Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرقدس، با گسترش شهرنشینی مشکلات گوناگونی در زمینه مسائل بهداشتی و اجتماعی ایجاد شد و یکی از این مشکلات که در اکثر شهرها وجود دارد، معضل سگ‌های بلاصاحب است. 

این حیوانات سرگردان در حاشیه و نقاط مختلفی از شهر دیده شده و برای یافتن غذا به مناطق مسکونی وارد می‌شوند. 

انتقال بیماری‌های مشترک

سگ‌های بلاصاحب در شیوع و انتقال بیماری‌های مشترک بین حیوان و انسان تأثیرگذار بوده که می‌توان به کیست هیداتیک، هاری، سالک، کالاآزار، لاروهای مهاجر احشابی بروسلوز و لپتوسپیروز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون موارد متعددی از حمله سگ‌های بدون صاحب به شهروندان در کوچه‌ها و خیابان‌های سطح شهرقدس و ایجاد ترس و بروز مشکلات مختلف و سلب آسایش مردم گزارش شده است و این معضل علاوه بر ایجاد نارضایتی، عامل آلوده کننده و مزاحمت در پارک‌ها و بوستان‌ها شده و لازم است اقدامات اساسی در خصوص کنترل این حیوانات به‌طور جدی به‌عمل آید.

یکی از شهروندان محله کاووسیه ضمن ابراز گلایه و سلب آرامش اهالی محل و کودکان از این حیوانات گفت: حمله یکی از سگ‌های بلاصاحب موجب آسیب و گازگرفتگی پای یکی از شهروندان محل شد و در شرایطی که مردم درگیر ویروس کرونا هستند وحشت از این حیوانات آسایش مردم را گرفته است.

شهروند دیگر ساکن خیابان چمن بیان کرد: در ساعات مختلف شبانه‌روز سگ‌ها به شکل گروهی در محل هستند و به خصوص در اوایل شب با کمی تاریک شدن هوا تعداد آن‌ها افزایش پیدا کرده و موجب وحشت مردم شده است. 

یکی از شهروندان که هنگام عبور با خودرو شاهد اتفاقی عجیب بود گفت: در مسیری که برای رفتن به محل کار با خودرو از یک منطقه مسکونی عبور می‌کردم دیدم که این سگ‌ها را  از یک ماشینی رهاسازی می‌کنند و لازم است نظارت جدی بر این مسئله انجام گیرد. 

شهرداری‌ها مسؤول رسیدگی به سگ‌های بدون صاحب 

چندی قبل دستورالعمل کنترل جمعیت سگ‌های بدون صاحب در ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان در سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از سوی وزارت کشور با هدف کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق شناسایی کانون تجمع سگ‌های بلاصاحب و کنترل جمعیت آن‌ها با انتخاب روش مناسب و ارتقای سطح آگاهی عمومی در خصوص رعایت اصول بهداشتی در مواجه شدن با حیوانات مزاحم، تصویب شد. 

بنابراین کنترل حیوانات مزاحم برعهده شهرداری‌ها بوده و این نهاد موظف است که خارج از محدوده مسکونی در فضایی مشخص، محلی برای نگهداری سگ‌های زنده‌گیری شده، ایجاد کند و پس از انتقال معاینات و غربالگری زیر نظر دامپزشک انجام شود. 

نگهداری سگ‌های بدون صاحب شهرقدس در استان دیگر

حمید کاظمی صیاد معاون خدمات شهری شهرداری قدس در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: سگ‌های بلاصاحب معضلی در تمام مناطق است و این مسئله در شهرهای اطراف نیز وجود دارد. 

وی گفت: در گذشته قانونی برای شهرداری وجود داشت به طوری که فردی مسؤول و متصدی اتلاف سگ‌های بلاصاحب بود و از نظر قانونی و شرعی مشکلی بر آن نیست و تنها سگ نگهبان و قلاده‌دار را نمی توان اتلاف کرد. اما از زمانی که حامیان حقوق حیوانات وارد شدند، دادستانی نسبت به این مسئله دستور داد که اتلافی انجام نشود. 

معاون خدمات شهری شهرداری قدس افزود: عدم اتلاف این حیوانات باعث ایجاد معضلاتی شده و در بخشنامه وزارت کشور آمده و بارها در جلسات فرمانداری نیز ذکر شده که این حیوانات به شکل زنده‌گیری از شهرها جمع‌آوری و به پناهگاه منتقل و عقیم‌سازی شود و سپس رها کنند تا این حیوانات به طور طبیعی از بین بروند. 

کاظمی صیاد ادامه داد: در جمع‌آوری سگ‌های بلاصاحب چرخه باطلی اتفاق افتاده و این حیوانات به طور روزانه جمع‌آوری شده و به دلیل اینکه مرکز نگهداری از سگ‌های بلاصاحب در سه شهرستان قدس، شهریار و ملارد وجود ندارد و تنها دو مرکز در کرج و اسلامشهر بوده که اسلامشهر پذیرش این حیوانات از دیگر شهرها را نداشته، به ناچار به واحد کرج در استان البرز منتقل می‌شود.

وی یادآور شد: در این واحد نیز پس از عقیم‌سازی و نگهداری تا ۲ روز، رهاسازی سگ‌ها انجام می‌گیرد چرا که نگهداری هزینه‌بر بوده و نیاز به تغذیه حیوانات است بنابراین این معضل برای همه مناطق وجود دارد. 

معاون خدمات شهری شهرداری قدس با اشاره به جمع‌آوری بیش از ۲۶۰۰ قلاده سگ از ابتدای سال تاکنون عنوان کرد: عده‌ای از افراد به عنوان مدافع حقوق حیوانات مانع جمع‌آوری این حیوانات شده و کار پیمانکار را با اختلال روبه‌رو کرده‌اند.

کاظمی صیاد اضافه کرد: برخی دیگر از افراد نیز به نگهداری از سگ‌های بزرگ روی آورده و این مسئله کار تشخیص سگ‌های باصاحب و بلاصاحب را در جمع‌آوری مشکل‌دار کرده است.

وی تصریح کرد: بخش عمده‌ای از این حیوانات که در شهر دیده می شود، عقیم سازی شده سپس در نقاط مختلف رها شده‌اند و وظیفه شهرداری جمع‌آوری و انتقال آن‌ها است و نظارت بر مرکز نگهداری بر عهده محیط زیست منطقه‌ای بوده که پناهگاه در آنجا مستقر است.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت کشور سگ های بلاصاحب حیوانات شهرداری معاون خدمات شهری شهرداری قدس شهرقدس سگ های بدون صاحب سگ های بلاصاحب جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۷۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب ۱۷ انبار غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات در شیراز

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز گفت: طی شش ماه گذشته، ۱۷ واحد غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات بر اساس آرای کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها و دستور مراجع قضایی پلمب شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، پژمان شفیعی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: طی شش ماه گذشته، ۱۷ واحد غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات بر اساس آرای کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها و دستور مراجع قضائی پلمب شد.

وی افزود: در نیمه دوم سال گذشته، ۱۵۰ اخطار کتبی برای واحدهای جمع‌آوری و فروش ضایعات صادر شده که از این میزان ۱۷ مورد به‌طور کامل پلمب و به سایرین جهت جمع‌آوری و انتقال به حریم شهر تذکر داده شده است.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز با بیان اینکه رعایت نکردن موارد بهداشتی به‌عنوان تهدیدی علیه بهداشت عمومی، دپوی حجم انبوهی از پسماندها و انتشار بوی نامطبوع، تجمع حشرات و آلودگی صوتی در محدوده مناطق مسکونی از دلایل تذکر و پلمب واحدهای جمع‌آوری و فروش ضایعات بوده است، تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های مردمی و بررسی کارشناسان سازمان، موارد مرتبط با مشاغل مزاحم شهری پیگیری و رصد می‌شود.

شفیعی با اشاره به اینکه ساماندهی مشاغل مزاحم شهری در دو بخش کوتاه‌مدت و بلندمدت پیگیری و دنبال می‌شود، اضافه کرد: در بخش اول ساماندهی و خروج از محدوده مرکزی و در بخش دوم احداث سایت‌های ساماندهی خارج از محدوده شهری در دستور کار قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: شهروندان می‌توانند موارد مرتبط با مشاغل مزاحم شهری را از طریق سامانه ۱۳۷ شهرداری شیراز اطلاع‌رسانی و پیگیری کنند.

کد خبر 748755

دیگر خبرها

  • معرفی 10 مورد از نژاد های خرگوش خانگی در دنیا (+عکس)
  • معضل بیرون گذاشتن زباله خارج از ساعات تعیین‌شده در قم
  • آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران
  • پلمب ۱۷ انبار غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات در شیراز
  • گزارش روزنامه شهرداری تهران درباره یک شغل جدید با عنوان «یک زندگی سگی»!
  • شهرداری‌ها متصدی حفظ و نگهداری گلزار شهدا هستند
  • شهروندان از شنا در آب‌های جمع شده ناشی از رواناب‌ها و سدهای خاکی خودداری کنند
  • حمله سگ بلاصاحب به پسر ۱۲ ساله در کرج
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • بدون همکاری شهروندان معضل سگ‌های ولگرد حل نمی‌شود