Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس بخش بالایی ماه نشین چانگ-ای۵ (بخش صعودکننده) روز جمعه از آن جدا شد و محفظه حاوی نمونه به سفینه مدارگرد رساند. اگر چین در این ماموریت موفق شود، سومین کشوری پس از آمریکا و اتحاد شوروی سابق خواهد بود که سنگ‌هایی از کره ماه را به کره زمین آورده است.

رسانه‌های دولتی چین گزارش دادند بخش صعودکننده در ساعت ۵:۴۲ صبح یکشنبه به قوت چین (۲۱:۴۲ شنبه به وقت گرینیچ) به بخش مدارگرد سفینه متصل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳۰ دقیقه بعد محفظه حاوی ۲ کیلوگرم سنگ از این بخش به مدارگرد منتقل شد.

کپسول حاوی نمونه‌های سنگ ماه قرار است در میانه ماه دسامبر (اواخر آذر) در دشت‌های شمالی چین در منطقه مغولستان داخلی فرود آید. این نخستین نمونه تازه به دست آمده از سطح ماه است که از هنگام ماموریت کاوشگر «لونا ۲۴» اتحاد شوروی در ۱۹۷۶ به کره زمین آورده شده است.

عکسی مدارگرد از بخش صعودکننده از سطح ماه که دارد به ان نزدیک می‌شود، گرفته است

سازمان ملی فضایی چین عکسی از مدارگرد را منتشر کرد که نزدیک شدن بخش صعودکننده را به آن نشان می‌دهد.

چین اکنون رشته‌ای از ماموریت‌های فضایی بلندپروازانه را در دست انجام دارد، از جمله یک کاوشگر که در مسیر رسیدن به کره مریخ است و تولید یک هواپیمای فضایی قابل استفاده مجدد. چین همچنین طرح‌هایی را برای رساندن دوباره یک انسان به ماه پنج دهه پس از فرود فضانوردان آمریکایی بر روی آن اعلام کرده است.

ویدئو | سفینه فضایی چینی با نمونه‌های کره ماه به زمین بازمی‌گردد چین سفینه چانگ ۵ را برای نخستین نمونه‌برداری از ماه پس از ۴۴ سال به فضا فرستاد کد خبر 570667 برچسب‌ها چین نجوم - سیاره - ستاره فضاپیما - کاوشگر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: چین نجوم سیاره ستاره فضاپیما کاوشگر بخش صعودکننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۹۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی

یک شرکت ژاپنی به نام Astroscale سیستمی را برای تصویربرداری از زباله‌های فضایی توسعه داده است. این تصاویر به دانشمندان کمک می‌کند تا نحوه حرکت زباله‌ها را درک کنند و راه‌هایی برای پاکسازی آنها از مدار زمین بیابند. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، زباله‌های فضایی شامل قطعات کوچک و بزرگی از تجهیزات دست‌ساز بشر است که در مدار زمین رها شده‌اند. این زباله‌ها می‌توانند با سرعت‌های باورنکردنی حرکت کنند و به ماهواره‌ها و فضاپیماها آسیب برسانند.

زباله‌های فضایی شامل ماهواره‌های شکسته، قطعات موشک‌های دورانداخته شده و سایر قطعات کوچک و  بزرگ فلزی است که اغلب سرعت زیادی در اطراف سیاره ما دارند. این زباله‌های فضایی، ایستگاه فضایی بین‌المللی و ایستگاه فضایی چین را تهدید می‌کنند و حتی برای ساکنان زمین نیز خطرناک است چراکه اخیراً شاهد فرود آمدن یک زباله فضایی بر سر یکی از ساکنان خانه‌ای در ایالات متحده بودیم.

تلسکوپ فضایی هابل 34 ساله شد

یک شرکت ژاپنی به نام Astroscale سیستمی را برای تصویربرداری از زباله‌های فضایی توسعه داده است. این تصاویر به دانشمندان کمک می‌کند تا نحوه حرکت زباله‌ها را درک کنند و راه‌هایی برای پاکسازی آنها از مدار زمین بیابند.

ماهواره Astroscale's Active Debris Removal by Astroscale-Japan (ADRAS-J) تصویر بالا را از مرحله بالایی یک موشک دور انداخته شده از فاصله چند صد متری گرفته است. ایده سیستم ADRAS-J بازرسی قطعات زباله و گرفتن عکس از آنها برای تعیین حرکات و وضعیت آنها است تا به درک چگونگی حرکت زباله برای عملیات حذف آتی کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • (ویدئو) چین برای اولین بار کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • سفر فضاپیمای چینی به قسمت دوردست ماه آغاز شد
  • پرتاب نخستین کاوشگر جهان برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه
  • پرتاب نخستین کاوشگر برای نمونه‌برداری از ماه
  • نخستین کاوشگر جهان برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه پرتاب شد
  • کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود
  • آغاز دور جدید اکتشافات چین در نیمه پنهان ماه
  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر