Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@00:32:49 GMT

نقش پاکستان در روند صلح افغانستان

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۲۱۱۵۶

نقش پاکستان در روند صلح افغانستان

به گزارش ایرنا، به گفته، این افراد تا زمانی که اسلام آباد به ناراضیان و مخالفان دولت افغانستان پناه می دهد و بدون همکاری صادقانه این کشور دستیابی به صلح در افغانستان سرابی بیش نیست .

ایفای نقش پاکستان درتحولات داخلی افغانستان در زمان جنگ مردم این کشور علیه تجاوز اتحاد جماهیرشوروی سابق بصورت جدی آغاز شد و پاکستان بعنوان رابط کشورهای عربی و غرب بین دو طرف نقش بازی می کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پول و سلاح های که از کشورهای عربی و غرب به پاکستان برای کمک به مجاهدین افغانستان ارسال می شد باعث شد تا پاکستان با دست باز و به میل خود آنرا به گروه های جهادی تقسیم  کند  و این روند باعث نفود پاکستان در بین مجاهدین شد.

پس از آن این روند ادامه یافت و با شکست طالبان در سال 2001 و حضور دوباره این گروه به میدان جنگ ،مقامات افغان همواره از مداخله، حمایت، تجهیز و پایگاه های طالبان در خاک پاکستان سخن می گویند.

دولت‌های افغانستان در دو دهه گذشته در عین حال تلاش‌های فراوان برای جلب همکاری پاکستان انجام داد و سفرهای مقامات بلند پایه دو کشور برای اعتماد سازی انجام داده اند اما هیچگاه این سفرها و تلاش ها به نتیجه مطلوب نرسیده است.

دولت پاکستان همواره با نگرانی از نزدیکی رابطه هند و افغانستان می گوید هند همواره از خاک افغانستان علیه این کشور فعالیت های مشکوک جاسوسی انجام می دهد.

عبدالطیف پدرام رئیس حزب کنگره ملی افغانستان به نقش هند در شمال افغانستان اشاره می کند و از طرح های جاه طلبانه این کشور به منظور مقابله با طرح یک جاده یک و کمربند چین سخن می گوید. وی همچنین صلح را روند پیچیده ارزیابی کرد و معتقد است    بدون همکاری کشورهای منطقه بویژه پاکستان  دستیابی به صلح غیر ممکن است.

پدرام می افزاید هند بر این باور است که اگر طرح یک جاده و یک کمربند چین با همکاری نزدیک پاکستان و وصل شدن دو کشور در منطقه کشمیر تحقق پیدا کند، ضربه جبران ناپذیر بر هند خواهد بود.

به باور وی ،هند تلاش می کند که با نفوذ در شمال افغانستان جلوی وصل شدن پاکستان به  کشورهای آسیای میانه را نیز بگیرد و به همین دلیل پاکستان با آگاهی از این طرح در تلاش مقابله با آن می باشد.

«احمدولی مسعود» رئیس بنیاد احمدشاه مسعود  در سخنانی در نشست نقش پاکستان در روند صلح افغانستان گفت تا زمانیکه استراتژی پاکستان در برابر افغانستان تغییر نکند، ما شاهد صلح در کشور خود نخواهیم بود.

وی افزود:باوجود پیوندهای همسایگی، دینی، فرهنگی، اقتصادی ‌و امنیتی، متأسفانه روابط سیاسی دوکشور از همان آغاز تشکیل پاکستان، ناهمگرایانه و بی ثبات کننده بوده است.

به گفته مسعود، روابط پاکستان و افغانستان در هردو بعد با تعارض منافع همراه است و سیاست خارجی معطوف به دیورند، تروریسم، کریدور اقتصادی، منافع استراتیژیک و بسیاری از مؤلفه های روابط خارجی دو کشور همچنان تعریف نشده باقی است که باعث تداوم بی اعتمادی ها شده است.

مسعود خاطر نشان کرد که پاکستان همواره از خلاء قدرت در منطقه توانسته است در راستای سیاست های کلان جامعهٔ جهانی و منافع ملی خود بعنوان بازیگر مهم و استراتژیک عمل کند و اما این سیاست باعث شده که منافع ملی افغانستان قربانی شود.

وی نقش پاکستان در دستیابی به صلح افغانستان را زیاد دانست و افزود باید برای ایجاد صلح همه منافع دو کشور را در  مذاکرات مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.

در چنین وضعیتی دولت و ملت افغانستان معتقدند که بدون همکاری صادقانه پاکستان تأمین صلح در افغانستان  غیر ممکن است زیرا تا زمانی که پاکستان برای نارضیان سیاسی و گروه های تندرو در پاکستان به عنوان پناهگاه محسوب می شود ،روند صلح به جایی نمی رسد.

برچسب‌ها پاکستان افغانستان مذاکرات صلح افغانستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پاکستان افغانستان مذاکرات صلح افغانستان پاکستان افغانستان مذاکرات صلح افغانستان اخبار کنکور نقش پاکستان صلح افغانستان دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۱۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند

هرساله با نزدیک شدن به روز‌های گرم سال، در کشور با وارد مدار شدن سیستم‌های سرمایش، مصرف برق به طور تدریجی افزایش پیدا می‌کند. آخرین آمار‌های وضعیت شبکه برق کشور نشان می‌دهد که در روز‌های گذشته مصرف برق نسبت به سال گذشته افزایش چند هزار مگاواتی داشته است.

از این جهت که در روز‌های گرم تابستان با ناترازی در تولید و مصرف برق مواجه هستیم، وزارت نیرو اقداماتی را پیش بینی می‌کند تا عبور موفق از تابستان و بدون قطعی برق رقم بخورد. در همین راستا امسال برنامه‌ای ۱۸۰ اقدامه در بخش‌های توسعه نیروگاه‌ها، افزایش و اصلاح شبکه و مدیریت مصرف برق برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است.

بخش مهم دیگر این برنامه‌ها انجام به موقع تعمیرات نیروگاهی است. در حال حاضر بیش از ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور از طریق نیروگاه‌های حرارتی تامین می‌شود و هم رقم ضرورت آمادگی این واحد‌های نیروگاهی را برجسته می‌کند.

برنامه‌های تعمیراتی نیروگاه‌ها پس از عبور از فصل گرم سال و شروع مهر آغاز شده و طبق برنامه اعلام شده باید تا پیش از خرداد و همزمان با افزایش دما نیروگاه را به آمادگی ۱۰۰ درصدی از لحاظ تعمیراتی برسند و پاسخگوی تقاضای مصرف در فصل گرم سال باشند.

در ادامهدناصر اسکندری معاون راهبری شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه‌های برق حرارتی تامین می‌شود گفت: با توجه به اینکه بخش اعظم تامین برق کشور بر عهده نیروگاه‌های حرارتی است، از این رو آمادگی کامل این واحد‌ها برای تولید برق پایدار در فصول گرم سال اهمیت مضاعفی دارد.

وی گفت: فصل تعمیراتی نیروگاه‌های حرارتی باید تا قبل از خرداد هر سال به پایان برسد، چرا که از این ماه با افزایش مصرف برق کشور نیروگاه‌ها باید آمادگی کاملی برای پاسخگویی به بار مصرف این بازه زمانی داشته باشند.

این مقام مسئول در خصوص برنامه‌های تعمیراتی امسال گفت: در همین راستا از ابتدای مهر سال گذشته به منظور آماده‌سازی این واحد‌ها برای تولید انرژی پایدار در ماه‌های گرم سال، بالغ بر ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است که تاکنون ۹۳ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده و امیدواریم با اتمام به موقع برنامه‌های یاد شده تا نیمه اردیبهشت‌ماه بتوانیم تمامی واحد‌های نیروگاهی را برای تامین برق پایدار روز‌های اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.

رکورد تعمیرات نیروگاهی امسال شکسته می‌شود 

گفتنی است، سال گذشته برای نخستین بار در صنعت برق حدود ۹۷ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان به پایان رسید و امسال رکورد جدیدی در این زمینه به ثبت خواهد رسید.

در این راستا ساناز جعفرزاده مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بهره‌برداری تولید در خصوص جزئیات برنامه‌های تعمیراتی امسال گفت: از ابتدای مهر سال گذشته به منظور تأمین برق پایدار پیک تابستان امسال بیش از ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است. تاکنون بیش از ۹۰ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده است و امیدواریم با اتمام به موقع برنامه‌های یاد شده بتوانیم تمامی واحد‌های نیروگاهی را برای تأمین برق پایدار روز‌های اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.

با اشاره به اینکه برخی از تعمیرات نیروگاهی به دلیل تداوم گرما در تابستان ۱۴۰۳ به تعویق افتاد گفت: یک سری از تعمیرات ما برای شهریور پیش‌بینی شده بود که به علت تداوم گرما به مهر معوق شد. اما چیزی که بیشتر بر روی حجم تعمیرات اثر گذاشت بود این بود که دچار تراز منفی سوخت در فصل زمستان بودیم و به این علت خیلی از تعمیرات در زمستان هم برای کمک به تامین بار شبکه به تعویق افتاد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • پاکستان اولین زیردریایی پیشرفته خود را از چین تحویل گرفت
  • بادامچیان: انتخاب اصلح از بین افراد موجود یک تکلیف و وظیفه است
  • ورود سامانه بارشی از سمت غرب کشور
  • سهم زنجان از تولید ناخالص داخلی کشور افزایشی است
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند
  • آشنایی با حریفان جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی
  • پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد
  • سخنگوی وزارت خارجه : معاهده حقابه ایران و افغانستان در حال اجراست
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است