Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، میترا اسفاری  این مطلب را  در نشست روش مطالعات مردم‌شناسی در عصر کرونا که در چارچوب برنامه های هفته پژوهش توسط پژوهشکده مردم شناسی برگزار شد مطرح کرد و افزود: امروز بیش از این که به نوآوری در روش‌های مردم‌نگاری در عصر کرونا بپردازم سعی دارم ابزارهای سنتی این روش را در برابر موقعیت همه گیری مورد بررسی قرار دهم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او اظهار داشت: انجام مشاهده مشارکتی و بدست آوردن تجربه زیسته و در نهایت دسترسی به ذهنیت «دیگری» عناصر بنیادین روش‌ مردم‌نگاری محسوب می‌شوند، بدین ترتیب مهم‌ترین نکته تماس و ملاقات با مخاطبان میدان پژوهش است که بدون آن، در دوران همه‌گیری، مردم‌نگار گویی از مایه‌ حیات خود دور مانده است.
این پژوهشگر گفت: ازآن‌جایی که مردم‌نگار برای انجام پژوهش، همیشه به سمت ناشناخته و «دیگری» می‌رود در دوران همه گیری اولین کسی است که از موضوع پژوهش خود رانده می‌شود؛ زیرا در این زمان اصرار برای برگشت به فضای خصوصی و مصون داشتن فضای شخصی است.
وی با بیان این نکته که در این حال، مردم‌نگار خود در بطن بحران قرارگرفته و بخشی از این واقعیت اجتماعی-بهداشتی است پس از درون و به طور ذهنی این بحران را تجربه می‌کند تصریح کرد: درگیری او شاید عینی‌گرایی و فاصله‌ علمی را که مردم‌نگاری می‌طلبد با چالش مواجه کند شاید هم بتواند با توسعه‌ نظریات رفلکسیویتی یا بازتاب مردم‌نگار در میدان به کمک آن بیاید.
برخی از مردم‌شناسان در ابتدای قرنطینه از لزوم اقدام به خودمردم‌نگاری صحبت کردند و چه بسا بتوان از تجربیات خود، حتی از تجربه‌ ترس و تهدیدی که خصوصی‌ترین بعد بدن را مورد گزند قرار داده است، برای انجام تحلیل مسائل عام‌تر در جامعه در قالب خودمردم‌نگاری بهره برد.
اسفاری با اشاره به این نکته که برای بررسی این موضوع خودمردم‌نگاری از دیدگاه لئون آندرسون مورد بررسی قرار گرفته گفت: این جامعه‌شناس، خودمردم‌نگاری را نه به عنوان یک گسست بلکه در امتداد تعامل‌گرایی نمادین می‌داند وبه نظر می‌رسد که با این دیدگاه و با رعایت اصولی که آندرسون برای خودمردم‌نگاری تعریف می‌کند، می‌توان محدودیت‌های ناشی از بحران همه‌گیری را به فرصت تبدیل کرد به طوری‌که فضاهای «شخصی» و «خصوصی» را (ادوارد تی. هال، ۱۹۶۶)، که برای مردم‌نگار جایگاهی بسیار ذهنی دارند، با نگاهی عینی نگریست و از این محدودیت‌ها به عنوان «فاصله‌گذاری روش‌شناختی» بهره جست.

مطالعه میان رشته ای برای فهم مردم شناختی همه گیری کرونا
در ادامه این بحث سید قاسم حسنی عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران نیز به معرفی روش مردم نگاری برخط و آن لاین پرداخت و دستور العمل های دانشگاه لایدن را در روش مطالعات مردم شناسی در دوره کرونا به بحث و نقد  کرد.
وی مطالعه مردم شناسی از داخل خانه (ANTHROPOLOGY FROM HOME)  را سومین موج روش شناختی مطالعات مردم شناسی در جهان برشمرد که اکنون در حال آزمون عملکرد آن هستیم.
در ادامه علیرضا حسن زاده عضو هیئت علمی پژوهشکده مردم شناسی اهمیت تجربه درونی از واقعیت را با توجه به ابعاد بین الذهانی و دیالوجیک (گفت و گویی) مردم شناسی از نیمه قرن بیست به این سو به عنوان پارادیمی پسا استعماری و نماد مطالعه بومی (ANTHROPOLOGY AT HOME) دانست و گفت: بیشتر مطالعات مردم شناسی در زمینه فاجعه مطالعات پسا فاجعه ای یا (POST DISASTER) است.
 وی پیشنهاد کرد تا تیم های بین رشته ای با حضور مردم شناسان، پزشکان و پرستاران برای مطالعه مردم شناختی اپیدمی کرونا شکل گیرد.

به گزارش ایرنا، بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۶۷ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از داده‌اند. در ایران نیز تاکنون بر اساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون بیش از یک میلیون نفر به طور قطعی به این بیماری مبتلا و شناسایی شده اند و از این تعداد حدود ۵۱ هزار نفر تاکنون جان خود را از دست داده اند.

برچسب‌ها گردشگری ویروس کرونا پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری ویروس کرونا پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گردشگری ویروس کرونا پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اخبار کنکور مطالعات مردم شناسی مردم نگاری مردم نگار همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۶۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال از بودجه مدیریت بحران کشور به استان ایلام

ایسنا/ایلام رییس سازمان مدیریت بحران کشور یا بیان اینکه مشارکت مردم اساس قدرت جمهوری اسلامی در مواقع بحران‌هاست، گفت: ایلام از استان‌های شاخص در مدیریت بحران است.

محمدحسن نامی، معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور امروز جمعه، ۷ اردیبهشت‌ در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان ایلام، گفت: ۱۰ هزار میلیارد ریال از محل بودجه مدیریت بحران کشور برای استان ایلام مصوب شد و اختصاص یافت.

وی افزود: مشارکت مردم اساس قدرت جمهوری اسلامی در مواقع بحران‌هاست و در پیشگیری از تلفات در مواقع بحران هر قدر مردم بیشتر مشارکت داشته باشند به آن اندازه، خسارت و تلفات کاهش می‌یابد.

وی با بیان این‌که ایلام از استان‌های شاخص در مدیریت بحران به ویژه مدیریت سیلاب بود، یادآور شد: امسال از نظر میزان نزولات جوی و بارش، ۱۴ میلیمتر بیش از سال ۹۸ بود که در سال ۹۸ خسارات جانی و زیرساختی و مالی زیادی وارد شد.

 نامی با تاکید بر رفع مشکل نخاله‌های ساختمانی و پسماندها در حاشیه جاده و مسیرها، یادآورشد: نیازمند هستیم در کنار کار جهادی شهرداران، مردم نیز بیشترین مشارکت را در این حوزه داشته باشند.

وی تصریح کرد: قرارگاه مردم‌نهاد در سازمان مدیریت بحران نهاد تشکیل شده که همه سازمان‌های مردم نهاد در آن قرار می‌گیرند و با فعالیت این قرارگاه تلاش می‌کنیم که مشارکت مردم در مدیریت و پیشگیری از بحران بیشتر شود.

معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر این مطلب که کل صنایع باید از پساب‌ها استفاده کنند، گفت: این مهم در قانون بودجه ۱۴۰۳ هم دیده شده و لازم اجرا است.

نامی اضافه کرد: پیوند و هماهنگی خوبی بین مدیران و استاندار ایلام وجود دارد که یک اصل بسیار مهم و پرفایده است و در مواقع بحران می‌تواند بسیار مهم و اثرگذار باشد. 

حسن بهرام‌نیا، استاندار ایلام نیز در این نشست، گفت: مطالبات مردم پایین دست‌ سد سیمره  باید پرداخت شود.

وی افزود: در قانون، مالکیت ساکنان روستاهای پایین‌دست سد سیمره محترم شمرده شده و دولت هیچ دخل و تصرفی در آن ندارد که باید مدیر سد سیمره نسبت به کارشناسی و سپس پرداخت مطالبات ساکنان بالادست و پایین‌دست از جمله روستای تلخاب اقدام کند. 

بهرام‌نیا ادامه داد: در آخرین نشست مقرر شد در قالب نهضت ملی به ساکنین روستای تلخاب زمین و اقدام به ساخت مسکن شود.

نماینده عالی دولت در استان ایلام بیان داشت: یکی از مطالبات مهم استان بحث پسماند است که در این حوزه باید بیشتر کار کنیم که محل پسماند در شهر ایلام، مهران، ایوان و ملکشاهی و استان مشخص شود. 

وی یادآور شد: به مدیران متولی حوزه پسماند اخطار می‌دهیم که وضعیت خوبی در این حوزه نداریم چرا که بی‌توجهی به حوزه پسماند زیبنده استان ایلام نیست.

استاندار ایلام تاکید کرد: معاون محترم عمرانی استانداری، فرمانداران و شهرداران ایلام، ملکشاهی و مهران به‌صورت مستقیم برای ایجاد محل پسماند وارد عمل شوند.

وی بیان داشت: سرمایه‌گذاری، هم‌افزایی و تعامل مردم و جدیت مدیران دستگاه‌های مرتبط در این حوزه بسیار ضروری است.

دکتر بهرام‌نیا تصریح کرد: به معدود شهروندانی که حقوق شهروندی مردم را رعایت نکنند و پسماندهای خود را در حاشیه جاده‌ها و اطراف شهر رها می‌کنند اخطار می‌دهیم که برابر قانون با قانون‌شکنان برخورد می‌شود.

وی با قدردانی از مشارکت مردم برای داشتن شهری زیبا، گفت مردم برای داشتن شهری زیبا بیش از گذشته مشارکت کنند، به خاطر جلوگیری از رها شدن پسماند توسط برخی افراد، در بسیاری از  بلوارهای اطراف شهر ایلام از جمله بلوار شرقی شهر و میدان قرآن نیوجرسی نصب شد. باید در این حوزه فرهنگ‌سازی کنیم.

استاندار ایلام در پایان با بیان این‌که نهضت زیباسازی نمای بیرونی و داخلی ادارات در استان آغاز شده است، افزود: از مدیران دستگاه‌های اجرایی که در این راستا اقدام کردند، قدردانی می‌کنیم و اداراتی هم که تاکنون در این راستا اقدام نکردند، باید هر چه سریع‌تر نسبت به زیباسازی سردرب ادارات تحت مدیریت خود اقدام نمایند. هم‌چنین دستگاه‌های اجرایی که این عملیات را آغاز کردند عملیات زیباسازی سیمای بیرونی و درونی شهر را تسریع دهند. 

وی ضمن قدردانی از سازمان های مردم نهاد تاکید کرد: مساعدت و اعتبارات لازم  برای خرید تجهیزات و امکانات برای اطفای حریق به این استان اختصاص یابد. 

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حکمرانی ولایی، نظریه جدید در مدل حکمرانی
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • زرشناس: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور
  • مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک ار امکانات کافی برخوردار نیست
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال از بودجه مدیریت بحران کشور به استان ایلام