Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@12:40:57 GMT

باید به شاخص کیفی در نظام آموزش عالی بیشتر توجه شود

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۳۸۵۷۴

باید به شاخص کیفی در نظام آموزش عالی بیشتر توجه شود

کریمی گفت: شاخص کمی در نظام آموزش عالی به طور قابل توجهی افزایش یافته و از این به بعد باید به شاخص کیفی بیشتر توجه شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ غلامرضا کریمی، عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با شبکه خبری تهران نیوز، اظهار داشت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی  آموزش عالی و شرکت افراد در دانشگاه‌ها عمومیت پیدا کرد و ایران به لحاظ شاخص آموزش عالی به رشد کمی فوق‌العاده‌ای دست یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تسریع ویژه‌ای در گسترش دانشگاه‌ها صورت گرفت؛ لذا جمعیت دانشجویی ما امروز به چهار میلیون نفر رسیده که ضریب آموزش عالی را افزایش داده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی خاطرنشان کرد: با افزایش رشد کمی دانشجویان شاهد افزایش تعداد اساتید هستیم که به تبع آن رشد علمی رقم خورده است. اما اینکه بگوییم هر شخصی در دانشگاه تحصیل کرده و منجر به رشد علمی کشور شده و یا اثرگذاری بالایی در جامعه دارد، جای تردید دارد.

کریمی یادآور شد: اینکه اگر امروز شاهد هستیم دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها خیلی از اثرگذاری بالای علمی برخوردار نیستند، بخشی از آن به نظام آموزش عالی بازمی‌گردد و بخشی دیگر به مقاصد و انگیزه‌های دانشجویان.

وی ادامه داد: متأسفانه در این سال‌ها فقط افزایش تعداد دانشجویان ملاک آموزش عالی بوده نه افزایش کیفی. وقتی تعداد دانشجویان بیش از حد افزایش می‌یابد، به مباحث کیفی هم آسیب وارد می‌شود؛ چون بخشی از دانشجویان قطعاً انگیزه کافی را برای مطالعه و انجام کارهای علمی ندارند تا به توسعه علمی کشور کمک کنند.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: اما با تمام این شرایط، سطح علمی کشور در وضعیت قابل قبولی قرار دارد و امروزه بسیاری از دانشگاه‌های کشور قابلیت رقابت با دانشگاه‌های برتر جهان را دارند و حتی در بسیاری از شاخص‌های آموزش عالی، ایران در رتبه‌های نخست قرار دارد.

کریمی گفت: در شرایط کنونی برای اینکه بتوانیم از مزیت دانشگاه‌هایمان استفاده کنیم، باید بتوان به شاخص کیفی بیش از شاخص کمی اهمیت داد تا رشد مناسب علمی که برای کشور کاربرد داشته باشد، اتفاق بیفتد.

انتهای پیام

منبع: دانا

کلیدواژه: دانشگاه ها آموزش عالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۸۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در بسیج اساتید

ایسنا/گیلان رئیس بسیج اساتید کشور از تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور خبر داد و گفت: بسیج اساتید در قالب مسئله محوری با تشکیل اندیشکده‌های تخصصی و حلقه‌های علمی اقداماتی را در رابطه با شناسایی نیازهای اساسی کشور و توجه به حل آنها از طریق روش‌های تحقیق، توسعه و بررسی علمی در کشور دنبال می‌کند.

محمدرضا مردانی امروز ششم اردیبهشت در گفت‌وگوی اختصاصی با ایسنا در خصوص نقش آفرینی بسیج اساتید در جبهه علمی و فرهنگی و جهاد تبیین اظهار کرد:  بسیج اساتید متشکل از اعضای هیأت علمی و غیر هیأت علمی دانشگاه‌های کشور بوده و به صورت فردی در ارتباط با توسعه و گسترش فعالیت‌های علمی در رشته و تخصص خود نقش آفرین هستند.

وی افزود: بسیج اساتید در قالب مسئله محوری با تشکیل اندیشکده‌های تخصصی و حلقه‌های علمی اقداماتی را در رابطه با شناسایی نیازهای اساسی کشور و توجه به حل آنها از طریق روش‌های تحقیق، توسعه و بررسی علمی در کشور دنبال می‌کند.

رئیس بسیج اساتید کشور با تأکید بر اینکه اولویت ما کمک به اعتلای نظام آموزش عالی کشور است، گفت: در این راستا اندیشکده حکمرانی آموزش عالی را تشکیل دادیم و گروه‌های علمی شکل گرفته  که در کمک به مرجعیت علمی آموزش عالی کشور قدم‌هایی بر می‌دارد. حضور اساتید بسیجی در اتاق‌های فکر وزارت علوم، تشکیل کمیته‌های تخصصی در این زمینه در دانشگاه‌های مختلف از جمله اقداماتی هستند که هر کدام به نوبه خود در تدوین و ارائه بسته‌های سیاستی برای اعتلای آموزش عالی کشور تأثیرگذار می‌باشند.

مردانی از تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در بسیج اساتید خبر داد و تصریح کرد: این قرارگاه متشکل از ۲۲ کمیته تخصصی نظیر اقتصاد مقاومتی، مسکن و شهرسازی، عمران، کشاورزی و منابع طبیعی، زنان و امور خانواده و... که شامل موضوعات مهم و کلان کشور است، و در قالب این کمیته‌ها تفاهم‌نامه‌های متعددی با سازمان‌های مختلف از جمله مرکز بررسی استراتژیک، مرکز پژوهش‌های مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشگاه‌ها و مراکز مختلف منعقد کردیم تا نیازهای علمی کشور برای حل مسائل و مشکلات را دنبال کنیم.

وی در خصوص برگزاری اردوی راهیان پیشرفت برای اساتید، گفت: در راستای جهاد تبیین و آگاهی مردم از پیشرفت‌های کشور و دستاوردهای علمی، اردوهای راهیان پیشرفت شکل گرفته که اساتید را در قالب گروه‌های مختلف برای بازدید از این مراکز پیشرفت اعزام می‌کنیم. در استان گیلان هم مراکزی شناسایی کردیم که دستاوردهای علمی داشتند و حتی تا لبه دانش و فناوری کار کردند لذا هماهنگی‌هایی صورت گرفته تا این اردوها برای سایر دانشگاه‌های کشور برگزار و بستری فراهم شود تا دیگر اساتید بتوانند ضمن آشنایی با پیشرفت‌های علمی، ظرفیت‌هایی که در زمینه تداوم پیشرفت‌ها دارند را ارائه کنند و به نوعی تعامل دو طرفه بین اساتید دانشگاه‌های کشور با مراکز علمی در استان‌ها شکل گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیانیه شورای عالی انقلاب فرهنگی درحمایت از دانشجویان آمریکایی
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • هوای هیچ شهری امروز در کشور آلوده نیست
  • تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در بسیج اساتید
  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه