Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک رفتارشناس اجتماعی با تاکید بر لزوم توجه به پر کردن اوقات قرنطینه، گفت: برخی افراد مهارت پر کردن اوقات فراغت خود و خانواده را بلد نیستند، به خصوص در این دوران قرنطینه نمی‌دانند باید چه کارهایی انجام دهند

مجید ابهری، رفتارشناس و آسیب‌شناس اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: گسترش بیماری کرونا همراه خود عوارض جسمی و روانی را وارد جامعه کرد، هر چند صاحب نظران نهادهای بهداشتی، تمام دستورات لازم را به جامعه ارائه می‌دهند، اما متأسفانه هنوز بخشی از جامعه این بیماری خطرناک را جدی نگرفته و نسبت به دستورات خود مراقبتی بی‌توجه است، از طرف دیگر زیاده‌روی یا بی‌اهمیتی در خودمراقبتی ممکن است عوارض و آسیب‌هایی داشته باشد که خانواده‌ها باید نسبت به آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشند که شامل چندین محور می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: وسواس زیاد نسبت به شست و شو و ضدعفونی کردن دست و محیط اطراف یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید از سوی مردم مورد توجه قرار بگیرد، در واقع دقت بالا نسبت به شست و شوی دست در حین ورود به خانه می‌تواند از ابتلاء به این بیماری خطرناک جلوگیری کند، در بیرون از خانه استفاده از ماسک و خودداری از حضور در محیط‌های شلوغ می‌تواند دومین عامل خودمراقبتی نسبت به کرونا باشد، استفاده از اقلامی که در معابر عمومی به فروش می‌رسد نیز باید ممنوع شود، متأسفانه برخی افراد در مقابل خودمراقبتی معتدل و مناسب دچار افراط می‌شوند.

‌در‬ شرایط کرونا به جای دورهمی‌ها تماس با امکانات جدید را جایگزین کنیم

این رفتارشناس و آسیب‌شناس اجتماعی تصریح کرد: دو نوع افراط در جامعه دیده می‌شود، افراط مراقبتی و افراط در بی‌توجهی به سلامت و مراقبت از خود و دیگر افراد جامعه که در اینجا نوعی بی‌تفاوتی را شاهد هستیم، گاهی افراد ماسک و دست کش‌های استفاده شده را در خیابان پرتاب می‌کنند که این حرکت بسیار زشت و ناپسند و بیماری زاست، دست زدن به پول و کالاهای مبادله شده یا حتی استفاده از تلفن همراه که محققان آلودگی آن را بالا می‌دانند، هم دیده می‌شود که هنگام استفاده از وسایل و امکانات باید حداکثر دقت را به خرج داد تا شاهد انتقال کمتر بیماری باشیم.

ابهری افزود: متأسفانه این بیماری باعث کاهش ارتباطات عاطفی و رفت و آمدها شده است، ما ایرانی‌ها از بدو تولد با موضوع دورهمی و دیدار با اقوام و نزدیکان به صورت عادت رفتاری بزرگ شده‌ایم، کووید ۱۹ باعث شده رفت و آمدها به حداقل یا به صفر برسد که البته به وسیله امکانات جدید و تکنولوژی روز دنیا می‌توان آشنایان را دید اما قطعاً جایگزین دیدارهای سابق نمی‌شود.

راهکارهای نامناسب سودجویان در فضای مجازی

وی اظهار کرد: سودجویان راهکارهای نامناسبی در فضای مجازی عنوان می‌کنند و مردم ناآگاهانه دست به اقدامات نسنجیده می‌زنند، پیشنهاد می‌شود مردم تنها از نهادهای رسمی به دستورالعمل‌ها توجه کنند و توصیه‌ها را از نظر کارشناسان رسمی دریافت کنند.

آسیب‌شناس اجتماعی افزود: متأسفانه وسواس، افسردگی و انزوا و همچنین کم توجهی به دستورات پزشکی و بهداشتی بعد از افراط در اجرای دستورات از عوارض روانی و رفتاری این موضوع است که در هر حال با رعایت اعتدال می‌توان از این دوره پرخطر با سلامتی عبور کرد و به آرامش رسید.

وی در پایان بیان کرد: برخی افراد مهارت پر کردن اوقات فراغت خود و خانواده را بلد نیستند، به خصوص در این دوران قرنطینه نمی‌دانند باید چه کارهایی انجام دهند، افراد می‌توانند با تغییر دکوراسیون منزل، انجام بازی‌های سنتی، مطالعه، تماشای فیلم و مواردی از این دست اوقات خود را پر کنند.

کد خبر 459928

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خودمراقبتی فضای مجازی رعایت پروتکل های بهداشتی ممنوعیت دورهمی ها قرنطینه خانگی شیوع کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پر کردن اوقات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۳۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

امام جمعه قم با اشاره به جایگاه مهم شوراها گفت: شوراها باید مسئولیت‌پذیری بیشتری داشته و به محلی برای سوء استفاده از قدرت تبدیل نشوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری ظهر امروز _ جمعه هفتم اردیبهشت _ در خطبه‌های نماز جمعه قم با اشاره به اهمیت جایگاه شوراها در قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: ۲۰ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی اصل مهم شوراها در قانون اساسی به مرحله اجرا درآمد و تا امروز هم نقش‌آفرین است.

وی افزود: مسئولیت‌پذیری از مهم‌ترین لوازم عضویت در شوراهای شهر و روستا بوده و انتظار خدمت گسترده از این شوراها برای مردم فراوان است.

امام جمعه قم گفت: شوراها باید از افراد دلسوز و متخصص انتخاب شوند چرا که دلسوزی برای مردم یکی از اصول مهم موفقیت شوراها است.

آیت‌الله حسینی بوشهری با اشاره به اینکه گاهی دیده می‌شود اعضای شوراها دچار تخلفات و جرم‌هایی می‌شوند، اظهار کرد: الزام به قوانین و سو استفاده نکردن از قدرت از مهم‌ترین اصولی است که شوراها باید به آن پایبند باشند.

وی با تاکید بر اینکه شوراها باید توانمندی بسیار خوبی داشته باشند، گفت: افراد ناتوان صحنه شوراها را برای افراد توانمند باز کنند تا این شوراها با همکاری دولت بتوانند به مردم بهتر خدمت کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فرارسیدن روز معلم تاکید کرد: هر ساعتی که برای تعلیم و تربیت نسل جوان صرف شود، عبادت است.

آیت‌الله حسینی بوشهری با تاکید بر اجرای سند تحول آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش ما از نظر بودجه باید تأمین بوده و نیروهای متوکل، صبور و متدین در آن به مردم خدمت کنند.

وی جایگاه کارگران در دین اسلام را جایگاهی بسیار رفیع دانست و از مسئولان خواست در شرایط جنگ اقتصادی حمایت بیشتری از قشر کارگر و تولید داشته باشند.

امام جمعه قم با اشاره به دستاوردهای عملیات وعده صادق افزود: نیروهای مسلح ما دل مردم را شاد کرده و ثابت کردند که با توکل به خداوند متعال می‌توان بر تمام قدرت‌های مادی چیره شد؛ همانطور که موشک‌های کشورمان از مرز پدافندهای هوایی کشورهای قدرتمند جهان عبور کرد و باید توجه داشت این عملیات موجب از دست رفتن حیثیت رژیم صهیونیستی دانست که جبران آن ممکن نیست.

وی با اشاره به اینکه مؤمنان تا پای جان برای حراست از حجاب ایستاده‌اند گفت: حجاب یک واجب شرعی است و نباید از آن کوتاه آمد؛ در مسئله حجاب نگاه‌های متفاوت فقهی نباید موجب سو استفاده دشمن شود و در این راستا طرح نور باید استمرار یافته و تمام اقشار مؤمن به آن کمک کنند.

کد خبر 748104

دیگر خبرها

  • اجاره خانه به این افراد ممنوع شد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • سگ گردانی در بوستان‌های کرج ممنوع شود
  • نیکبخت کاندیدای خوش پوش ترین مربی ایران (عکس)
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • لزوم توجه ویژه مسئولان به بیمه و امنیت شغلی کارگران
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا
  • لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا (+عکس)