Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، براساس گفته‎های رئیس مرکز مدیریت بیماری‎های غیرواگیر وزارت بهداشت حدود ۱۰ میلیون نفر بزرگسال بالای ۲۵ سال در کشور مبتلا به دیابت هستند.

انسولین نقش حیاتی برای مبتلایان به دیابت وابسته به انسولین ایفا می‎کند تا جایی که اگر این بیماران در زمان مورد نیاز و به میزان کافی انسولین دریافت نکنند عوارض جدی از جمله سکته قلبی، سکته مغزی، اختلال اعصاب محیطی، نارسایی کلیوی و ده‌ها مشکل دیگر برای فرد رخ خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی چند ماه گذشته وجود تحریم‎ها از یک سو و بحران کرونا از سویی دیگر موجب شد تا انسولین، این داروی حیاتی با کمبود مواجه شود.

در گلستان بیش از ۳۶ هزار بیمار دیابتی دارای پرونده پزشکی وجود دارد در حالی‎که بیماران دیابتی یکی از آسیب‌پذیرترین افراد جامعه در مواجه با ویروس کرونا هستند کمبود و گرانی انسولین موجب دغدغه‎مندی این روزهای افراد دیابتی و خانواده‎های آنها شده است.

* کمبود و گرانی انسولین بازی با جان دیابتی‎هاست

در همین رابطه یک بیمار دیابتی در گلستان با ابراز نارضایتی از وضعیت کمبود انسولین در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: برای دریافت انسولین به بیشتر داروخانه‎های سطح گرگان مراجعه کردم اما نتوانستم این دارو را تهیه کنم، وقتی به داروخانه هلال احمر هم مراجعه می‎کنم گاهی اوقات انسولین دارند گاهی اعلام می‎کنند انسولین موجود نیست و گاهی با قیمت آزاد باید هزینه انسولین را پرداخت کنیم.

زهرا علی‌آبادی با بیان اینکه حدود پنج ماه است که انسولین را از بازار آزاد تهیه کرده و حتی آزاد آن هم به سختی یافت می‌شود، تصریح کرد: کمبود انسولین در دو سه ماه گذشته موجب شده بیشتر اوقات این دارو را در بازار آزاد با قیمت بالا تهیه کنم انسولین نقش اکسیژن را برای بیماران دیابتی بازی می‎کند اگر به شما اکسیژن نرسد آیا توان ادامه زندگی را دارید؟

وی با گلایه مندی از برخی مسوولان در خصوص تهیه داروهای مورد نیاز برای بیماران گفت: متأسفانه مسوولان گویی برنامه‎ای برای تأمین انسولین ندارند همیشه اعلام می‎کنند مشکلی در خصوص کمبود انسولین وجود ندارد و بیماران دیابتی می‎توانند با ارتباط با سامانه ۱۹۰ مشکلات خود را در خصوص تهیه انسولین بیان کنند تا داروخانه‎هایی که دارای انسولین هستند به آنها معرفی شود اما واقعیت امر در داروخانه‎های ما این است انسولین یا وجود ندارد، یا کمتر از نسخه پزشک‌ انسولین دریافت می‎کنیم یا با قیمت بالا باید تهیه کرد و سامانه ۱۹۰ که هم معرفی کردند هیچ‌گاه پاسخگو نیست.

شهروند گلستانی با بیان اینکه دیابتی‎ها یکی از گروه‌های در خطر مواجه با ویروس کرونا هستند، افزود: من هر روز به انسولین نیاز دارم کمبود این دارو موجب شده تا هر روز به داروخانه مراجعه کنم بیرون رفتن مداوم از منزل خطر ابتلا به کرونا را در ما تشدید می‎کند.

علی‎آبادی خاطرنشان کرد: کمبود و گرانی انسولین و از سویی ترس از ابتلا به کرونا اضطراب شدیدی به بیماران دیابتی وارد می‎کند این امر موجب افزایش قند خون ما می‎شود.

وی با بیان اینکه کمبود و گرانی انسولین بازی با جان دیابتی‎هاست، افزود: اگر وضعیت به همین منوال پیش برود باید منتظر از دست دادن یک عضو از بدنمان باشیم یا اینکه اجل به سراغمان بیاید.

یکی شهروند دیگر گرگانی با بیان اینکه ۳۰ سال با بیماری دیابت دست و پنجه نرم می‌کند و دو نوع انسولین نارنجی و طوسی را مصرف می‌کند در گفت‌وگو با خبرنکار فارس در گرگان گفت: اکثر داروخانه‌ها هم اعلام می‌کنند، انسولین ندارند.

طاووس حق‌پرست اظهار کرد: به دلیل مصرف بالا قبلاً در یک بار مراجعه یک بسته کامل دریافت می‌کردم اما هم اکنون با هر بار مراجعه دو انسولین به من تعلق می‌گیرد.

وی با بیان اینکه انسولینی که هم اکنون مصرف می‌کنم تولید داخل است و هنگام تزریق اذیت می‌شود، تصریح کرد: هزینه‌های بنده برای نوشتن نسخه با هر بار مراجعه به پزشک متخصص افزایش یافته است که با توجه به محدودیت‌های کرونایی باید فکر اساسی در این زمینه کرد.

مسوول یکی از داروخانه‌ها در خیابان ولی‌عصر (عج) گرگان نیز به خبرنگار ما با اشاره به اینکه تعداد انسولین موجود در داروخانه‌ها بسیار محدود بوده است، گفت: به هر بیمار دیابتی هنگام مراجعه طبق سهیمه مشخص تنها می‌توانیم دو انسولین بدهیم.

وی اظهار کرد: بسیاری از داروخانه‌ها مرکز استان انسولین نداشته و این امر باعث سرگردانی بیماران شده است.

این مسوول داروخانه خاطرنشان کرد: وضعیت انسولین مشخص نیست یک روز در بازار موجود است و روز دیگر نیست.

*نمونه‎های مشابه داخلی انسولین در داروخانه‎ها فراوان است/  تنها در تأمین یک نوع از برند خاص انسولین با مشکل مواجه هستیم

در حالی که بیماران مبتلا به دیابت از وضعیت کمبود و گرانی انسولین گلایه‎مند هستند اما مسوولان دانشگاه علوم پزشکی بیان می‎کنند مشکلی در خصوص تأمین انسولین بیماران دیابتی وجود ندارد! در این‌میان انسولین «لانتوس» یک‌نوع انسولین طولانی اثر می‎باشد که در طول ۲۴ ساعت اثر ثابت و یکنواختی دارد به همین دلیل بیشتر مورد توجه بیماران دیابتی وابسته به انسولین  قرار می‎گیرد اما مدتی می‎شود که این نوع انسولین در داروخانه‎ها کمیاب شده است با این وجود معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان معتقد است تنها این نوع برند خاص در گلستان کمیاب است اما مشاهدات و بازدید از داروخانه‎ها بیانگر این است که اقلام دیگر انسولین نیز در بازار با کمبود مواجه هستند.

پانیذ صدرایی با بیان اینکه چند ماهی می‎شود با کمبود یک نوع برند خاص از انسولین مواجه شدیم، اظهار کرد: غیر از این نوع برند خاص بقیه اقلام در استان توزیع شد در داروخانه‎های هلال احمر نیز یک تعداد با قیمت ارزان‎تر توزیع کردیم که هموطنان بتوانند از آن استفاده کنند.

وی تصریح کرد: در خصوص انسولین «لانتوس» باید بگویم که برند ایرانی آن در استان موجود و توزیع شده است اما در رابطه با این این نوع برند خاص نه تنها در گلستان بلکه در کل کشور با کمبود مواجه هستیم  البته نمونه‎های مشابه فراوانی در داروخانه‎ها موجود است که بیماران دیابتی می‎توانند از آن استفاده کنند.

بر اساس این‌گزارش، انسولین نقش بسیار حیاتی برای افراد مبتلا به دیابت وابسته به انسولین دارد تا جایی که اگر این افراد به موقع و به مقدار کافی انسولین دریافت نکنند مشکلات جدی و بعضأ جبران ناپذیری را گریبانگیر این بیماران و خانواده‎های آنها خواهد کرد.کمبود و گرانی انسولین در روزهایی که کشور و البته استان ما با ویروس کرونا مواجه است مشکلات بیماران دیابتی را حادتر کرده است.

در حالی که باید شرایط برای دغدغه‎مندی هر چه کمتر بیماران به خصوص بیماران آسیب‌پذیر در مواجه با کرونا مساعد باشد اما در روزهایی که وضعیت گلستان در خصوص شیوع ویروس کرونا قرمز می‎باشد، بیماران دیابتی برای تأمین انسولین خود باید در داروخانه‎های شهر سرگردان باشند.

انتهای پیام/۸۳۰۱۷

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا کمبود انسولین گرانی بیماران دیابتی گلستان معاون دارو و غذا دانشگاه علوم پزشکی شرایط حادتر دیابتی های گلستان کمبود و گرانی انسولین بیماران دیابتی داروخانه ها ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۳۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا قرار دادن نان در فریزر آن را سالم‌تر می‌کند؟

به تازگی در فضای مجازی ادعا شده است که انجماد نان در واقع آن را سالم‌تر می‌کند و در برخی موارد به تحقیقاتی اشاره می‌شود که این ادعاها را تأیید می‌کند. اکنون یک متخصص پاسخی روشن به این موضوع داده است.

به گزارش ایسنا، آیا منجمد کردن نان آن را سالم‌تر می‌کند و به همان خوبی است که در رسانه‌های اجتماعی پیشنهاد می‌شود؟

دوین میلر(Duane Mellor) سرپرست بخش پزشکی و تغذیه دانشکده پزشکی استون در دانشگاه استون(Aston) به این پرسش پاسخ داده است.

به گفته وی، دلیل علمی پشت این موضوع در واقع صحیح است، هرچند کمی گیج کننده به نظر می‌رسد. اما اثرات واقعی سلامتی این کار به اندازه‌ای که گفته می‌شود قابل توجه نیست.

میلر می‌گوید: هنگامی که نان پخته می‌شود، خمیر مرطوب و پر از حباب را به یک نان نرم تبدیل می‌کند. حرارت فر به همراه آب خمیر باعث می‌شود نشاسته موجود در آرد منبسط شده و ژلاتینه شود. وقتی آرد را به سس اضافه می‌کنیم و آنقدر می‌پزیم تا غلیظ شود نیز همین اتفاق می‌افتد.

این نشاسته‌های ژلاتینه شده راحت‌تر هضم می‌شوند و پردازش گلوکز(قند) موجود در این نشاسته‌ها را برای سلول‌های ما آسان‌تر می‌کند. این امر در مورد بسیاری از غذاهای نشاسته‌ای تازه پخته شده صادق است، به ویژه آنهایی که فیبر کمی دارند مانند سیب زمینی یا مانند نان سفید که از آردهای ریز آسیاب شده تهیه می‌شوند.

برخی شواهد نشان می‌دهد که این نوع گلوکزِ به سرعت در دسترس ممکن است سطح انسولین را درست بعد از خوردن غذا افزایش دهد. اگرچه انسولین مهم است، زیرا به سلول‌های ما کمک می‌کند از گلوکز برای انرژی استفاده کنند یا آن را برای انرژی بعدی ذخیره کنند، اما انسولین بیش از حد می‌تواند باعث احساس گرسنگی و احتمالاً افزایش وزن شود.

نکته اینجاست که هنگامی که غذاهای حاوی این نشاسته‌های ژلاتینه شده خنک می‌شوند، نشاسته‌های منبسط شده دوباره جمع می‌شوند و به چیزی تبدیل می‌شوند که به عنوان نشاسته مقاوم شناخته می‌شود. شکستن این نشاسته‌های جمع شده برای آنزیم‌های دستگاه گوارش ما سخت‌تر است، به این معنی که سلول‌های ما به سختی می‌توانند قند موجود در این نشاسته‌ها را کنترل کنند. این بدان معناست که نشاسته‌های مقاوم پس از خوردن کمتر باعث افزایش قند خون و انسولین می‌شوند.

میزان توانایی تشکیل نشاسته مقاوم به دمای پخت نان و نگهداری آن در یخچال یا فریز کردن آن بستگی دارد. سرعت انقباض در فریزر تقریبا دو برابر یخچال است، به این معنی که نشاسته مقاوم‌تری تشکیل می‌شود.

افزون بر این، انجماد نان، آب را به دام می‌اندازد و آن را تازه‌تر و نرم‌تر از زمانی که آن را در یخچال نگهداری می‌کنیم، نگه می‌دارد، چرا که در یخچال یا محیط خانه، آب موجود در نان از دست می‌رود و باعث سفت و خشک شدن نان می‌شود.

آیا باید نان خود را منجمد کنید؟

یک مطالعه بر روی ۱۰ فرد سالم به تأثیر منجمد کردن نان سفید پرداخت. آنها نان‌های خریداری شده در فروشگاه را با نان خانگی مقایسه کردند.

برای نمونه‌های نان خانگی، انجماد و دوباره گرم کردن نان میزان افزایش قند خون را طی ۲ ساعت تا ۳۱ درصد کاهش داد. جالب اینجاست که حتی برشته کردن نان تازه نیز افزایش گلوکز را تا ۲۵ درصد کاهش داد.

این تأثیر زمانی که نان خانگی و سنتی منجمد، یخ‌زدایی و سپس برشته شد حتی بیشتر بود و قند خون را تا ۳۹ درصد کاهش داد. این اثر به طور بالقوه می‌تواند به کاهش احساس گرسنگی کمک کند، زیرا سطح گلوکز و انسولین پس از خوردن نان یخ‌زده افزایش نمی‌یابد.

اما هنگامی که از نان سفید تجاری و فروشگاهی استفاده شد، انجماد قبل از برشته کردن، واکنش قند خون بدن را بهبود نبخشید. این می‌تواند منعکس کننده روش‌های مختلف تولید نان تجاری در مقایسه با نان خانگی و سنتی باشد. مواد مورد استفاده یا روش پخت و سرد شدن نان ممکن است اثر انجماد را بر تشکیل نشاسته مقاوم کاهش دهد. در هر حال دلایل آن کاملاً روشن نیست.

سایر تحقیقات جدیدتر نیز نتایج مشابهی را نشان داده‌اند. بنابراین اگرچه برخی از مطالعات کوچک هستند، اما تأثیری که انجماد بر نان دارد، ثابت به نظر می‌رسد و به طور کامل در آزمایشگاه بررسی شده است.

اما شایان ذکر است که این اثرات تنها تا چند ساعت پس از خوردن نان وجود دارد. بنابراین در حالی که منجمد کردن نان قبل از خوردن ممکن است به کاهش سطح قند خون در یک وعده غذایی کمک کند و تأثیر کمی در وعده غذایی بعدی داشته باشد، اثرات طولانی مدت آن بر اشتها، افزایش وزن یا خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند دیابت نوع ۲ شناخته شده نیست و احتمالاً بسیار اندک است.

نشاسته مقاوم را می‌توان در بسیاری دیگر از غذاهای نشاسته‌ای پخته شده و سرد مانند سیب زمینی، ماکارونی و برخی(نه همه) انواع برنج یافت. به نظر می‌رسد که برنج باسماتی نسبت به انواع برنج‌های دیگر نشاسته مقاوم‌تری دارد.

نشاسته مقاوم علاوه بر اینکه تجزیه سخت‌تری نسبت به نشاسته تازه پخته شده دارد، مواد مغذی را برای میکروب‌های ساکن در روده بزرگ ما فراهم می‌کند. این به حفظ تعادل سالم باکتری‌ها در روده ما کمک می‌کند. سپس این باکتری‌ها مواد شیمیایی را بر روی سلول‌های پوشش روده بزرگ آزاد می‌کنند که به ما در حفظ متابولیسم سالم کمک می‌کند.

همچنین نشان داده شده است که نشاسته مقاوم با افزایش حساسیت به انسولین به عملکرد بهتر انسولین کمک می‌کند. این می‌تواند به بدن ما کمک کند تا قند خون را به طور موثرتری استفاده کند که با سلامتی بیشتر مرتبط است، زیرا می‌تواند به طور موثرتری به عنوان سوخت توسط عضلات ما استفاده شود.

مزایای نشاسته مقاوم حتی ممکن است به سایر جنبه‌های متابولیسم ما نیز گسترش یابد، زیرا ممکن است به کاهش کلسترول نیز کمک کند. تصور می‌شود که این اثر ناشی از اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه است که باکتری‌های روده هنگام تخمیر نشاسته‌های مقاوم تولید می‌کنند. سطوح پایین کلسترول می‌تواند به معنای کاهش خطر بیماری قلبی باشد.

در مجموع، در حالی که این تغییرات ممکن است کاملاً چشمگیر به نظر برسند، اما کوتاه مدت هستند. بنابراین تأثیر آنها بر سلامت بلندمدت ما کمتر است. اما این بدان معنا نیست که نان مصرفی خود را منجمد نکنید.

قرار دادن یک قرص نان در فریزر می‌تواند مضرات مواد غذایی را با مزایای اضافی برای سلامتی حتی اگر اندک باشد، کاهش دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اشتباهات اکثر خانم‌ها و آقایان هنگام شستشو و طبخ مرغ چگونه از هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری کنیم؟ معجزه لیموی منجمدشده برای سلامتی

دیگر خبرها

  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • آیا منجمد کردن نان آن را سالم‌تر می‌کند؟
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • آیا قرار دادن نان در فریزر آن را سالم‌تر می‌کند؟
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • راه‌اندازی دستگاه توموتراپی بیماران سرطانی در گلستان
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد