در زمینه هوش مصنوعی فعال است، اعلام کرده است که تقریبا 40 درصد از کل سیستم های کنترل صنعتی و زیرساخت های حیاتی در نیمه دوم سال 2017 یک حمله سایبری را تجربه کرده اند.

طبق گزارش ها، آمریکا، انگلیس، هلند، آلمان و فرانسه مراکز فرماندهی سایبری خاص خود را دارند تا بتوانند با تهدیدات امنیتی مثل جاسوسی سایبری و هک زیرساخت های حیاتی به مقابله بپردازند. در سال 2015، مقامات امنیتی انگلیس و آمریکا تصمیم گرفتند طی مانوری مشترک به مناطق اقتصادی یکدیگر در وال استریت و لندن سیتی حمله کنند. در سال 2013، ناتو یک راهنمای قانونی تهیه کرد که طبق آن حملات جنگ سایبری قانونا بخشی از تعارضات بین المللی محسوب می شوند، اما طرفین نباید به اهداف غیرنظامی مانند فناوری های بیمارستانی یا ایستگاه های برق حمله کنند.

کشورهای غربی در چند سال اخیر سعی کرده اند از قافله عقب نمانند و سلاح های تهاجمی خود را در حوزه حملات سایبری بسازند و همچنین مقاومت پلتفرم های فعلی خود را در برابر حملات سایبری افزایش دهند. در این باره انگلیس سرمایه گذاری قابل توجهی روی قابلیت های تهاجمی و دفاعی خود در فضای سایبر انجام داده است به طوری که حدود 2 میلیارد پوند را به مقابله با تهدیدات سایبری اختصاص داده است. آمریکا نیز زرادخانه سلاح های جنگ سایبری خود را مدرن کرده است. بسیاری معتقدند ساخت بدافزار استاکس نت که به زیرساخت های هسته ایران آسیب رساند کار آمریکا و اسراییل بوده است. گفته می شود این بدافزار حدود سه هزار سانتریفیوژ را در تأسیسات هسته ای نطنز از کار انداخت. به گفته کارشناسان بهترین راه مقابله با این تهدیدات سایبری، راه اندازی شبکه ملی اطلاعات است.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|جهان، علیه انحصارگرایی آمریکا در اینترنت«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»| اشتغالزایی صدها هزار نفری با راه اندازی شبکه ملی اطلاعاتمبانی دینی و قرآنی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات چیست؟عمل نکردن دولت به الزام قانونیِ راه اندازی شبکه ملی اطلاعات«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|نفوذ جریان معاند به شبکه های داخلی اینترنت/ ضرورت تحقیق و تفحص از وزارت ارتباطاتضرورت توجه به حکمرانی فضای مجازی در بازی های رایانه ای/ بازار بازی های رایانه ای در اشغال شرکت های خارجی«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|بازی‌های رایانه‌ای خارجی؛ ابزاری برای تحریف واقعیت/ محتوای اصلی بازی‌های پرفروش دنیا چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|راهبرد دولت آلمان برای تنظیم‌گری شبکه های اجتماعی خارجی چیست؟دکمه لایک در شبکه های اجتماعی چگونه متولد شد؟ساختار دولتی فضای مجازی در کره جنوبی/ 77 درصد شهروندان کره‌ای از اینترنت ملی استفاده می‌کنندسیاست های حاکمیتی استرالیا در فضای مجازی چیست؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اینترنت فضای مجازی اینترنت فضای مجازی راه اندازی شبکه ملی زیرساخت های حیاتی تهدید یا فرصت حملات سایبری فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۸۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی

فرمانده انتظامی استان اصفهان از اجرای هوشمندانه طرح نور فراجا در فضای مجازی با هدف شناسایی و برخورد قانونی با افراد، گروه‌ها و باندهایی که به صورت سازمان یافته به ترویج و تحریک بدپوششی، بی‌حجابی و بی‌بند و باری در جامعه اقدام می‌کنند، خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان و به نقل از پایگاه خبری پلیس سردار حمید علینقیان‌پور درباره اجرای طرح نور در استان اصفهان اظهار داشت: طرح نور  با هدف حفاظت از حریم عفاف و حجاب و همچنین ارزش‌های اصیل نظام اسلامی و برخورد قانونی با هنجارشکنانی که به حریم و حرمت ارزش‌های ایرانی و اسلامی مردم ایران تعدی می‌کنند،  در 3 حوزه اماکن عمومی، خودروها و فضای مجازی به صورت رسمی از 25 فروردین اجرا شده است.

وی افزود: از همان ابتدای اجرای طرح، رسانه‌های معاند و ضد انقلاب و برخی از رسانه‌ها،  افراد و گروه‌های داخلی هجمه‌های وسیعی را علیه فراجا انجام دادند اما در این میان دولت، دستگاه قضائی، علما و روحانیون، مردم عزیز و نخبگان فهیم با ادراکی قابل ستایش در کنار پلیس قرار گرفتند تا شأن حریم، حرمت و کرامت بانوی ایرانی بیش از پیش حفظ شود و لازم می‌دانم از حمایت‌های همه جانبه و همراهی همگان در اجرای این طرح  تقدیر و تشکر کنم.

فرمانده انتظامی استان اصفهان با بیان اینکه طرح نور براساس قانون و وظایف محوله به فراجا و در راستای پاسخگویی به مطالبه اصلی و به حق مردم و مسئولان برای ایجاد امنیت اخلاقی و روانی در جامعه اجرا شده، گفت: پلیس در هیچ حالتی به دنبال پرونده‌سازی برای موضوعات هنجاری و ارزشی نیست و در قالب اقدامات ایجابی سعی دارد تا با تذکر، ارشاد، مشاوره و راهنمایی افراد بدپوشش، آنها را نسبت به عواقب عمل خود آگاه کرده و زمینه اصلاح رفتارشان را فراهم آورد.

رادان: "طرح نور" را با همراهی دولت و قوه قضائیه ادامه می‌دهیمشناسایی باندهای فحشا و تجارت جنسی/طرح نور هوشمند می‌شود

 

سردار علینقیان‌پور به اجرای هوشمند طرح نور در فضای مجازی اشاره کرده و متذکر شد: شناسایی و برخورد قانونی با افراد، گروه‌ها و باندهایی که به صورت سازمان یافته در فضای مجازی اقدام به ترویج و تحریک بدپوششی، بی‌حجابی و بی‌بند و باری در جامعه می‌کنند، در دستور کار قرار گرفته و به زودی اخبار آن منتشر خواهد شد

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: بررسی‌های میدانی و مشاهدات عینی روزانه در شهرهای استان نشان دهنده حرکت مطلوب جامعه به سمت حفظ حریم و حرمت زنان و بانوان است اما با این وجود معتقدیم زمانی موضوع عفاف و حجاب در جامعه اسلامی ما بهتر و عملیاتی‌تر خواهد شد که همه نهادهای متولی که  به صورت مستقیم وظیفه انجام اقدامات فرهنگی و ایجابی در حوزه عفاف و حجاب را دارند، عملکرد قابل قبول و در خور توجهی داشته باشند.

سردار علینقیان‌پور در خاتمه خاطر نشان کرد : امیدواریم با همت مسئولان و انجام به موقع وظایف از سوی دستگاه‌های مسئول وضعیت حجاب و عفاف در جامعه و حرمت نهادن به ارزش‌های دینی و اسلامی روز به روز مطلوب‌تر شده و این گونه اقدامات رضایت و خوشنودی پروردگار، شادی قلب حضرت ولی‌عصر(عج)، نائب برحقش حضرت آیت‌الله امام خامنه‌ای عزیز ، خانواده‌های معظم شهدا و ملت شریف و ولایتمدار کشور را فراهم آورد.

 

انتهای پیام/170

دیگر خبرها

  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • 5 پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • عامل حمله به کنسولی ایران در پاریس به حبس محکوم شد
  • با آگهی‌های اجارهٔ ارزان خانه گول نخورید!
  • انتقام‌جویی زن جوان از یک بلاگر معروف | زن جوان دستگیر شد
  • آگهی‌های دروغین اجاره ارزان خانه؛ بیعانه ندهید!