Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، حمل و نقل ریلی ایمن‌ترین روش‌های جابه‌جایی است که با افزایش حجم بار نیز صرفه بیشتری نسبت به سایر روش‌ها دارد و توسعه زیرساخت‌های ریلی پیش‌نیازی برای توسعه خطوط ریلی کشور به حساب می‌آید. به همین دلیل تولید ریل ملی، از مهم‌ترین بخش‌های توسعه زیرساخت حمل و نقل ریلی به‌شمار می‌رود، بدیهی است توسعه خطوط ریلی و یا بازسازی آن‌ها، اهمیت زیادی در امنیت صنعت حمل و نقل، نیروی انسانی و کاهش خسارت‌های جانی ناشی از عدم وجود خطوط ریلی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سابقه تولید ریل در دنیا به حدود دویست سال می‌رسد. در منطقه خاورمیانه تولیدکننده ریل وجود ندارد، اما در برخی کشورهای اروپایی، آمریکا، روسیه، چین، ژاپن، ترکیه و هند، تولید ریل انجام می‌شود.

شرکت‌های ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور و راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران مصرف‌کنندگان اصلی ریل کشور محسوب می‌شوند. مصرف این دو شرکت در مجموع در طی سال‌های گذشته برای احداث خطوط جدید، بهسازی، بازسازی و دوخطه کردن خطوط آهن کشور از ۷۶ هزار تن ریل در هر سال فراتر نرفته است.

این درحالی است که نیاز بالقوه برای سال‌های آتی نیازمند ۳۰۰۰ کیلومتر ریل (۳۶۱ هزار تن) و برای رسیدن به افق ۱۴۰۴ به ۳۹۰۰ کیلومتر ریل (۴۷۰ هزار تن) است.

تأمین این میزان ریل توسط دو شرکت مزبور ابتدا از کانال واردات از تولیدکنندگان اروپایی (به خصوص کشورهای فرانسه و اتریش) با استاندارد بالا تأمین می‌شده و پس از آن سه تفاهم‌نامه با شرکت ذوب‌آهن اصفهان بسته می‌شود که طبق ادعای این شرکت‌ها به دلیل عدم رعایت استاندارد این قرارداد در آن زمان عملیاتی نشده است.

به همین خاطر در سال ۱۳۹۲ تفاهم‌نامه خرید ۲۵۰ هزار تن ریل با کشور هندوستان منعقد شد که طبق جدول زمان‌بندی ۱۱۰ هزار تن آن از شهریور تا پایان بهمن‌ماه ۱۳۹۵ و بقیه طی ماه‌های فروردین تا دی‌ماه سال ۱۳۹۶ تحویل شود.

 

نکته قابل تأمل این است که خرید ریل از کشورهای ترکیه و هند در ازای تحویل نفت انجام می‌شود و به عنوان مثال خرید ریل از شرکت کادمیر ترکیه به میزان ۱۳۵ هزار تن و ارزش حدود ۸۰ میلیون یورو (تقریباً ۶۰۰ یورو بر هر تن) انجام و از طریق مبادله با نفت تسویه شد.

البته واردات ریل محدود به دو کشور هند و ترکیه نبوده و طبق آمار موجود در شش ماهه اول سال ۹۵ نیز ۴۰ هزار تن ریل از چین به کشور وارد شده است.

تولید ریل ملی در ذوب‌آهن پس از حدود سه دهه تلاش

در همین راستا مهرداد تولاییان، معاون بهره‌برداری ذوب‌آهن اصفهان درباره تاریخچه فعالیت‌ها برای تولید ریل در ذوب‌آهن اصفهان گفته بود: جرقه تولید ریل از سال ۱۳۷۲ در ذوب‌آهن زده شد اما ترکیبی از تجربه و تعهد باعث شد تا این شرکت موفق به تولید ریل استاندارد شود و این محصول را راهی بازار کند.

معاون بهره‌برداری ذوب‌آهن اصفهان ادامه داد: برای تولید انواع ریل، راه بسیار دشواری را طی کردیم و امروز بر اساس استاندارد، تلرانس این محصول میکرونی است و صادرات این محصول می‌تواند برای ذوب‌آهن درآمد ارزی خوبی به همراه داشته و بخش زیادی از مشکلات این واحد تولیدی را برطرف کند.

وی تصریح کرد: به محض تأمین نیاز داخل و در صورت نبود متقاضی به سراغ صادرات خواهیم رفت اما، با توجه به این که دولت در سال آخر خود قرار دارد به شدت بحث توسعه ریلی را پیگیری می‌کند، اگر در ادامه نیز این توسعه در اولویت باشد همچنان نیاز داخل را تامین خواهیم کرد در غیر این صورت ذوب‌آهن آمادگی لازم برای صادرات را دارد.

به گفته تولائیان در شهریور ماه آمار تولید ۷ هزار تن ریل ثبت شده است. از سویی دیگر موجودی انبارها امروز ۵۵۰۰ هزار تن ریل تأیید شده است که آماده حمل و نصب است. البته ذوب‌آهن تولید ۱۰۰ هزار تن ریل را برای سال ۹۹ هدف‌گذاری کرده است تا با تحویل آن توسعه خطوط ریلی با سرعت انجام شود.

 

نمونه‌هایی از استفاده ریل داخلی در راه‌آهن

با وجود مانع‌تراشی‌های دو شرکت مصرف‌کننده ریل در کشور اما ریل ذوب‌آهن در نهایت مورد استفاده قرار گرفت؛ عباس خطیبی، معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در این رابطه عنوان کرد: اولین ریل ذوب‌آهن در راه‌آهن میانه - بستان‌آباد نصب شد و در محورهای میانه- اردبیل، همدان- سنندج، چابهار- زاهدان و رشت- کاسپین از ریل‌های تولیدی ذوب‌آهن اصفهان استفاده کردیم. شرکت ساخت، حدود ۵۰ هزار تن ریل نیاز دارد اما در کل کشور پیش‌بینی می‌شود که تا ۱۰۰ هزار تن ریل در سال مورد نیاز باشد.

تیرماه امسال بود که خیراله خادمی، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور، از آغاز عملیات ریل‌گذاری راه‌آهن چابهار - زاهدان با استفاده از ریل ملی که در کارخانه ذوب‌آهن اصفهان تولید شده، برای نخستین بار در کشور خبر داد.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور گفت: در این مسیر ۶۲۸ کیلومتری، با احتساب خطوط فرعی و ایستگاهی جمعاً حدود ۷۴۰ کیلومتر ریل‌گذاری، با استفاده از ۹۲ هزار تن ریل ملی که در کارخانه ذوب‌آهن اصفهان تولید شده انجام می‌شود و امیدواریم بخش نخست این مسیر در سال آینده زیر بار برود.

تولید ریل زبانه سوزن در ذوب آهن در مسیر توقف‌ناپذیر بومی‌سازی

اما دهم آذر ماه بود که ذوب‌آهن اصفهان خبر از موفقیت در تولید انبوه ریل زبانه سوزن داد که در نتیجه آن ایران به جمع چهار تولید کننده ریل زبانه سوزن در جهان قرار گرفت.

منصور یزدی‌زاده، مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان در این رابطه عنوان کرد: تولید ریل زبانه سوزن که مصارف گسترده ای در صنعت ریلی کشور دارد، پس از تولید ریل های درون و برون شهری در دستور کار شرکت قرار گرفت و طراحی و ساخت غلتک‌های آن سه ماه طول کشید که توسط کارشناسان این شرکت با توجه به نیاز کشور انجام شد.

 

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان ادامه داد: تولید این محصول سخت‌تر از تولید ریل های دیگر است و چون هیچ محور تقارنی ندارد، تولید آن پیچیدگی‌ها و حساسیت‌های خاصی به دنبال داشت، البته کارهای تکمیلی بر روی ریل زبانه سوزن در شرکت دیگری انجام می شود و در نهایت سوزن ریل ملی در خطوط کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: ریل سوزن به صورت عمده جهت تغییر مسیر قطار استفاده می‌شود و پیش از این تأمین آن کاملاً وابسته به خارج بود و لذا تولید آن  یک موفقیت بزرگ برای کشور است که توسعه حمل و نقل ریلی کشور را تسهیل می‌کند.

یزدی‌زاده با اشاره به بازار این محصول در داخل عنوان کرد: مصرف ریل زبانه سوزن در کشور حدود ۲ هزار تن است که البته همین مقدار هم جهت تعویض سوزن های قدیمی مورد نیاز خواهد بود. 

تولائیان، معاون بهره‌برداری ذوب‌آهن اصفهان در تشریح ابعاد فنی این اقدام عنوان کرد: دستگاه سوزن به مجموعه‌ای از ریل‌های خاص زبانه‌های سوزن، صفحات اتصال، قطعات ریخته‌گری یا فورج شده، انواع تراورس‌ها و دیگر متعلقات اطلاق می شود که در خطوط و ایستگاه‌های راه آهن به منظور تعویض مسیر قطار مورد استفاده قرار می‌گیرد و امکان تغییر از یک مسیر به  مسیر دیگر را در تقاطع‌ها فراهم می‌کند.

 

معاون بهره‌برداری ذوب‌آهن اصفهان یادآور شد: ریل سوزن در بین اجزای مختلف سوزن، اهمیت بیشتری دارد، به نحوی که استفاده از ریل سوزن استاندارد در عملکرد صحیح سوزن و جلوگیری از بروز حوادث ریلی بسیار مؤثر است.

بر این اساس این محصول که برای سال‌های طولانی از خارج کشور تأمین می‌شد، علاوه بر ارزبری زیاد، موجب وابستگی به کشورهای دیگر نیز شده بود و تولید این محصول نه تنها مانع خروج ارز از کشور می‌شود، بلکه در صورت صادرات، ارز آوری نیز خواهد داشت.

بی‌تردید تولید ریل در داخل یکی از مصادیق توانمندی متخصصان داخلی در رفع وابستگی به خارج و امکان تولید ثروت از دانش است که در صورت پایبندی مدیران به اجرای قانون «حداکثر استفاده از توان فنی و مهندسی تولیدی و صنعتی و اجرایی کشور در اجرای پروژه‌ها و ایجاد تسهیلات به منظور صدور خدمات» و سایر قوانینی که واردات در این رابطه را ممنوع می‌کند از خروج ارز از کشور یا صادرات در ازای واردات کالا جلوگیری کند.

انتهای پیام/۶۳۱۱۳/ص۳۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: اصفهان ریل ترکیه تولید هند ذوب آهن راه آهن حمل و نقل کشور ریل زبانه سوزن انجام می شود ساخت و توسعه هزار تن ریل ذوب آهن ذوب آهن شرکت ساخت تولید ریل خطوط ریلی راه آهن ریل ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۷۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی قبل از اخذ پایان کار و اتمام سالن تولید

ایسنا/اردبیل مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل گفت: به منظور جلوگیری از هرگونه رانت و سفته بازی، هرگونه خرید و فروش و تنظیم وکالت نامه‌های تفویض اختیار قبل از اتمام سالن تولید و اخذ پایان کار در شهرک‌های صنعتی ممنوع و غیرقانونی است.

هاشم علایی، هشتم اردیبهشت ضمن بیان این خبر اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۰ قانون نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرک‌ها و نواحی صنعتی، دفاتر اسناد رسمی موظفند در صدور هرگونه خرید و فروش و وکالت نامه‌های تنظیمی واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی، از این شرکت استعلام و کسب مجوز کنند.

وی افزود: همچنین بر اساس این قانون، هرگونه نقل و انتقال واحدهای تولیدی منوط به اخذ پایان کار و دریافت پروانه بهره برداری از دستگاه‌های ذیصلاح است و خریداران و فروشندگان موظفند نسبت به انجام مراحل نقل و انتقال واحد تولیدی از طریق شرکت شهرک‌های صنعتی اقدام کنند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل، اجرای این قانون را در راستای جلوگیری از بروز مشکلات آتی برای خریداران و حمایت از سرمایه گذاران واقعی دانست و خاطرنشان کرد: ممکن است برخی از قراردادها دارای مشکلاتی از قبیل بدهی اقساط زمین، ترهین و یا اجرائیات صادره از سوی بانک‌ها، تخلفات ساختمانی، مشکلات زون بندی و زیست محیطی، احتمال فسخی بودن زمین مورد معامله را داشته باشند که وجود هریک از این موارد به طور حتم منتهی به مشکلات آتی برای خریداران خواهد شد.

علایی تصریح کرد: در موارد متعددی مشاهده می‌شود که این نوع خرید و فروش‌ها منجر به طرح پرونده‌های کیفری دایر بر خرید و فروش مال غیر و کلاهبرداری شده که لازم است خریداران ضمن توجه به الزامات قانونی، موارد پیشگیرانه را در خصوص جلوگیری از ضرر و زیان‌های احتمالی در نظر داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارسال گل اینترنتی با 3 کلیک
  • وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد
  • بلیط فروشی بازی پرسپولیس و سپاهان آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط footballeticket.ir
  • تلاشگران ذوب آهن اصفهان مغز متفکر برای جهش تولید هستند
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی قبل از اخذ پایان کار و اتمام سالن تولید
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه