Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@12:07:09 GMT

امکان ذخیره‌سازی گاز طبیعی به صورت جامد فراهم شد

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۵۵۱۵۴

امکان ذخیره‌سازی گاز طبیعی به صورت جامد فراهم شد

در یک روش جدید هیدراتهای جامد "یخ قابل احتراق" ایجاد می‌کند که می تواند گاز طبیعی را با خیال راحت و در دماهای عملی ذخیره کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مهندسان دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) راهی جدید برای تبدیل گاز طبیعی به فرم جامد ایجاد کرده‌اند که امکان ذخیرهسازی این گاز را بدون دردسر و به صورت عملی فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روش تنها 15 دقیقه زمان می‌برد. با این روش گاز به یک سوخت فسیلی در دسترس و قابل حمل تبدیل می‌شود.

امکان ذخیره‌سازی و جابه‌جایی گاز طبیعی این روش را بسیار با اهمیت می‌کند. بر مبنای این روش مولکولهای گاز طبیعی در حصار ملکولهای آب گیر می‌افتند و در واقع یخ قابل اشتعال را تشکیل‌می‌دهند. ممکن است چنین اتفاقی در طبیعت هم بیفتد اما میلیونها سال طول می‌کشد.

حال این فرآیند در دانشگاه ملی سنگاپور با سرعت بیشتری اتفاق می‌افتد. این دانشمندان نوعی آمینواسید را برای افزایش سرعت واکنش به کار می‌برند تا گاز سریعتر در هیدراته جامد به دام بیفتد، در نهایت زمان این فرآیند به 15 دقیقه می‌رسد.

علاوه بر سرعت این واکنش حجم گاز تا 90 برابر کاهش یافته و به عنوان یک قالب یخ کوچک غیرقابل انفجار می‌شود و پایداری خود را حفظ می‌کند و تنها در دمای منفی 5 درجه سانتیگراد قابل نگهداری می‌شود.

تهران| آتش‌سوزی در مغازه نگه‌داری و شارژ سیلندرهای گاز مایع + فیلم و تصاویرمشعل گاز پروژه فولاد قاینات با حضور استاندار خراسان جنوبی روشن شدجنگ خاموش ــ 24|توافق قره‌باغ با 5طرح گازی ایران چه می‌کند؟ دعوای زرگری برای حذف ایران از تجارت گاز منطقه/ احتمال تبدیل ایران از بازیگر به تماشاگر!نگرانی از رکوردشکنی دوباره مصرف گاز خانگی/ برق در زمستان امسال قطع می شود؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: علم و تکنولوژی علم و تکنولوژی گاز طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۵۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک

یک کارشناس انرژی، استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را از دلایل رونق استفاده از متانول به‌عنوان سوخت در جهان توصیف کرد.

سجاد نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا درباره فرایند تبدیل متانول به بنزین (MTG) توضیح داد: در سال‌های اخیر استفاده مستقیم و غیرمستقیم از متانول به‌عنوان سوخت در دنیا رونق یافته است و برآورد می‌شود در آینده نیز این روند افزایشی باشد، بنابراین فناوری تبدیل مستقیم متانول به بنزین (MTG) می‌تواند در ایران هم مدنظر قرار گیرد.

استفاده بهینه از متانول مازاد با هدف رفع ناترازی انرژی

وی با بیان اینکه ایران ظرفیت بالایی برای تولید متانول دارد و بیش‌ از ۹۴درصد متانول تولیدی کشور صادر می‌شود، افزود: اکنون بنزین تولیدی کشور، حاصل پالایش نفت‌ خام در پالایشگاه‌هاست، اما در این فرایند بنزین تولیدشده حاصل تبدیل مستقیم متانول به بنزین است، بنابراین می‌توانیم از این ظرفیت تولیدی استفاده کنیم. شایان ذکر است در این فرایند مقداری هم محصول ال‌پی‌جی تولید می‌شود.

این کارشناس انرژی درباره کیفیت این فرآورده تصریح کرد: به ازای هر واحد MTG با ظرفیت یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن در سال خوراک ورودی، حدود ۵۹۷ هزار تن بنزین با کیفیت بالا (با استاندارد یورو ۵) تولید می‌شود که معادل روزانه ۲.۵ میلیون لیتر بنزین به ازای هر واحد MTG است.

نوروزی گفت: این محصول افزون بر رفع ناترازی تولید و مصرف بنزین، ظرفیت ارزشمند صادراتی نیز دارد.

تبدیل متانول به سوخت در مسیر توسعه زنجیره ارزش

وی افزود: مجتمع‌های تولیدی ما این فرصت را پیدا خواهند کرد تا با استفاده بهینه از متانول مازاد، گامی بزرگ همسو با توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و کاهش خام‌فروشی بردارند.

این کارشناس با اشاره به مدت‌زمان بهره‌برداری هر واحد MTG ادامه داد: زمان مورد نیاز برای احداث و سپس بهره‌برداری از هر واحد حدود دو سال است. این مدت‌زمان در مقایسه با پالایشگاه‌های متداول حدود یک‌چهارم خواهد بود.

نوروزی یادآور شد: کوتاه‌بودن اجرای پروژه و درنتیجه سرعت بازدهی اقتصادی، سرمایه‌گذاری در احداث واحدهای MTG را برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بسیار مقرون‌به‌صرفه و سودده کرده است.

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: زمینه برای آتش‌بس پایدار و حل مسأله در غزه فراهم است
  • دهه «رکود، عبرت، تجربه»/خسارت ۱دهه توقف ذخیره‌سازی گاز ایران
  • امکان ذخیره حدود ۱۲ میلیون متر مکعب آب در ابرکوه
  • اینستاگرام با Add Yours امکان اشتراک‌گذاری آهنگ را فراهم کرد
  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • عملکرد بانک مسکن در طرح «نهضت ملی مسکن » قابل تحسین است
  • ذخیره‌سازی ۳۰ میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری هرمزگان
  • آغاز واگذاری زمین در شهرک صنعتی زرند
  • استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک
  • مشکل آب مشهد به سرعت قابل حل است