Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کمال الدین میر جعفریان ظهر امروز در نشست خبری قبل از افتتاح راه آهن خواف - هرات که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد با اشاره به نقش خراسان رضوی در شکوفایی اقتصاد کشور، گفت: وقتی زیرساخت‌هایی مثل راه آهن خواف - هرات به نتیجه برسد، مراودات ترانزیتی، خروجی خوبی در سطح کشور و بین الملل خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه خراسان رضوی در زیرساخت‌های ریلی و جاده‌ای جایگاه ویژه ای در سطح کشور دارد گفت: پروژه راه آهن خواف - هرات در تکمیل کلان پروژه بافق مشهد تربت حیدریه، هرات است و یک کریدور بین المللی در منطقه ایجاد خواهد کرد که ان شاء الله ادامه این مسیر به سایر کشورها مثل هند و چین متصل می‌شود.

همچنین عباس خطیبی، معاون ساخت و توسعه راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌ها نیز در این نشست خبری گفت: در وزارت راه و شهرسازی در خصوص توسعه شبکه ریلی سیاست گذاری خوبی انجام شده و در برنامه پنجم و ششم، نقش شبکه ریلی و ترانزیت یکی از موارد مهم توسعه کشور است.

وی با بیان اینکه رویکرد اول، اتصال مراکز استان‌ها به شبکه ریلی است که در دو سال گذشته ۵ مرکز استان به این شبکه متصل شدند و چند طرح دیگر ریلی در همین راستا تا سال آتی به نتایج خوبی خواهند رسید، افزود: رویکرد دوم تکمیل کریدورهای ترانزیتی در داخل کشور و رویکرد سوم، اتصال شبکه ریلی به کشورهای همسایه است که پروژه راه آهن خواف - هرات در این دسته قرار دارد.

معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه‌ها بیان کرد: اگر مسئولان افغانستانی پروژه خواف - هرات را به مزارشریف متصل کنند، بعد از آن یک کریدور ریلی به ازبکستان تشکیل خواهد شد.

وی افزود: این پروژه در قالب کمک‌های ایران به افغانستان در بازسازی آن کشور قرار دارد که طول کل پروژه، ۲۲۵ کیلومتر در قالب چهار قطعه است که سه قطعه شامل ۱۴۰ کیلومتر که آماده بهره برداری است، در تعهد و با مسئولیت ایران است.

خطیبی با بیان اینکه هدف این پروژه، ارتباط هرات با کل منطقه است، اظهار کرد: در نگاه کلان یا توجه به محصور بودن افغانستان در خشکی، این راه آهن، فضا را برای اتصال افغانستان به دریا آماده کرده و در بلندمدت، افغانستان را به بندرعباس، چابهار، اینچه برون، بصره، عراق و سوریه متصل می‌کند.

وی با بیان اینکه جمعیت زیادی بین ایران و افغانستان جابجا می‌شود و این پروژه به حمل و نقل مسافر هم کمک زیادی خواهد کرد، افزود: ۴۰ درصد واردات افغانستان از طریق ایران است و اگر این بار از جاده به ریل منتقل شود، تجارت بین دو کشور با سوخت کمتر، هزینه کمتر و ایمنی بیشتر انجام خواهد شد.

معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه‌ها در پاسخ به این سوال که چه اندازه امیدواری به ساخت راه آهن در افغانستان توسط این کشور وجود دارد، گفت: افغانستان تا الان راه آهن با این کیفیت و استاندارد نداشته اما در مجاورت با ازبکستان قبلاً تجربه ساخت راه آهن داشته است.

وی ادامه داد: آنها به دنبال ساخت قطعه چهارم راه آهن خواف - هرات که نسبت به آن تعهد دارند، هستند که خود آن هم، دو قطعه است. کار ساخت قطعه چهار الف، همزمان با افتتاح قطعات دیگر راه آهن خواف - هرات شروع خواهد شد که تأمین مالی آن توسط ایتالیا انجام شده، مناقصه آن هم برگزار و قزاقستان برنده شده است.

خطیبی بیان کرد: طراحی قطعه چهار ب رو به اتمام است و به زودی مناقصه آن انجام خواهد شد که امیدواریم از ظرفیت‌های بخش خصوصی ایران هم در این قطعه استفاده شود.

وی درباره تفاهم نامه برای اتصال راه آهن به اروپا هم گفت: تفاهم نامه چند جانبه هست و مختص به دو کشور نیست و هم اکنون نیز بین ایران افغانستان، قرقیزستان، تاجیکستان تفاهم نامه جدید برای توسعه خطوط ریلی امضا شده است.

معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه‌ها درباره وضعیت زیرساخت‌های این طرح و شائبه رساندن آن به ماه‌های پایانی عمر دولت گفت: در ایستگاه روزنک افغانستان، ساختمان‌های مجهز تجهیزات و مسافری داریم و در کمتر از هشت ماه یک ایستگاه دوطبقه مسافری در روزنک ساخته شده است.

وی ادامه داد: عملاً سرویس دهی بار هم اکنون وجود دارد و در مرز شم‌تیغ ساختمان بزرگی وجود دارد که همه ارکان گمرک و امنیتی می‌توانند در آن مستقر شوند پس زیرساخت‌ها کامل است و ربطی به پایان کار دولت ندارد.

خطیبی با بیان اینکه از طرف افغانستان وعده داده شده تا قطعه چهار الف یک ساله ساخته شود، درباره تأمین امنیت مسیر خواف - هرات هم گفت: سه سال پیش ما تاکید کردیم که امنیت لازمه پروژه است بعد از آن مسئولین راه آهن افغانستان تأمین امنیت را ایجاد کردند، به خصوص در یک سال اخیر در مسیر ساخت به خوبی این اتفاق افتاد و در زمان بهره برداری هم باید این امنیت وجود داشته باشد. والی هرات دستور داد پاسگاه‌هایی در مسیر بسازند که برخی از آنها ساخته شده و قطعاً در زمان بهره برداری هم این امنیت وجود خواهد داشت.

وی افزود: در حال حاضر این خط مخصوص انتقال بار خواهد بود ولی در صورت انجام هماهنگی‌ها برای جابجایی مسافر مثل فروش بلیط، صدور روادید و… در آینده نزدیک جابجایی مسافر هم اتفاق خواهد افتاد.

معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه‌ها با بیان اینکه این خط تا ۶ میلیون تن ظرفیت جابجایی دارد، درباره پروژه راه آهن مشهد - گرگان هم گفت: متأسفانه در این راه با تحریم‌ها مواجه شدیم و فاینانسی که قرار بود اختصاص پیدا کند، معلق شد در حال حاضر دنبال روش‌های جایگزین تأمین منابع مالی هستیم تا کار از سر گرفته شود.

کد خبر 5091043

منبع: مهر

کلیدواژه: راه آهن راه آهن خواف هرات خراسان رضوی افغانستان ویروس کرونا شیراز آمار کرونا محدودیت های کرونایی بوشهر بارش باران بارش برف شهرستان کرج شیوع کرونا سیلاب روز دانشجو گرگان محسن فخری زاده کرمانشاه معاون ساخت و توسعه راه آهن بنادر و فرودگاه ها راه آهن خواف خراسان رضوی زیرساخت ها شبکه ریلی قطعه چهار خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۴۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره

تین نیوز

با وجود گذشت چند روز از ورود اولین قطار ترانزیتی افغانستان ترکیه به مرز ریلی کشور، همچنان این قطار متوقف است.

به گزارش تین نیوز،  بررسی وضعیت اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه با مستندات تصویری نشان می دهد  10 واگن در ایستگاه شمتیغ ایران و 15 واگن در ایستگاه روزنک (در عمق 60 کیلومتری خاک افغانستان) متوقف هستند.

دلیل توقف این واگن ها، دستور توقف راه آهن به لوکوموتیو کنسرسیوم توسعه ریلی از مورخ 1403/02/01 تا کنون است.

در پی دستور توقف راه آهن به لوکوموتیو، کنسرسیوم توسعه ریلی که وظیفه بهره برداری، تامین و انتقال مصالح و ادوات ریلی و حمل و نقل واگن های تجاری را در افغانستان برعهده داشته، عملیات رفع نواقص قطعه سوم و احداث قطعه چهارم خط آهن برون مرزی خواف هرات نیز متوقف گردیده است.

این سوء مدیریت مسبوق به سابقه بوده و در سال های گذشته نیز با حذف بخش خصوصی، موجب عدم بهره برداری از خط آهن شلمچه بصره و از بین رفتن فرصت نقش آفرینی کشور در ترانزیت ریلی منطقه شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره خبر توقف قطار عبوری افغانستان ترکیه که از خاک ایران قرار است عبور کند، گفت: اظهار نظر راه آهن جمهوری اسلامی ایران ناشی از بی اطلاعی بود در صورتی که اطلاع رسانی ها از ۹ فروردین انجام شده بود.

قابل ذکر است، به گزارش خبرگزاری دانشجو، مصطفی رضایی مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره خبر ورود اولین قطار ترانزیتی افغانستان ترکیه به ایران و تکذیبیه راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: در مورد اولین قطار ترانزیتی که از مبدا افغانستان به مقصد ترکیه وارد مرزهای شرقی کشور شد، از تصاویر روز ورود قطار مشخص است و در مرز های شرقی کشور نشان می دهد که قطار چه موقعیتی دارد، وارد شده و در ایستگاه مرزی ایران متوقف شده است.

وی افزود: چیزی که مشخص است آنست که این قطار اول اردیبهشت ماه سال جاری از مرز شمتیق وارد کشور شد و در ایستگاه شمتیق متوقف شد و هنوز هم بعد از چند روز در این ایستگاه قرار دارد. اما این که چرا راه آهن کشور این خبر را تکذیب کرد، ما هم متعجب شدیم و این تکذیب یک دلیل بیشتر نمی تواند داشته باشد، آن هم عدم اطلاع مدیرانی بوده که اظهار نظر کردند و بدون بررسی و بدون اطلاع مطلبی را در این مورد بیان داشتند.

وی ادامه داد: این اظهار نظر تبعات منفی برای کشور دارد و آنچه که باعث شد رسانه های معاند هم بهره برداری خودشان را داشته باشند که قطعا تعاملات و ارتباطات حسنه بین دو کشور را هدف قرار داده اند.

رضایی گفت: مقداری قضیه عجیب شد، از آنجایی که در راه آهن افغانستان خروج این قطار با بدرقه و مراسم با شکوهی انجام شد و همه دیدند که قطار از مرز افغانستان خارج شده و وارد ایران شده است. از طرف دیگر وقتی که راه آهن تکذیب کرد، نگرانی ها در راه آهن افغانستان و تجار افغانستانی شکل گرفت که این قطار پرواز که نکرده و از مسیر دیگری هم که راه ندارد و این باعث شد که یک برداشت های منفی و حتی تمسخر آمیزی هم نسبت به این موضوع شکل بگیرد که قطار وارد ایران شده و غیب شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره دلیل این موضع گیری ضد و نقیض راه آهن کشور اظهار کرد: رسانه ها خبر زدند که قطار وارد شد و متوقف شد و بعد راه آهن ورود قطار را تکذیب کرد، و اتفاقات بعدی آن انجام شد. در یک جمله می توان گفت این اظهار نظر هم ناشی از عدم اطلاع بود، کنسرسیوم توسعه ریلی با هماهنگی وزارت راه و نمایندگی رئیس جمهور در امور افغانستان کار خودش را با سرمایه گذاری بزرگترین شرکت های ریلی کشور در افغانستان آغاز کرد، دو مسئولیت دارد.

وی افزود: در یک سال گذشته اصل مسئولیت کنسرسیوم در افغانستان رفع نواقص و توسعه خطوط ریلی و ایستگاه های راه آهن در افغانستان بود که از سال ۱۴۰۱ آغاز شد و ایستگاه های متروکه با اقدام مشترک کنسرسیوم و راه آهن افغانستان بازسازی شد و تجهیز و پرسنل در آنجا مستقر شد و این توسعه خطوط ریلی در دستور کار قرارگرفت و قطار های متعددی هم بابت تکمیل این خط ریلی به افغانستان انتقال دادیم.

وی ادامه داد:، اما مسئولیت دومی که از جانب وزارت راه و دستور مستقیم وزارت راه و شهرسازی بر عهده این کنسرسیوم است و شرکت های تابع اون کذاشته شد، این بود که بهره برداری و توسعه خطوط ریلی افغانستان را برای انتقال بار های تجاری به ایران به صورت ترانزیت، چه واردات و چه صادرات انجام دهد.

مصطفی رضایی مطرح کرد: برای این منظور با حضور مسئولین عالی رتبه کشور در مورخ ۱۶ دی ماه ۱۴۰۲ قرارداد بسیار جامعی بین کنسرسیوم توسعه ریلی و مسئولین هیئت حاکمه افغانستان شکل گرفت با تایید رئیس اداره راه آهن افغانستان و رئیس هیئت وزرا افغانستان این قرارداد شکل گرفت و بهره برداری از خط ریلی که در افغانستان احداث شده بود به این کنسرسیوم واگذار شد.



وی اضافه کرد: ما هم بر اساس وظیفه ای که برای ما مشخص شده بود باید هط را برای انتقال اموال تجاری و وسیله های تجاری از مسیر خطوط ریلی ایران شروع به کار می کردیم.

وی تصریح کرد: یعنی هیچ کشوری معتل ما نمی ماند. ما زمانی که می گوییم کریدور ریلی در رقابت با یک تعداد کریدور دیگر است یعنی هر کشوری دوست دارد مسیر انتقال را از کشور خودش عبور دهد تا درآمد کسب کند و توسعه منطقه ای داشته باشد.

وی ادامه داد: این کنسرسیوم در رقابت با کریدور لاجوردی که از مسیر ترکمنستان دریای خزر را رد می کند و می رود به سمت آذربایجان و ترکیه و اروپا وارد این حوزه شد؛ و رقبای جدی بین المللی در این حوزه داشتیم و مواد معدنی افغانستان خیلی وقت ها از این مسیر به اروپا منتقل می شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره یکی دیگر از رقبا در کریدور تجاری ریلی برای تجارت گفت: همچنین در رقابت با کریدور ریلی و جاده ای که افغانستان با پاکستان دارد و متصل می شود به بنادر و افغانستان غز این طریق به آب های آزاد راه پیدا کرده است.

وی افزود: ما زمانی وارد این عرصه شدیم که این دو کریدور فعال بود و بعد از رفع نواقص اولویت داری که توسط کنسرسیوم صورت گرفت حالا نوبت این بود که بهره برداری از این خط آغاز شود که به دستور مسئولین بالادستی وزارت راه و کشور، این اولین قطار تجاری و ترانزیت از افغانستان به سمت ترکیه می خواست برود و وارد کشور شد.


وی ادامه داد: علت این اظهار نظر ضد و نقیض در مجموعه راه آهن عدم اطلاع از این مسئولیت کنسرسیوم بود و انتظار داشتن که کنسرسیوم فقط مصالح خط و ادوات ریلی حمل کند.

رضایی مطرح کرد: ببینید زمانی که می گوییم کریدور و هزاران میلیارد تومان جمهوری اسلامی ایران در افغانستان هزینه کرده تا این کریدور به بهره برداری برسد، اینکه راه آهن این خط را منوط به حمل مصالح کند، خب این خارج از منافع ملی است و هیچ عقل سلیمی چنین برداشتی از این خط ریلی نخواهد داشت و این می شود یک مسیر محلی که فقط جابجایی مصالح خواهد داشت.

وی اضافه کرد: البته به دلیل محدودیت های راه آهن در نیرو و خدمات اگر این بهره برداری تجاری در ماه های آینده اتفاق می افتاد شاید بهتر بود. اما منافع جمهوری اسلامی به ما این اجازه را نمی داد و ما متعهد بودیم که زودتر وارد این بهره برداری تجاری شویم.

وی درباره نامه نگاری های رسمی در این خصوص گفت: ۲۲ روز قبل در تاریخ ۹ فروردین نامه نگاری خطاب به راه آهن و سایر دستگاه ها انجام شد که این عملیات با هماهنگی معاونین وزارت راه و شهرسازی و نماینده رئیس جمهور انجام شده بود.

وی افزود: حتی هماهنگی ها با مرزبانی و نیروی انتظامی هم انجام شد و استانداری خراسان رضوی نامه ای را خطاب به همه ارسال کرده بود که زین پس علاوه بر جابجایی ادوات ریلی از این خط، بار تجاری هم به مقصد ترکیه از طریق سیستم ریلی جابجا می شود.

وی ادامه داد: این اطلاع رسانی در تاریخ ۲۰ فروردین انجام شد و وزارت کشور نیز اجازه ورود را در این خصوص داده است.

رضایی مطرح کرد: قطار وارد مرز شمتیق شد و هماهنگی گمرکی آن انجام شد و هم گمرک و هم مرزبانی در این خصوص هماهنگ بودند. قطار در انتظار تشریفات ریلی بود و دو دستگاه دیگر هم پس از این قرار بود که به سمت ایران بیایند، اما با دستور توقفی که راه آهن داد، پروژه رفع نواقص نیز متوقف شد، زیرا واگن های ادوات در ایستگاه های شاهرود و خواف که منتظر لوکوموتیو بودن هم به مشکل خوردند.

وی در پایان گفت: از طرفی این یک عملیات استراتژیک برای جمهوری اسلامی ایران بود تا از سرعت ۳۰ و ۴۰ به سرعت ۱۴۰ کیلومتر برسد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ساخت قطعه چهارم راه آهن خواف - هرات آغاز شد
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان
  • بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات
  • همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد
  • ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان
  • نقش موثر ایران در کریدورهای بین‌المللی از اقدامات تا انتقادات
  • دلیل توقف قطار افغانستان _ترکیه / تکذیبیه مسئولین راه آهن از سر بی اطلاعی بود+فیلم
  • ارتقای روابط تجاری با افتتاح یک مسیر ریلی جدید + فیلم
  • تکمیل راه آهن خواف هرات