Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-03@09:57:04 GMT

وضعیت بورس در نیمه دوم آذرماه ۹۹ چگونه می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۱۲۷۳۳

وضعیت بورس در نیمه دوم آذرماه ۹۹ چگونه می‌شود؟

در هفته گذشته بازار شاهد کاهش خروج پول حقیقی روزانه بود و حتی در برخی روز‌ها حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان هم ورود پول حقیقی داشت و شاخص کل هم در حال تقلا برای عبور از مقاومت یک میلیون و ۴۸۰ هزار واحد بود که در نخستین تلاش ناموفق بود، اما پیش بینی می‌شود این هفته عبور کند. به گزارش پول نیوز، بورس در هفته گذشته روند رو به رشدی داشته است به طوری که میانگین ارزش معاملات خرد در دو-سه روز پایانی هفته به حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده در حالی که در آبان ماه به طور روزانه ۱۰،۸۵۰ میلیارد تومان بوده است که نشان دهنده بهبود ارزش معاملات در هفته اخیر است و کلیت بازار معاملاتی روان‌تری را نسبت به ماه‌های قبل دنبال کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



میانگین ارزش معاملات خرد از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا پایان آبان ماه به طور روزانه ۱۳،۷۶۱ میلیارد تومان ثبت شده که نسبت به دو ماه گذشته بیشتر و نسبت به ماه‌های نخست سال کمتر است که تحت تاثیر نوسان بورس در ماه‌های گذشته بوده است.

در واقع ارزش معاملات روزانه نشانه حجم نقدینگی حاضر در بازار بورس است که با توجه به ارزش بازار سرمایه به حداقل همین ارزش_معاملات روزانه برای گردش نقدینگی در بازار، نیاز است تا با ایجاد تعادل و تبادل منطقی در بازار بورس اجازه رشد و اصلاح را به نماد‌ها بدهد.

همچنین باید توجه داشت که از آبان ماه تا دهک نخست آذر ماه حدود ۵،۴۹۰ میلیارد تومان خروج پول حقیقی رخ داده و در چند روز گذشته معاملات بازار نه تنها خروج پول حقیقی از بازار نداشتیم بلکه ورود پول نیز ثبت شده، به طوری که در ده روز گذشته معاملات بیش از ۲ هزار میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شده است.

البته میزان ورود پول حقیقی در آذرماه نسبت به ماه‌های گذشته بسیار ناچیز است، چراکه از ابتدای سال تاکنون بیش از ۹۱،۶۹۳ میلیارد تومان ورود پول حقیقی به بازار داشته ایم و این کاهش روند حکایت از عدم اعتماد مردم به بورس و دولت در ماه‌های گذشته است.
وضعیت شاخص بورس

از ابتدای هفته گذشته وضعیت شاخص بورس کاملا مثبت بود و اکثر نماد‌ها صف خرید بود و تنها تعداد کمی از نماد‌ها هنوز صف فروش بودند و مابقی به صورت متعادل معامله می‌شدند، اما آخرین روز بازار کمی روند معاملات متفاوت بود و گروه فرآورده‌های نفتی و گروه بانکی با افت همراه شدند و شستا و فولاد هم به عنوان دو نماد بسیار تاثیرگذار در ساعات پایانی به سمت منفی گرایش پیدا کردند و همین مساله باعث شد که رشدی که در شاخص کل بورس اتفاق افتاده پس گرفته شود.

در آخرین روز معاملات حقیقی‌ها در ساعات اولیه بیش از۱۳۰میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج کردند و مجموع ارزش معاملات کل بازار بورس و فرابورس به ۳۱۳،۲۸۴ میلیارد ریال رسید که نسبت به روز قبل ۳.۳% کاهش داشت و میزان خروج پول حقیقی حدود ۵۸۶ میلیارد تومان بود.
مقاومت شاخص کل بورس

در واقع با نزدیک شدن شاخص به محدوده ۱،۴۸۰ تا ۱،۵۰۰ میلیون واحد، میزان فروش و عرضه‌ها بیشتر شده و با وجود اینکه خریداران نسبت به روز‌های قبل بسیار خوب ظاهر شدند، اما فشار فروش بیشتر از روز‌های قبل هفته بود، این اتفاق حاکی از این بود که پس از رشد مداوم، نماد‌ها نیاز به استراحت و دست به دست شدن دارند. از این رو پیش بینی می‌شود مقاومت شاخص کل به زودی شکسته خواهد شد و نماد‌ها مسیر صعود را طی خواهند کرد.

۷ صنعت برتر از نظر ارزش معاملات در روز پایانی بورس به ترتیب؛ خودرو، بانک ها، فرآورده نفتی، شیمیایی، چند رشته‌ای صنعتی، فلزات اساسی و سرمایه گذاری‌ها بودند و این نشان دهنده تاثیر چشم انداز رفع تحریم‌ها بر انتخاب نماد‌ها توسط معامله گران است که بیشتر به سمت شرکت‌هایی رفته اند که در آینده گشایش‌های بیشتری خواهند داشت.

همچنین در پایان معاملات هفته گذشته ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی به حدود ۱۱ میلیون و ۴۶۵ هزار تومان رسید که نسبت به روز سه شنبه بیش از ۸۱ هزار تومان کاهش ارزش داشت.
اقدامات جدید بازار بورس

در هفته گذشته مدیریت نظارت بازار با توجه به تأثیر قابل ملاحظه برخی اقدامات معامله‌گران بر روند معاملات، اقدام به مسدود نمودن ۱۶ ایستگاه معاملاتی و ۹۳ مورد دسترسی برخط سهامداران کرد که آن‌ها اقداماتی همچون ارسال سفارش کم حجم با دفعات بالا کرده بودند.

همچنین در آخرین اقدام برای جلوگیری از رفتار‌های مخرب برخی از حقوقی‌ها و ... مدیریت بازار تصمیم گرفته است از ساعت ۸:۵۵ دقیقه تا راس ساعت ۹ صبح دسترسی سهامداران برای اصلاح قیمت را ببندد تا سهامداران در این مدت ۵ دقیقه‌ای فقط بتوانند سفارشات جدید بگذارند، این اقدام باعث می‌شود تا اردر‌های ترس که باعث فشار فروش در بازار می‌شود از بین برود و به نوعی بازار متعادل دنبال شود.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت خروج پول حقیقی ارزش معاملات هفته گذشته بازار بورس ورود پول نماد ها شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۲۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم

مصطفی صفاری گفت: اگر شوک‌های سیاسی و اقتصادی که از عوامل خارجی است کاهش پیدا کند می‌توان پیش‌بینی کرد، امسال شاهد بهبود شاخص‌ها در بورس خواهیم بود.

مصطفی صفاری کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: شوک‌های سیاسی کوتاه مدت هستند و سریعا از بین می‌روند. اما شوک‌های اقتصادی اینطور نیستند و اثر بلند مدت دارند، گرچه اگر شوک سیاسی تبدیل به شوک اقتصادی شود، اثر آن بلند مدت می‌شود.

صفاری در ادامه بیان کرد: مرداد سال ۹۹ که ارزش بازار ۴۳۰ میلیارد دلار شده بود، سقوط وحشتناکی را تجربه کرد. پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری ارزش بورس به ۲۲۰ میلیارد دلار رسیده بود و آقای رئیسی قول دادند که به این وضعیت رسیدگی کنند. اما به دلیل برخی سیاست‌های اقتصادی که در این دولت انجام شد و شوک‌های سیاسی که اتفاق افتاد، ارزش بورس به ۱۲۰ میلیارد دلار رسید.


این کارشناس اقتصادی درباره وضعیت آینده بازار بورس گفت: هرچقدر که حوادث سیاسی کمتر اتفاق رخ دهد، طبیعی است که انتظار داشته باشیم بازار سرمایه جاماندگی خود را برطرف کند. دو سال است که شاخص بورس جا مانده است. پیش‌بینی اکثر تحلیل‌گران این است که اگر شوک‌های سیاسی و اقتصادی صورت نگیرد، امسال شاهد افزایش شاخص بورس خواهیم بود. البته در قانون بودجه امسال مواردی ذکر شده بود که مخالف صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های بورس است امیدواریم مجلس جلوی آن‌ها را بگیرد.


وی درخصوص اعتراض شرکت‌های تامین سرمایه درباره بند ۳ بودجه ۱۴۰۳، گفت: قانون بند ۳ این بود که افراد حقیقی تا ۵۰ میلیارد و افراد حقوقی تا ۵۰۰ میلیارد مشمول معافیت‌های مالیاتی می‌شوند و بیش از این مقدار باید مالیات بپردازند. واقعیت این بود که اکثر صندوق‌های سرمایه‌گذاری، نهاد‌های مالی و هزار فعال بازار گفتند که این قانون مخالف سرمایه‌گذاری غیرمستقیمی است که قانونگذار تعیین کرده بود. در واقع قرار بود که این قانون کمک‌کننده باشد و این موضوع را برای بازار سرمایه مستثنی کنند.

وی در پایان گفت اگر بازار بورس مثبت شد، مردم مانند سال ۹۹ سریعا سرمایه خود را وارد بازار نکنند و از طریق سبدگردان‌های یا سرمایه‌گذاری غیرمستقیم وارد بازار سرمایه شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • اتفاق جالب در معاملات روز گذشته کپشیر!
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل بورس