Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، راه آهن خواف- هرات در اصل جاده ابریشم پیشرفته امروزی محسوب می شود که با توجه به فرهنگ و تاریخ مشترک میان ایران و افغانستان به حتم موجب توسعه تجاری، اقتصادی و فرهنگی دو کشور خواهد شد.

ایران و افغانستان دو کشور با سابقه دوستانه و مشترکات بسیار عمیق فرهنگی، تاریخی، اقتصادی و اجتماعی هستند که در طول تاریخ مسیرهای چون جاده ابریشم پیوند دهنده این مناطق و مسیر تجارت و سفر میان آنها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: 

کاهش ۲۰ درصدی هزینه‌های ترانزیت با افتتاح راه‌آهن ایران-افغانستان

تأثیر راه‌آهن خواف- هرات بر اقتصاد ایران و افغانستان چیست؟

راه آهن خواف- هرات را باید پیوند دهنده تاریخ و فرهنگ مشترک دو کشور دانست .  تاریخ و فرهنگ این دو کشور از گذشته های دور تا صد و اندی سال قبل در قالب یک سرزمین رقم خورده است و تا امروز هیچ کشوری در منطقه به ایران نزدیک تر از افغانستان نبوده است.

توسعه تجارت برای هر کشوری مهم است و ایران از این قاعده مستثنی نیست بر همین اساس با برنامه ریزی‌های بلند مدت، توسعه راه آهن و شبکه ریلی میان ایران و همسایگان در دستور کار قرار گرفت.

توسعه همه جانبه شبکه راه آهن و تلاش حداکثری برای برقراری شبکه های ریلی در مرزهای مشترک با همسایگان  برای ترانزیت کالا و مسافر همواره از اولویت های کشور بوده است و تلاش ها و اقدامات دولت ایران برای احداث  5 خط ریلی مشترک با همسایگان در سال های گذشته نشانگر این نکته مهم و حیاتی است.

در این میان باید احداث راه آهن خواف – هرات به عنوان ششمین خط آهن مرزی ایران با همسایگان منطقه را یکی از پروژه های مهم زیربنایی دانست که نقش بسیار مهمی در اقتصاد و توسعه ایران و افغانستان ایفا می کند.

این پروژه نه تنها زمینه ساز رونق اقتصادی و توسعه تجارت میان دو کشور و گسترش دهنده پیوندهای دوملت است، بلکه به لحاظ منطقه ای و بین المللی نیز موجب تسهیل مسیرهای ترانزیتی و حمل و نقلی خواهد شد که اهمیت مضاعف آن را مشهود می سازد.

مشخصات عمومی پروژه

عملیات احداث راه آهن خواف – هرات بطول  225 کیلومتر شامل چهار قطعه است که قطعات یک و 2 واقع در ایران و به طول ۷۸ کیلومتر  از خواف تا مرز شمتیغ در استان خراسان رضوی ؛ قطعه سوم نیز از شمتیغ تا ایستگاه روزنک در کشور افغانستان به طول 62 کیلومتر  به همراه ساختمان ایستگاه روزنک به هزینه ایران و با هدف کمک به توسعه کشور افغانستان احداث شده است. 

اکنون 140 کیلومتر از پروژه راه آهن خواف- هرات قابل افتتاح و دسترسی است که در آینده ای نه چندان دور تاثیرات آن را مشاهده خواهیم کرد.

اعتبار هزینه شده برای این پروژه 430 میلیارد تومان و ارزش روز آن برابر با 1800 میلیارد تومان است.

تاثیرات مثبت اقتصادی 

همان طور که ذکر شد راه آهن خواف – هرات در اصل جاده ابریشم دنیای نوین است که مزایای فراوانی برای هر دو کشور به ارمغان خواهد آورد.

تا یک دهه آینده  میزان از تبادلات  بین دو کشور می تواند به حدود 20 تا 25 میلیارد دلار در سال برسد

از جمله مزایای مثبت این طرح می توان به :‌

توسعه و تقویت روابط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دو کشور با تسهیل صادرات و واردات کالا و مسافرت بین دو کشور

دسترسی مناسب ریلی افغانستان از طریق ایران به دیگر مناطق بین المللی اعم از آب های آزاد جنوب، منطقه قفقاز، ترکیه، عراق و اروپا

پوشش خدمات ترابری ریلی برای حدود یک میلیون نفر از مردم افغانستان در منطقه هرات 

امکان جابجایی و ترانزیت بیش از 6 میلیون تن بار در سال

شکوفایی فعالیت های عمرانی و اقتصادی منطقه شمال‌غرب افغانستان

امکان توسعه و ایجاد کریدور ریلی از هرات به مزارشریف در شمال شرق افغانستان

خروج از انزوای جغرافیایی منطقه سنگان در خاک ایران و شهر هرات افغانستان

-کاهش هزینه نسبی حمل و نقل و رفع انحصار حمل کالا از حمل و نقل جاده ای

افزایش ایمنی در ترابری منطقه

و کاهش مصرف سوخت در مقایسه با حمل و نقل جاده‌ای اشاره کرد.

این پروژه دارای ابعاد مختلفی بوده و مزیت‌های فراوانی دارد که علاوه بر موارد ذکر شده باید به مزیت‌های تجاری و اقتصادی، بین‌المللی، فرهنگی و ... اشاره کرد.

چشم انداز صادرات 25میلیارد دلاری به افغانستان

بر اساس آمار سازمان تجارت جهانی، ایران یکی از بزرگترین مبادی  واردات کشور افغانستان در چند سال گذشته بوده است.

به ‌طوری‌که در سال 1397 حجم تجارت بین دو کشور حدود 3 میلیارد دلار بوده که به باور کارشناسان تجارت کشور افغانستان  تا یک دهه آینده این میزان از تبادلات  بین دو کشور می تواند به حدود 20 تا 25 میلیارد دلار در سال برسد. احداث این خط آهن می تواند نقش بسزایی در افزایش تبادلات تجاری بین دو کشور ایران و افغانستان ایفا کند. 

مزیت‌های بین المللی احداث این خط آهن

علاوه بر نزدیک ساختن دو کشور ایران و افغانستان به یکدیگر و توسعه تجارت بین آنها نباید فراموش کرد که این طرح دارای مزیت‌های بین المللی نیز هست.

اتصال کشور افغانستان به شبکه ریلی ایران (از طریق راه آهن مشهد-بافق)

اتصال کشور افغانستان از طریق راه آهن ایران به کریدور بین المللی شمال – جنوب (حوزه خزر، روسیه و شمال اروپا)

اتصال کشور افغانستان از طریق راه آهن ایران به کریدور بین المللی شرقی – غربی اکو و تراسیکا (کشور ترکیه و جنوب اروپا)

اتصال کشور افغانستان از طریق راه آهن ایران به آبهای آزاد (بندرعباس و بندر چابهار در جنوب ایران)

کمک به رشد و توسعه سواحل مکران و افزایش مبادلات از طریق بندر جابهار به عنوان قطب حمل و نقل بین المللی  از جمله این مزیت ها هستند.

گفتنی است بهره برداری از این مسیر مهم ریلی با فراهم کردن زمینه انتقال سریعتر کالا و مسافر به مقاصد متعدد، موجب تامین منافع اقتصادی و تقویت همکاری ، همگرایی و نیز تحکیم امنیت و ثبات منطقه ای و رفاه عمومی ملت ها خواهد شد.

ابعاد سیاسی و فرهنگی 

 راه آهن خواف – هرات نقش بزرگی در تسهیل صادرات ، واردات و ترانزیت کالا از ایران به افغانستان و بالعکس دارد و زیربنای مناسبی را برای رونق معادن و صنایع معدنی این کشور به ویژه معادن سنگ آهن فراهم می‌کند .

همچنین این پروژه باعث مسافرت آسان اتباع دو کشور می شود. این مسیر ریلی علاوه بر توسعه اقتصادی می تواند تبدیل به مسیری ارزان و ایمن برای مردم افغانستان به منظور سفر به مشهد مقدس و شهرهای دیگر ایران شود.

در بعد روابط سیاسی بین دو کشور، همکاری در ایجاد و بهره برداری  از این مسیر به عنوان یکی از تعهدات ایران به منظور برنامه توسعه یافتگی کشور همسایه خود یعنی افغانستان بوده و با افزایش مبادلات تجاری و افزایش مسافرتها روابط دو کشور ارتقاء می یابد.

ایران و افغانستان به عنوان دو کشور با یک تاریخ و یک فرهنگ مشترک همواره از بهترین و بالاترین سطح روابط برخوردار بوده اند که این دو کشور در سال های اخیر نیز به عنوان دو شریک راهبردی، روندی مثبت و روبه رشد را طی کرده‌اند.

به طوری‌که اکنون ایران یکی از بزرگترین شریک های تجاری افغانستان محسوب می شود و به نظر می رسد با بهره برداری از این خط آهن ریلی میزان تبادلات اقتصادی، فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی میان این در کشور به نحو قابل توجهی افزایش یابد. 

223224

کد خبر 1463551

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: راه آهن تجارت افغانستان ایران افغانستان اتصال کشور افغانستان ایران و افغانستان افغانستان از طریق طریق راه آهن راه آهن ایران راه آهن خواف بین دو کشور بین المللی حمل و نقل خط آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۵۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات

نمایشگاه کتاب و آثار خطاطان و نقاشان در تاسیسات ولایت هرات با ۳ هزار جلد کتاب و ۱۵۰ اثر هنری به نمایش گذاشته شده افتتاح شد.

شیخ الحدیث مولانا نور احمد اسلام جار والی هرات هدف از برگزاری این نمایشگاه را ترویج فرهنگ مطالعه بین جوانان و همچنین تشویق نویسندگان و خوش‌نویسان عنوان کرده و گفت تاریخ فرهنگ بشریت با علم و خط گره خورده است.

والی هرات گفت اکثریت هنرمندان نویسندگان، خط‌نویسان و نقاشان از جمله محروم‌ترین قشر جامعه محسوب می‌شوند.

شیخ اسلام جار از مردم و تجار خواست برای حمایت از آثار هنری هنرمندان اثرهای شان‌را خریداری نموده و به خانه هایشان نمایش بگذارند.

همچنان والی هرات می‌گوید استفاده از شبکه‌های اجتماعی جوانان را از مطالعه و تحقیق بازداشته و ضررهای دینی و دنیایی را برای آنان به همراه داشته است.

ناصر شهاب، رئیس اتحادیه کتاب فروشان در هرات از این اقدام مسئولان استقبال نمود. او گفت که تقریبا سه هزار جلد کتاب در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.

برخی از فرهنگیان با نگرانی از کم‌رنگ شدن فرهنگ کتابخوانی خواهان توجه مسئولان محلی در امر فرهنگ‌سازی و ارزش‌ گذاری بیشتر به آثار نویسندگان و هنرمندان شدند.

از سویی هم الحاج حیات الله مهاجر معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان ، از تلاش‌ها برای حمایت از نویسندگان و خوشنویسان سخن زده و هرات را به عنوان مرکز فرهنگی افغانستان یاد کرده و گفت این ولایت تاریخ غنی از فرهنگ و هنر را دارا می باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • اسلام‌آباد: سفر رئیس جمهور ایران فرصتی برای تعمیق همکاری‌ها بود
  • همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان
  • ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان
  • بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات
  • همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد
  • دلیل توقف قطار افغانستان _ترکیه / تکذیبیه مسئولین راه آهن از سر بی اطلاعی بود+فیلم
  • ارتقای روابط تجاری با افتتاح یک مسیر ریلی جدید + فیلم
  • تکمیل راه آهن خواف هرات
  • آغاز ساخت قطعه چهارم راه آهن خواف-هرات توسط شرکت روسی