Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، وقتی ناسا نخستین زن و همینطور مرد بعدی را به ماه بفرستد، این فضانوردان نه‌تنها نخستین انسان‌هایی خواهند بود که بعد از ماموریت آپولو ۱۷ در سال ۱۹۷۲ پا بر این قمر می‌گذارند، بلکه سوار بزرگ‌ترین و قدرتمندترین موشک در تاریخچه ناسا نیز خواهند بود: موشک Space Launch System که توسط بویینگ ساخته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


موشک SLS زمانی که برای پرتاب همراه با خدمه برنامه «آرتمیس» ناسا آماده شود، ارتفاعی بیشتر از مجسمه آزادی نیویورک خواهد داشت. و با انرژی رانشی حدودا معادل ۴ میلیون کیلوگرم، این موشک برای ارسال محموله‌ای بالغ بر ۳۸ تن به ماه به اندازه کافی قدرتمند خواهد بود.  
به گفته مت دوگن، مدیر ماموریت و مدیر عملیات در بویینگ، موشک Space Launch System قرار است یک تکنولوژی کلیدی باشد که به نوع بشر اجازه خواهد داد تا مسافت‌هایی بیشتر را برای مدت‌زمانی طولانی‌تر در فضا بپیماید.
دوگن در جریان یک مصاحبه با خبرگزاری CNET می‌گوید که: «همینطور که بیشتر و بیشتر در فضا پیش می‌رویم، علت نیازمان به موشک‌های بزرگ‌تر و بزرگ‌تر اینست که بتوانیم چیزهای بیشتری را با خودمان در این سفرها حمل کنیم. آنچه شما برای یک سفر یک روزه با خود حمل می‌کنید با آنچه برای یک سفر یک‌ ماهه حمل می‌کنید تفاوت دارد. اینجاست که SLS وارد میدان می‌شود. این موشک می‌تواند محموله‌هایی واقعا حجیم را حمل کند... و شامل تمام چیزهایی که انسان‌ها برای زنده ماندن و کار کردن در اعماق فضا نیاز دارند می‌شود».
امکان حمل محموله‌های عظیم نه‌تنها برای خدمه ماموریت ماه حیاتی است، بلکه برای ماموریت‌های آتی مریخ نیز اهمیت فراوان دارد. برخلاف موشک‌های قبلی که برای ماموریت‌های ناسا توسعه یافتند، SLS می‌تواند محموله‌های کامل و از پیش اسمبل شده را با خود به اعماق فضا ببرد و بنابراین بسیاری از تجهیزات مورد نیاز در مریخ، درست در لحظه قدم گذاشتن انسان روی سیاره سرخ قابل استفاده خواهند بود.  
اگرچه تیم توسعه SLS شامل کهنه‌کارانی می‌شود که پیشتر در برنامه فضایی شاتل و همینطور در ساخت ایستگاه بین‌المللی فضایی مشارکت داشته‌اند، خیلی چیزها تغییر کرده و روند ساخت فضاپیما دیگر مثل نخستین فضاپیماها نیست.
دوگن توضیح می‌دهد: «کاری که ما انجام می‌دهیم هیچوقت به این شکل انجام نشده است. ما داریم از بهترین و مدرن‌ترین رویکردهای مهندسی که امروز یافت می‌شوند استفاده می‌کنیم. و به نظرم این مزیتی است که ما نسبت به افرادی داریم که -البته به شکلی موفقیت‌آمیز- موشک Saturn V را طراحی کردند. Saturn V موشکی بود که مردم آن را روی کاغذ طراحی می‌کردند، به محاسبه دستی می‌پرداختند و قطعات نیز با دست تولید می‌شدند.»
«ما امروز می‌توانیم محاسبات و تحلیل‌هایی که در طول چند سال و در جریان یک برنامه کامل به دست می‌آمدند را در تنها یک روز به انجام برسانیم. و به کمک پروسه تولید کامپیوتری، می‌توانیم قطعاتی بسیار دقیق بسازیم که به معنای واقعی کلمه دقیقا به همان شکلی که باید باشند از آب در می‌آیند». این سطح از دقت حتی راجع به کوچک‌ترین قطعات موشک نیز مصداق دارد. دوگن می‌گوید تک‌تک قطعات موشک، از بزرگ‌ترین ماژول‌ها گرفته تا کوچک‌ترین پیچ‌ها، به صورت مداوم در روند تولید پایش می‌شوند.
او ادامه می‌دهد: «ما می‌دانیم هر قطعه دقیقا کجا بوده و چه کسی آن را لمس کرده است. و ما تاریخچه قطعه را نیز می‌دانیم، درست از زمانی که یک تکه فلز استخراج شده از معدن بوده است. با چنین سطحی از توجه به جزییات است که می‌توانیم از امنیت تمام قطعات اطمینان کامل حاصل کنیم».  
علی‌رغم پاندمی کنونی که گریبان‌گیر تمام جهان شده، دوگن می‌گوید که برنامه‌های بویینگ و ناسا برای پرتاب SLS به فضا دچار هیچ تغییری نشده است. تیم‌های بویینگ و سازمان فضایی آمریکا اکنون برای چیزی آماده می‌شوند که «تست Hot Fire» نام دارد، یعنی تستی که در آن، چهار موتور RS-25 موجود در موشک برای مدت‌زمانی مشابه به پرتاب واقعی، روشن می‌شوند.
سپس با گذشت یک دهه از زمانی که روند توسعه آغاز شد، SLS برای ماموریت آرتمیس ۱ در سال ۲۰۲۱ آماده خواهد بود. و وقتی این ماموریت نیز با موفقیت عملی شود، نوبت به مریخ می‌رسد تا چالش بزرگ بعدی را برای نوع بشر به وجود آورد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ناسا بویینگ موشک فضا مریخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۹۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!

ایتنا - چین در آستانه تحقق یک رکورد بی‌سابقه در عرصه اکتشافات فضایی قرار گرفته است.
بر اساس اظهارات یکی از دانشمندان برجسته این کشور، چین احتمالاً اولین کشور جهان خواهد بود که موفق به آوردن نمونه‌هایی از خاک مریخ به زمین می‌شود.

وو وایرن، عضو آکادمی مهندسی چین و چهره شناخته شده در سازمان ملی فضایی این کشور، اعلام کرد که چین در سال ۲۰۳۰ میلادی طی ماموریت "تیانون ۳" با هدف اکتشاف مریخ، اولین نمونه‌های خاک سیاره سرخ را به زمین خواهد آورد.

این ادعا نشان از تلاش و برنامه‌ریزی دقیق چینی‌ها برای پیشی گرفتن از رقبای فضایی مانند آمریکا، روسیه و کشورهای اروپایی در کسب این دستاورد تاریخ‌ساز علمی دارد.

وایرن در اظهاراتی اضافه کرد: "با وجود پیشرفت کنونی پروژه‌های اکتشاف مریخ سایر کشورها، انتظار می‌رود چین اولین کشوری باشد که ماموریت آوردن نمونه از مریخ را با موفقیت انجام دهد."

بر اساس برنامه پیش‌بینی شده، کاوشگر رباتیک "تیانون ۳" متشکل از چهار بخش فرودگر، صعودکننده، مدارگرد و ماژول ورود مجدد خواهد بود. این کاوشگر در دو پرواز با موشک‌های سنگین حامل به فضا پرتاب خواهد شد.

 

پس از اجرای مانورهای لازم در مسیر زمین به مریخ و ورود به مدار سیاره سرخ، کاوشگر بر روی سطح آن فرود خواهد آمد و نمونه‌هایی از خاک مریخی را درون یک ظرف فلزی جمع‌آوری و سپس به قسمت صعودکننده منتقل می‌کند.

در مرحله بعدی، نمونه‌ها پس از قرارگیری در مدار مریخ به بخش مدارگر و ماژول ورود مجدد که در همان مسیر زمین به مریخ حرکت می‌کنند، منتقل شده و نهایتاً به زمین فرستاده می‌شوند.

موفقیت این ماموریت بزرگ که ترکیبی از چالش‌های علمی و مهندسی بی‌سابقه است، می‌تواند اطلاعات با ارزشی را در اختیار دانشمندان قرار دهد. آنها با مطالعه این نمونه‌ها، می‌توانند به جستجوی آثار زیستی در مریخ بپردازند، از زمین‌شناسی و ساختار درونی این سیاره بیشتر بیاموزند و چرخه جوی آن را بهتر درک کنند.

با این وجود، انجام چنین مأموریت دشوار و پرهزینه‌ای قطعاً نیازمند سطح بالایی از مهارت‌های فنی و قدرت پردازش داده‌های پیچیده خواهد بود.

دیگر خبرها

  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • روسیه ۶ موشک «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کرد
  • محمدحسین لطیفی فیلمی درباره امام رضا (ع) می‌سازد
  • «کامیون زباله فضایی» به یک موشک پیر نزدیک شد
  • (تصاویر) شگفت‌انگیزترین اکتشافات در دل دریاها؛ از خوک باربی تا مارماهی کور ژلاتینی
  • محمدحسین لطیفی فیلمی درباره امام رضا(ع) می سازد
  • تویوتا برای جوانان و خانواده ها خودروی برقی می سازد
  • قاچاق کالا عملاً روند تولید را مختل می‌سازد
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد