Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی با اشاره به پروژه حفاظت از خاک در حاشیه دریاچه ارومیه بر اساس تدابیر دولت و سازمان جنگل‌ها و مراتع، گفت: دبیرخانه ستاد ملی نجات دریاچه ارومیه بر عهده سازمان حفاظت از محیط زیست کشور است که در سال 93 در استان شروع به کار کرده و تاکنون موفق به تثبیت گرد و غبار و جلوگیری از فرسایش خاک به مساحت 500 هکتار در حوضه دریاچه ارومیه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحیم مهردادی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن قدردانی از فعالیت کلیه بخش‌های حفاظت از آب و خاک استان در راستای حفاظت از منابع آبی و خاکی، اظهار کرد: روز پنجم دسامبر مصادف با 15 آذرماه، به عنوان روز جهانی خاک با هدف افزایش آگاهی برای اهمیت و حفظ سلامتی اکوسیستم‌ها و رفاه بشریت با پرداختن به چالش‌های مدیریت آب و خاک است که روز به روز با آن روبه رو هستیم، نامگذاری شده است که شعار امسال این روز تحت عنوان "زنده نگه داشتن و حفاظت از تنوع زیستی خاک" مطرح می‌شود. 

وی با بیان این‌که روز جهانی خاک، فرصتی برای توجه بیشتر به اهمیت سلامت و حمایت از خاک برای مدیریت پایدار منابع خاکی است، گفت: در این راستا امسال کمیته‌ای در هر یک از استان‌های کشور به منظور پیگیری مسائل مربوط به حفاظت از خاک تشکیل شده که این کمیته در آذربایجان شرقی، با ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان و با حضور کلیه روسای دانشگاه‌های سراسر استان، مدیرکل صدا و سیمای استان، مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان و مدیران امور اراضی آب و خاک استان و با دبیر اجرایی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اولین جلسه خود را برگزار می‌کند.

وی افزود: در روز 17 آذرماه نیز وبینار سراسری با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار خواهد شد و پروژه‌های مربوط به حفاظت خاک و عملیات بیولوژیک خاک کشور نیز به صورت نمادین بهره برداری خواهد شد.

مهردادی در خصوص پروژه‌های آبخیزداری استان در راستای حفاظت از خاک، اظهار کرد: بر اساس بیانات مقام معظم انقلاب در سال 97، به جهت جلوگیری از فرسایش خاک به عنوان یکی از منابع پایه تولید و نقش مهم آن در تامین امنیت غذایی و زیستی، از محل صندوق توسعه ملی برای طرح‌های آبخیزداری اعتبار تخصیص می‌یابد که استان نیز از آن مستثنی نبوده است.

وی ادامه داد: در سال 97 عملیات بر روی 152 سازه آبخیزداری استان در 19 شهرستان در قالب 36 پروژه آغاز شد که تعدادی از این پروژه‌ها، سازه‌های سنواتی بود که توسط مدیریت آبخیزداری جهاد سازندگی کار شده بود که در این سال اقدام به ساماندهی و اصلاح شده است و باقی نیز به صورت پروژه جدید با اعتبار 16 میلیارد و 500 میلیون تومان آغاز شده است.

وی افزود: در سال 98 نیز با تخصیص اعتبار از محل صندوق توسعه ملی، عملیات 92 سازه در قالب 50 پروژه در 19 شهرستان با هزینه 38 میلیارد تومان آغاز شده و در سالجاری نیز 42 سازه با اعتبار 18 میلیارد و 700 میلیون تومان در ادامه پروژه‌های سنوات قبل و مطالعات جدید در قالب 13 پروژه عملیاتی خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی با بیان این‌که وظیفه این اداره در جهت حفاظت از خاک انجام پروژه‌هایی برای تثبیت خاک و جلوگیری از شن‌ها و نمکزارهای روان است، گفت: این اداره کل در سطح ۳۱ هزار و ۷۲۵ هکتار در سه شهرستان آذرشهر، عجب شیر و بناب اقدام به قرق و حفاظت کرده  و در سطح 3825 هکتار اقدام به مراقبت و آبیاری گونه‌ها و نهال‌های کاشت شده، احداث بادشکن غیرزنده در سطح ۴۰ کیلومتر نیز اقدام کرده است؛ هم‌چنین ۳۴۵ تن علوفه در راستای حفاظت مرتعی بین دامداران استان توزیع شده است.

وی متذکر شد: در صورت تحقق اعتبار موردنظر در سالجاری، از شهرستان شبستر تا شهرستان ملکان شروع به مطالعات جدید و بروزرسانی اطلاعات بر روی طرح دریاچه ارومیه خواهیم کرد.

وی در خصوص پروژه سازه آبخیزداری استان، گفت: معمولا در راستای جلوگیری از فرسایش خاک، رواناب و سیل‌ در مناطق مختلف توسط پیمانکاران و اکیپ کارشناسی اقدام به مطالعه کرده و پس از بررسی در کمیته فنی اداره کل و معاونت تخصصی سازمان‌های جنگلداری در محل مورد نظر اقدام به ساخت سازه می‌شود؛ سازه‌هایی که در سال ۹۷ در مناطق مختلف استان ساخته شده بود، موفقیت بالایی در جلوگیری از سیل در سال ۹۸ کسب کرد.

مهردادی متذکر شد: اقدامات اداره کل منابع طبیعی، اقدامات حفاظت سلبی است و برای این‌که بتوانیم آینده آب و خاک، پوشش گیاهی و جنگل و مرتع استان را حفظ کنیم نیازمند همکاری و همرامی مردم هستیم و حفاظت از دو میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه‌های مراتع استان تنها با یاری مردم امکان پذیر خوهد بود.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی جلوگیری از فرسایش خاک آبخیزداری استان آذربایجان شرقی دریاچه ارومیه حفاظت از خاک منابع طبیعی پروژه ها آب و خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۰۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن نامی ظهر شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این استان که با حضور استاندار کرمانشاه و مدیران دستگاه‌های اجرایی استانی در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: روح حاکم بر مدیریت بحران بحث پیشگیری است.

وی با اشاره به اینکه اقدامات پیشگیرانه و آمادگی برای بحران ۲ مؤلفه اصلی مدیریت بحران است، افزود: وقوع حوادث غیر مترقبه زمان نمی‌شناسد، بنابراین باید برای هر نوع حادثه‌ای از آمادگی‌های لازم برخوردار باشیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه نظم آب و هوایی در جهان بهم خورده است، گفت: با توجه به اقلیم آب و هوایی ایران، این شرایط آمادگی بالایی را می‌طلبد.

نامی با بیان اینکه حوزه مدیریت بحران مورد توجه مقام معظم رهبری است، خاطرنشان کرد: در حال خرید یک سری تجهیزات هستیم که استان کرمانشاه با توجه به نقش مرکزیت در غرب کشور از این تجهیزات بهره‌مند خواهد شد.

وی پیشگیری، آمادگی و بازسازی و باز توانی از ارکان مدیریت بحران دانست و تصریح کرد: امروزه بحران به عنوان اصلی‌ترین و راهبردی‌ترین مسئله کشورها مطرح است، بنابراین آمادگی کامل برای مقابله با هر حادثه‌ای ضروری است.

نامی به وقوع سیل‌های اخیر در برخی از استان‌های کشور اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۴۴ هزار کیلومتر رودخانه در کشور وجود دارد که ۶ هزار و ۸۲۰ آن از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور می‌کند.

وی با اشاره به مخاطرات احتمالی در این مناطق، اضافه کرد: ایجاد سیل بند عرضی و جلوگیری از ساخت و سازها در بستر رودخانه‌ها از اقدامات لازم برای جلوگیری و پیشگیری از خطرات سیل در این مناطق است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه برای در امان ماندن از سیلاب‌ها راهی به جز اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری در کشور نداریم، تصریح کرد: با اجرای این پروژه‌ها علاوه بر حفظ و ذخیره آب‌های زیرزمینی، از فرسایش خاک نیز در هنگام وقوع سیلاب جلوگیری می‌شود.

کد خبر 6089801

دیگر خبرها

  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • کمک تصاویر ماهواره‌ای به تدقین بیلان حوضه آبریز کارون بزرگ
  • آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است
  • آبگیری ٩٠ درصد تالاب قره گل بوکان
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه