Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مسجد مجازی» راه برون رفت از بن بست های معنوی در ایام کرونا به شمار می رود و مسجد جامع گلشن گرگان با این ابتکار نسبت به آگاهی بخشی و افزایش معنویت در جامعه پیشگام است.

خبرگزاری شبستان، گرگان- فاطمه رائیجی، پس از انتشار ویروس منحوس کرونا رنگ و بوی معنویت در گنجینه دل های مؤمنان محبوس مانده است، صفوف نماز های جماعت در این ایام کمرنگ و کمرنگ تر شد و حتی برای حفظ سلامتی مردم ستاد کرونا مصوب کرد که در شهرهای قرمز فعالیت مساجد تعطیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در اهمیت مسجد همین بس که پیامبر مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: «مسجد بازاری از بازارهای آخرت است که کالای آن مغفرت و ارمغان آن بهشت است» و بسیاری از مؤمنان اعم از از بازاریان، کسبه و اقشار مختلف جامعه که به حضور در مسجد و نماز اول وقت عادت کرده بودند چند وقتی است که اقامه نماز جماعت در صفوف فشرده و در کنار دیگر برادران مؤمن برای آنها آرزو شده است.

 

گرچه زمانی که فعالیت مساجد با محدودیتی رو به رو نبود انتقاداتی در حوزه اشاعه فرهنگ اقامه نماز وجود داشت و برخی گلایه داشتند که چرا عده ای از جوانان با وجود آنکه درهای مسجد باز است نمازهایشان را از دست می دهند ولی همین جوانان برای دیدن بازی ورزشی از دیوار ورزشگاه بالا می روند اما کرونا موجب شده جریان عظیم معنوی که از چشمه سار مساجد جاری بود پشت سدهایی از محدودیت باقی بماند.

 

در این میان فعالان مساجد از محدودیت های ناشی از کرونا، فرصت ساختند و با بهره گیری از بستر فضای مجازی نسبت به اشاعه فرهنگ معنوی مسجد گام برداشتند.

 

یکی از این مساجد فعال در سطح استان گلستان که در این زمینه پیشتاز بود مسجد جامع گلشن گرگان است که با تعطیلی مساجد نسبت به راه اندازی «مسجد مجازی» و ایجاد برنامه ای تحت عنوان «شمیم گلشن» اقدام کرده است.

 

در این برنامه فعالان این مسجد با دعوت از چهره های فرهنگی و مسئولان استان نسبت به گفتگو در زمینه مسائل روز و دغدغه های مردم و همچنین ترویج مواسات و همدلی اقدام می کنند.

 

همچنین از دیگر برنامه ها و فعالیت این مسجد مجازی می توان به درس های تفسیر قرآن آیت الله نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در استان گلستان اشاره کرد.

 

«جواد طبرسا»، مدیر کانون فرهنگی هنری مسجد جامع گلشن گرگان در این خصوص می گوید؛ مسجد جامع گلشن گرگان در ماه رمضان نسب به راه اندازی نخستین مسجد مجازی اقدام کرد.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری مسجد جامع گلشن گرگان ادامه داد: در آن ایام با توجه به شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان و فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، از ظرفیت فضای مجازی برای آگاهی دادن عموم مردم به خصوص جوانان با معارف دین اسلام استفاده شد.

 

طبرسا تاکید کرد: این برنامه ها ازطریق پیج اینستاگرام به آدرس masjed_jame_golshaبه صورت زنده پخش می شود.

 

برنامه مسجد مجازی این مسجد در ایام محدودیت های کرونایی نیز قابل توجه بود و متولیان آن توانستند با بهره گیری از مجری توانمند و استفاده از ظرفیت مدیران استانی نسبت به ترویج فرهنگ مواسات و همدلی و آگاهی بخشی به مردم گام بردارند.

 

در یکی از برنامه های مسجد مجازی به موضوع اقدامات هلال احمر و مسئولان در ایام کرونا به ویژه مواسات و همدلی تأکید شد، برای آشنایی بیشتر فعالیت مسجد مجازی نسبت به ارائه بخش هایی از این برنامه به صورت مکتوب اقدام کردیم که در ادامه از نظر می گذرانید؛

 

*توزیع بیش از ۲۰ هزار سبد معیشتی به همت هلال احمر گلستان در خیز نخست کرونا

«فرهاد میقانی»، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گلستان در این برنامه گفت: یکی از ظرفیت های بسیار خوب در هلاال احمر حضور خیران و داوطلبان است.

 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گلستان ادامه داد: خیران و داوطلبان هلال احمر از خیز نخست کرونا در راستای تهیه بسته های معیشتی و بهداشتی کنار ما بودند و در خیز نخست کرونا بیش از ۲۰ هزار سبد معیشتی توزیع شد و در حال حاضر نیز ۲ هزار بسته معیشتی دیگر در حال آماده سازی است.

 

میقانی یادآور شد: «داوطلبان؛ حلقه اتصال بین نیاز و نیازمندان و توان و توانمندان» شعار داوطلبان است و خیران با توجه به اطلاعاتی که دارند نیازمندان واقعی را شناسایی می کنند و پل ارتباطی بین نیاز نیازمندان و توان و توانمندان هستند و بین این دو قشر ارتباط برقرار می کنند.

 

وی گفت: اقلام توزیعی در شرایط کرونایی در راستای لبیک به فرامین رهبر معظم انقلاب در طرح مواسات و همدلی و با هدف کمک به اقشار آسیب دیده از کرونا است.

 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گلستان به طرح شهید سلیمانی اشاره کرد و ابراز داشت: جوانان سرمایه های اصلی جوانان هلال احمر هستند و با توجه به این ظرفیت طرح آمران سلامت اجرا شد که توزیع ماسک و بیان پروتکل های بهداشتی به مردم از جمله برنامه های این طرح بود.

 

*توزیع ۱۹۰۰ بسته معیشتی در قالب طرح مواسات و همدلی در بندرترکمن

دعوت از «سید صادق شیرنگی»، فرماندار بندرترکمن که این روزها شهرستان ترکمن براساس گزارش ستاد ملی کرونا در وضعیت فوق قرمز قرار دارد از دیگر اقدامات فعالان این مسجد در این بخش از برنامه مسجد مجازی بوده است.

 

فرماندار بندرترکمن در این برنامه به مواسات و همدلی تأکید کرد و گفت: پس از وقوع سیل، شیوع کرونا نیز بسیاری از کسب و کارها را با آسیب مواجه کرد و در راستای طرح مواسات و همدلی تاکنون یک هزار و ۹۰۰ بسته معیشتی به ارزش یک میلیارد و ۳۰۰ میلون تومان در شهرستان بندرترکمن تهیه شده است.

 

وی تصریح کرد: از خیز نخست کرونا تاکنون ۸۰۰ میلیون تومان بسته بهداشتی بین نیازمندان شهرستان بندرترکمن توزیع شد و این حرکت همچنان ادامه خواهد داشت.

 

شیرنگی با بیان اینکه بندرترکمن در شرایط قرمز کرونا قرار دارد، یادآور شد: شیوع کرونا از اواخر بهمن ماه سال گذشته شروع شد و ترس و اضطراب را بین مردم ابجاد کرد و تصور نمی شد که تا این میزان در شهرستان شیوع پیدا کند، خوشبختانه از همان ابتدا اقدامات لازم انجام شد و به تدریج با شناخت بیشتر از ویروس کرونا آگاهی ها افزایش یافت و رعایت دستورالعمل ها و شیوه نامه ها در دستور کار قرار گرفت.

 

فرماندار بندرترکمن خاطرنشان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا میزان مبتلایان به این بیماری رو به افزایش بود اما با راه اندازی کمپین «در خانه بمانیم» و غیره بیماری  کووید۱۹ در شهرستان روند نزولی گرفت اما در ادامه ساده انگاری عده ای موجب افزایش صعودی کرونا شد، در پیک دوم نیز کمپین «استفاده از ماسک» راه اندازی شد و سیر نزولی را پیش گرفتیم تا جایی که برخی روزها در بیمارستان یک بیمار هم نداشتیم اما شروع فصل سرما و تلفیق پاییز و زمستات و عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی و برگزاری جشن ها و مراسمات موجب شد تا شاهد سیر صعودی کرونا در پیک سوم باشیم اما همه تلاش خود را برای کنترل شرایط به کار گرفتیم.

 

وی افزود: مردم دو اصل خودمراقبتی و دیگرمراقبتی را سرلوحه کار خود قرار دهند و اگر می خواهیم از این مرحله به خوبی گذر کنیم همه مردم در تمامی اقشار باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند تا زنجیره انتقال کرونا قطع شود.

 

شیرنگی با بیان اینکه کمک های مؤمنانه همچنان ادامه دارد، تأکید کرد: مردم در ادامه مسیر برای کمک رسانی به اقشار آسیب پذیر همراه و همگام ما باشند و رعایت بهداشت فردی و پروتکل های بهداشتی را سرلوحه کار خود قرار دهند.

 

شیرنگی حضور در جمع ها را عامل مهم شیوع ویروس کرونا برشمرد و گفت: مردم برای جلوگیری از ابتلا به کرونا از برگزاری دورهمی ها، جشن ها و مراسمات پرهیز کنند.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، از آنجایی که زمان پایان اپیدمی کرونا نامشخص است اندیشمندان حوزه دین و فرهنگ باید نسبت به اتخاذ راهکارهای عملی برای توسعه و ترویج برنامه های دینی و مذهبی اقدام کنند و به صور قطع کم کاری و کاهلی در حوزه معنوی و اجتماعی موجب افزایش آسیب های بی شمار در جامعه به ویژه در بین نسل جوان و آینده ساز کشور خواهد شد.

 

پایان پیام/695

منبع: شبستان

کلیدواژه: پیشگیری از شیوع ویروس کرونا ویروس کرونا مسجد مجازی مسجد گلشن گرگان مسجد گلشن کرونا معنویت نماز مسجد جامع گلشن گرگان مواسات و همدلی استان گلستان ویروس کرونا مسجد مجازی راه اندازی هلال احمر برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۷۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود

حجت الاسلام هادی شیرازی مدیرعامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره حال و هوای این نمایشگاه در سال‌های گذشته گفت: شروع دوباره نمایشگاه بعد از قصه ویروس منحوس کرونا، شجاعتی می‌خواست که الحمدلله اتفاق افتاد و روال خوبی را پی گرفت و به نظر بنده سال به سال هم رشد کرد و مردم به نسبت سال‌های قبل استقبال بهتری داشتند. هرچند هنوز به آن سال‌های قدیمی‌تر و گذشته که خیلی اهالی هنر و ادب حضور چشمگیرتری داشتند و فضای شیرین‌تری نسبت به سال‌های نزدیک‌تر ما داشت، نرسیده ولی امیدوارم که این جریان نیز رخ دهد و آن حالت پدری که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه فرهنگ می‌رود، اتفاق بیفتد.

وی درباره استقبال مخاطبان از این رویداد فرهنگی گفت: مردم با نمایشگاه کتاب قهر نیستند، اما مسأله کتاب باید بیشتر به عنوان یک نیاز جا بیفتد. هرچقدر اقتصاد مردم و خانوارها کوچک شود، تاکید بر کتاب به عنوان یک نیاز اساسی سخت‌تر می‌شود. باید بین همه مردم این نکته را جا بیندازیم که کتاب یک مسئله حل کن است و نیازهای آدمی را در مسیر زندگی حل می‌کند.

حجت‌الاسلام شیرازی افزود: در حال حاضر چند جایگزین برای کتاب پیدا شده است که یکی از آنها فضای مجازی و آموزش‌هایی در این فضاست. این فضا به نحوی جایگزین کتابخوانی مردم شده است که جایگزین دقیقی نیست؛ هر چیزی باید سر جای خودش قرار بگیرد. در عین حال مردم با کتاب آشتی‌اند، با نمایشگاه کتاب هم مشکلی ندارند ولی باید این اتفاق درست و جامع رخ دهد و مردم جایگاه کتاب را درک کنند تا نمایشگاه کتاب هم رونق اساسی به خود بگیرد.

وی درباره کیفیت کتاب‌ها در طی دوره‌های مختلف برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مسأله کیفیت کتاب یک موضوع نسبی است و به ناشران بستگی دارد. ممکن است یک ناشری کیفیت کارش را در طول این سال‌ها هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ تولید ارتقا داده باشد و ممکن است ناشرانی هم باشند که کیفیت کارشان مثل گذشته‌شان باشد. نمی‌توانم بگویم اتفاق مهمی در این سال‌ها رخ داده است. پیش از این در فضای ادبیات، فرهنگ و کتاب هر روز یک اتفاق و حرکت جدی ملی داشتیم، اما حالا به شدت جای خالی این حرکت‌ها حس می‌شود.

شیرازی افزود: مسایل صنعت نشر با یک یا دو ایده حل نمی‌شود. امروزه می‌گویند به دنبال رقم زدن زیرساخت‌ها هستند و این مسأله‌ای زمان بر است. اگر بخواهیم برای صنعت نشر اتفاق مبارکی بیفتد باید پای حرف جدی خود اهالی صنعت، به‌ویژه بخش خصوصی صنعت نشر نشست. اگر اهالی این حوزه و اهالی اکوسیستم نشر بگویند که دغدغه و مسئله‌شان چیست، آنگاه می‌توان به رخ دادن اتفاقات اساسی برای این صنعت امیدوار بود.

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی تهران برپا می شود.

کد خبر 6087681

دیگر خبرها

  • آیت الله علم الهدی: آزادراه حرم تا حرم تامین مالی شود
  • ضرورت تسهیل مسیرهای حمل‌ونقل جاده‌ای برای سفر زائران
  • رضایتمندی مردم از اجرای طرح نور در سطح استان سمنان
  • انتقاد آیت‌الله علم‌الهدی از وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی
  • تشییع پیکر ۲ شهید گمنام در قم
  • تشییع دو شهید گمنام در ایام شهادت امام صادق (ع) در قم
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • ۵۷ سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال ۱۴۰۳
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • اجرای پرشور برنامه های انقلابی در اسلامشهر اهمیت فراوانی دارد