Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمی مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد با اشاره به تخریب بیش از 60 درصد قلعه تاریخی فیروزآباد ابرکوه، گفت: تجربه نشان داده که تخریب‌ها همچنان ادامه دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید مصطفی فاطمی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در خصوص تخریب قلعه تاریخی فیروزآباد شهرستان ابرکوه، گفت: قدمت قلعه تاریخی فیروزآباد به اوایل دوره قاجاریه بازمی‌گردد که متأسفانه به علت ورود آب به این روستا سبب تخریب بیش از 60 درصد آن شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد با بیان اینکه در طول 200 سال گذشته سیل وارد روستای فیروزآباد نشده بود، اضافه کرد: قلعه فیروزآباد یکی از آثارهای بسیار خوب و از معدود قلعه‌های تاریخی ایران به شمار می‌رود که هنوز مردم در آن ساکن هستند که متأسفانه تخریب سیل بند و سدهای خاکی این روستا سبب ورود آب و از بین رفتن بخشی از آن شد.

وی قدمت قلعه فیروزآباد اعلام کرد: هم‌اکنون معاون میراث فرهنگی استان و مسئولین بخش مرمت در این روستا حضور دارند تا میزان خسارت‌ها را برآورد کنند و اینکه چه‌کاری برای حل این مشکل انجام داد ولی بر اساس تجربه‌ای که از گذشته داریم، تخریب‌های اصلی طی دو یا سه روز آینده اتفاق می‌افتد چون رطوبت در بناهای خشتی و با معماری گلین به بالا کشیده می‌شود و به همین دلیل تخریب‌ها ادامه پیدا می‌کند.

فاطمی با بیان اینکه میزان تخریب‌ها در چند روز آینده مشخص خواهد شد اذعان داشت: با توجه به اینکه امروز هم در شهرستان ابرکوه با تخریب مواجه بودیم، طی فردا و پس فردا نیز به علت مسئله‌ای که بیان شد بازهم شاهد تخریب خواهیم بود چون میزان رطوبت بسیار زیاد است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد با اشاره به اینکه در بارندگی‌های اخیر حجم تخریب بناهای تاریخی استان یزد زیاد نبود، افزود: قلعه خرانق و کاروانسرای زین‌الدین از جمله بناهایی بودند که در زمان بارندگی احتمال تخریب وجود داشت اما با تلاش صورت گرفته از این تخریب‌ها جلوگیری شد.

وی میزان تخریب بازار خان یزد، بناهای تاریخی شهر یزد، بافت تاریخی میبد و اردکان و مهریز را کم دانست و گفت: حجم خسارت‌ها در حد تخریب قلعه تاریخی فیروزآباد ابرکوه و قلعه تاریخی سردار مهردشت نبود که هر دو بیش از 60 درصد بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: میراث فرهنگی استان بیش از 60 درصد استان یزد تخریب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۹۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی استان گیلان گفت: با حضور رئیس اداره حرایم وزارتخانه، محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان مورد تصویب قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز_ جمعه هفتم اردیبهشت_ در تشریح این خبر اظهار کرد: طی هماهنگی قبلی و به منظور تعیین تکلیف نهایی محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان، با حضور امیر ارجمند رییس اداره حرایم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شهردار لاهیجان، معاون و کارشناسان حوزه میراث، فرهنگی، پایش میدانی از سطح شهر انجام و با رفع ابهام و موارد مدنظر شهرداری تفاهم مشترک حاصل و مقرر شد مطالعات تکمیلی و موارد اصلاحی در دستور کار مشاور قرار گیرد.

وی با قدردانی از حمایت‌های عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اسدالله عباسی استاندار گیلان، علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور و علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی افزود: بنا بر وظایف ذاتی، راهبرد اداره کل صیانت از بافت ها و بناهای تاریخی ارزشمند است و در این راستا تعامل و هم افزایی حداکثری با دستگاه‌های ذیربط همچون شهرداری ها یکی مهمترین اصول و سیاست های پیش روی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان است.

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از تلاش و همراهی شهردار لاهیجان به منظور پاسداشت و مراقبت از آثار ارزشمند شهر قدردانی کرد و گفت: حراست حفظ و احیاء بافت ها و بناهای تاریخی وظیفه ی همه افراد و آحاد جامعه است و اگر چه مطابق با قانون و به طور رسمی این مسئولیت بر عهده ی وزارتخانه متبوع گذاشته شده اما مشارکت همگانی برای پاسداشت میراث فرهنگی اجتناب ناپذیر است.

جهانی ابراز امیدواری کرد با تعامل و ارتباط نزدیک با شهرداری لاهیجان، ضمن تسریع در روند تکمیل مطالعات، با تایید شواری فنی و ابلاغ از سوی وزارتخانه، چالش های حوزه بافت و بناهای تاریخی این شهر به پایان برسد.

کد خبر 748198

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • متلاشی شدن باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه سه هزار ساله در ارومیه
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد