Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رفع تصرف و آزادسازی اراضی کشاورزی در مشهد اقدامی است که به جدیت در دستور کار قرار دارد. - اخبار استانها -

امید طهماســبی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: با توجه به موضوع بااهمیــت تغییر کاربری‌های غیرمجــازی کــه گاهــی در زمین‌های کشاورزی صورت می‌گیرد و آینده بسیار خطرناکــی دارد، رصــد و پایش مناطق مســتعد تغییر کاربری مدت‌هاست که به صــورت ویژه‌ای در دســتور کار جهاد کشاورزی شهرستان مشهد قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیــان کرد: در این مســیر ســخت که با همراهی خوب دســتگاه قضایی، انتظامــی و... در حــال اجــرای قانون هســتیم، تا به حــال ده‌هــا عملیات قلع و قمــع بناهای ایجاد شــده روی زمین‌های کشــاورزی انجام شده است. 

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشــاورزی مشهد پس از اشاره به وسعت محدوده مورد اعمال قانون قرار گرفته افزود: در نمونه‌ای جدید سه ماه پیش اطلاعاتی توســط تیم‌های گشتی به جهاد کشــاورزی مشــهد واصل شد که مشاهده مستندســازی‌های صورت گرفته به این نکته اشــاره داشــت که بازهم برخی افرادســودجو روی پهنه‌ای حدوداً 15 هکتاری که در حوالی منطقه پرکندآباد واقع شده بود، در حال خرید و فروش زمین‌های کشاورزی برای ایجاد باغ ویلا هســتند. 

طهماســبی‌زاده ادامه داد: بــا توجه به اینکــه در تمامی این اقدام‌های خلاف قانون ســودجویان از کم اطلاعی خریداران سوءاستفاده کرده و با نشــان دادن در باغ سبز مانند ایجاد جاده آســفالته و رساندن انشعابات آب، برق و... طــوری وانمود می‌کنند که بالا بردن دیوار و ایجاد بنا و ساختن باغ ویلا در منطقه هیچ ممنوعیتی ندارد، پس از هماهنگی با دستگاه قضایی و همراهی قاضــی غلامی و نیروی انتظامی تعداد زیادی باغ ویـلـای غیرمجــاز در محل تخریب شد. 

بخشی از اراضی محدوده سیلک کاشان مورد تعرض سودجویان قرار گرفته است/پیگیری تا رفع تصرف کامل اراضیرفع تصرف 201 هزار مترمربع از اراضی ملی در استان گلستان/45 زمین‌خوار دستگیر شدندضرورت فرهنگ‌سازی برای حفظ انفال و منابع طبیعی گیلان؛ 1044 هکتار از اراضی ملی رفع تصرف شد

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشــاورزی مشهد تصریح کرد: بناهای برپا شــده روی زمین‌های کشاورزی مدنظر هــم در مراحل پی‌کنــی، دور دیوار، در حال ســاخت بنا و... قرار داشــتند. این نکته را باید یادآور شوم که حتی سه ماه پیش از اعمال قانون و گســیل نیروهای عمل کننده به منطقه بــه افرادی که در محل اقــدام به ایجاد بنا کــرده بودند و یــا در مراحل ابتدایی تغییر کاربری قرار داشتند، اخطار و هشدارهای لازم داده و از آنها خواســته شد تا از این کار دست برداشته و خودشان پیش از آنکه مأموران برای اعمال قانون به محل مراجعه کنند، مصالح را جمع آوری کنند، اما متأسفانه گوش عده ای به هیچ عنوان بدهکار ماجرا نبود و وقتی متوجه قاطعیت در جلوگیری از خرد شــدن زمین‌های کشــاورزی و تغییر کاربری‌ها شدند که کمی دیر شده بود؛ چرا که هم سودجویان سرمایه آنها را با فروش این زمین‌ها بالا کشیده بودند و هم مصالح ســاختمانی آنها دیگر به کارشان نمی‌آمد.

وی با عنوان خرید و فروش هر قطعه تا 400 میلیون تومان ادامه داد: از ســوی دیگر بارها در رسانه‌های همراه، به این افراد هشدار و اخطار داده بودیم که ادعای یک فروشــنده قانون نیست و باید اسناد زمین‌ها مورد بررسی قرار بگیرد. در ایــن منطقه افراد ســودجو طوری رفتار کرده بودند کــه هر قطعه از این زمینهای کشــاورزی تغییــر کاربری داده شــده بین 350 تــا 400 میلیون تومان خرید و فروش میشد. متأسفانه در زمــان اجــرای قانــون و در حضور مقام قضایی، برخی از این ســودجویان قصد داشــتند تــا در محــل جوی را ایجاد کنند که مانع اعمال قانون شوند که با مدیریت قاضــی غلامی کاری از پیش نبردند. 

مدیر جهاد کشاورزی مشهد بیان کرد: در گذشته تمامی این زمین‌ها هم زیر کشــت جو، گندم و... قرار داشــت که مستقیماً در تأمین زنجیره غذایی نقش داشــته که به دلیــل زیاده‌خواهــی و مال‌اندوزی عده‌ای به باغ ویلاهای غیرمجاز تبدیل شده بود. 

وی با اشــاره به اینکه تخریب زمین‌های کشــاورزی و تبدیل آن بــه باغ ویلا چه پیامدهایــی دارد، تصریح کرد: هر هکتار زمین کشــاورزی که به آزادســازی آن اقدام می‌شــود، غذای 20 نفــر را به طور مداوم و مستمر تأمین می‌کند. شما فرض کنید همین 15 هکتاری که در این اقدام رفع تصرف شــد و به حالت اول برگشت، در تأمین غذایی حداقل 200 تا 300 نفر نقش مستقیم و مستمری دارد.

طهماسبی زاده گفت: ماجرا را هم از زاویه دیگری می‌توان بررســی کرد و دید که اگر این تغییر کاربری‌ها همچنان صورت بگیرد و برخوردی با آن نشود، در زمانی که فشــار تحریم‌ها بالا و یا پایین برود، مــردم در تأمین گندم، جــو و ... دچار مشکل خواهند شد. حتی دولت در حال حاضر برای تأمیــن این گونه اقلام ارز 4 هزار و 200 تومانــی تخصیص می‌دهد، اما برخی سودجویان با تبدیل زمین‌های کشــاورزی به باغ ویلا به دنبال کســب منافع مادی هســتند و امکان تولید این قبیــل کالا را از بین می‌برند.

وی اظهار داشت: از همین رو ما همچنان و با تمام قدرت با افرادی که زمین‌های کشاورزی را هدف سودجویی خود قــرار داده‌اند، برخورد خواهیم کرد، چنانکه تا امروز هم تعــدادی از عاملان تغییر کاربری در زمین‌های کشــاورزی شناسایی و به دســتگاه قضایی معرفی شده‌اند.

رئیس جهاد کشــاورزی مشهد ادامه داد: جا دارد از حمایت‌های دادستانی مشهد و مقام قضایی حاضــر در محل قدردانی کرد؛ چرا که پشتوانه و دلگرمی نیروهای اعزامی است که برای جلوگیری از نابودی زمینهای کشــاورزی و تحت تأثیر قرار گرفتن امنیت غذایی در تلاش هستند.

انتهای پیام/282/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: زمین های کشــاورزی زمین های کشاورزی جهاد کشــاورزی تغییر کاربری اعمال قانون باغ ویلا رفع تصرف زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۰۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل

رحیم یوسفی با اشاره به صدور ۱۰۷ فقره مجوز بهره‌برداری برای تولیدات گلخانه‌ای در استان اردبیل گفت: هم اینک یک هزار و ۷۰۴ هکتار زمین در هفت شهرک فعال استان آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران این بخش است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و کشت در محیط بسته را از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل عنوان کرد و افزود: در این راستا، پارسال بیش از ۱۰۰ هکتار به مجموع گلخانه‌های فعال استان اضافه شد.

او تولید سالانه هشت هزار و ۵۰۰ تن گوجه فرنگی، سه هزار و ۲۰۰ تن قارچ خوراکی، ۵.۴ میلیون شاخه گل و گیاهان زینتی، ۲۶۰ تن توت فرنگی و ۲۵ هزار تن انواع سبزی و صیفی را از جمله تولیدات مهم گلخانه‌ای استان اردبیل اعلام کرد.

یوسفی با اشاره به صادرات بخش زیادی از این محصولات به مقصد بازارهای خارجی گفت: پارسال در راستای حمایت از سرمایه‌گذاران کشاورزی بالغ بر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران این بخش تسهیلات بانکی مورد نیاز پرداخت شد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین افزود: حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از سرمایه‌گذاران در شهرک‌های گلخانه‌ای ادامه دارد به طوری که زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق، گاز، تلفن و خدمات دیگر از جمله راه دسترسی در این شهرک‌ها تامین شده و سرمایه‌گذاران پس از اجرای سازه، می توانند از تسهیلات بانکی نیز بهره‌مند شوند.

او با بیان این که استان اردبیل استعداد بالایی در ایجاد واحدهای گلخانه‌ای و تولیدات باغی دارد، تصریح کرد: شهرک گلخانه‌ای مغان با وسعت ۱۶۰۰ هکتار ظرفیت بزرگ تولید محصولات گلخانه‌ای محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری در استان و کشور محسوب می‌شود.

یوسفی گفت: ۱۷۵ هکتار از این شهرک به زیر کشت و تولید محصولات رفته و هم‌اکنون بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ نفر در این واحدها مشغول به کار بوده و در حال استحصال ارقامی مانند فلفل دلمه‌ای، خیار، گوجه فرنگی، بادمجان، گل رز، گلهای زینتی و حتی موز هستند.

او اظهار کرد: عملیات ایجاد مجتمع گلخانه‌ای در ۴۰۰ هکتار از این شهرک نیز هم اینک با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا در حال تکمیل است که امسال با مرحله تولید محصول می رسد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: با پایان و اتمام این واحدهای در دست احداث، ظرفیت اشتغال در شهرک گلخانه‌ای مغان از ۱۷۰۰ نفر کنونی به ۲ برابر افزایش خواهد یافت.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • ۱۵ تغییر کاربری غیرمجاز در آمل قلع و قمع شد
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۳۰۰ هکتار در چهارباغ
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۱۰ هکتار از اراضی زراعی کرج
  • ۵۷ مورد دیوارکشی و قطعه‌بندی در البرز قلع و قمع شد