Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با ایسکانیوز در خصوص اهداف آمریکا از کاهش تنش ها میان قطر و عربستان اظهار داشت: یک نکته اساسی وجود دارد و آن اینکه عربستان پس از اقدامات خصمانه ای که حدود دو سال و نیم پیش علیه قطر انجام داد تلاش‌هایی را داشت تا قطر را تحت سیطره خودش ببرد، اما موفق به انجام این کار نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: قطر به دلیل افزایش سطح بازیگری خودش در منطقه و فرامنطقه موفق شد تا در این بازه زمانی تسلیم خواسته های سعودی نشود که از جمله علل آن را می توان موفقیت های قطر در لیبی و سرمایه‌های هنگفتی که دولت قطر در اختیار دارد دانست که توانست با کمک آنها تا در برابر سیاست های ریاضی ایستادگی کرده و اجازه ندهد که هیچ کدام از شروطی که عربستان برای آنها تعیین کرده بود محقق شود.

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: دولت کویت از طرف آمریکا و عربستان بلافاصله برای پر کردن این شکاف وارد عمل شد چرا که آنها متوجه بودند که این شکاف به نفع جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. در یکی دو سفر دیپلماتیکی که کویتی ها انجام دادند موفقیت قابل توجهی به دست نیامد و این علیرغم مجوز خاصی بود که آنها از طرف آمریکایی‌ها در اختیار داشتند.

صدرالحسینی با بیان اینکه یکی از اهداف سعودی برای نزدیک شدن به قطر برطرف کردن مشکلات اقتصادی و سیاسی است که با آن دست و پنجه نرم می کند، افزود: پس از ایجاد اختلاف میان قطر و عربستان، شورای همکاری خلیج فارس که برای سیطره و تسلط منطقه‌ای عربستان و البته مقابله با سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در منطقه خلیج فارس به وجود آمد، عملاً فروپاشید و اختلافات فراوانی میان اعضای آن پدیدار شد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه عربستان در دوره ترامپ تمام تلاش خود را کرد تا بیش از پیش به آمریکا نزدیک شود، با نزدیک شدن به زمان روی کار آمدن آقای بایدن آنها احساس نگرانی می کنند و معتقدند که برای جبران این موضوع باید روابط منطقه‌ای خود را گسترش دهند.

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: بنابراین کاهش تنش ها با قطر و نزدیک شدن به برخی دیگر از کشورهای منطقه از جمله عراق در قالب این سیاست مقامات ریاض قابل تحلیل است. به نوعی عربستان در حال یارگیری منطقه‌ای برای خود است.

صدرالحسینی گفت: به دلیل آنکه عربستان ‌میخواهد توان و قدرت منطقه‌ای ایران برای کشورهای فرامنطقه ای به اثبات نرسد، تلاش می کنند که علامت سوال بزرگی را برای اندیشمندان و توده های مختلف مردم در کشورهای منطقه در خصوص توانمندی های ایران ایجاد کنند و تبلیغات وسیعی را به منظور القای فروپاشی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته‌اند.

وی افزود: دستگاه تبلیغاتی وابسته به سعودی اینطور القا می‌کند که پیشرفت های مختلف ایران در حوزه‌های گوناگون علمی، ماکتی بیش نیست و واقعیت ندارند.

این کارشناس مسائل منطقه اظهارداشت: یکی دیگر از سیاست‌های عربستان این است که بتوانند اجماعی منطقه ای برای عملیاتی کردن هر چه بهتر کارزار فشار حداکثری آمریکا علیه ایران، ایجاد کنند. 

صدرالحسینی با بیان اینکه تلاش های اخیر مقامات سعودی و اظهارنظرات عجیب آنها درباره برنامه هسته‌ای ایران نشان از نگرانی آنها از آینده خود در منطقه در دوره آقای بایدن دارد، گفت: آنها احساس می کنند با حضور بایدن موضوعات حقوق بشری از جمله قتل فجیع جمال خاشقچی، عدم آزادی های سیاسی در کشورهای عربی و به خصوص عربستان پیش از دوره ترامپ مورد توجه کاخ سفید قرار می گیرد بنابراین آنها تلاش می‌کنند که همچنان خود را به عنوان گاو شیرده آمریکا در خوز هایی فراتر از خرید تسلیحات ثابت کنند.

وی در خصوص اقدامات ایران در مقابله با سیاست های خصمانه سعودی و برخی دیگر از متحدین آمریکا در منطقه، گفت: از طرف دیگر، قطعاً ایران باید در مقابل سیاست های ایران هراسی که مدتهاست در منطقه پراکنده شده، اقداماتی را در قالب دیپلماسی رسمی و دیپلماسی عمومی انجام دهد. 

این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: متاسفانه با فشارهای زیاد آمریکا و اقدامات متحدین منطقه‌ای آنها از جمله سعودی‌ها، تلاش‌های ایران در قالب دیپلماسی رسمی نتیجه چندانی در بر نداشته اما باید همچنان این موضوع را با گسترش بیشتر اقدامات خود پیگیری کنیم.

صدرالحسینی بیان کرد: نگاه جمهوری اسلامی ایران به کشورهای فرامنطقه‌ای از جمله چین و روسیه حتماً می تواند به ما در این شرایط کمک کند. 

وی با بیان اینکه عربستان با سیطره ای که بر کشورهای حوزه خلیج فارس دارد تلاش کرده که روابط ایران در این حوزه به حداقل برسد و سدها و موانعی را هم پیش روی ما بگذارند، اما حتماً ما می توانیم در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی روابط خود را با دولت‌ها و ملت‌های حوزه خلیج فارس داشته باشیم.

این کارشناس مسائل منطقه ای تصریح کرد: گسترش روابط و همکاری‌های ایران با کشورهایی از جمله عمان، قطر و کویت که کاملاً تحت سیطره عربستان قرار ندارند، می تواند یکی دیگر از راهکارهای حفظ و گسترش ارتباط ایران با حوزه خلیج فارس به حساب آید.

صدرالحسینی در پایان خاطرنشان کرد: رابطه ایران با کشورهای موثر عربی چه در حوزه عربی آفریقا و چه غیر از آن، می‌تواند به این موضوع کمک کرده و از تسریع و تشدید سیاست های ایران‌هراسی در منطقه جلوگیری کند.

محمدمهدی ملکی کد خبر: 1083267 برچسب‌ها کشور قطر روابط ایران و قطر عربستان سعودی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کشور قطر روابط ایران و قطر عربستان سعودی کارشناس مسائل منطقه جمهوری اسلامی ایران خلیج فارس منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۸۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد

وزیر خارجه عربستان سعودی با اشاره میزان ویرانی‌های به بار آمده در غزه، گفت که سازمان ملل متحد زمان باسازی غزه را ۳۰ سال برآورد می‌کند.

به گزارش فارس، «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی، بعدازظهر امروز (دوشنبه)، در گفت‌وگویی که در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض برگزار شد، خواستار حل و فصل کامل مسئله فلسطینیان شد.

وزیر خارجه عربستان سعودی ابتدا اشاره کرد که سازمان ملل متحد بازسازی نوار غزه را ۳۰ سال برآورد می‌کند و سپس گفت که باید برای وضعیت فلسطینیان راهکار کاملی ارائه شود.

یک کارشناس ارشد سازمان ملل متحد نیز اخیرا اعلام کرد فرایند آواربرداری و خنثی‌سازی بمب‌های منفجرنشده در غزه حدود ۱۴ سال به طول می‌انجامد.

فیصل بن فرحان در ادامه اضافه کرد که نمی‌توان وضعیت فلسطینیان در کرانه باختری را نادیده گرفت و برای تشکیل کشور فلسطین فرایندی معتبر و بدون‌بازگشت نیاز است.

او همچنین گفت که ریاض و واشنگتن عملا به تکمیل توافق‌هایی دوجانبه که دقیقا به آن اشاره نکرد، نزدیک شده‌اند.

دیگر خبرها

  • ناکامی متا در مقابله با اطلاعات نادرست پیش از انتخابات
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • فیلم بارش برف سنگین در عربستان سعودی در اوایل اردیبهشت
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه