Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی کشور با بیان اینکه امروزه در حوزه اخلاق پزشکی متناسب با شرایط دنیا و کشور، تحقیقات در مورد ویروس کووید-19 و چگونگی ارائه خدمات در این بیماران مطابق با موازین اخلاقی، همچنین بحث‌های مرتبط با توزیع واکسن در حال پیگیری است، تصریح کرد: کدهای مرتبط با کووید-19 و مباحث مربوطه در شورای عالی اخلاق پزشکی کشور آماده تصویب و نهایی سازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، گروه فلسفه، اخلاق پزشکی و علوم زیستی فرهنگستان علوم پزشکی نیمه آذر ماه 1399 میزبان جلسه علمی مجازی با عنوان بررسی وضعیت پژوهش های اخلاق پزشکی شد.

در ابتدای این وبینار که با همکاری شورای عالی اخلاق پزشکی، گروه آموزش پزشکی فرهنگستان، مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، دکتر باقر لاریجانی، نایب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی کشور، با بیان این  که روند پژوهش های اخلاق پزشکی در کشور متناسب با چالش های زمانه و نیازهای جامعه رو به رشد است، اظهار کرد: مباحث اخلاق پزشکی به سبک امروزی، دانشی جوان در کشور ما است، اگرچه مسائل اخلاقی پیشینه‌ای طولانی در فرهنگ ما دارند.

وی با توجه به ساختار حوزه سلامت، آموزش، پرورش و ارائه خدمات را بحث های مطرح در حوزه اخلاق پزشکی دانست و گفت: تحقیقات، متناسب با این بسترها صورت می‌گیرد و چالش‌های جدید نوعی موضوع آفرینی در این بحث‌ها هستند.

 لاریجانی با بیان اینکه امروزه در حوزه اخلاق پزشکی متناسب با شرایط دنیا و کشور، تحقیقات در مورد ویروس کووید-19 و چگونگی ارائه خدمات در این بیماران مطابق با موازین اخلاقی، همچنین بحث های مرتبط با توزیع واکسن در حال پیگیری است، تصریح کرد: کدهای مرتبط با کووید-19 و مباحث مربوطه در شورای عالی اخلاق پزشکی کشور آماده تصویب و نهایی سازی است.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به شباهت چالش‌های اخلاقی منطقه، افزود: تجربیات مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی به عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت، الگوی مناسبی برای کشورهای منطقه بوده و زمینه ساز افزایش همکاری های بین المللی و گسترش تحقیقات است.

در ادامه، دکتر امیراحمد شجاعی، عضو هیات علمی گروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن ایراد سخنرانی با عنوان نقش نظری مجله ایرانی تاریخ و اخلاق پزشکی در پیشبرد اخلاق پزشکی در بیمارستان ها، گفت: یکی از رسالات مجلات علمی پژوهشی، علاوه بر ترویج و گسترش دانش کمک به کاهش مشکلات و معضلات محیطی و پیرامونی در سطوح ملی و بومی است.

وی تصریح کرد: مجله ایرانی تاریخ و اخلاق پزشکی فرصتی فراهم آورده است تا انتشار نتایج پژوهش‌ها در زمینه‌هایی همچون کدهای اخلاقی، حریم خصوص و رازداری، آموزش اخلاق پزشکی، حرفه مندی، تنش های اخلاقی، حقوق بیماران، تعهدات اخلاقی، ایمنی بیمار، ارتباط موثر با بیمار، کرامت انسانی و ... بتواند به حل مشکلات بومی و پیشبرد مفهوم اخلاق پزشکی در محیط های بالینی کمک کند.

در ادامه این وبینار علمی، دکتر مهشاد نوروزی، محقق ارشد مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز یافته های خود در رابطه با  بررسی وضعیت پژوهش اخلاق پزشکی در ایران را در اختیار شرکت کنندگان قرار داد.

وی افزایش روند استفاده از روش‌های تجربی و پژوهش‌های کمی و کیفی در حوزه اخلاق پزشکی و تغییر اخلاق پزشکی از تحلیل فلسفی هنجاری به سمت افزایش درگیری روش‌های تجربی را در این زمینه قابل توجه خواند.

در بخش پایانی نیز دکتر امیرحسین مردانی، پژوهشگر ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی نتایج مطالعه علم سنجی پژوهش های اخلاق زیست پزشکی ایران در پایگاه های استنادی را تبیین کرد.

وی با بیان این که پژوهش های اخلاق زیست پزشکی در ایران به موضوعات پژوهشی متنوعی می پردازند و جهت های پژوهشی مختلفی را نشان می دهند، گفت: نویسندگان ایرانی بر مفاهیم اخلاق در پژوهش، حقوق بیماران و پیوند اعضا تمرکز بیشتری داشته اند و اولویت های برتر پژوهش های زیست پزشکی ایران نشان داد در مقایسه با  موضوعات نظری، پژوهشگران ایرانی غالباً بر موضوعات عملی و کاربردی تأکید بیشتری دارند.

بنا بر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، این پژوهشگر علم اطلاعات و دانش شناسی تصریح کرد:  شرکای اصلی و قدرتمند در پژوهش های اخلاق زیست پزشکی ایران، پژوهشگران فعال از چند کشور مشخص هستند که شبکه همکاری‌ها را منسجم‌تر نگه می دارند، در همین رابطه نیاز است پژوهشگران ایرانی به توسعه پایدار همکاری‌ علمی برای جذب مؤسسات حاشیه ای و کم ارتباط تر و شناسایی موضوعات پژوهشی مشترک با پژوهشگران کشورهای منطقه توجه کنند تا حداکثر پیوندهای بالقوه و ممکن را در شبکه همکاری ها به فعلیت برسانند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: همه باهم علیه کرونا اخلاق پزشکی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران شورای عالی اخلاق پزشکی کشور دانشگاه علوم پزشکی تهران حوزه اخلاق پزشکی پژوهش های اخلاق اخلاق پزشکی زیست پزشکی کووید 19 پژوهش ها بحث ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۵۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقیقات و پژوهش نخبگان باید به سمت تولید ثروت برای جامعه برود

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده دیروز (یازدهم اردیبهشت ماه)، در جشنواره اختراعات دانشجویان دانشگاه پیام نور استان هرمزگان که در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی بندرعباس برگزار شد، اظهار داشت: شرکت‌های دانش‌بنیان را باید به صورت هدفمند و متناسب با نیاز و ظرفیت‌های منطقه توسعه داد و دولت باید در این مسیر حمایت ویژه را در دستور کار قرار دهد.
 
وی ضمن طرح ایده راه‌اندازی شهرک‌های صنعتی دانش‌بنیان در دل شهرک‌های صنعتی هرمزگان، خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم باید به صورت جدی برای رشد و توسعه شهرک‌های صنعتی دانش‌بنیان اهتمام داشته باشد.
 
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، با اشاره به لزوم برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های موضوعی اختراعات در سال‌های آینده، تصریح کرد: جشنواره‌های تجاری‌سازی پژوهش و فناوری به صورت سالیانه و مستمر در استان هرمزگان برگزار شود تا صاحبان ثروت و ایده در کنار یکدیگر اتفاقات بزرگی را رقم بزنند.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده، با اشاره به پایین بودن قدرت رقابت محصولات صادراتی استان هرمزگان، خاطرنشان کرد: نخبگان جوان برای افزایش قدرت رقابت محصولات تولیدی استان هرمزگان وارد میدان شوند و سعی کنند چالش‌های موجود در بخش‌های بسته‌بندی، ارائه، بازاریابی و ... در حوزه صادرات برطرف کنند تا محصولات استان هرمزگان رقیب جدی محصولات کشورهای خارجی باشد.
 
وی، نخبگان و سرمایه‌گذاران را ۲ بال پیشرفت کشور دانست و عنوان کرد: اگر دولت سیزدهم به واسطه اهمیت علم و دانش در کنار مجوزهای که برای سرمایه‌گذاران صادر می‌شود، حضور نخبگان و پژوهشگران را به عنوان شرط تحقق مجوزها قرار دهند؛ تا صاحبان صنایع و معادن از حضور نخگبان در مجموعه خودشان به صورت جدی و نه به صورت نمادین استفاده کنند.
 
وی عنوان کرد: مقام معظم رهبری که فردی علم دوست هستند بارها بیان کرده اند که: «تا نفش دارم از جامعه نخبگانی حمایت خواهم کرد.» امروز هم اگر می‌بینید کشور ما در عرصه‌های علمی دارای جایگاه خوبی است به خاطر حمایت‌ها و تاکیدات مقام معظم رهبری در مناسبت‌های مختلف خطاب به مسئولین مختلف کشور است.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • رئیس شورای عالی نظام پزشکی: مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • چارت سازمانی مرکز بهداشت گلشن تصویب شد
  • ۸۱ پروژه بهداشت و درمان گیلان آماده بهره برداری
  • نقشه راه اجرایی‌سازیی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تعارض منافع مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی وجود دارد؟
  • بازبینی مصوبه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی شورایعالی انقلاب فرهنگی
  • تحقیقات و پژوهش نخبگان باید به سمت تولید ثروت برای جامعه برود
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • تصویب نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش