Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت نوپای چیپمتریکس تراشه‌ای برای تست و آنالیز ساختار‌های لایه‌نازک سه‌بعدی ارائه کرد که به وسیله آن تولید ساختار‌های نانومقیاس در صنعت امکان پذیر می‌شود.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، تراشه تست پیرال‌هیل (PillarHall) برای تجزیه و تحلیل ساختار‌های فیلم نازک سه ‌بعدی به بازار عرضه شده است. استارت‌آپ چیپمتریکس (Chipmetrics Oy)، که از VTT انشعاب یافته است، شروع به تجاری‌سازی این فناوری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این تراشه تست، امکان تولید ساختار‌ها و قطعات نانومقیاس را امکان‌پذیر می‌کند.

این فناوری فرصت‌های جدیدی را برای توسعه نیمه‌هادی‌ها، مدار‌های حافظه و دستگاه‌های هوشمند و ... را فراهم می‌کند.

تولید و یکپارچه‌سازی سه‌ بعدی، روند‌های اصلی در صنعت نیمه‌هادی هستند، چرا که می‌توان از آن‌ها برای بهبود عملکرد و بازدهی انرژی ترانزیستور‌ها و مدار‌های حافظه استفاده کرد. ساختار‌ها و مواد جدید در مقیاس میکرو و همچنین کوچک شدن قطعات، چالش‌هایی برای تولیدکنندگان نیمه‌هادی ایجاد کرده است؛ دلیل این امر، نیاز به تجهیزات پردازش، اندازه‌گیری و آزمایش برای سه بُعد است. پیرال‌هیل راه حل این چالش‌ها است.

هوش مصنوعی با همه چیز در هم آمیخته است و حمل و نقل هوشمند، مراکز داده و فناوری پزشکی، از جمله نقاطی است که هوش مصنوعی روی زندگی افراد تأثیرگذار بوده است. اکنون اجزای سازنده باید بیش از هر زمان دیگری قابل اطمینان باشند و برای این منظور به اندازه‌گیری و آزمایش بیشتری نیاز است. تراشه آزمایش پیرال‌هیل برای مقایسه‌ای سریع، قابل اعتماد و مقرون به صرفه فرآیند‌های ساخت سازه‌های فیلم نازک مناسب است. می‌توان از آن برای اندازه‌گیری انطباق فرآیند فیلم نازک، یعنی توانایی پوشش‌دهی یک شیء سه‌بعدی به‌طور یکنواخت استفاده کرد.

میکو اوتریاینن از شرکت چیپمتریکس گفت: «از این تراشه آزمایشی یک‌بار مصرف پیرال‌هیل می‌توان برای مقایسه فرآیند‌های مختلف فیلم نازک سه ‌بعدی و راکتور‌ها استفاده کرد. این یک روش استثنایی است چرا که معمولا در اندازه‌گیری‌های رایج از ویفر‌های پردازش شده و دستگاه‌های گران‌قیمت استفاده می‌شود در حالی‌که این تراشه فرآیند ساده و ارزانی هستند. از این تراشه می‌توان برای تسریع در توسعه فرآیند و همچنین نظارت بر تولید در آینده استفاده کرد.»

این تراشه محصول تخصص در حوزه لایه‌نشانی اتمی (ALD) در فنلاند و تجربه VTT در فرآیند‌های تولید MEMS است.

این تراشه آزمایش توسط VTT و پیرو پروژه‌های تحقیقاتی مختلف از سال ۲۰۱۳ ساخته شده‌است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نانو مقیاس استارت آپ اندازه گیری فیلم نازک ساختار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۵۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غار هارپیا ؛ اینجا زمین کاملا چین خورده است! (+عکس)

عصر ایران - اگر به دنبال یک شگفتی طبیعی دیدنی هستید که زیبایی و پیچیدگی زمین شناسی را به نمایش بگذارد، غار هارپیا (Harpea’s Cave) در مرز فرانسه و اسپانیا یکی از بهترین گزینه ها محسوب می شود. غار هارپیا یا غار آرپیا (Cueva de Arpea) در اسپانیایی، دهانه ای بزرگ زیر صخره ای پیچ خورده است که تاریخ باستانی پوسته زمین را نشان می دهد.

غار هارپیا در Estérençuby، در کمون ناوار، در چند متری مرز فرانسه و اسپانیا واقع شده است. این بخشی از دره آئزکوا (Aezkoa) است که برخی از غارها و مناظر به واقع شگفت انگیز در اینجا قرار دارند. نام هارپیا از واژه ای باسکی به معنای "محل زیر صخره" گرفته شده است که به درستی موقعیت غار را توصیف می کند.

این یک غار زیرزمینی معمولی نیست، بلکه فضایی بین دو لایه سنگ است که طی میلیون ها سال توسط نیروهای تکتونیک چین خورده است. لایه های سنگی متعلق به رشته کوه پیرنه هستند که از برخورد صفحات ایبری و اروپایی تشکیل شده است. این برخورد موجب خم شدن و شکستن سنگ ها و ایجاد چین خوردگی ها، گسل ها و شکستگی ها شد.

غار هارپیا نمونه ای از یک تاقدیس، چینی در طبقات یا لایه‌های زمین که دو سمت آن روبه پایین باشد، است، جایی که مرکز آن توسط قدیمی ترین لایه های زمین شناسی اشغال شده است. تاقدیس در غار هارپیا از سنگ آهک ساخته شده که سنگی رسوبی متشکل از کربنات کلسیم است. این سنگ آهک در حدود 100 میلیون سال پیش، در دوره کرتاسه در دریای کم عمق رسوب کرده بود. با گذشت زمان، سنگ آهک با رسوبات بیشتری مدفون شد و زیر فشار و گرما قرار گرفت که موجب سخت و کریستالی شدن آن شد.

تاقدیس در غار هارپیا در معرض فرسایش قرار گرفته که سنگ های جوانتر بالای آن را از بین برده است. فرسایش همچنین شکافی بین بخش های بالایی و پایینی چین خوردگی ایجاد کرد که غار را شکل داده است. این غار حدود 50 متر طول، 25 متر پهنا و 10 متر ارتفاع دارد و نمای خیره کننده ای از لایه های سنگی منحنی و دره زیرین ارائه می کند.

غار هارپیا نه تنها یک شگفتی زمین شناسی، بلکه یک جاذبه فرهنگی و تاریخی است. این غار برای قرن ها به عنوان یک پناهگاه برای انسان ها مورد استفاده قرار گرفته است. هارپیا محل سکونت، چوپانان، قاچاقچیان، سربازان و زائران بوده است. همچنین نام این غار با افسانه ها و اسطوره ها گره خورده است، از جمله داستان هارپیا، غول زنی که در غار زندگی می کرد و وظیفه محافظت از آن در برابر مهاجمان را بر عهده داشت.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: غار دیدنی در ایسلند(عکس)

دیگر خبرها

  • ارائه تسهیلات کم بهره برای جهش تولیدات شیلاتی در استان بوشهر
  • نحوه تولید عطر، ادکلن و اسپری خوشبوکننده بدن در یک کارخانه فرانسوی (فیلم)
  • همه چیز درباره خدمات پرینت سه بعدی فلزی در تهران
  • تحقق رونق تولید و رشد اقتصادی با بهبود شرایط کاری کارگران
  • در حمله به اسرائیل، از لایه پدافندی ناتو عبور کردیم 
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • بررسی اضافه شدن نام «خلیج فارس» به استقلال/ اولیایی:مالکان جدید باشگاه اول طرح توسعه ارائه بدهند
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • فرآیند تولید آدامس در یک کارخانه مشهور (فیلم)
  • غار هارپیا ؛ اینجا زمین کاملا چین خورده است! (+عکس)