Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس روابط بین الملل گفت: شورای حکام باید مصوبه جدیدی داشته باشد و مدیر کل آژانس نیز باید طرحی بدهد و محرمانه بودن فعالیت های هسته ای کشور ها مد نظر باشد این مساله محدود و مخصوص به ایران نیست وباید برای همه کشور ها به همین صورت باشد.

«حسن بهشتی پور»، کارشناس مسائل بین الملل، در رابطه با درز نامه محرمانه ایران به آژانس در رسانه ها، به خبرنگار سیاسی برنا گفت: این مساله چیز جدیدی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی در سال 1382 که اطلاعات ایران برای اولین بار منتشر شد اختلافی بین دیدگاه آژانس و بسیاری از کشورها از جمله ایران بوجود آمد. بحث بر سر این است که وقتی آژانس بین المللی انرژی هسته ای طبق اساسنامه، گزارش های خود را به شورای حکام و اعضا ارائه می کند، باید گزارش ها محرمانه بماند. البته این به معنای صورت گرفتن خلافی نیست بلکه مورد سو استفاده دشمنان آن کشور قرار می گیرد.

او افزود: طبق اساسنامه آژانس، توافق شده است که اطلاعات جمع آوری شده به صورت محرمانه بماند. حال دفاع آژانس این است که من این اطلاعات را در اختیار اعضای شورای حکام گذاشته ام و به رویترز یا خبرگزاری های دیگر نداده ام و این کشورها، اطلاعات را منتشر می کنند.

بهشتی پور تاکید کرد: از نظر ایران و سایر کشورهای معترض آژانس باید از کشورهایی که اسناد را در اختیارشان قرار داده است، تضمین بگیرد تا اطلاعات را تا زمانی که خود آژانس منتشر نکرده است، نشر ندهند ولی آژانس متعاقبا می گوید قادر به اخذ چنین تضمینی از کشورها نیست.

او تصریح کرد: طبق اساسنامه، آژانس موظف است که به محرمانه بودن این گزارش ها کمک کند. این محرمانه بودن به معنی انجام گرفتن کار خلاف نیست. بلکه به این دلیل است که جزئی ترین فعالیت های هسته ای کشور بررسی می شود و این اختلاف نظرها، نزدیک به دو دهه است که حل نشده و باید راه کاری برای آنها در نظر گرفت ایران مرتبا این اعتراض را دارد و مورد ترور اخیر نیز در همین راستا است.

این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: شورای حکام باید مصوبه جدیدی داشته باشد و مدیر کل آژانس نیز باید طرحی بدهد و محرمانه بودن فعالیت های هسته ای کشورها مدنظر باشد این مساله محدود و مخصوص به ایران نیست و باید برای همه کشورها به همین صورت باشد. 

او با اشاره به فعالیت های اسرائیل و عربستان اضافه کرد: در سال های گذشته اطلاعات ایران مرتبا منتشر شده است. اسرائیل عضو آژانس است ولی اجازه نمی دهد، ناظران آژانس نظارتی بر فعالیت های هسته ای این کشور داشته باشند از این رو اطلاعات اسرائیل منتشر نمی شود و یا در مورد عربستان سعودی، اخیرا فعالیت های هسته ای این کشور، گسترش پیدا کرده است ولی به آژانس اجازه داده نشده، این فعالیت ها را به دنیا گزارش کند. 4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حسن بهشتی پور آژانس انرژی اتمی فعالیت های هسته ای محرمانه بودن شورای حکام فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۵۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۱۳۰ بازرس آژانس در ایران


به گزارش  تابناک به نقل از تسنیم، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی در حاشیه نشست هفتگی هیئت دولت طی سخنانی درباره سفر گروسی به تهران گفت: ما درباره مسائل پادمانی با شکلی که وضع شده همواره در حال تعامل و گفتگو با آژانس بوده‌ایم و این مسائل از زمان آغاز تاکنون پیرامون 4 مکان بوده که 2 مکان آن حل و فصل شده و درباره 2 مکان دیگر در حال تبادل نظر هستیم.

اسلامی ادامه داد: امیدواریم با توجه به اینکه از نظر جمهوری اسلامی ایران بیانیه اسفند 1401 همچنان پابرجا است و ما در چارچوب آن بیانیه تعامل داریم، تعامل ما با آژانس ادامه پیدا کند.

وی افزود: البته کارشکنی‌هایی توسط جریان مخربی که علیه برنامه هسته‌ای ایران کار می‌کردند علیه این بیانیه وجود داشته و بیانیه مذکور  را تحت الشعاع قرار داده است و در پایدار بودن این بیانیه تشکیک به وجود آورده اما  ما مذاکراتی را با آقای گروسی خواهیم داشت و مطمئن هستیم که این رفت و آمدها و گفت‌وگوها کمک به رفع این ابهامات کند و در چارچوب پادمان روابط ایران با آژانس تقویت شود. 

اسلامی خاطرنشان کرد: ما ورود هیچ یک از بازرسان آژانس به ایران را ممنوع نکردیم و هم‌اکنون هم بیش از 130 نفر از بازرسان آژانس مجاز هستند که برای بازرسی در ایران حضور داشته باشند و  بر همین اساس هم بازرسی‌های آژانس در چارچوب پادمان از سایت‌های ایران در جریان است. 

دیگر خبرها

  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • بازرسان آژانس در ایران؛ از «البرادعی» تا «گروسی»
  • حضور ۱۳۰ بازرس آژانس در ایران
  • اسلامی: گروسی به ایران می‌آید
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر گروسی به ایران را تایید کرد
  • آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر «گروسی» به ایران را تأیید کرد
  • «گروسی» به ایران می‌آید
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • گروسی هفته آینده به ایران سفر می‌کند