Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - طی پیگیری مشکل و معضل چند ده ساله آب شرب شهر کاج، مسئولان آبفا استان چهارمحال و بختیاری معتقدند که اعتباری برای این مشکل اختصاص داده نمی‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، دومینوی مخرب آب شرب ناسالم در منبع تأمین آب دو استان بزرگ صنعتی کشور، یعنی چهارمحال و بختیاری خط پایانی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر روز مشکلی از گوشه‌ای طغیان می‌کند و پس از مدتی جنجالِ بی‌حاصل از یادها می‌رود.

حتی آب هم عذاب وجدان می‌گیرد که به‌جای آبادانی، اولاً موجب آزردگی خاطر مسئولان می‌شود و بعد کودکانی را می‌بیند که سر و وضع‌شان بی‌آبی را فریاد می‌زند و زنان و مردانی را در گذر مسیر مشاهده می‌کند که حسرت باز کردن شیر آب و جاری شدن آب از آن بزرگترین حسرت‌ زندگی‌شان است.

البته این همه ماجرا نیست، نکته بد ماجرا آن جا است که طمع‌کاران و قدرت‌طلبان آب را می‌ربایند و مردم مجبورند بارها و بارها به خاطر احقاق حق خود تجمع و اعتراض کنند و بدتر از آن وقتی است که کشاورزان به‌جان هم ‌می‌افتند، این‌ها دردهای بزرگ وجدان آب خواهد بود.

الان که جامعه در اوج رشد پیشرفت تکنولوژیکی و فناوری قرار دارد و جامعه ما افتخارات علمی، تکنولوژیکی و پژوهشی هم کم ندارد، باز هم شاهد کمبودهای شدید و بهانه‌های شدیدتر از آن برای برطرف نشدن مشکل آب وجود دارد.هنوز هم برای چند جرعه آب مردمان محروم در تنگنا قرار دارند. 

چهارمحال و بختیاری کویر و صحرا نیست، منطقه‌ای کوهستانی با آب و هوای سرد کوهستانی و چهارفصل است که با چشمه‌ها، رودها، آبشارها، جنگل‌ها و بیشه‌زارهای سرسبزش شناخته می‌شود، می‌توان گفت مردم این استان همچون ماهی در آب غوطه‌ور اما برخلاف ماهی تشنه‌لب هستند و بودن‌شان در آب تشنگی آن‌ها را نمی‌تواند برطرف کند. 

کنار آب اما تشنه!

یکی از نقاطی که سال‌ها است با مشکل آب شرب سالم دست‌وپنجه نرم می‌کند شهر کاج در بالادست رودخانه بهشت‌آباد از توابع شهرستان اردل و حدود 75 کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری است، مردمانی که در کنار آب زندگی می‌کنند اما روزها و ساعت‌هایی را با تشنگی سپری می‌کنند.

روایت تسنیم از تشنگی اهالی شهر کاج ‌در کنار رودهای خروشان ‌بهشت‌آباد / انتظار مردم ‌برای آب شرب به 4 دهه رسید چهارمحال و بختیاری| مصائب وضعیت نابسامان آب شرب در شهر کاج

به کرّات از مشکلات آبی شهر کاج و استان قلم زده شده و در رسانه‌ها بازگو شده است، اما از آنجا که امیدواری توصیه دین و فرهنگ ایرانیان است، راه را ادامه و موضوع را از مسئولان شرکت آبفا استان پیگیر شدیم.

مراد محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در شهر کاج کمبود آب وجود ندارد، مشکل قطعی و فشار پایین آب هم وجود ندارد. حدود 22 لیتر از آب دهداران تأمین و وارد مخزن شهر کاج می‌شود.

وی افزود: طرح انتقال آب باغ‌رستم به کاج به طول هشت کیلومتر است و هیچ‌گونه اعتبارات استانی ندارد که 500 متر از آن از منابع داخلی اجرا شده است.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری بیان داشت: بین مردم کاج و بهشت‌آباد مشکلات اجتماعی وجود دارد و مسئولین باید این مشکلات را برطرف کنند ضمن اینکه  مسئولان امر تاکنون نتوانستند برای اعتبارات این طرح کاری انجام دهند چراکه اعتبار مصوب می‌شود اما تخصیص داده نمی‌شود.

محمودی تصریح کرد: سرانه مصرف کاج 430 لیتر است اما حدود 2.5 برابر سرانه کشور مصرف می‌کنند. بخشی از مشکل این شهر، مربوط به پرت شبکه آبرسانی است و بخشی به مصرف زیاد مربوط می‌شود. خبرگزاری تسنیم می‌تواند در صورت لزوم از انتقال آب کاج بازدید انجام دهد.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری در پایان خاطرنشان کرد: شورای شهر کاج نیز مسائل آبی کاج را  پیگیری کرده است اما اعتباراتی وجود ندارد و بدون اعتبار کاری را نمی‌توان انجام داد.

انتهای پیام/7540/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: چهارمحال و بختیاری شهر کاج آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۲۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط صنعت و دانشگاه، هدف اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مؤمنی پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری که به مناسبت ۵۰ امین سالگرد تأسیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای در سال ۱۳۵۳ به عنوان اولین دانشگاه در استان تأسیس شد درواقع پیش از آن در استان دانشگاه وجود نداشت.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پیشینه دانشگاه فنی و حرفه‌ای به سال ۱۳۴۸ بازمی‌گردد، افزود: پس از سال ۱۳۵۹ که انقلاب فرهنگی رخ داد در ساختار و محتوای درسی دانشگاه فنی و حرفه‌ای تغییراتی ایجاد و در سال ۱۳۶۴ نیز این دانشگاه احیا شد؛ در سال ۱۳۶۶ نیز با عنوان دانشگاه فنی و حرفه‌ای شهرکرد آغاز به کار کرد.

وی ادامه داد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و تا مدتی پس از آن تنها یک مرکز دانشگاه فنی و حرفه‌ای در چهارمحال و بختیاری فعال بود اما به برکت انقلاب اسلامی امروز ۶ مرکز از مجموعه دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای در استان فعالیت دارند.

مؤمنی با اشاره به وجود ۱۸۰ مرکز آموزشکده فنی و حرفه‌ای در کشور، عنوان کرد: در حال حاضر دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای در تمامی استان‌های کشور وجود دارند که وظیفه آن‌ها نیز تربیت نیروی کارآمد و تکنسین است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای استان ۳۸ کد رشته محل وجود دارد که از این تعداد ۱۹ کد رشته مربوط به مقطع کاردانی و ۱۹ کد رشته مربوط به مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته است.

وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد از واحدهای درسی دانشجویان دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای عملی هستند، تصریح کرد: امسال ۵۰ امین سالگرد تأسیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای است و طی این مدت این دانشگاه خدمات بسیار ارزنده‌ای در حوزه تربیت نیروی کار ماهر داشته چراکه بر اساس آمار موجود بخش زیادی از فارغ التحصلان این دانشگاه وارد بازار کار شده‌اند.

مؤمنی یادآور شد: امروز با توجه به وجود زیرساخت‌های مناسب در کشور برای ایجاد جهش تولید همچنین به دلیل وجود فشار اقتصادی بیگانگان و لزوم کسب توانمندی در حوزه‌های مختلف تربیت نیروی ماهر یکی از نیازهای اساسی محسوب می‌شود و دستگاهی که توانایی انجام این مأموریت را دارد دانشگاه فنی و حرفه‌ای است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری بیان کرد: اگر تربیت نیروهای دارای مهارت در دستور کار بگیرد بخش عمده‌ای از مشکلات اشتغال کشور برطرف خواهد شد و این موضوع یکی از اهداف دانشگاه فنی و حرفه‌ای است.

وی با اشاره به اینکه یکی از سیاست‌های مهم دانشگاه فنی و حرفه‌ای این است که ارتباط دانشگاه و صنعت به معنای حقیقی کلمه برقرار شود، افزود: از سال گذشته فعالیت‌هایی در راستای تحقق این امر انجام شده برای مثال تفاهم‌نامه‌هایی بین بخش‌های صنعت و دانشگاه منعقد شده است.

مؤمنی ادامه داد: در قانون ششم توسعه تکلیف قانونی برای موضوع مهارت این بود که ۳۰ درصد از دانش‌آموزان به سمت آموزش‌های مهارتی هدایت شوند درحالیکه تا پایان این قانون تنها ۱۶ درصد از این امر محقق شده بود، در قانون هفتم توسعه هدایت ۴۰ درصد از دانش‌آموزان به سمت آموزش‌های مهارتی در دستور کار قرار گرفته که برای تحقق آن لازم است برنامه‌ریزی‌های دقیقی صورت بگیرد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به لزوم تربیت مهارت‌محور دانشجویان در تمامی دانشگاه‌ها، عنوان کرد: ایجاد نمایشگاه‌های دائمی برای به نمایش گذاشتن ایده‌ها و توانمندسازی دانشجویان، ایجاد شهر مشاغل با همکاری شهرداری و صنایع خلاق از جمله طرح‌هایی هستند که توسط این دانشگاه در حال پیگیری است و می‌تواند اثرات مثبتی برای استان به همراه داشته باشد.

نمایشگاه توانمندی‌ها و دومین نمایشگاه کار در چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی می‌شود

وی اضافه کرد: از تاریخ ۱۶ الی ۱۹ اردیبهشت ماه هفتمین نمایشگاه توانمندی‌ها و دومین نمایشگاه کار در چهارمحال و بختیاری برقرار خواهد شد و ایده‌هایی که طی یک سال توسط دانشجویان به مرحله تولید رسیده در معرض دید قرار می‌گیرند، نکته مهم این است که این محصولات مورد حمایت مرکز رشد دانشگاه قرار گرفته و در ادامه نیز برای تولید به پارک علم و فناوری استان معرفی می‌شوند.

مؤمنی تصریح کرد: «فردایی بهتر از امروز» شعار در نظر گرفته شده برای نمایشگاه توانمندی‌ها و کار در چهارمحال و بختیاری است، اهداف این نمایشگاه نیز شامل بازدید همگانی از دانشگاه، کارگاه‌ها و آموزشگاه‌ها، فروش محصولات تولید شده در مرکز رشد دانشگاه، نمایش پروژه‌های کاربردی و برگزاری دوره‌های آموزشی برای دانشجویان می‌شود.

کد خبر 6091991

دیگر خبرها

  • اعلام میزان بارندگی سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در چهارمحال و بختیاری
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد
  • نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری باید تک رقمی شود
  • شهرکرد و بلداجی خنک‌ترین نقاط چهارمحال و بختیاری
  • پیش بینی بارش‌ها بهاری از امروز در چهارمحال و بختیاری
  • پیش‌بینی بارش باران در چهارمحال و بختیاری
  • انتقاد از اختصاص ردیف اعتباری خاص برای سفر رئیس جمهور
  • ارتباط صنعت و دانشگاه، هدف اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای
  • وضعیت ایده آل ذخیره خون در چهارمحال و بختیاری