Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدجلیل میرمحمدی گفت: مجلس با هدف حمایت از دولت و افزایش قدرت دولت در عرصه دیپلماتیک، طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» را به تصویب رساند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیدجلیل میرمحمدی نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا پیرامون طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» گفت: آقای روحانی از همان ابتداو قبل از تشکیل دولت یازدهم به مردم وعده داد که اگر او را انتخاب کنند در دولت او هم چرخ سانتریفیوژها می چرخد و هم چرخ اقتصاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت درباره برجام به مردم مطالب خلاف واقع گفت

وی با اشاره به انعقاد توافق برجام بین ایران و غرب، افزود: بدیهی است که در یک توافق هر دو طرف باید تعهداتی را انجام دهند، اما همان زمان انعقاد برجام، کارشناسان و دلسوزان کشور مکرر تذکر دادند که این توافق تقریبا یک طرفه است و ضمانت اجرایی آنچنانی ندارد.

رئیس مجمع نمایندگان استان یزد ادامه داد: اما متأسفانه مسئولان دولت در طول سالیان گذشته تعابیر عجیب و غریبی را در دفاع از برجام به کار برده‌اند؛ تعابیری مانند «برجام آفتاب تابان است»، «برجام را خدا آورد» «منتظر سیب و گلابی برجام باشید» و حتی رئیس‌جمهور زمانی «آب خوردن مردم» را هم به برجام گره زد و زمانی دیگر به منتقدان گفت «شما زبان دنیا را بلد نیستید»!

میرمحمدی اضافه کرد: این نوع تعابیر از برجام، چیزی جز غلو و بزرگ‌نمایی و بیان مطالب خلاف واقع نبود و اگر بخواهیم خوشبین تحلیل کنیم باید بگوییم نگاه بسیار ساده‌لوحانه‌ای نسبت به واقعیت‌های حاکم بر عرصه بین‌الملل داشتند.

 

مدام گفتند با برجام تحریم‌ها لغو می‌شود

وی تأکید کرد: بعد از امضای برجام به صراحت وعده دادند که به واسطه این توافق، تحریم‌های پولی، مالی و اقتصادی آمریکا و اروپا همگی لغو می‌شود و بارها از زبان رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه و دیگر اعضای تیم مذاکره‌کننده اعلام شد که امضای این توافق با لغو بالمره تحریم‌ها همراه خواهد بود.

نماینده مردم تفت و میبد در مجلس تصریح کرد: متأسفانه زمانی که برجام به امضا رسید علیرغم اینکه بسیاری از دلسوزان و کارشناسان مکرر به دولت هشدار دادند، اما دولت تمام تعهدات مندرج در برجام را به طور کامل و یکطرفه اجرا کرد؛ در حالی که بر اساس آنچه که فرمایش خداوند در قرآن است و عقل نیز همان را حکم می‌کند، دولت می‌توانست بگوید یک تعهد را ما اجرا می‌کنیم یک تعهد هم شما اجرا کنید.

 

در همان دولت اوباما آمریکا تعهداتش را نقض کرد

میرمحمدی خاطرنشان کرد: از همان ابتدا و در همان دولت اوباما، شاهد بودیم که نه تنها تحریم‌ها را لغو نکردند بکه متأسفانه حتی ساده‌ترین وعده‌هایی هم که به ما داده بودند مانند حل مسائل بانکی و عودت پول‌های بلوکه شده، را هم حاضر نشدند عمل کنند.

وی اضافه کرد: این در حالی است که در همه این فرایند، رهبر انقلاب بارها و به کرات تذکر دادند و خطوط قرمز را مشخص کردند؛ ایشان حتی نامه رسمی نوشتند و در سخنرانی‌هایشان نیز مکرر اعلام کردند که به این رویه خوشبین نیستند، اما متأسفانه دولت راه خودش را رفت.

رئیس مجمع نمایندگان استان یزد بیان کرد: بعد از اوباما، دولت ترامپ نیز با هدف زیاده‌خواهی، مطالب دیگری مانند حضور ایران در منطقه و مسائل موشکی و مواردی که خطوطو قرمز ما است را طرح موضوع کرد و نهایتا از برجام خارج شد.

 

رهبر انقلاب مکرر به دولت هشدار دادند

میرمحمدی یادآور شد: در چنین شرایطی ایران ماند و تعهداتی که به همه آن‌ها عمل کرده بود و از آن طرف دشمنی چون آمریکا که به هیچ کدام از تعهداتش عمل نکرده بود و کار به جایی رسید که خود آقایان اعتراف کردند که دستاورد برجام تقریبا «هیچ» بوده است.

وی افزود: دولت در ادامه و بازهم علیرغم هشدارهای رهبر معظم انقلاب، به دولت‌های اروپایی امید بست و امروز با گذشت بیش از هفت سال از عمر دولت، برجام هیچ‌گونه دستاوردی برای مردم ایران نداشته است، بلکه اقدامات خرابکارانه در نطنز و ترور شهید فخری‌زاده را نیز به دنبال داشته است.

 

طرح اخیر مجلس با هدف کمک به تولید تصویب شد

عضو هیئت رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس گفت: مجلس با هدف حمایت از دولت و افزایش قدرت دولت در عرصه دیپلماتیک، طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» را به تصویب رساند.

میرمحمدی خاطرنشان کرد: ویژگی اول این طرح این است که دقیقا منطبق بر اصول خود برجام است و اصلا خارج از برجام نیست و اگر طرف مقابل به تعهداتی که داده عمل کند به راحتی و کاملا قابل برگشت است.

وی اظهار داشت: ویژگی دیگر این طرح این است که طرف غربی دو ماه وقت دارد که برگردد و تعهداتش را انجام دهد. اما در صورتی که طی این فرصتی که به آن‌ها داده شده به تعهداتشان عمل نکنند،  تعهدی که ما دادیم و اجازه بازرسی‌هایی که داده شده و پروتکل الحاقی لغو خواهد شد.

 

طرح مجلس کاملا کارشناسی شده و با کسب نظرات متخصصین بود

نماینده مردم تفت و میبد در مجلس عنوان کرد: سیر تدوین این قانون یک سیر ناگهانی و خلق‌الساعه نبود، بلکه از زمانی که این ایده مطرح شد تا زمان تصویب آن، نزدیک به 4-5 ماه طول کشید و جلسات متعددی برگزار شد و سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با این موضوع کاملا در جریان مطلب بودند و مصوبه شورای عالی امنیت ملی کشور را داشت.

میرمحمدی اضافه کرد: هرچند دولت در روزهای اول با بی‌سلیقگی علیه این طرح موضع گرفت اما وزیر امور خارجه عنوان کرد که این طرح مجلس، قانون است و دولت مکلف به اجرای آن است.

وی با بیان اینکه این طرح کاملا کارشناسی شده و با کسب نظرات متخصصین بود و در مجلس نیز با اجماع بسیار بالایی به تصویب رسید، تأکید کرد: این طرح امروز قانون کشور است و همه ملزم به اجرای آن هستند و یقینا برای کشور عزت‌آور خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۷۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید

به گزراش «تابناک»، محمد مهاجری در روزنامه اعتماد نوشت: آقای ذوالنور به افول جایگاه مجلس اشاره کرده و به عنوان نمونه، دخالت‌های بیرونی در قانونگذاری را برشمرده است. با اینکه طبق قانون اساسی، قانونگذاری منحصرا در اختیار مجلس قرار دارد، اما سال‌های زیادی است که نهاد‌هایی همچون شورای انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و... دستورالعمل‌هایی را ابلاغ می‌کنند که در حکم قوانین لازم‌الاجراست. آقای ذوالنور نخستین چهره سیاسی نیست که چنین انتقادی را بیان می‌کند. پیش از او نمایندگان دوره‌های قبل مجلس - به خصوص آقای علی مطهری - بار‌ها این موضوع را گفته‌اند، اما دوستان اصولگرا همچون جناب ذوالنور حاضر به پشتیبانی از این ایده نشدند.

جای این پرسش جدی وجود دارد که چرا چنین جراتی وجود دارد که جایگاه مجلس نادیده گرفته شود و شعار در راس امور بودن آن عملیاتی نشود؟ بگذارید از همین انتخابات اخیر مجلس در اسفند ۱۴۰۲ شروع کنیم. متاسفانه فرآیندی که از ماه‌ها قبل آغاز شد و مجلس یازدهم هم با اصلاح قانون انتخابات به آن کمک کرد، شرایطی را به وجود آورد که مجلس دوازدهم از هم‌اکنون با شائبه ناکارآمدی مواجه شود.

بخش بزرگی از نمایندگان مجلس یازدهم که شاید آقای ذوالنور هم جزو آن‌ها باشد مدتی قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم از آقای رییسی دعوت کردند وارد میدان رقابت ریاست‌جمهوری شود. این اقدام اگر در قالب یک فعالیت تعریف شده حزبی صورت می‌گرفت کاملا قابل دفاع بود، زیرا وقتی یک حزب سیاسی از کاندیدایی حمایت می‌کند مسوولیت اقدام خود را هم می‌پذیرد. اما اقدام فردی نمایندگان مجلس یازدهم معنای اقدام حزبی نداشت، بلکه نمایندگان استقلال خود را به حراج گذاشتند و عملا چک سفید امضا به رییس دولت دادند و به همین دلیل همه نمایندگانی که آن نامه را امضا کردند، باید در برابر ناکارآمدی دولت سیزدهم پاسخگو باشند. انتخابات مجلس دوازدهم متاسفانه با مشارکت کم صورت گرفت و آرای نمایندگان نیز بسیار پایین بود و از جمله در تهران، نفر اول کمی بیش از ۵۰۰ هزار رای (معادل ۵ درصد رای واجدان شرایط شرکت در انتخابات) کسب کرد. در اکثر حوزه‌های انتخابیه نیز افراد منتخب کمی بیش از ۲۰ درصد آرا را به خود اختصاص داده‌اند.

حتما آقای ذوالنور توجه دارند که هر چه پایگاه مردمی مجلس (و البته ریاست‌جمهوری) ضعیف‌تر باشد، نهاد‌های دیگر حاکمیت تلاش می‌کنند نقش آن را در مقدرات کشور کمرنگ کنند. مجلس دوازدهم علاوه بر ضعف پیش گفته، به مدد شورای محترم نگهبان از چهره‌های خاصی برخوردار شده که برخی از آن‌ها به تنهایی قادر به نابودی حیثیت کل مجلس هستند.

جای شکرش باقی است که یکی از این افراد با تذکر رهبر معظم انقلاب، دست‌کم تا اطلاع ثانوی از تنش‌زایی و پرخاشجویی فاصله گرفت، اما باید منتظر ماند و با آغاز مجلس جدید، فصل تازه‌ای از هنرنمایی این گروه را به تماشا نشست. دقیقا آنچه را آقای ذوالنور از بابت پایین آمدن شأن مجلس نگرانش است، همان چیزی است که خود او حتی اگر در ایجادش موثر نبوده، در برابر آن سکوت تاییدآمیز داشته است.

با این همه اگر بخواهیم خوشبینانه به آسیب‌شناسی نماینده محترم قم بنگریم و فرض کنیم که او با این نگاه به دنبال اصلاح مجلس است، گریزی نیست جز اینکه امیدوار باشیم همین مجلس ضعیف کم رای، نقایص خود را با عملکرد مثبت جبران کند. حساب‌کشی جدی و دقیق از دولت، نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی و برخورد بدون رودربایستی با وزرای ضعیف و شخص رییس‌جمهور و نیز آتش نزدن قرارداد‌های بین‌المللی (که حتما جناب ذوالنور آن را به یاد دارد!) می‌تواند کفاره‌ای برای جبران اشتباهات گذشته باشد. امید که آقای ذوالنور - که از الان در قامت کاندیدای ریاست مجلس- سخن می‌گوید، حتی اگر به چنین منصبی هم نرسید، در رفع آسیبی که آن را فهم کرده است، برآید.

دیگر خبرها

  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • تصویب بیش از ۵۰ مصوبه برای توسعه شرق شهرستان اصفهان
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • ایلام استانی راهبردی در کشور شناخته می شود
  • تصویب تشکیل استان تهران شرقی
  • دولت آماده تعامل با مجلس جدید است/ امیدواریم برخی لوایح در همین مجلس تصویب شوند
  • معاون پارلمانی رئیس‌جمهور: دولت آماده تعامل با مجلس جدید است/ امیدواریم برخی لوایح در همین مجلس تصویب شوند
  • دولت سیزدهم اماده تعامل با مجلس جدید است/ امیدواریم برخی لوایح در همین مجلس تصویب شوند