Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@17:16:07 GMT

سی‌تی‌اسکن‌های بی‌رویه آسیب‌زا می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۲۲۰۱۲

سی‌تی‌اسکن‌های بی‌رویه آسیب‌زا می‌شود

ایسنا/زنجان کارشناس مسئول رادیولوژی بیمارستان امیرالمومنین (ع) خدابنده گفت: مقدار اشعه جزئی که در سی‌تی‌اسکن ریه وارد بدن انسان ‌می‌شود، تقریبا بالای ۷۰ برابر مقدار اشعه جزئی‌گرافی ریه است و این نشان‌ می‌دهد که باید تا حدی از سی‌تی‌اسکن‌های بی‌رویه‌ جلوگیری شود.

مریم گنج‌خانلو در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سی‌تی‌اسکن ریه یک روش تصویربرداری پزشکی از بدن و ارگان‌های داخلی بیماران است که با تابش اشعه ایکس به بدن و دریافت اطلاعات و پردازش آن توسط کامپیوتر پیشرفته انجام می‌شود که امکان بازسازی اطلاعات و تهیه تصاویر را در مقاطع مختلف ممکن می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به وضعیت کرونا در شهرستان خدابنده، تصریح‌ کرد: از آغاز شیوع ویروس کرونا، تعداد سی‌تی‌اسکن ریه انجام شده در بیمارستان امیرالمومنین (ع) این شهرستان، ۱۱ هزار و ۳۸۰ مورد است که آمار مذکور ۶.۳ درصد از جمعیت خدابنده را شامل می‌شود.

گنج‌خانلو با اشاره به اینکه در حال حاضر تشخیص قطعی بیماری کرونا توسط تست آزمایشگاهی RT - PCR صورت می‌گیرد، ادامه داد: تصویربرداری ریه نیز به عنوان بخشی از روند ارزیابی تشخیص بیماری می‌تواند تاثیرگذار باشد؛ به‌ خصوص در شرایطی که امکان دسترسی به تشخیص مولکولی وجود نداشته باشد، بسیار کاربردی خواهد بود.

این مسئول با یادآوری اینکه اغلب بیمارانی که مبتلا به کرونا هستند و مشکلات متوسط تا شدید تنفسی دارند، در هنگام سی‌تی‌اسکن ریه، به علت پرشدن فضاهای هوایی (آلوئول‌ها) با مایعات ناشی از خونریزی در این قسمت‌ها به‌ صورت کدورت‌هایی (در اصطلاح تخصصی گراند گلس) دیده می‌شود، عنوان کرد: تشخیص ویروس در فرد آلوده از طریق تست‌های‌ PCR نسبتا بالا است، این در حالی است که سی‌تی‌اسکن ریه دارای حساسیت بیشتری است، یعنی ممکن است بعضی از بیماران کرونایی که تست آزمایشگاهی آن‌ها منفی بوده، در سی‌تی‌اسکن ریه علائم بیماری را نشان دهد.

کارشناس مسئول رادیولوژی بیمارستان امیرالمومنین (ع) خدابنده با تاکید بر اینکه استفاده بیش از حد از سی‌تی‌اسکن ریه و بدون تجویز پزشک، به علت وجود اشعه ایکس باعث آسیب فرد می‌شود، یادآورشد: با توجه به اوج‌گیری کرونا و تغییر ماهیت آن در فصول مختلف سال، بسیاری از مردم از ترس ابتلا به بیماری کرونا در خواست سی‌تی‌اسکن ریه می‌کنند، این در حالی است که طبق دستورالعمل‌های ارسالی از سوی وزارت بهداشت و درمان به مراکز درمانی ضرورتی به این امر نیست؛ چراکه طبق دستورالعمل‌ها انجام سی‌تی‌اسکن با تشخیص پزشک معالج در بیماران دارای علائم متوسط تا شدید تنفسی و در صورتی که سطح اکسیژن خون آن‌ها کمتر از ۹۳ باشد، انجام می‌شود.

گنج‌خانلو با بیان اینکه مقدار اشعه جزئی که در سی‌تی‌اسکن ریه وارد بدن انسان ‌می‌شود تقریبا بالای ۷۰ برابر مقدار اشعه جزئی گرافی ریه است، اظهار کرد: سی‌تی‌اسکن بی‌رویه می‌تواند بعد از چند سال به دلیل مضرات اشعه ‌ایکس به صورت سرطان خود را نشان دهد. همچنین انجام سی‌تی اسکن‌های بی‌رویه و بدون اندیکاسیون و صلاحدید پزشک متخصص، باعث افزایش دوز تجمعی اشعه در جامعه و افراد شده و احتمال اینکه در سال‌های آینده با تعداد مبتلایان به بیماری سرطان و آسیب‌های ژنتیکی نسل‌های آینده، ناشی از پرتوهای ایکس سی‌تی‌اسکن‌ مواجه شویم، دور از ذهن نخواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی زنجان همه باهم علیه کرونا سی تی اسکن سی تی اسکن ریه بی رویه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۲۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟

به گزارش هلث دی نیوز، محققان گزارش می دهند که به نظر می رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

«آلن هادرل»، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول بریتانیا، گفت: «ما می‌دانستیم که کروناویروس مانند دیگر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد، است.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس های موجود در هوا را افزایش دهد.

به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای ۴۰۰ ppm دی اکسیدکربن است.

بر اساس نتایج منتشر شده، افزایش غلظت CO۲ به تنها ۸۰۰ ppm، بقای ویروس های معلق در هوا را افزایش می دهد.

محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO۲ ۳۰۰۰ ppm می رسد- مشابه غلظت یک اتاق شلوغ- حدود ۱۰ برابر بیشتر ویروس بعد از ۴۰ دقیقه مسری تر باقی بماند.

هادرل گفت: «ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می دهند. اما CO۲ هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوای بیشتری زندگی کنند.»

هادرل گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO۲ دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود.»

هادرل افزود: «نتایج همچنین نشان می دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO۲ در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علوم هواشناسی اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO۲ در جو تا پایان قرن به بیش از ۷۰۰ ppm برسد.

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO۲ در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آن ها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دستگاه‌های مسوول در بندر شهید رجایی باید به وحدت رویه برسند
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • کودکان هم در اصفهان فهمیدند شهر در خطر فرونشست است/ مسوولان هنوز نفهمیدند یا نمی‌توانند جلوی برداشت‌های بی‌رویه آب را بگیرند (فیلم)