Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@11:54:29 GMT

فرود کپسول فضایی ژاپن بر روی زمین+عکس

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۲۵۱۶۷

فرود کپسول فضایی ژاپن بر روی زمین+عکس

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، فضاپیمای هایابوسا ۲ (Hayabusa2) متعلق به کشور ژاپن سال ۲۰۱۴ به فضا پرتاب شد و پس از سفری ۴ ساله به سیارکی به نام «Ryugu» رسید. این فضاپیما به مدت یک سال و نیم از سطح این سیارک نقشه‌برداری کرد و پس از نمونه‌برداری از آن راهی زمین شد و حالا به مقصد رسیده است.
آوردن نمونه سیارک‌ها به زمین اهمیت بالایی دارد و محققان می‌توانند با مطالعه آنها در مورد گذشته منظومه شمسی و نحوه شکل گیری سیارات آن اطلاعات زیادی کسب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیارک‌ها از زمان پیدایش سامانه خورشیدی وجود داشته‌اند و محققان معتقدند در طول ۴.۶ میلیارد سال گذشته تغییر زیادی نکرده‌اند.  
محموله هایابوسا۲ در صحرایی در جنوب استرالیا فرود آمد و به ژاپن انتقال داده شد. آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن (JAXA) امیدوار است این فضاپیما حدود ۱۰۰ میلی گرم از مواد سیارک Ryugu را با خود به زمین آورده باشد، البته مقدار دقیق تا باز شدن کپسول مشخص نخواهد شد.
هایابوسا۲ از تکنیک خلاقانه‌ای برای نمونه‌برداری از Ryugu استفاده کرد. این فضاپیما اسفند ۹۷ با شلیک و ایجاد دهانه‌ای در سطح سیارک مواد معدنی آن را در فضا پخش کرد و نمونه‌هایی از آنها را به کمک بازوی خود جمع‌آوری کرد. این فضاپیما با وجود چالش‌ها و خطرات فنی متعدد موفق شد مرداد ماه ۹۸ برای دومین بار از زیر سطح Ryugu نمونه‌برداری کند.  
کپسول هایابوسا۲ حین عبور از جو زمین منظره ای زیبا خلق کرد   هایابوسا۲ پس از جمع‌آوری مقدار کافی از مواد سیارک Ryugu، آبان ماه سال ۹۸ راهی زمین شد. این فضاپیما حدود یک سال در سفر بود و پس از نزدیک شدن به زمین کپسول حاوی نمونه سیارک را آزاد کرد. این کپسول با سرعت تقریبی ۱۲ کیلومتر بر ثانیه از جو زمین عبور کرد و پس از باز کردن چتر در منطقه‌ای حفاظت شده در جنوب استرالیا فرود آمد و به سرعت بازیابی شد.
هایابوسا۲ دومین مأموریت ژاپن برای نمونه‌برداری از سیارک به شمار می‌رود. مأموریت اول این کشور به نام هایابوسا سال ۲۰۱۰ با موفقیت انجام شد، ولی این فضاپیما توانست مقدار بسیار کمی از مواد سیارک را با خود به زمین بیاورد.
هایابوسا۲ مأموریت اصلی خود را به پایان رساند، ولی هنوز بازنشسته نشده است. این فضاپیما همچنان در فضا می‌ماند و سفر ۱۱ ساله به سیارک دیگری به نام 1998 KY26 را آغاز کرده تا با مطالعه آن اطلاعات بیشتری از این سنگ‌های سرگردان در فضا به محققان بدهد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سیارک فضا فضاپیما ژاپن خورشید استرالیا نمونه برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۵۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو

دریافت 10 MB

به گزارش همشهری آنلاین، سازمان هواشناسی ژاپن اعلام کرد زمین لرزه ای با قدرت اولیه ۶.۹ ریشتر امروز (شنبه) جزایر اوگاساوارا در این کشور را لرزاند. به گزارش شینهوا، این زمین لرزه در مرکز توکیو نیز احساس شده و هیچ هشدار سونامی در پی آن صادر نشده است.

همچنین تاکنون گزارشی در مورد خسارات و تلفات ناشی از این حادثه منتشر نشده است.

کد خبر 847469 منبع: ایسنا برچسب‌ها زلزله خبر مهم ژاپن حوادث جهان

دیگر خبرها

  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • وقوع زمین‌لرزه ۶.۹ ریشتر در جنوب ژاپن+ فیلم
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • فضانوردان چینی به ایستگاه فضایی رسیدند
  • کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی
  • شگفتی‌آفرینی ژاپن در ماه: ماه‌نشین «اسلیم» برای سومین بار از سرمای مرگبار ماه جان به در برد