Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@16:08:55 GMT

بررسی کشت و توسعه خاویار گیاهی

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۳۰۴۴۳

بررسی کشت و توسعه خاویار گیاهی

انجمن علمی دانشجویی کشاورزی و کارآفرینی دانشگاه رازی نشست علمی بررسی کشت و توسعه گیاه کینوا (خاویار گیاهی) را به صورت مجازی برگزار می‌کند.

به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، این جلسه روز یکشنبه ۱۶ آذر ساعت ۲۱ با حضور دکتر محمود باقری ـ عضو هیات علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور ـ برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند با استفاده از لینک b۲n.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ir/quinoa در این جلسه حاضر شوند یا برای کسب اطلاعات بیشتر با آی‌دی @Jamil_nokhasi در ارتباط باشند.

 فایل ضبط شده این جلسه در اینستاگرام انجمن به آدرس instagram.com/agrikara_ir قرار می‌گیرد.

کینوا (Chenopodium quinoa ) گیاهی بومی کوه های آند در بولیوی ،پرو، شیلی است که برای دانه کشت می شود ولی از برگ های جوان آن نیز به عنوان سبزی به صورت پخته یا خام استفاده می شود. کینوا قابلیت استفاده در تغذیه انسان را دارد و منبع غنی از آنتی اکسیدان ها و مواد غذایی مفید است.

اهمیت دانه کینوا در مورد مهمترین مشکلی که امنیت غذایی کشور و جهان را تهدید می کند، کمبود منابع آب است. در حال حاضر کشاورزی عمده ترین مصرف کننده منابع آب است که آسیب پذیرترین بخش ناشی از بحران کم آبی نیز هست. شوری آب های سطحی و زیر زمینی تاثیر خصوصیات اقلیمی، جغرافیایی و فعالیت های انسان است.

تلاش در راستای خودکفایی در تولید فشار مضاعفی بر منابع آب وارد کرده است. از راهکار های مقابله با این بحران استفاد از منابع آب غیرمتعارف مانند آب های شور و لب شور ، مدریت آبیاری، تغییر الگوی کشت و طبقه بندی اقلیمی کشاورزی است و گیاهان مناسب با این شرایط آبی باید در الگوی کشت قرار گیرند.

در خاورمیانه جایگزینی با گیاهان شور زیست برای کشت شروع شده البته در برخی کشورها که متاثر از تنش شوری نیستند نیز گیاهان شور زیست مانند کینوا به عنوان غذا مورد استفاده قرار  می گیرد. کینوا یک گیاه شور زیست اختیاری ست و تا شوری نزدیک به شوری آب دریا را نیز می تواند تحمل کند. تولید این محصول در داخل کشور بسیار صرفه اقتصادی نسبت به واردات آن داشته و تا بیش از۵۰ درصد در تولید داخل صرفه جویی هزینه ها و کاهش قیمت نیز خواهد داشت.

سازمان فائو اهمیت دانه کینوا و ارزش غذایی کینوا را با شیر خشک مقایسه کرده و بیان کرده این گیاه می تواند سوء تغذیه را در جهان ریشه کن کند. نام دیگر کینوا خاویار گیاهی یا مادر غلات است و در انواع غذاها، سوپ ها و سالادها، نان و برنج به صورت تک غذا یا مکمل غذایی استفاده می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کینوا خاویار گیاهی منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۰۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب رییس مرکز برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه منابع دانشگاه شریف

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف سید عباس موسوی رییس دانشگاه طی حکمی سعید ادیب نظری را از تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برای مدت ۲ سال به‌عنوان «رییس مرکز برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه منابع» دانشگاه صنعتی شریف منصوب کرد.

متن حکم به شرح زیر است:

«احتراماً، با عنایت به تعهد، توانمندی و تجارب جنابعالی، به موجب این حکم از تاریخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ به مدت دو سال به سمت «رئیس مرکز برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه منابع» دانشگاه منصوب می‌شوید. در این راستا، اهم اقدام‌ها و مواردی که در تعامل سازنده و هم‌افزا با سایر ارکان دانشگاه باید مدنظر قرار گیرد، عبارتند از:

فراهم‌کردن زمینه مشارکت گسترده همه ذینفعان دانشگاه در ترسیم تصویر و تحقق شریف آینده، از طریق طراحی و اجرای برنامه‌های مشارکت‌محور؛

استمرار فعالیت‌های گذشته دانشگاه در حوزه راهبرد و بروزآوری برنامه راهبردی دانشگاه؛

توجه ویژه به دگرگونی‌های آموزش عالی در یک دهه اخیر، به‌ویژه تحول دیجیتال؛

ترسیم آینده مطلوب ناحیه نوآوری شریف و برنامه‌ریزی برای اشتغال مؤثر دانش‌آموختگان؛

برنامه‌ریزی، ارائه راهکار و کنش‌گری فعال در اصلاح ریشه‌ای پدیده مهاجرت؛

برنامه‌ریزی مؤثر برای پیشتازی شریف در قلمرو ملی و بین‌المللی؛

برنامه‌ریزی عملیاتی برای استقلال ملموس بودجه دانشگاه از بودجه عمومی؛

بروزآوری و تصویب نمودار سازمانی دانشگاه متناسب با تحولات اقتضایی؛

ایجاد زیرساخت لازم برای داشتن نمودار سازمانی منعطف و تطبیق‌پذیر با تحولات آتی.

توفیق جنابعالی را از یگانه مبدأ تأثیر در عالم وجود خواستارم و لازم می‌دانم از زحمات برادر گرامی، جناب آقای دکتر علی ملکی، در مدتی که این مسئولیت خطیر را به عهده داشتند، صمیمانه قدردانی کنم.

سید عباس موسوی»

کد خبر 6099312

دیگر خبرها

  • شناسایی رسوب ۲۵ همت در سپرده دستگاه‌ها با حساب واحد خزانه
  • سمینار بررسی عملکرد مربیان و مدیران جام ملت‌ها برگزار شد
  • عدم‌ انجام تکالیف قانونی توسط بنیاد شهید و صندوق بازنشستگی
  • جایگاه نخست گیلان در تولید خاویار در کشور
  • انتصاب رییس مرکز برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه منابع دانشگاه شریف
  • «توسعه خواندنی است» در راه نمایشگاه کتاب
  • «توسعه خواندی است» در راه نمایشگاه کتاب
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • ۴۰ هزار میلیارد تومان به بدنه آموزش و پرورش اعتبار تزریق شده است