Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@00:23:48 GMT

درام جنایی «معصومیت»؛ نمایش حقیقت سندرم داون

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۴۷۷۷۳

درام جنایی «معصومیت»؛ نمایش حقیقت سندرم داون

به گزارش روز سه‌شنبه گروه فرهنگی ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی سینما بِلِند (Cinema Blend)، لایواکشن کوتاه معصومیت (Innocence) به نویسندگی و کارگردانی بن رید (Ben Reid) بازنمایی بیماری سندرم داون در سینما را متحول کرده است. این درام جنایی روایتگر داستان یک مرد جوان مبتلا به سندرم داون است که در مرکز مراقبتی محل کار برادرش زندگی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جریان فیلم، جسد بی‌جان یکی از کارکنان این مرکز پیدا و کار به تحقیقات پلیس کشیده می‌شود، تحقیقاتی که از حقایقی شوکه‌کننده‌ پرده برمی‌دارد. 

بن رید هدف خود از ساخت این فیلم را تغییر دیدگاه مردم درباره سندرم داون عنوان کرده است. برادر این فیلمساز، تام، به این سندرم ژنتیکی مبتلاست و همین باعث شد او به فکر نوشتن چنین داستانی بیفتد. این دو برادر از دوران کودکی به سینما علاقمند بودند اما به تدریج و هرچه سنشان بیشتر شد، به خالی بودن جای افراد مبتلا به سندرم داون در فیلم‌ها پی بردند.

رید در این باره می‌گوید: این امر به طور قابل درکی باعث سرخوردگی برادرم شد. این که هیچوقت کسی که شبیه خودت باشد یا مثل تو حرف بزند را روی پرده نبینی، باعث می‌شود حس به حاشیه رانده شدن و طرد از جامعه داشته باشی که البته همینطور هم بود. فکر می‌کنم آنچه روی پرده سینماها می‌بینیم از بسیاری جهان دقیقا بازتابی است از ذهنیت مردم و آنچه در جامعه اتفاق می‌افتد. بنابراین فکر کردم یک راه برای برطرف کردن این مشکل این است که به برادرم شخصیتی را هدیه کنم تا تجسم آن چیزی باشد که حس می‌کند نیست و می‌خواهد آن را روی پرده سینماها ببیند.

به گفته کارگردان معصومیت، سریال‌های تلویزیونی و فیلم‌هایی با شخصیت‌های مبتلا به سندرم داون وجود دارند اما براساس تجربیات برادرش از این بیماری، به دقت پرداخته نشده‌اند. آنچه فیلم معصومیت را به اثری منحصربه‌فرد و اصیل تبدیل می‌کند این است که جنبه تاریک مبتلایان به سندرم داون را نیز نشان می‌دهد. مخاطب به سادگی می‌تواند با فرآیند فکری شخصیت مبتلا به این سندرم در مواجهه با یک تصمیم‌گیری سخت، ارتباط برقرار کند.

رید می‌گوید: معمولا آن شخصیت‌های مبتلا به سندرم داون که در فیلم و سریال‌ها می‌بینید به شکل یک قدیس فوق‌العاده خوش طینت تصویر شده‌اند نه شخصیت‌هایی پیچیده که خشم، سرخوردگی، نیاز و هوس را تجربه می‌کنند و ظرفیت انجام کارهای خوب و بد را دارند. و این چیزی بود که برادرم حس می‌کرد بازنمایی دقیقی از او و دیگر بیماران مبتلا به سندرم داون نیست. چون آنها نیز مثل من و شما افرادی بسیاری پیچیده هستند که توان انجام کارهای خوب و بد را دارند.

شخصیت اصلی لایواکشن معصومیت به سندرم داون مبتلاست اما این نکته نه نیروی محرکه شخصیت است و نه داستان فیلم. این شخصیت براساس احساسات و امیال انسانی خود که هم مثبت و هم منفی هستند، رفتار می‌کند و داستان فیلم هم حول یک پرونده قتل می‌گردد. این ویژگی‌ها فیلم را قابل درک می‌کند و باعث می‌شود آنهایی که از سندرم داون تجربه شخصی ندارند با کسی که این تجربه را دارد، ارتباط برقرار کنند.

رید می‌افزاید: یک هدفم از ساخت این فیلم، بازی با تصویر مردم از معلولیت بود. یکی از منابع الهامم فیلم مظنونان همیشگی بود که در آن کوین اسپیسی تظاهر می‌کند معلول است زیرا می‌داند با این کار در چشم کارآگاه داستان ضعیف و عاجز به نظر خواهد آمد. من فکر کردم چه می‌شود اگر به جای کسی که به معلول بودن تظاهر می‌کند، کسی را داشته باشیم که معلول است اما ضعیف و عاجز نیست و از تعصبات و تصورات اشتباه مردم درباره معلولان علیه آن‌ها استفاده می‌کند.

به نظر می‌رسد این کارگردان به هدفی که داشت رسیده است؛ فیلم کوتاه معصومیت به بیش از ۲۰ جشنواره سینمایی از جمله جشنواره بین المللی فیلم فویل، جشنواره فیلم کوتاه استتیکای انگلیس راه یافت و برای دریافت جایزه بفتا ۲۰۲۰ نامزد شد. این لایواکشن همچنین چند جایزه معتبر سینمایی از جمله جایزه بهترین فیلم کوتاه جشنواره لیفت آف لندن و جایزه دن کیشوت جشنواره فیلم کراکوف را از آن خود کرده است.

برچسب‌ها سندرم داون سینما معلولیت سینمای جهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سندرم داون سینما معلولیت سینمای جهان سندرم داون سینما معلولیت سینمای جهان اخبار کنکور مبتلا به سندرم داون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۷۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم

در نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قم ۱۴ گروه شرکت کردند که ۱۰ گروه از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قم بوده و ۴ گروه در بخش آزاد حضور داشتند.

در بخش نمایشنامه نویسی ۱۶ اثر به دبیرخانه جشنواره ستاد مرکزی ارسال شده است.

مخاطبان این نمایش‌ها، گروه‌های سنی کودک و نوجوان بودند.

این جشنواره یک روزه از ۱۰ صبح آغاز و ساعت ۲۲ مراسم اختتامیه برگزار می‌شود.

سه نمایش برگزیده این جشنواره به مسابقات کشوری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که در شهریور ماه برگزار می‌شود راه پیدا می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • «هفت» از امشب روی آنتن می رود /موضوع سینمای‌ جنایی
  • اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد
  • امیر نظام گروسی یک شخصیت بزرگ ملی است
  • «هفت» از امشب راهی آنتن می‌شود/ بررسی موضوع جنایی
  • تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟
  • تور سراسری تصویر ایران آغاز شد
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • پایان جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم