Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@15:43:16 GMT

شایع‌ترین علائم ابتلا به سرطان تخمدان

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۵۰۶۲۰

شایع‌ترین علائم ابتلا به سرطان تخمدان

شیرین نیرومنش جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی در خصوص سرطان تخمدان، اظهار کرد: سرطان تخمدان یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها بین بانوان است که در هر سنی دیده می‌شود و بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از سرطان بانوان را به خود اختصاص داده است.

او افزود: به دلیل اینکه تخمدان در لگن استخوانی قرار دارد تا زمانی که تومور رشد نکند نمی‌توان به وجود سرطان تخمدان پی برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته از طریق انجام آزمایش و چکاپ‌های سالیانه می‌توان از ابتلای افراد به این عارضه با خبر شد.

نیرومنش بیان کرد: در اکثر مواقع علائم خاصی را نمی‌توان برای این بیماری در نظر گرفت و تنها از طریق انجام چکاپ‌های سالانه یا سونوگرافی می‌توان به وجود این سرطان پی برد.

او افزود: سرطان تخمدان در سنین مختلف از جمله دوره نوجوانی، بعد از یائسگی، و بین سنین ۱۵ تا ۴۵ سالگی دیده می‌شود.

این متخصص زنان و زایمان گفت: افرادی که در دوره نوجوانی به سرطان تخمدان مبتلا می‌شوند معمولا با علائمی از قبیل احساس سنگین شدن در زیر شکم، درد دل، بزرگ شدن شکم، تکرر ادرار به دلیل فشاری که توده بر مثانه وارد می‌کند،  یبوست و دیگر علائم گوارشی مواجه می شوند. اما در سن بعد از یائسگی خون ریزی‌های مکرر و زیاد می‌تواند از علائم هشدار دهنده ابتلا به این بیماری باشد. بنابراین انجام چکا‌پ‌های سالانه و یا  ۶ ماه یک بار برای بانوان ضروری است.

نیرومنش افزود: بطور کلی علائمی که برای این بیماری می‌توان در نظر گرفت درد در ناحیه لگن، تکرر ادرار، کاهش وزن، بی اشتهایی و کم خونی است.

این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: عواملی مانند وراثت، جراحی‌های تناسلی، تعداد بارداری و سن از عوامل ابتلا به سرطان تخمدان هستند.

نیرومنش یادآوری کرد: بعد از تشخیص سرطان تخمدان و انجام آزمایش‌های لازم با توجه به مرحله‌ای که بیماری در آن قرار دارد با استفاده از جراحی و در نهایت شیمی درمانی رشد و پیشرفت بیماری متوقف می‌شود، اما باید توجه داشت که بیمار باید تا مدتی تحت درمان و مراقبت‌ قرار گیرد. 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرطان تخمدان سونوگرافی یائسگی سرطان تخمدان سونوگرافی سبک زندگی پارسی خبر یائسگی سرطان تخمدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۰۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد

آفتاب‌‌نیوز :

این ژن که اینوزیتول پلی فسفات-۵-فسفاتاز D (INPP۵D) نام دارد، موضوع یک مطالعه مشترک توسط محققان دانشکده پزشکی ایکان در کوه سینا و دانشکده پزشکی گراسمن در نیویورک است که نتایج آن در مجله Alzheimer’s and Dementia در دسترس است.

میکروگلیا، گروهی از سلول‌های ایمنی در مغز هستند که وظایفی مثل حذف سلول‌های در حال مرگ و پلاک‌های آمیلوئیدی که با زوال عقل ناشی از بیماری آلزایمر مرتبط هستند، را بر عهده دارند. مطالعات قبلی، INPP۵D را با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط دانسته اند؛ اما نقش خاصی که این ژن در بیماری زودرس یا دیررس ایفا می‌کند و مکانیسمی که به این عملکرد‌های مغزی تغییر یافته، کمک می‌کند، همچنان ناشناخته باقی مانده است.

از آنجایی که INPP۵D در مغز در میکروگلیا متمرکز شده است، پژوهشگران، از موش‌هایی استفاده کردند که به طور ژنتیکی، مهندسی شده بودند تا ژن INPP۵D موش را در میکروگلیا، خاموش کنند. این فرآیند، محققان را قادر ساخت تا تأثیر خاص این ژن بر بافت مغز، را بهتر مشاهده کنند.

پس از تقریبا سه ماه، دانشمندان، تجمع پلاک و رفتار میکروگلیال را در موش‌ها اندازه گیری کردند. از آنجایی که مشخص شده بود INPP۵D در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر افزایش می‌یابد، دانشمندان انتظار داشتند، موش‌هایی که این ژن در مغز آن‌ها غیرفعال شده بود، از پلاک‌های آمیلوئیدی که نشانه آسیب شناسی اختلال آلزایمر هستند، محافظت شوند. با این حال محققان در کمال تعجب مشاهده کردند که موش‌های فاقد INPP۵D، پلاک‌های بیشتری نسبت به سایر موش‌ها دارند.

به گزارش سیناپرس، پس از این که مشخص شد خاموش کردن INPP۵D، میکروگلیا‌ها را به روش‌های غیرمنتظره‌ای در اطراف مغز به حرکت در می‌آورد، محققان به دنبال این بودند که با استفاده از روش رونویسی فضایی، به اطلاعات دقیق بیان فضایی و کمی ژن، دست یابند.

رونویسی فضایی، روشی است که امکان اندازه گیری کل بیان ژن را در یک نمونه بافت، برای محققان فراهم می‌کند و همچنین به پژوهشگران اجازه می‌دهد تا بتوانند از جایی که بیان ژن، در آن رخ می‌دهد، نقشه برداری کنند.

یافته‌های رونویسی فضایی، بر دامنه تغییرات بیان ژنی که میکروگلیا‌ها می‌توانند نشان دهند تأکید کرد. میکروگلیا در نزدیکی پلاک‌های آمیلوئید، ژن‌هایی که به عنوان ژن‌های ناشی از پلاک (PIGs) شناخته می‌شوند، را بیان می‌کنند.

موش‌هایی که ژن INPP۵D در آن‌ها غیرفعال شده بود، افزایش بیان PIG‌هایی را که در تحقیقات قبلی شرح داده شده بود تکرار کردند، اما کیفیت بالای جنبه‌های فنی و تجزیه و تحلیل رونویسی فضایی، امکان شناسایی PIG‌های اضافی را نیز فراهم کرد.

PIG دیگری که جدیدا در این یافته‌ها شناسایی شد و دارای بیشترین افزایش بیان در این موش‌ها بود، CST۷ نام دارد، ژنی که پروتئین سیستاتین F، را کدگذاری می‌کند و با بیماری آلزایمر و بیماری‌های پریونی، خانواده‌ای از اختلالات عصبی نادر که انسان‌ها و حیوانات را تحت تأثیر قرار می‌دهد، مرتبط است.

این یافته‌ها نشان می‌دهد، هم INPP۵D و هم سیستاتین F، می‌توانند به عنوان اهداف جدیدی برای توسعه مداخلات و درمان‌هایی برای کاهش التهاب در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر، در نظر گرفته شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • 70 نفر با قارچ‌های سمی مسموم شدند/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور
  • مسمویت 70 نفر با قارچ‌های سمی/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • شایع ترین نوع سرطان در استان