Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول بخش علمی و پژوهشی مرکز باروری و ناباروری اصفهان گفت: اگر داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی در نزدیکی زمان زایمان استفاده شود، ممکن است عوارضی از قبیل طولانی شدن مدت زایمان، بسته شدن زودرس مجرای شریانی جنین و افزایش خطر خونریزی بعد از زایمان داشته باشد.

به گزارش برنا؛ عاطفه طلاکوب، مسئول بخش علمی و پژوهشی مرکز باروری و ناباروری اصفهان با بیان اینکه داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) از دسته داروهایی است که با نسخه یا بدون نسخه پزشک مورد استفاده قرار می‌گیرد، اظهار کرد: برخی افراد به خصوص زنان از این داروها بیشتر استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اثرات منفی داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، تصریح کرد: از جمله اثرات منفی مصرف این داروها بروز مشکلات قلبی و عروقی، کلیوی و گوارشی است. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی که برای اکثر افراد شناخته شده، شامل بروفن، ژلوفن، دیکلوفناک و مفنامیک اسید است.

خطرات جبران‌ناپذیر مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی در زنان باردار

مسئول بخش علمی و پژوهشی مرکز باروری و ناباروری اصفهان با توضیح اینکه مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی در زنان باردار خطرات جبران‌ناپذیری را به همراه دارد، اضافه کرد: پزشکان و متخصصان به خوبی می‌دانند در صورتی که داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی در نزدیکی زایمان توسط مادران باردار استفاده شود، ممکن است عوارضی از قبیل طولانی شدن مدت زایمان، بسته شدن زودرس مجرای شریانی جنین و افزایش خطر خونریزی بعد از زایمان داشته باشد.

او در خصوص مصرف مسکن‌های NSAID در سنین باروری، خاطرنشان کرد: محققان به تازگی دریافته‌اند زنانی که در سنین باروری از مسکن‌های NSAID به میزان زیادی استفاده می‌کنند، دارای قدرت باروری پایین‌تری هستند.

طلاکوب با تاکید بر اینکه داروهای NSAID در بدن باعث مهار سیستم آنزیمی سیکلواکسیژناز می‌شود، افزود: کار سیستم آنزیمی سیکلواکسیژناز در بدن تولید پروستاگلاندین‌های بیولوژیکی مهم برای بدن بوده و یکی از این آنزیم‌ها، آنزیم سیکلواکسیژناز ۲ است که در تخمدان‌ها فعالیت می‌کند و در رشد و تکامل فولیکول‌ها نقش دارد.

استامینوفن جایگزین مناسبی برای داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی

او با بیان اینکه مهار آنزیم سیکلواکسیژناز ۲ توسط داروهایی نظیر NSAID باعث ایجاد سندرومی به نام سندروم فولیکول پاره نشده می‌شود، اظهار کرد: این سندروم منجر به قطع تخمک گذاری یا تأخیر در تخمک گذاری می‌شود. همچنین آنزیم سیکلواکسیژناز نقش مهمی در باروری، لانه گزینی جنین و بقای بارداری دارد و نباید مهار شود.

مسئول بخش علمی و پژوهشی مرکز باروری و ناباروری اصفهان با توضیح اینکه مصرف تمام داروها باید زیر نظر پزشک باشد تا ایجاد عوارض جبران‌ناپذیر آن‌ها کنترل شود، تصریح کرد: محققان مصرف بیش از اندازه داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی را در زنانی که تمایل به بارداری دارند، توصیه نمی‌کنند. این افراد اگر نیازمند استفاده از داروهای مسکن هستند، باید بدانند استامینوفن جایگزین مناسبی برای داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دارو زنان باردار داروهای ضد التهاب داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۴۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟

کارشناس اداره کل آرایشی، بهداشتی سازمان غذا و دارو با تأکید بر اهمیت استفاده از ضد آفتاب در محافظت از پوست، توجه به میزان SPF را فاکتوری مهم در انتخاب این محصول آرایشی و بهداشتی دانست.

دکتر سارا میرحقی ساعتچی با اشاره به اهمیت استفاده از کرم‌های ضد آفتاب در محافظت از پوست نحوه انتخاب و استفاده صحیح از این محصولات آرایشی بهداشتی را تشریح کرد.

وی با بیان اینکه ضد آفتاب به محصولاتی گفته می‌شود که از پوست انسان در برابر اشعه نور خورشید محافظت می‌کنند، گفت: یکی از فاکتور‌های مهم در انتخاب ضدآفتاب SPF است، که میزان محافظت از پوست در برابر سوختگی و التهاب ناشی از آفتاب را نشان می‌دهد.

میرحقی ساعتچی افزود: برای انتخاب ضد آفتاب با SPF مناسب پوست می‌توان از پزشک یا داروساز مشورت گرفت.

وی در ادامه نحوه استفاده صحیح از کرم‌های ضد آفتاب را تشریح کرد و گفت: ۱۵ تا ۳۰ دقیقه پیش از قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید باید ضدآفتاب استفاده کرد تا محافظت کافی روی پوست ایجاد شود. همچنین در صورت عرق کردن و شستن صورت بهتر است مصرف محصول تکرار شود.

دیگر خبرها

  • قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی می‌تواند داشته باشد؟
  • نجات جان مادر باردار قمی از مرگ حتمی
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • در چه سنی میزان باروری زنان به انتها می‌رسد؟
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)