Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این گزارش همه آنچه که باید در مورد کیت‌های ایرانی کرونا بدانید، از ساخت تا از ممنوعیت استفاده از آن‌ها در بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌های تشخیص طبی مطرح شده است.

خبرگزاری میزان - ایران جزو پنج کشور اول جهان در تولید کیت‌های تشخیص سریع کرونا به شمار می‌رود که سرعت و سهولت انجام تست، از جمله مهتربن مزایای آن‌ها است چرا که نتیجه سایر تست‌های تشخیصی به ۴۸ تا ۷۲ ساعت زمان نیاز دارد در حالیکه نتیجه کیت تشخیص سریع در کمتر از ۲۰ دقیقه اعلام می‌شود، همچنین این تست نیاز به امکانات پیچیده‌ای ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: کیت‌های تشخیص سریع ایرانی کرونا چقدر قابل اعتمادند؟

از طرفی دیگر حضور افراد در آزمایشگاه‌ها برای انجام تست‌های مشابه و عدم امکان تعیین تکلیف آن‌ها در مدت زمان کم، سرایت پذیری را افزایش می‌دهد که این چالش نیز با استفاده از این کیت‌ها رفع می‌گردد.

به گفته فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، کیت‌های تشخیص سریع از دقت ۸۵درصدی تشخیص برخوردار هستند و قیمت کیت تولید داخل، ۷۰ درصد قیمت کیت مشابه خارجی و ارزبری آن ۳۰ درصد کیت مشابه خارجی است.

سید سجاد مروجی مدیر یکی از شرکت‌های دارویی وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در خصوص کیت‌های ایرانی تشخیص سریع کرونا به میزان گفت: فناوری ساخت این کیت‌ها به صورت بومی اتفاق افتاد و دانشی است که طی ساخت کیت‌های مختلف به دست آمده‌است، کیت‌های ایرانی تشخیص سریع کرونا به عنوان رپید تست مبتنی بر آنتی‌ژن ایجاد شد و نکته حائز اهمیت در این خصوص این است که کشور‌های محدودی به این فناوری دست یافته اند که تست مبتنی بر آنتی‌ژن مشابه PCR و با میزان دقت آن عمل کند.

بیشتر بخوانید: همه آنچه که باید در مورد کیت‌های ایرانی کرونا بدانید

مروجی ضمن اشاره به اینکه نمونه‌گیری با این تست‌ها از طریق نازوفارنکس است که از بینی گرفته می‌شود، در پاسخ به این سوال که آیا این کیت‌ها در دسترس عموم قرار گرفته است، یا نه؟، اظهار کرد: این کیت‌ها به طور کامل به وزارت بهداشت تحویل داده می‌شود و وزارت بهداشت با توجه به سیاست‌هایی که دارد، در این خصوص که کیت‌های ایرانی تشخیص سریع کرونا در کجا و به چه صورت مورد استفاده قرار گیرند، تصمیم‌گیری می‌کند.

وی در خصوص قیمت این کیت با بیان اینکه یکی از مزایای عمده این کیت‌ها این است که هزینه بسیار پایین‌تری نسبت به PCR دارد، توضیح داد: هزینه کیت‌های ایرانی تشخیص سریع کرونا ۳۰ درصد هزینه‌هایی است که برای تست PCR صورت می‌گیرد و این امر یکی از موارد عدالت در سلامت است و به لحاظ ارزان بودن و کیفیت مناسب و همچنین از این جهت که در دسترس است و تجهیزات پیشرفته دیگری مورد نیاز نیست، می‌تواند در نقاط مختلف کشور مورد حتی مناطق روستایی مورد استفاده قرار گیرد و احتیاج به تجهیزات خاص، مدت زمان طولانی و قیمت بالا ندارد.

مدیر یکی از شرکت‌های دارویی وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ادامه داد: این کیت‌ها از لحاظ دقت همانند PCR هستند، اما تنها حدود تا ۱۰ تا ۱۲ دقیقه طول می‌کشد که جواب تست یک فرد اعلام شود، در حالی که در تست PCR با توجه به شرایط آزمایشگاه ۲۴ تا ۷۲ ساعت طول می‌کشد تا نتیجه آزمایش یک شخص اعلام شود و پاسخ دهی کوتاه مدت موجب می‌شود چرخه آلودگی بیماری به سرعت قطع شود.

بیشتر بخوانید: تولید تست‌های تشخیص سریع کرونا به ۲۰۰ هزار عدد در روز می‌رسد

جواد رضایی مدیر تولید شرکت سلامت الکترونیک برکت به میزان گفت: از بهمن و اسفند ماه که دچار این مشکل شدیم و این بیماری وارد کشور شد و قبل از آن کار‌های پژوهشی را آغاز کردیم و کیت‌های مختلفی نظیر کیت رپید آنتی‌بادی، کیت الایزا آنتی‌بادی، کیت PCR و آخرین محصول کیت تشخیص سریع آنتی‌ژن کووید را تولید کردیم و ان‌شا‌الله در آینده چندین محصول دیگر را وارد بازار می‌کنیم.

وی ضمن اشاره به اینکه برای ارزیابی این کیت‌های تشخیص سریع مبتنی بر آنتی‌ژن مرجعی داریم و آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت مسئول ارزیابی کیفی کیت‌های تشخیصی در ایران است، اظهار کرد: ارزیابی این کیت‌ها به این صورت انجام شد که آزمایشگاه مرجع سلامت یک مرکز را که آزمایشگاه نمونه‌گیری از مبتلایان به کرونا بود، به ما معرفی کرد و به آن‌ها کیت دادیم و این مرکز عین نمونه‌های PCR برای ما نمونه‌گیری انجام داد، جواب‌های PCR و نتایج آزمایش‌ها با کیت‌های ماجمع‌آوری شد و کنار هم گذاشته‌شد و بر اساس داده‌ها میزان حساسیت ۸۵ و اختصاصیت ۹۹ درصدی به دست آمد که مورد قبول وزارت بهداشت است.

با وجود تمام مزایایی که کیت‌های تشخیص سریع مبتنی بر آنتی‌ژن دارند، روز شنبه مدیر نظارت بر آزمایشگاه‌های تشخیص طبی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از ممنوعیت استفاده از تست سریع covid-۱۹ در بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌های تشخیص طبی خبر داد و گفت: استفاده از تست سریع کرونا در بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌های تشخیص طبی ممنوع است و در این مراکز باید حتما از روش PCR استفاده شود.

سید محمدرضا یثربی ادامه داد: با آغاز توزیع کیت سریع تشخیص کرونا در کشور، این تست فقط در پایگاه‌های سلامت و مراکز بهداشتی به منظور غربالگری استفاده می‌شود و مردم به بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌های خصوصی و دولتی مراجعه نکنند.

یثربی بر این موضوع که کاربرد مهم این تست برای غربالگری بیماری کرونا است تاکید کرد و متذکر شد: به همین دلیل استفاده از آن در مراکز درمانی لزومی نداشته و در صورت استفاده، تذکرات و برخورد‌های قانونی از سوی معاونت درمان صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: پاسخ به یک شایعه عجیب در مورد تست‌های ایرانی کرونا

مدیر نظارت بر آزمایشگاه‌های تشخیص طبی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تشخیص سریع در بیماران علامت دار مشکوک به ابتلا به کووید -۱۹، تشخیص عفونت در افراد بی علامت که سابقه تماس با بیمار مبتلا به کووید-۱۹ را داشته باشد و بررسی همه گیری مشکوک در اجتماعات کوچک را از مهمترین کاربرد‌های این تست دانست و افزود: نتیجه منفی این آزمایش احتمال بیماری فعال را به طور کامل منتفی نمی‌کند و در صورت مثبت شدن، انجام آزمایش تاییدی تشخیص مولکولی خصوصا برای افراد علامت دار توصیه می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا کیت تشخیص کرونا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا کیت تشخیص کرونا کیت های ایرانی تشخیص سریع کرونا بیمارستان ها و آزمایشگاه آزمایشگاه های تشخیص طبی تشخیص سریع کرونا کیت های تشخیص سریع بیشتر بخوانید وزارت بهداشت ایرانی کرونا کیت ها تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۲۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند

 شهروز همتی؛ رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص‌طبی ایران در خصوص اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌ها از نتایج، کیفیت و انجام آزمایشات پزشکی در آزمایشگاه‌های کشور، به منظور آگاهی افکار عمومی، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در بخش‌های دولتی و خصوصی به واسطه صدور جواب کتبی جزو مراکزی هستند که عملکرد شفافی داشته و این عملکرد قابل راستی آزمایی است و آزمایشگاه در قبال صدور جواب باید پاسخگو باشد.

وی گفت: نتیجه هر آزمایش باید در خروجی هر دستگاه وجود داشته باشد و ما از این خروجی به نام سند یاد می کنیم. در واقع از لحظه پذیرش درخواست آزمایش و این که توسط چه فردی خونگیری شده، به وسیله چه دستگاه یا دستگاه‌هایی آزمایش انجام و توسط چه کسی آزمایش تحویل بیمار شده است، همگی مستند و قابل رهگیری و اثبات بوده و هر گونه مخدوش بودن آن‌ها قابل بررسی و شکایت است.

همتی افزود: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی کشور تحت نظارت ادارات امور آزمایشگاه‌های استان‌هاست و در سال چند بار در خصوص استقرار استانداردهای سخت‌گیرانه ایزو ۱۵۱۸۹ که از سال ۱۳۸۶ اجباری شده است، مورد بازرسی قرار می‌گیرند و تمدید پروانه آزمایشگاه‌ها منوط به استقرار این الزامات است که شامل پذیرش، جوابدهی، قیمت‌های اعلام شده توسط دولت، انجام آزمایش‌های کنترل کیفیت در بخش‌های مختلف، ایمنی فضا و تجهیزات، استخدام و آموزش پرسنل و بسیاری از موارد دیگر می‌شود.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص‌طبی ایران یادآور شد: از زمانی که پذیرش نسخ به صورت آنلاین صورت می‌گیرد، آزمایش توسط پزشک درخواست داده شده و توسط آزمایشگاه‌ها ثبت می‌شود و این درخواست قابل دخل و تصرف نیست.

همتی تاکید کرد: امروزه حدود ۸۰ درصد آزمایش‌های درخواستی بیماران به صورت آنلاین است که در سایت بیمه‌های پایه نیز همزمان ثبت می‌شودد. بنابراین امکان صدور جواب‌هایی که ضروری نباشد وجود ندارد.

وی همچنین گفت: از طرفی طی سال‌های اخیر با هدف افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی تعداد زیادی از آزمایشگاه‌ها وارد فرآیند اعتبار بخشی داوطلبانه شده‌ و آزمایشگاه‌ها خود را به صورت داوطلبانه طی فرآیند سخت‌گیرانه‌ای مورد ممیزی نهاد اعتبار بخشی قرار می‌دهند.

همتی ادامه داد: با وجود این که سالانه میلیاردها جواب توسط آزمایشگاه‌های کشور صادر می‌شود، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در بین گروه‌های مختلف پزشکی دارای کمترین شکایت در نظام پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور هستند.

وی افزود: برای  حفظ و افزایش کیفیت، آزمایشگاه‌ها سه نوبت در سال توسط نهادهای کنترل کیفیت خارجی مورد پایش قرار می‌گیرند و نتایج این ارزیابی‌ها توسط ادارات امور آزمایشگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر اساس الزامات ۱۵۱۸۹ آزمایشگاه‌ها مکلفند بسته به نوع آزمایش، نمونه‌های بیماران را برای مدت مشخصی نگهداری کنند و اگر ادعایی مبنی بر عدم نمونه‌گیری و وجود نمونه در آزمایشگاه صورت گیرد، این ادعا کاملا قابل بررسی است و وجود نمونه در آزمایشگاه قابل اثبات می‌باشد.

وی تاکید کرد: ذکر این نکته قابل توجه است که با وجود تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی و بالا رفتن قیمت ارز، آزمایشگاه‌ها در تلاشند تا کیفیت خدمات خود را حفظ کنند. از آنجا که نتایج آزمایش‌ها  ۷۰ درصد در تصمیم‌گیری بالینی تاثیر دارد، آزمایشگاه‌ها تمامی تلاش خود را در ارائه یک جواب درست و قابل قبول معطوف می‌دارند. زیرا معتقدند که افزایش کیفیت خدمات و ارائه به موقع و درست آن تاثیری انکارناپذیر در سلامت بیماران دارد و موجب کاهش هزینه بیماران و نظام سلامت خواهد شد.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران گفت: در شرایط سختی که آزمایشگاه ها با آن ها روبرو هستند آزمایشگاهیان ترجیح می دهند که آزمایشگاه های خود را تعطیل کنند تا به کارهای خلاف روی بیاورند و ما شاهد آن هستیم که هر ساله تعدادی از آزمایشگاه‌ها به دلایل اقتصادی درخواست تعطیلی آزمایشگاه خود را به کمیسیون ماده ۲۰ دانشگاه ها ارائه می دهند.

وی در پایان گفت: امیدواریم استادان گرامی هنگام مصاحبه‌های خود با اشراف بیشتری موضوعات را تجزیه و تحلیل کنند و اگر مشکلی وجود دارد از طریق مجاری قانونی با آن برخورد کرده و موضوعات را به شنیده‌ها و حدسیات واگذار نکنند و صحت و سقم آن را بررسی نمایند. زیرا درج این‌گونه مطالب موجب کدورت خاطر مسئولان فنی و بیش از هزاران  پرسنل آزمایشگاه خواهد شد. قابل ذکر است که پرسنل و مسئولان آزمایشگاه‌ها طی دوران کرونا با از خود گذشتگی و تلاش فراوان در ساخت کیت‌های تشخیصی، نمونه‌گیری و انجام آزمایش‌ها و حتی کمک در امر واکسیناسیون سهم بزرگی در کنترل بیماری کووید ۱۹ داشتند که قابل تقدیر است.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی
  • ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت
  • آزمایشگاه‌های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند
  • آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • آزمایشگاه‌های تشخیص طبی دارای کمترین شکایت هستند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در بین حرف پزشکی دارند
  • متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها