Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@14:48:10 GMT

بالا رفتن کیفیت مقالات نسبت به کمیت آنها در سال 2020

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۳۶۸۷۳

بالا رفتن کیفیت مقالات نسبت به کمیت آنها در سال 2020

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر لزوم اهتمام دانشگاه‌ها در انجام تحقیقات اصیل تأکید کرد و گفت: بدون هیچ استثنائی در رشته‌ها باید مقالات برآمده از تحقیقات اصیل و ناب با نوآوری و تازگی چاپ شود.

به گزارش ایسنا، دکتر غلامحسین رحیمی در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران برگزیده دانشگاه بیرجند که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: در یک‌سال گذشته به همت تمامی اعضای هیئت علمی، کشور رشد خوبی از نظر علمی و فناوری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به برابری رتبه کمی و کیفی مقالات علمی کشور در سال ۲۰۱۵ میلادی اشاره کرد و افزود: به همت استادان پژوهشگر سهم کشورمان از نظر مقالات کیفی و استنادات بسیار بالا رفته است و در سال ۲۰۲۰ کیفیت مقالات کشور از کمیت آن بالاتر رفته است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، خاطر نشان کرد: حدود ۱۰ هزار شرکت فعال در پارک‌های علمی و فناوری و مراکز رشد حضور دارند که در آن تعداد ۱۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان فعال است.

رحیمی گفت: فعالیت‌های نوآورانه، نتایج تحقیقات را در بستر ملی و بین‌المللی در معرض قضاوت داوران قرار می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: تحقیقات و فعالیت‌های علمی باید بتوانند بخشی از نیازهای شهر، استان و کشور را مرتفع سازند و باید این بسترها در دانشگاه با همکاری مراکز کارآفرینی، نوآوری، اشتغال‌پذیری و پردیس‌های علم و فناوری و پارک‌های علم و فناوری فعال شود و هرچه این بسترها با مشارکت اساتید و دانشجویان قوی‌تر شوند می‌توان مأموریت‌ها را بهتر به سرانجام رساند.

رحیمی با تأکید بر توجه ویژه به ارتباط با جامعه و صنعت و انجام فعالیت‌های نوآورانه اظهار کرد: دانشگاه‌ها می‌توانند آزمایشگاه مرکزی خود را تبدیل به آزمایشگاه همکار استاندارد کنند تا از این طریق بستر مناسبی برای ارتباط دانشگاه و جامعه و صنعت ایجاد شود.

در ادامه رئیس دانشگاه بیرجند به صحبتی کوتاه پرداخته و دکترحمیدرضا نجفی، معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند در ادامه با ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های این حوزه و حرکت رو به جلوی این معاونت در راه ارتقای زیرساخت‌های دانشگاه گفت: سامانه علم‌سنجی دانشگاه و سامانه گرنت اساتید در سال جاری راه‌اندازی شد.

وی یکی از اهداف پژوهش و فناوری را جهش تولید نامید و گفت: تدوین و اصلاح فرآیندها در جهت افزایش بهره‌وری، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطی در فعالیت‌ها، توسعه زیرساخت‌های پژوهشی و فناوری، ارتقای سطح تعامل دانشگاه با جامعه و صنعت، افزایش ضریب تأثیر دانشگاه، تقویت ارتباط با سایر نهادها و ارگان‌ها، تقویت نیروی جوان و باانگیزه با استفاده از تغییر موج آموزش عالی و افزایش سهم درآمدهای اختصاصی پژوهش و فناوری بخشی از راهبردی کلان این معاونت است.

نجفی تعداد طرح‌های تحقیقات داخلی در سال ۱۳۹۹ را ۵۴ طرح عنوان کرد و افزود: ۶۰ درصد طرح‌های تحقیقاتی که در کارگروه استانی مصوب شده است توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه اجرا شد و مبلغ ۵ میلیارد تومان قرارداد جاری با ۲۵ درصد رشد را درحال اجرا داریم.

وی درخواست کرد: با توجه به بودجه‌های موجود در سامانه‌های ساتع، تاپ تعداد بیشتری از اعضای هیأت علمی دانشگاه به عضویت این سامانه‌ها درآیند تا این کمبود نیز به همت تمامی همکاران مرتفع شود.

همچنین در ادامه مراسم از سامانه علم‌سنجی دانشگاه بیرجند و کتابخانه دیجیتال دانشگاه رونمایی شد.

پایان بخش این مراسم تجلیل از پژوهشگران و برگزیدگان هیئت علمی دانشگاه بیرجند بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: غلامحسین رحیمی انتشار مقاله هفته پژوهش 99 دانشگاه بيرجند دانشگاه بیرجند پژوهش و فناوری فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۶۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح و کلنگ‌زنی چند پروژه در دانشگاه یاسوج 

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد با حضور وزیر علوم و تحقیقات و فناوری در شهر یاسوج، امروز (شنبه ۸ اردیبهشت) چند پروژه زیرساختی حوزه دانشگاه یاسوج افتتاح و کلنگ‌زنی شد.

«محمدعلی زلفی گل»، وزیر علوم تحقیقات فناوری در مراسم افتتاح سردر دانشگاه یاسوج گفت: آموزش عالی توجه ویژه به علم و فناوری را در خود جای داده است. این مهم از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

وی با تقدیر از دست اندرکاران احداث سردر دانشگاه یاسوج اظهار کرد: امید است این سردر نمادی برای دانشگاه یاسوج بوده و همچون خورشیدی بدرخشد.

بهادر کرمی، رئیس دانشگاه یاسوج نیز در این مراسم گفت: دانشگاه یاسوج بدلیل مشکلات قبلی از بحث سردر غافل مانده بود و سعی کردیم در همین راستا محوطه سازی در شأن داشته باشیم. با ساخت این سردر ورودی دانشگاه از وضعیت مناسبی برخوردار شد.

وی با اشاره به اجرای چند پروژه عمرانی دیگر در دانشگاه افزود: با انجام محوطه سازی در کنار این سردر، بهره‌برداری از آن را شاهد بودیم.

به گزارش ایسنا، کرمی افتتاح سردر دانشگاه یاسوج، کلنگ زنی خوابگاه متاهلی و بازدید از چند پروژه را از برنامه‌های عمرانی این سفر عنوان کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • افتتاح و کلنگ‌زنی چند پروژه در دانشگاه یاسوج 
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وارد فرودگاه یاسوج شد