Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@02:23:21 GMT

احتمال بازگشت سنگین تر ویروس در روزهای افول بیماری

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۱۹۳۰۰

احتمال بازگشت سنگین تر ویروس در روزهای افول بیماری

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی، با اشاره به ماهیت پیچیده بیماری کرونا، ریشه کنی و حذف این بیماری در عرصه ملی، فراملی و جهانی را بدون مشارکت جمعی و استفاده بهینه از ظرفیت‌های مردمی غیر ممکن دانست و گفت: از دالان مشارکت مردمی می‌توان این بیماری را از جغرافیای هر کشوری حذف کرد.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه شاهد یک بازآفرینی مجدد در عرصه عواطف انسانی در پاندمی کرونا بودیم، افزود: بشر امروز در کنار تلخی‌های ناشی از شیوع کرونا بیش از هر زمان دیگری نیاز به الفت و انس با دیگران را لمس کرده و شاهد اقتران، همگرایی و رسیدن به یک نقطه عاطفی مشترک در بین مردم هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به عوارض ناشی از بیماری کرونا در ابعاد مختلف بیماری زایی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و روانی اشاره کرد و با توجه به نتایج مطالعات صورت گرفته در تهران افسردگی، اضطراب، دلزدگی های اجتماعی، اختلال در امنیت شغلی، تزلزل وضعیت اقتصادی آحاد شهروندی، آسیب‌های اقتصادی اقشار فرودست، سیکل معیوب بیماری و فقر را برخی از این عوارض برشمرد.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با بیان اینکه در این شرایط سخت مردم نیاز به کمک‌های التیام آفرین و ترمیمی دارند، بهترین مدل را استفاده از کمک‌های داوطلبانه عنوان کرد و مفهوم شعار امسال روز جهانی داوطلب را ایجاد یک انگیزش و امیدآفرینی برای آینده‌ای بهتر در عرصه جهانی بیان کرد.

وی، شکل گیری فعالیت‌های داوطلبانه در ایران را عمدتاً در قالب تکانه‌های هیجانی دانست که سازمان یافته و سیستمیک نیستند و به آسیب شناسی در این زمینه پرداخت.

به گفته زالی، حرکت سازمان یافته، ثبوت و استمرار کارهای داوطلبانه بر اساس نیازهای اجتماعی و اقتصادی مردم، استفاده بهینه از باز توزیع نیروهای داوطلبی و استمرار خدمات داوطلبانه به عنوان یک حرکت سیستماتیک از نیازهای امروز در عرصه کارهای داوطلبانه است.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت شکننده و نگران کننده تهران از نظر شیوع بیماری یادآور شد که نباید وضعیت فعلی را به عنوان شرایط مطلوب و ثبات یافته در تهران تلقی کرد و در خصوص پدیده رجعت یا بازگشت سنگین‌تر بیماری در اپیدمی‌ها هشدار داد.

زالی خاطرنشان کرد: در این پدیده هنگام افول بیماری ممکن است شاهد بازگشت سنگین‌تر آن باشیم به همین دلیل باید مردم و مسئولان مراقب باشند. زیرا هنوز کرونا در تهران در حال قربانی گرفتن است، کالبد شهر به ویروسی آلوده است که در حال تسخیر سنگرهای جدید بیولوژیک است. بنابراین از دیدگاه کارشناسی از نقطه افول نسبی بیماری در تهران دور هستیم.

وی، استفاده بهینه از ظرفیت‌های مردمی برای کنترل کووید ۱۹ را مهم برشمرد و افزود: کارهای داوطلبانه اگر به صورت سیستماتیک و سازماندهی شده طراحی و بازمهندسی مناسبی پیدا کند حتماً شرایط بهتری در کنترل بیماری خواهیم داشت. بین نیازها و خواسته‌های محیطی نیازمند به مشارکت کار داوطلبانه و میزان گسیل داشتن انرژی‌های نهفته داوطلبان باید یک لینک و اتصال برقرار شود. زیرا جدایی این دو مورد ما را از اهداف دور می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تاکید کرد: تا زمانی که به این مشارکت‌های داوطلبانه نیاز است باید با پمپاژ منطقی و هوشمندانه هیجانات ایجابی مثبت در داخل جامعه به استمرار این طراوت کمک کنیم. جریان داوطلبانه در کشور ما باید زنده باشد و تجلی پویایی و حیات مستمر آن را در عرصه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ببینیم.

زالی به سهم داوطلبان در توسعه اقتصادی جهانی و بومی اشاره کرد و گفت: در ایران سال‌های اخیر سرمایه گذاری و شالوده ریزی خوبی در زمینه رابطان سلامت صورت گرفته است و امروز در گام چهارم پایشی مدیریت بیماری کرونا و محله محوری شاهد تبلور واقعی تلاش داوطلبان سلامت در محله‌ها هستیم. این سرمایه گذاری در این روزهای سخت مورد بهره برداری قرار گرفته و در تهران شاهد افزایش چشمگیر داوطلبان سلامت هستیم.

وی با تاکید بر لزوم انتقال پیام‌های بهداشتی به درون خانواده‌ها، گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به انتقال مفاهیم سلامت به درون خانواده‌ها داریم و فرصت مناسبی است تا با طرح هر خانه یک پایگاه سلامت و تحقق طرح محله محوری بتوانیم در این زمینه حرکت کنیم.

زالی، استفاده از دانش آموزان را یکی از بهترین مدل‌های طراحی داوطلبان سلامت برای تغییر فضای فرهنگی، بهداشتی و دانشی درون خانواده‌ها عنوان کرد و گفت: امروز این آینده سازان به حدی از بالندگی رسیده اند که به عنوان یک عنصر مسئولیت پذیر می‌توانند سفیر سلامت خانواده خود باشند.

وی، آسیب‌های اجتماعی را بحثی جدی ذکر کرد که بدون کمک مردم کاهش یافتنی نیست و نیازمند مشارکت همه دستگاه‌ها و نهادهای مختلف است.

زالی با ذکر این نکته که بین میزان توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشور و همراهی داوطلبان آن ارتباطی مستقیم وجود دارد، نقش داوطلبان سلامت در افزایش سرمایه‌های اجتماعی و اعتماد عمومی را بسیار مهم دانست و گفت: کارهای داوطلبانه می‌تواند به عنوان یک میانبر به این موضوع کمک کند و داشتن یک اعتماد عمومی به عنوان یک بن مایه اداری و مدنی در اداره هر جامعه‌ای می‌تواند نقش آفرین باشد.

وی، طرح محله محوری را یک طرح اجتماعی و راهبردی جدید در کنترل بیماری کرونا دانست و اظهار کرد: نقطه هدف گیری این طرح صرفاً کرونا نیست بلکه یک زیرساخت اجتماعی مردمی را در سطح محلات تهران ترویج می‌دهد که می‌تواند به عنوان یک زیرساخت با دوام و با ثبات در مقابل تمامی تکانه‌های اجتماعی و روانی و بیماری زایی و حوادث غیر مترقبه آماده باشد.

به گفته زالی، اگر چنین ساختار مردمی منظمی شکل گیرد دیگر نگران وقوع بحران‌ها در کلانشهر تهران نخواهیم بود چون این زیرساخت منظم می‌تواند به عنوان یک جریان مستمر اجتماعی در زمان لازم به ایفای نقش بپردازد.

وی، مهم‌ترین موضوع در طرح محله محور را استفاده بهینه از نیروهای داوطلب مردمی برشمرد و افزود: در گذشته محلات تهران کانون‌های اجتماعی و همگرایی بودند و امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به هویت بخشی محلات تهران داریم. متأسفانه شهرنشینی باعث کم رنگ شدن این همگرایی شد اما این طرح محله محور باعث بازیابی هویتی محلات می‌شود.

کد خبر 5088635

منبع: مهر

کلیدواژه: علیرضا زالی ویروس کرونا ستاد ملی مقابله با کرونا ویروس کرونا پروتکل های بهداشتی کووید 19 آمار کرونا ایدز دیابت سیما سادات لاری ستاد ملی مقابله با کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واکسن آنفلوانزا معلولان معلولین سعید نمکی علیرضا زالی کارهای داوطلبانه استفاده بهینه داوطلبان سلامت بیماری کرونا عنوان یک طرح محله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۹۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی احتمال بازگشت مدیرعامل سابق به استقلال

آفتاب‌‌نیوز :

بعد از انتخاب فرشید سمیعی به عنوان سرپرست مدیرعاملی باشگاه استقلال و جدایی علی خطیر، سرپرست این تیم هم برکنار شد و آتیلا حجازی به عنوان سرپرست جدید باشگاه استقلال منصوب شد. انتشار عکس لحظه عقد قرارداد با حجازی در کنار سمیعی، حاوی نکته‌ای جالب توجه بود که از چشم رسانه‌ها دور نماند. ماجرا از این قرار بود که این دفتر همان دفتری بود که بار‌ها آجورلو قرار‌های کاری خود را در زمان مدیرعاملی استقلال در آنجا برگزار می‌کرد و بار‌ها از مدیرعامل سابق استقلال در کنار افراد مختلف در این دفتر عکس منتشر شد. همین موضوع باعث شد تا شایعاتی در خصوص بازگشت احتمالی آجورلو به استقلال مطرح شود.

پیگیری‌های ما در این خصوص نشان می‌دهد این دفتر که حسابی جنجالی شده متعلق به فرشید سمیعی و یکی از دوستانش است و این آجورلو بوده که در زمان مدیریت خود در استقلال بعضی از قرار‌های خود را در آن برگزار می‌کرده است. همچنین در مورد شایعه بازگشت آجورلو به استقلال باید بگوییم که بعید است چنین اتفاقی رخ دهد و برنامه‌ای برای بازگشت آجورلو به استقلال وجود ندارد. از سمیعی و شهریاری به عنوان دو گزینه نهایی مدیرعاملی استقلال نام برده می‌شود و باید دید در نهایت کدام یک این سمت را عهده دار خواهد شد.

منبع: ورزش سه

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • عکس‌| تمرینات انفجاری «پادشاه» برای بازگشت!
  • تمرینات انفجاری«پادشاه» برای بازگشت!
  • احتمال افزایش نرخ معاینه فنی؛ این مبالغ کجا هزینه می‌شود؟
  • احتمال افزایش نرخ معاینه فنی/مبالغ دریافتی کجا هزینه می‌شود؟
  • بررسی احتمال بازگشت مدیرعامل سابق به استقلال
  • ریزش سنگ در جاده کرج - چالوس؛ ترافیک سنگین در محورهای شمالی