Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@15:26:49 GMT

این زودتر می خواستی، حالا چرا؟!

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۲۰۳۱۴

این زودتر می خواستی، حالا چرا؟!

مشاهده بازنشر همراه با تحسین ویدئویی از اظهارات یکی از دانشگاهیان کشور از سوی سردبیر سابق کیهان، آقای مهدی نصیری انگیزه این نوشته کوتاه است.

 در این ویدئو که در فضای مجازی منتشر شده یکی از دانشگاهیان با بیانی صریح اما محترمانه و مشفقانه نقدهایی را به نظام حکمرانی کشور مطرح و خواهان توجه مسوولان ارشد کشور از جمله رهبر انقلاب به آن می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سردبیر سابق کیهان در بازنشر این سخنان در کانال تلگرامی اش آن را تحسین و بر «شهامت»، «شفقت» و «دلسوزی» او درود فرستاده است . 

  ناظران و خوانندگان مطلب کوتاه آقای نصیری ناخواسته سال های پایانی دهه شصت و سال های نخست دهه هفتاد را برایشان به یاد می آورند. سال هایی که آقای نصیری به عنوان سردبیر جدید و جوان کیهان منصوب شده بود و به دلیل اختلاف فکری با گردانندگان کیهان فرهنگی اقدام به درج مطالبی علیه دکتر عبدالکریم سروش می کرد که مقالاتش ( قبض و بسط تئوریک شریعت) در کیهان فرهنگی چاپ شده بود. مقالاتی کاملا تئوریک و در حوزه معرفت شناسی دینی که از نظر آقای نصیری خطرناک تشخیص داده شده بود.  

کسانی که آن سال ها را به یاد دارند یا با فاصله کوتاهی از آن آگاه شدند با دیدن تحسین اخیر آقای نصیری بر نقدهای سیاسی یک دانشگاهی بلافاصله از خود می پرسند کیهان فرهنگی را در اوایل دهه 70 چند درصد از مردم می خواندند و از این خوانندگان چند درصد مقالات قبض و بسط سروش را می فهمیدند که آقای مهدی نصیری و همفکرانش با کشاندن مباحث آن به عرصه عمومی در روزنامه کیهان و حساسیت برانگیختن نسبت به  آن رفته رفته یک مجادله فکری و معرفت شناسانه را به منازعه سیاسی پر هزینه ای برای سروش و همفکرانش تبدیل و کم کم سروش را که یکی از با سوادترین متفکران نظام جمهوری اسلامی بود ( با همه نقدهایی که به او وارد است) تاراندند؟! حالا چه شده که آقای نصیری ویدیوی از اظهارات انتقادی و سیاسی یک استاد دانشگاه را گذاشته و نسبت به آن تحسین نثار کرده و  درودش فرستاده است !؟ 

چگونه یک بحث و مجادله «فکری» در آن زمان یک اقدام «سیاسی» و ضدیت با نظام بود اما انتقاد صریح سیاسی یک استاد دانشگاه که برای مخاطب میلیونی در فضای مجازی منتشر شده، شایسته تحسین است ! 

البته که نقد و انتقاد از جانب هر کسی علی الخصوص مردان صاحب رایی چون منتشرکننده ویدیوی یاد شده ، شایسته تحسین است اما این خوشامد ها و درود فرستادن های دیرهنگام به منتقدان از جانب کسانی چون آقای مهدی نصیری چندان پذیرفته نیست. 

این هم از عجایب دیگر سرزمین ماست که در فاصله ای کوتاه که هنوز حافظه ها یاری می دهد، کسانی که خودشان بخشی و بلکه گاه محور اصلی برخی مشکلات منتهی به اوضاع نابسامان امروزند حالا جلوتر از بقیه می دوند.

آقای نصیری و همفکرانشان معمولا در چنین مواقعی پاسخ شان این است که مقالات سروش پایه های اعتقادی مردم را سست می کرد. 

جدا از آنچه درباره خوانندگان محدود و متخصص مقالات قبض و بسط و نظایر آن گفته شد، باید گفت با این استدلال بسیاری از اندیشه های متفکران مشهور مسلمان که ما امروز به آن ها افتخار می کنیم نوشته و منتشر نمی شد و تاریخ ما هم کم نیست از این دست تنگ نظری ها و بعضا تکفیرهایی که نثار برخی متفکران مهم شده است و البته که این قبیل پاسخ ها از سوی کسانی مانند آقای مهدی نصیری که مشی فکری اش مخالفت با فلسفه است، بر خلاف درودش بر  منتقدان،  هیچ تعجبی ندارد .

آقای نصیری در آن سال ها جوانی بود حداکثر  25 تا 30 ساله و قطعا کم تجربه در امور سیاست و جامعه. آیا نگاه امروز ایشان ناشی از پختگی و تجربه بیشتر است یا تغییرات فکری ؟! 

پاسخ هر چه باشد در هر حال، نتیجه چیزی جز دریغ خوردن بر سال هایی نیست که می شد با تقویت فرهنگ نقد و مدارای فکری و با درایت، بهره بیشتری نصیب فرهنگ و اجتماع این سالهای کشور شود. افکار عبدالکریم سروش مانند هر تلاش فکری دیگری باید نقد می شد (و هنوز هم باید نقد شود)  اما اگر این نقدها و مانندش در آن سال ها از هیاهوی سیاست برکنار می ماند فرهنگی را پایه می گذاشت که امروز دیگر آقای نصیری از اقدام طبیعی یک دانشگاهی چنین ذوق زده نشود.

 

 

منبع: الف

کلیدواژه: آقای مهدی نصیری آقای نصیری سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۰۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون

محققان دانشگاه دوک (Duke) آمریکا با یک آزمایش خون جدید و با کمک هوش مصنوعی توانستند تا هشت سال زودتر از تشخیص آسیب ساختاری توسط اشعه ایکس، تعیین کنند که آیا فرد به آرتروز زانو مبتلا می‌شود یا خیر. محققان دقت این آزمایش را حدود ۷۷ درصد محاسبه کردند که نسبت به روش‌های دیگر، رقم خوبی محسوب می‌شود.

به گزارش دیجیاتو،  محققان می‌گویند با آزمایش خون می‌توان آرتروز زانو را در افرادی که هنوز علائمی در آن‌ها ایجاد نشده است و تا هشت سال قبل از اینکه اشعه ایکس قادر به تشخیص تغییرات در استخوان‌های آن‌ها باشد، شناسایی کرد. در این پژوهش، محققان خون ۲۰۰ فرد را که در اولین نمونه‌گیری از خونشان هیچ علامتی از آرتروز نداشتند، تجزیه‌وتحلیل کردند.

تشخیص زودهنگام آرتروز با استفاده از آزمایش خون

استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده به آن مبتلا هستند. این بیماری در ابتدا به‌عنوان یک بیماری «ساییدگی» شناخته می‌شد؛ زیرا زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل یک مفصل (معمولاً در دست‌ها و زانوها) از بین می‌رود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین در طول زمان تغییر کند و منجر به درد، سفتی و تورم شود.

بااین‌حال، اکنون شواهد نشان می‌دهد که نوعی التهاب می‌تواند محرک اصلی آسیب مفصلی در آرتروز باشد. این بدان معناست که نوعی «بیومارکر» (زیست‌نشانگر) یا علامت قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارد که می‌تواند نشان دهد که این بیماری مدت‌ها قبل از اینکه آسیب ساختاری قابل تشخیص باشد، شروع می‌شود.

محققان در این پژوهش از مجموعه خون ۲۰۰ فرد استفاده کردند؛ این افراد درواقع از سال ۱۹۸۹ به‌صورت سالانه از نظر استئوآرتریت مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند. حدوداً ده سال بعد، نیمی از این افراد به آرتروز مبتلا شدند. به همین دلیل می‌توان بیومارکر‌های این افراد را طی سال‌های مختلف سنجید.

محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون افراد شناسایی کردند که نشان می‌دهد فرد به استئوآرتریت مبتلا می‌شود یا خیر. این پروتئین‌ها هشت یا چهار سال قبل از تشخیص با پرتو ایکس، در خون آن‌ها مشاهده شده بود.

با تشخیص این پروتئین‌ها، می‌توان با دقت ۷۷ درصد تشخیص داد که آیا فرد در آینده به آرتروز مبتلا می‌شود یا خیر. این روش در مقایسه با دقت حدود ۵۰ درصدی روش‌های مبتنی بر وزن و سن و همچنین دقت ۵۷ درصدی روش‌های مبتنی بر درد زانو، رقم خوبی محسوب می‌شود.

دیگر خبرها

  • حرکت آزادانه و شجاعانه دانشجویان غربی قابل تحسین است
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است
  • سروش و خدابنده یک رقیب جدید پیدا کردند!
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد /او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد /وقتی در کیهان بود فضاحت به وجود آورد /او جایگاهی در محافل اصلاح طلب ندارد
  • واکنش‌ها به اظهارات جنجالی مهدی نصیری در بی‌بی‌سی
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • نقش‌آفرینی تحسین‌برانگیز صداوسیما در انعکاس اقدام حماسی «وعده صادق»
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • آندرتیکر به مقایسه شان مایکلز و ای جی استایلز پرداخت/ اخبار WWE