Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@14:38:42 GMT

نماینده نباید شرمنده رأی مردم شود

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۴۶۴۷۳

نماینده نباید شرمنده رأی مردم شود

 آنهم مجلسی که به عنوان نماینده ملت و به عنوان نهادی که فکر و رای مردم را نمایندگی می‌کند و برآیندش خواسته مردم باید باشد، مجلسی که باید از طیف‌های مختلف در آن نمایندگانی وجود داشته باشند تا تفکر رای دهندگانش را نمایندگی کند.

امروز اما در نقطه‌ای ایستاده‌ایم که در مورد بسیاری از مسائلی که در کشور مطرح می‌شود، دیگر مجلس کاری از دستش بر نمی‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر مسائل امنیتی را هم لحاظ کنیم به هر حال باید با مجلس مشورت شود، تا نمایندگان به نمایندگی از موکلان خود درباره آن مسئله خاص تصمیم بگیرند. اما امروز ما این عمل را متاسفانه نمی‌بینیم. گواهش آنکه در مورد مسئله مهمی همچون افزایش قیمت بنزین که حتی رییس جمهور گفتند من خودم هم صبح  جمعه فهمیدم.

در این مورد بسیار مهم مجلس باید بداند چگونه و در کجا تصمیم‌گیری می‌شود چرا که نمایندگان باید بتوانند به مردم پاسخ دهند در غیر اینصورت دور از انتظار نیست که در این شرایط کشور ن‌تواند آن ثبات و آرامش را حفظ کند. 

مسئله دیگر که باعث تنزل جایگاه مجلس می‌شود بحث رد صلاحیت‌ها و مهندسی کردن در بعضی بخش‌هاست که نتیجه‌اش این می‌شود که بافت مجلس دیگر یک بافت قدرتمند برای حکومت نیست و  نمی‌تواند مشکلات را حل کند و از وظایفش تنها این باقی می‌ماند که برای یک وزیر تا حدی قدرت‌نمایی کند و او را تغییر دهد که آن هم مشخص نیست که وزیر ضعیفی که می‌رود آیا وزیر بعدی عملکرد بهتری دارد یا خیر. کما اینکه در چند سال گذشته ندیده‌ایم که ضعیف‌تری برود و قوی‌تری جای او را بگیرد. هرچند گاهی وزرای خوبی انتخاب شده‌اند ولیکن آنها هم در این تو در توی تصمیم‌گیری، می‌مانند. 

دیگر موردی که به مشکلات مجلس بیش از پیش می‌افزاید این است که مجلس حتی زمانی که علیرغم همه مشکلات طرحی را به تصویب می‌رساند و در مرحله بعد به دست نهادهای اجرایی سپرده می‌شود، این نهادها به نا چار یا به عمد تصمیمی می‌گیرند که قدرت مجلس در واقع دیده نمی‌شود.

زمانی که در شورای اجتماعی و فرهنگی زنان بودم، این مسئله را مشاهده کردم که سیاست‌های اصلاحی زنان در جمهوری اسلامی را نمی‌توان در مجلس پیگیری کرد و به ناچار مجبور شدیم به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع دهیم و جزو سیاست‌های فرهنگی نظام در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کنیم اما بهتر بود که این چالش‌ها همان زمان در مجلس حل می‌شد به این علت که مجلس نماینده تمام مردم است و این چالش‌ها باعث ارتقا سطح فکر مردم و کارآمدی مجلس به عنوان رکن یک نظام جمهوری می‌شد.

حال مسئله نهادهای موازی هم همین است در واقع مانند شخصی است که فرد دیگری را تحت تکفل خود دارد و از سویی نمی‌خواهد بیرونش کند، از سوی دیگر هم قبولش ندارد و مدام برایش رقیب ایجاد می‌کند. اما این راه چاره نیست. باید اگر کسی به فکر اصلاح قانون اساسی است، به این بیاندیشد که چگونه نظر  مردم را در تصمیم‌سازی‌ها دخالت دهد چرا که اگر سیاست غلطی را تصویب کنیم، دین ۸۰ میلیون نفر به گردنمان می‌افتد. 

 درست است که حافظه کوتاه مدت را می‌توان تغییر داد لیکن هر اتفاقی که افتاده، اثر خود را هم گذاشته است. زخمی که نباید به روح و روان جامعه خدشه وارد می‌کرد متاسفانه آسیب خود را زده است لذا بهتر آن است که پیش از اینکه به مردم زخم بخورد، با آنها صحبت کنیم همانند پدر خانواده‌ای که به جای کتک زدن فرزندش در هنگام مشکلات با صحبت کردن سعی در حل مشکلات می‌کند. از حکومت کردن دوران پیامبر (ص) و حضرت علی (ع) درس گیریم و نگذاریم خشونت طلبی‌هایی که در کشورهای دیگر وجود دارد، ما را به رفتارهای مشابه آنها وادار کند. ما اگر راه خودمان که راه خداست برویم، خدا هم ما را یاری می‌کند. سعی کنیم که مجلس به جایگاه خودش بازگردد به این علت که بر اساس قانون اساسی ما به مردم تعهد داده‌ایم. از آن طرف هم نمایندگان مجلس تلاش کنند آنچه مصلحت مردم است را انجام دهند، از ما که گذشت انشالله دوستان ما بتوانند مجلسی در شان و حد آیت الله مدرس اداره کنند.

با این حال می‌توان گفت بیشتر این مشکلات ناشی از آن است که مجلس در جایگاه خود قرار ندارد چرا که اگر به عنوان مثال در موضوع گران شدن بنزین با نمایندگان مجلس مشورت می‌شد، هیچ کدام از اتفاقاتی که پس از آن پیش آمد، نمی‌افتاد چرا که نبض مردم در دست نماینده است. بنابراین این موارد یک سری ظریف‌کاری‌هایی هستند که سیاستگذاران کشور باید به آنها توجه کنند.

در انتهای سخن من یک توصیه دلسوزانه به دست اندرکاران دارم آن هم این است که تلاش کنیم که بافت و ساختار مجلس به گونه‌ای شود که مجلس در جایگاه اصلی خودش قرار گیرد. طوری نشود که تنها یک مدرس ماند و تاریخ تکرار شود. چرا که ما می‌توانیم رجال سیاسی بسازیم و نمایندگانی داشته باشیم که طیف وسیعی از مردم را نمایندگی کنند و به انسجام ملی کمک کنند. لیکن وقتی نماینده‌ای شرمنده رای دهندگانش شود، یا مجبور به مخفی کردن خود می‌شود یا مجبور می‌شود غصه این را بخورد که چرا مردمش کارتن خواب، معتاد، بیکار و... هستند. 

* نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و عضو حزب کار

۲۷۲۱۵

کد خبر 1462408

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم آیت الله سید حسن مدرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۶۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه و حقوق شوراهای اسلامی ازطرح‌های پیشنهادی به مجلس دوازدهم است

به گزارش خبرنگار مهر، سالار مرادی پیش از ظهر یکشنبه در همایش روز ملی شوراها که در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: جایگاه شورا هم در قانون و هم در شرع کاملاً مشخص است به طوری که در قانون اساسی جایگاه شورا به عنوان پارلمان محلی تبیین شده است و بدون مشورت و همکاری و شور جامعه مدنی شکل نمی‌گیرد که ما بخواهیم منتظر رشد و توسعه یک کشور باشیم.

منتخب مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی افزود: معتقدیم مجلس، دولت و نهادهای مدنی هر کدام کار شرح وظایفی دارند و باید کار و رسالت خود را انجام دهند تا توسعه کشور تحقق یابد.

وی با بیان اینکه تمام مشکلاتی که مطرح شد را سال‌های سال شنیده‌ایم، گفت: شوراها بدون بیمه و حقوق و امتیازی، خود را در معرض قضاوت و داوری قرار دادند و با تلاش خود برای خدمت به مردم تلاش کردند.

مرادی بیان کرد: در قانون اساسی تنها نهادی که می‌تواند قانونگذاری کند مجلس است اما در کنار مجلس شورای عالی استان‌ها نیز می‌توانند پیشنهاد ارائه دهند.

وی با بیان اینکه باید بیمه و حقوق برای شوراها درنظر گرفته شود، افزود: به تناسب جمعیت و فعالیت حداقل حقوق برای شوراها باید در نظر گرفته شود و این طرح یکی از طرح‌های پیشنهادی است که در مجلس جدید مطرح می‌شود.

مجلس دوازدهم با تعامل و همفکری برای حل مشکلات مردم قدم بر می‌دارد

منتخب مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه مطالبات و انتظارات مردم زیاد است، گفت: نمی‌توانیم بگویم که مشکلات در سطح کشور وجود ندارد اما امیدوارم مجلس دوازدهم بتواند با تعامل و همفکری بخشی از مشکلات ملی را حل کند که به مراتب آن مشکلات استانی هم حل می‌شود.

مرادی تصریح کرد: باید رابطه بین مجلس و بین شوراهای شهر و روستاها وجود داشته باشد تا در سطح ملی بتوانند اثرگذار باشند

وی اضافه کرد: هر کسی در حوزه عمومی قدم برمی‌دارد با مشکلات و چالش‌ها و انتقادات روبرو خواهد بود و امیدوارم مجلس دوازدهم با عقلانیت و اعتدال بتواند مشکلات مردم را کاهش دهد.

منتخب مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی از افزایش مهاجرت مردم از روستا به شهر ابراز نگرانی کرد و یادآور شد: با مهاجرت روستاییان به شهرها در واقع تولیدکنندگان به مصرف کننده تبدیل می‌شوند.

مرادی توجه به زیرساخت‌ها در روستاها و ساخت جاده، مدرسه و تأمین آب آشامیدنی در روستاها را لازمه ماندگاری روستاییان و ممانعت از مهاجرت آنها به شهر خواند و گفت: مهاجرت روستاییان زنگ خطری برای مسؤولان و متولیان امر است که باید به این موارد توجه شود.

وی از زحمات هیأت نظارت، بازرسی و مدیران اجرایی و مشارکت مردم در انتخابات اسفند ماه گذشته تقدیر کرد.

کد خبر 6090927

دیگر خبرها

  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • کمبود معلم در هرمزگان ‌برای همیشه برطرف شود
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده است
  • چند دانش‌آموز سیل زده از کنکور سراسری جا ماندند؟
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد
  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • بیمه و حقوق شوراهای اسلامی ازطرح‌های پیشنهادی به مجلس دوازدهم است