Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@02:24:10 GMT

جرائم کیفری برای آلوده‌کنندگان خاک

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۵۳۷۱۰

جرائم کیفری برای آلوده‌کنندگان خاک

خبرگزاری آریا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: به‌طور کلی عمده عوامل آلودگی و تخریب خاک استان قزوین، استقرار تعداد زیادی شهرک‌های صنعتی و صنایع و فعالیت‌های معدن‌کاوی و صنایع وابسته است. قانون حفاظت از خاک سال گذشته در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید؛ در این قانون جرائم کیفری برای آلوده‌کنندگان خاک پیش‌بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست قزوین،حسن عباس‌نژاد اظهار کرد: از دیدگاه جهانی پس از آب و هوا خاک سومین جز عمده محیط زیست تلقی می‌شود و آلودگی آب و هوا آلودگی خاک را نیز به‌دنبال دارد. خطر آلودگی خاک کمتر از آلودگی هوا نیست اما از آنجایی‌که این آلودگی ملموس نیست کمتر به آن توجه می‌شود. آلودگی خاک باعث از بین رفتن پوشش گیاهی و کاهش رشد و نمو گیاهان و در نهایت منجر به فرسایش خاک و بیابان‌زایی می‌شود.
وی تصریح کرد: در کشور ما آلودگی خاک حدود 2 دهه است که در ادبیات محیط زیست وارد و با ادامه تغییرات بارز در کاربری طبیعی اراضی کشور، افزایش مواد زاید و یا باقی‌مانده حاصل از توسعه عملیات صنعتی، کشاورزی و افزایش مواد زائد شهری و روستایی و رها کردن آنها در محیط طبیعی و خاک، عملا برخی از خاک ها آلوده و لذا این مشکل دامنگیر ما نیز شده و این واقعیتی تلخ و انکارناپذیر است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین ادامه داد: به‌طور کلی عمده عوامل آلودگی و تخریب خاک استان قزوین، استقرار تعداد زیادی شهرک‌های صنعتی و صنایع مادر در درصد کوچکی از خاک استان، مدیریت ناقص پسماندهای خانگی، صنعتی، پزشکی و کشاورزی، شیرابه حاصل از سایت مدیریت پسماند عادی و صنعتی محمدآباد، بارگذاری بیش از 750 تُن پسماند خانگی در سایت پسماند محمدآباد، پروژه‌های متعدد جاده‌سازی، فعالیت‌های معدن‌کاوی و صنایع وابسته، استقرار تعداد کثیری واحدهای تصفیه دوم روغن، فعالیت کوره‌های آجرپزی متعدد در جنوب استان، چرای مفرط و بی‌رویه دام و نابودی تدریجی باغستان سنتی است.
وی گفت: قانون حفاظت از خاک سال گذشته در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که اجرای آن گام مهمی در راستای صیانت این ماده ارزشمند و مقابله با عوامل تهدیدزا و آلوده‌کننده آن دارد.
بنا بر اعلام روابط عمومی محیط زیست استان قزوین، عباس‌نژاد گفت: در این قانون وظایف هرکدام از دستگاه‌ها در قبال صیانت از خاک پیش‌بینی و معین شده است و برخی وظایف در این حوزه نیز به شکل مشترک باید پیگیری و انجام شود که در این قانون به آن‌ها اشاره شده است.
وی افزود: این قانون از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست قزوین با جدیت و حساسیت اجرا می‌شود، البته منتظر ابلاغ آئین‌نامه‌های شیوه اجرای این قانون در بخش‌هایی که هنوز عملیاتی نشده هستیم و امیدواریم با اجرایی کردن آن‌ها شاهد حذف همه منابع آلوده‌کننده خاک در استان باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قزوین تصریح کرد: در این قانون جرائم کیفری برای آلوده‌کنندگان خاک پیش‌بینی شده و اگر مورد آلودگی پرخطر باشد با اعلام وزارت جهاد کشاورزی یا سازمان حفاظت محیط زیست بلافاصله باید آلایندگی مورد نظر متوقف شده و شخصیت حقیقی یا حقوقی متخلف باید پس از طرح پرونده در دستگاه قضا خسارت و جریمه بپردازد. اگر مورد غیراضطراری باشد شخص حقیقی یا حقوقی در مدت زمانی مشخص ملزم به رفع و قطع آلودگی می‌شود در غیراین‌صورت پرونده تخلف در دستگاه قضا تشکیل و باید خسارات وارد شده پرداخت شود.
تهدید آلودگی خاک برای کشاورزی
وی به خطرات آلودگی خاک برای انسان‌ها و سایر جانداران اشاره کرد و گفت: آلودگی خاک می‌تواند کیفیت و قابلیت کشاورزی آن‌را از بین برده و یا باعث آلوده شدن ریشه گیاهان و تولید محصولات ناسالم شود و سلامت و جان مردم را به خطر بیندازد.
عباس‌نژاد با بیان اینکه باید با استفاده از ظرفیت قانون حفاظت از خاک، اطلس آلودگی خاک استان قزوین در شورای پژوهش استان به تصویب برسد، افزود: با تصویب این طرح پژوهشی و بهره‌گیری از مطالعات و یافته‌های آن می‌توان به شکل علمی و با جزئیات بیشتر نسبت به زمان فعلی با آلایندگی‌های حوزه خاک در استان مقابله کرد.
وی اظهار کرد: در راستای صیانت هرچه بهتر از منابع خاک باید تهیه اطلس خاک و تدوین استاندارد کود و سم با همکاری سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط زیست نیز باید با جدیت دنبال و پیگیری شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قزوین با بیان اینکه اداره کل حفاظت محیط زیست هرگونه ایجاد آلودگی برای خاک با هر منشاء را با جدیت پیگیری می‌کند، بیان کرد: این اداره تلاش می‌کند تا از ظرفیت قانون حفاظت از خاک برای پیشگیری از آلودگی خاک به شکل حداکثری استفاده کند؛ شهروندان نیز در صورت مشاهده تخلف در این زمینه می‌توانند مراتب را برای پیگیری با اداره کل حفاظت محیط زیست قزوین در میان بگذارند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مدیرکل حفاظت محیط زیست حفاظت محیط زیست قزوین قانون حفاظت از خاک استان قزوین آلودگی خاک خاک استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۳۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند

به گزارش خبرنگار مهر، اسلام جاودان خرد ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: طرح‌های حافظ محیط زیست در حوزه صنعتی، کشاورزی، طرح‌های کاهش دهنده آلودگی هوا، آب و خاک، نیروگاه‌های تولید انرژیِ پاک به خصوص طرح‌های مدیریت پسماند شهرداری‌ها شامل پرداخت این تسهیلات می‌شوند.

وی بیان داشت: واحدهای صنعتی، معدنی، شهرداری‌ها، ادارات جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شرکت‌های صنعتی و فرمانداران می‌توانند نسبت به معرفی طرح‌های حائز اهمیت در راستای حفاظت از محیط زیست به ریاست این صندوق یا محیط زیست استان برای مراجعه کنند.

جاودان خرد افزود: هیچ نهادی تاکنون برای ارائه طرح‌های زیست محیطی و دریافت تسهیلات به صندوق ملی محیط زیست مراجعه نکرده است.

وی اظهار داشت: صندوق ملی محیط زیست به عنوان یک مؤسسه عمومی غیردولتی وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفظ و تنوع زیستی و جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست کشور فعالیت می‌کند.

وی اظهار داشت: این صندوق، تسهیلاتی با بهره کم به طرح‌های حافظ محیط زیست پرداخت می‌کند اما متأسفانه تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت ملی استفاده نشده است.

جاودان خرد تصریح کرد: متأسفانه صنایع، شهرداری‌ها، شرکت‌های شهرک‌های صنعتی و حتی بخش خصوصی و غیردولتی از این فرصت برای ارائه طرح‌های محیط زیستی و بهره مندی از دریافت تسهیلات حمایتی این صندوق استفاده نکرده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بیان داشت: بخش عمده منابع مالی این صندوق در چارچوب اساسنامه و در قالب اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی برای رفع آلودگی‌های محیط زیست و طرح‌هایی که منجر به حفظ محیط زیست شوند، مصرف می‌شود.

کد خبر 6094198

دیگر خبرها

  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست