Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، مردم خیلی از شهرهای بزرگ جهان به دلیل ترافیک سنگین، مصرف بالای سوخت و انرژی، آلودگی هوا و احترام به طبیعت، دوچرخه را جایگزین وسایل نقلیه‌ای مثل اتومبیل و موتورسیکلت کرده‌اند. شهرهایی مثل آمستردام، کپنهاگ، برلین و توکیو با ترویج فرهنگ دوچرخه‌سواری، از ترافیک و آلودگی هوا کاسته و قدم بزرگی در راستای بالا بردن سلامت شهروندان برداشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شهرها با طراحی زیرساخت‌های شهری مثل ایجاد مسیرهای ویژه دوچرخه و پارکینگ و در اختیار گذاشتن دوچرخه‌های اشتراکی و اجاره‌ای، امکانات لازم برای آسایش و ایمنی بیشتر دوچرخه‌سواران را فراهم کرده‌اند؛ به شکلی که دوچرخه‌سواری بخشی از زندگی شهری شده و یکی از وسایل نقلیه اصلی برای سفرهای ضروری و رفت‌وآمدهای روزانه محسوب می‌شود.

در تهران هم ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی و گروه‌های مردمی در تلاش هستند تا زیرساخت‌های شهری و فرهنگی لازم را برای ترویج دوچرخه‌سواری تقویت کنند. سند توسعه دوچرخه‌سواری شهر تهران یکی از اقدامات واحد توسعه سیستم‌های حمل‌ونقل پاک در سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری با مشورت و همکاری گروه‌های مردمی دوچرخه‌سواری تهران است که با هدف کلی فراهم آوردن محیط مناسب در شهر تهران برای توسعه دوچرخه‌سواری و ترویج استفاده از دوچرخه به عنوان وسیله نقلیه در انجام سفرهای روزانه شهروندان ایجاد شده‌ است.

یکی از اقدامات نرم افزاری تاثیرگذار در این زمینه، راه‌اندازی کمپین «دوچرخه‌سوارم» به عنوان یکی از فعالیت‌های هم‌راستا با این سند است. این کمپین با استفاده از آموزش‌های ساده، زمینه‌های فرهنگی لازم برای گسترش استفاده از دوچرخه در سفرهای شهری را فراهم می‌کند. دوچرخه‌سواری ایمن و احترام به قوانین، کاهش مصرف سوخت، رعایت نکات بهداشتی در دوران شیوع کرونا و بهبود سلامت فردی با بالا بردن فعالیت بدنی از جمله موضوعات مورد تاکید در این کمپین هستند.

همچنین به اشتراک گذاشتن تجربیات دوچرخه‌سواران شهری با مخاطبان یکی از راه‌کارهای این کمپین برای آگاه‌سازی و تشویق شهروندان به استفاده از دوچرخه است. این کمپین با نشان دادن شیوه‌های رفت وآمد دوچرخه‌سواران و طرح رویکردها و راه‌حل‌هایشان برای عبور و مرور با دوچرخه، به مخاطبان کمک می‌کند تا تصویر روشن‌تری از امکانات دوچرخه‌سواری در تهران و چالش‌هایش داشته باشند.

یکی از اهداف کمپین «دوچرخه‌سوارم» معرفی بیشتر و حمایت از اپلیکیشن «دوچرخه» است. این اپلیکیشن به عنوان بخشی از اقدامات نرم افزاری سند توسعه دوچرخه‌سواری شهر تهران، به سفارش واحد توسعه سیستم‌های حمل و نقل پاک طراحی شده تا در جهت توسعه و تسهیل دوچرخه‌سواری و افزایش سهم دوچرخه و ترغیب شهروندان به استفاده از آن در سفرهای درون‌شهری عمل کند.

دوچرخه‌سواران با استفاده از این اپلیکیشن به امکاناتی مانند مسیریابی و به اشتراک‌گذاری داده‌های خود با دیگران دسترسی دارند. اطلاع از مسیرهای ویژه دوچرخه، پیمایش مسیر و اعلام مشکلات آن، اطلاعات فروشگاه‌ها و تعمیرگاه‌های تخصصی دوچرخه و همچنین ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی از دیگر امکانات در نظر گرفته شده برای این اپلیکیشن است. اپلیکیشن موبایلی «دوچرخه» هم‌زمان با روز جهانی دوچرخه رونمایی شد.

ایجاد فرایندهای اجتماعی و اطلاع‌رسانی اقدامات دوچرخه‌ای که باعث شوند تردد با دوچرخه به عنوان یک الگوی معمول و رایج در زندگی روزمره شهروندان انگاشته شود، از مهم ترین اهداف کمپین «دوچرخه‌سوارم» محسوب می‌شود. استفاده از گروه‌های پیشرو دوچرخه‌سوار برای ترغیب دیگر افراد جهت استفاده از دوچرخه در سفرهای شهری و نهادینه کردن دوچرخه‌سواری ایمن در سبک زندگی شهروندان با استفاده از آموزش‌های غیرمسقیم از دیگر اهداف این کمپین هستند.

علاقه‌مندان برای اطلاع بیشتر از مجموعه فعالیت‌های این کمپین می‌توانند به وبسایت www.docharkhesavaram.com مراجعه کنند.

کد خبر 570284 برچسب‌ها دوچرخه سواری تهران شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دوچرخه سواری تهران شهر استفاده از دوچرخه دوچرخه سواران دوچرخه سواری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۱۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت

سعید خواجه گفت: از مجموع ۲ هزار و ۶۳۰ هکتار از وسعت شهرهای "گناباد، کاخک، بیدخت و روشناوند" در ۴۶۷ هکتار، معادل ۱۷ درصد آن طرح بازآفرینی شهری و احیای بافتهای فرسوده شهری طی سال جاری در حال اجراست.

وی اضافه کرد: از این میزان ۳۵۰ هکتار از وسعت هزار و ۸۰۰ هکتاری شهر گناباد و ۲۰ هکتار از وسعت ۲۶۰ هکتاری شهر کاخک را بافتهای ناکارآمد شهری تشکیل می دهد و طرح بازآفرینی شهری در آنها اجرا می شود.

او ادامه داد: ۶۵ هکتار از وسعت ۲۵۰ هکتاری شهر روشناوند و ۳۲ هکتار از مساحت ۳۲۰ هکتاری شهر بیدخت نیز مشمول طرح بازآفرینی شهری قرار گرفته است.

رییس اداره راه و شهرسازی گناباد گفت: طرح بازآفرینی شهری در سه بخش "بافتهای ناکارآمد، تاریخی و سکونتگاههای غیر رسمی" اجرا می شود و شامل فعالیتهایی نظیر کف سازی معابر، احداث دیوار ساحلی، توسعه و احداث پارکها و فضای سبز شهری و تغییر سیما و منظر شهری است.

خواجه افزود: در این راستا با مشوقهایی نظیر تخفیف ۵۰ درصدی صدور پروانه های ساختمانی، پرداخت تسهیلات بانکی با بهره کم و اعطای تراکم تشویقی برای جلب مشارکت مردم تلاش می شود.

وی اضافه کرد: توسعه و عمران مطلوب و عدالت اجتماعی خدمات شهری در مناطق شهری نیازمند طرح بازآفرینی شهری است و برخوداری همه مناطق شهری از امکانات فرهنگی، آموزشی و تفریحی از طریق ایجاد مشوقها برای مالکان بناهای مشمول این طرح موجب تمرکز زدایی در ارایه خدمات بهداشتی و درمانی و تجاری می شود.

اختصاص ۲۵۰ تن قیر رایگان به مناطق شهری گناباد

رییس اداره راه و شهرسازی گناباد از تخصیص ۲۵۰ تن قیر رایگان طی ۲ سال گذشته برای عمران شهری و آسفالت معابر شهرهای گناباد، کاخک و بیدخت خبر داد.

خواجه افزود: سهمیه قیر رایگان برای آسفالت معابر مناطق شهری این شهرستان طی سال ئجاری بعد از ارائه کامل درخواست شهرداریهای تابعه شهرستان گناباد و متناسب با نیاز تخصیص می یابد.

بازآفرینی شهری به عنوان یک واژه عام مفاهیم دیگری نظیر "بهسازی، نوسازی، بازسازی، توانمندسازی و روان بخشی" شهری را در بر می گیرد و به مفهوم احیا، تجدید حیات و نوزایی شهری و به عبارت دیگر زنده شدن شهر است.

در بازآفرینی شهری، توسعه شهری به مفهوم رشد کمی عناصر کالبدی شهر برای اسکان جمعیت و ارتقای کیفیت زندگی، در قالب طرح های توسعه شهری رخ خواهد داد.

فرسودگی ۸۰ درصد بافت مسکونی شهری گناباد، اجرای طرح های بازآفرینی شهری را به منظور توسعه و عمران این شهرستان جنوبی خراسان رضوی ضروری کرده است.

در اجرای طرح بازآفرینی شهری تلاش می شود تا با مشارکت شهروندان با احیای بافتهای فرسوده شهری حیات اجتماعی و رونق اقتصادی به این مناطق باز گردانده شود.

مرکز شهرستان گناباد با چهار شهر گناباد، بیدخت، کاخک و روشناوند و ۱۱۲ روستا در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • صرف ۸ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه سیستم‌های روشنایی در شهرکرد
  • سنگ جدید اینبار برای دوچرخه برقی؛ شرط محال برای استفاده زنـان!
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • موفقیت کمپین تحریم اسرائیل در کشورهای اسلامی
  • جلسه هماهنگی مسابقات تور بین المللی دوچرخه سواری خزر
  • آغاز فروش اقساطی 2 محصول کرمان موتور (+جدول فروش)
  • ملی پوشان دوچرخه سواری کوهستان ایران بدرقه شدند
  • افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپ
  • جشنواره «شو سواری» اسب کُرد در سقز