Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمد اسلامی در حاشیه انعقاد تفاهم‌نامه ساخت و تولید انبوه چرخ منوبلوک واگن باری که برای اولین بار در کشور ساخته می‌شود، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: باید باور کنیم که کشور ما مملو از ظرفیت و استعداد است، البته تفکر در راه‌آهن از گذشته وجود داشت و جهاد خودکفایی در راه‌آهن از اول انقلاب اسلامی پیگیری می‌شد؛‌ راه‌آهنی‌ها همیشه به دنبال این بودند که کارهای خود را، خود انجام دهند، اما در دوران مختلف این موضوع در فراز و نشیب قرار داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اما در دوره فعلی با تلاش همه کارکنان و مدیران راه‌آهن سازوکار این کار فراهم و مسؤولیت‌ها به خوبی تعریف شد تا هر کسی به درستی نقش خود را ایفا کند؛ مهم‌ترین اقدام از این سازوکار، راه‌اندازی مرکز جهادی و پیشرفت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران است که تلفیقی از نخبگی و خبرگی است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: این مرکز همه مسأله‌ها، معضلات و وابستگی‌های شرکت راه‌آهن را احصا کرده است، همه نظارت، پیشنهادات و همه مواردی که می‌توانست در بدنه راه‌آهن وجود داشته باشد، از ترکیب دو قشر نخبه و خبره بررسی شده است، ارتباط مناسبی با شرکت‌های دانش بنیان ایجاد شده است، ظرفیت شرکت‌ها شناسایی شدند، برای مشکلات راه حل پیدا شده است و تا مرز فناوری و محصول پیش رفته‌ایم.

اسلامی اظهار داشت: هر سه شنبه در راه‌آهن، سه شنبه‌های ریلی با طعم فناوری برگزار می‌شود که امروز چهارمین  جلسه آن برگزار شد و هر هفته نتایج و تأییدیه‌های آن ظهور و بروز می‌یابد که یا از جنس نرم‌افزاری است و یا از جنس سخت‌افزاری نظیر تولید همین چرخ منوبلوک و ترمز ملی قطار است که برای اولین بار در کشور رخ می‌دهد.

وی گفت: مواردی که ذکر شد امروز در راه‌آهن به یک جریان تبدیل شده است، سامانه رونق و جهش تولید صنعت ریلی همه‌ اقلام در آن ثبت شده است. قطعه‌ای که در داخل ساخته می‌شود اجازه خرید از خارج کشور ندارد و برای قطعه‌ای که نیاز است در داخل ساخته شود، فراخوان داده شده است، مذاکرات هر روز برقرار است و حاصل کار این است که جریانی پیوسته و یکپارچه متشکل از ظرفیت راه‌آهن داریم و شرکت‌های دانش بنیان و کارخانجات صنایع ریلی داخلی به هم مرتبط شده‌اند و خروجی آن ارتقاء سطح قابلیت ملی در بخش ریلی است که در زیرساخت و سامانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وزیر راه و شهرسازی افزود: سال گذشته جشن خودکفایی تولید ریل را برگزار کردیم،‌ امروز گفتمانمان با شرکت ذوب‌آهن درباره تحویل بیشترِ ریل است یعنی به ذوب‌آهن فشار می‌آوریم که تولیدات خود را در حوزه ریل بیفزاید در حالی که تا چند وقت پیش وابستگی خارجی داشتیم.

وی بیان کرد: ترمز قطار فوق‌العاده مهم است که ما توانستیم به تکنولوژی آن دست یابیم و تولید کنیم، چرخ منوبلوک قطار تا پیش از این، از خارج وارد می‌شد و و این جزو بخش‌های حساس یک واگن است که قطعا بدون فناوری و کار دقیق اجرا نمی‌شد.

اسلامی بیان کرد: سیستمی که بر پایه استانداردها و معیارهای فنی و عملیاتی برپا شده است، آنالیز و نظارت شد و آزمایش‌های آن انجام شده است و به قابلیت اطمینان رسیده‌‌ایم که از چرخ و ترمز قطار که دو موضوع بسیار مهم و حساس واگن‌سازی است، بهره‌برداری کنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که تولید چرخ و سیستم ترمز ملی چه میزان در کسب بازارهای منطقه‌ای موفق خواهد بود؟ گفت: فعلا در آغاز راه هستیم، باید انضباط فکری و رفتاری پابرجایی در این صنعت داشته باشیم تا بتوان بر ریل مطمئن حرکت کرد، موضوع «ایران روی ریل به سوی پیشرفت» فقط یک شعار نیست، بلکه آرزوی تحقق یافته‌ای است و قطعا این موضوع را ارتقاء می‌دهیم، این یک جریان است و به کارگیری همه استعدادها خصوصا جوانان را در دستورکار قرار داده‌ایم، در همین مرکز  جهادی پیشرفت راه‌آهن جوانان تحصیل‌کرده فعال هستند و با انگیزه و علاقه کار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند‌.

وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: برای واگن‌های مسافری هم تولید قطعات لازم در داخل کشور پیگیری شده است، ما لکوموتیو پارس 33 در کشور ساخته‌ایم‌، روی  چرخ واگن مسافری هم کار می‌شود و ساخته خواهد شد این موضوع‌ در مرحله تکمیلی است‌.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

منبع: فارس

کلیدواژه: وزیر راه و شهرسازی انقلاب اسلامی راه آهن فناوری محمد اسلامی چرخ واگن باری ترمز ملی قطار واگن لکوموتیو راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۶۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!

سازوکار تخصیص ارز چگونه باید باشد؟ شاید این مهم‌ترین سؤال در شرایط فعلی است که با هر بار رم‌کردن ارز، فشار بر ملت مضاعف و فریادشان بلند می‌شود. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، چالش‌ها از نظر سیاست تخصیص ارز و مدیریت بهینه منابع ارزی، به‌ویژه در زمینه سیستم ارزی چند‌نرخی، همچنان باقی است. تخصیص نادرست منابع ارزی با اعطای ارز 28 هزارو 500 تومانی موجب شده است منابع ارزی به جای اینکه در جهت رشد اقتصادی هزینه شوند، بیشتر به واردات کالا‌های اساسی تخصیص یافته که نه تنها نتوانسته است قیمت واقعی کالا‌ها در بازار آزاد را کنترل کند بلکه در حال حاضر همه کالا‌ها با قیمت نزدیک به دلار بازار آزاد معامله می‌شوند و تنها این تخصیص ارز، رقیب بازار تولیدات داخلی شده و رشد اقتصادی را محدود و مزایای بالقوه دیپلماسی انرژی هوشمند و ظرفیت‌سازی داخلی را تضعیف کرده است. به منظور به حداکثر رساندن سهم بخش انرژی در توسعه اقتصادی و درآمد‌های ارزی، پرداختن به مسائل مربوط به سیاست ارزی، تخصیص منابع و برنامه‌ریزی اقتصادی ضروری است. در حالی که به دنبال تقویت تولید داخلی و رشد اقتصادی هستیم، اطمینان از تخصیص منابع ارزی به شیوه‌ای استراتژیک و کارآمد بسیار مهم است. این امر شامل اجتناب از یارانه‌های ارزی غیرضروری برای واردات است که می‌تواند تولید داخلی را خفه کند، اتکا بر کالا‌های خارجی را افزایش و ذخایر ارزی را کاهش دهد. 

اتکا بر دیپلماسی هوشمند انرژی و استفاده حداکثری از ظرفیت دانش داخلی نقشی مهم در ارائه کمک‌های ارزی قابل توجه به ایران به ویژه در مواجهه با چالش‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌های بین‌المللی داشته است. رویکرد دولت در بخش انرژی که با تمرکز بر اهرم‌گذاری تخصص داخلی، توسعه بازار و بومی‌سازی فناوری مشخص می‌شود، نه تنها تاب‌آوری انرژی کشور را تقویت، بلکه به درآمد ارزی و رشد اقتصادی نیز کمک کرده است. 

 ایران با بهره‌گیری از دانش و منابع داخلی کشور توانسته است وابستگی خود را به فناوری‌ها و تخصص‌های خارجی کاهش دهد و از این طریق ارز ارزشمندی را در داخل کشور حفظ کند. بومی‌سازی فناوری و استفاده از استعداد‌های داخلی نه تنها توانمندی‌های انرژی ایران را افزایش داده، بلکه از خروج ارز به‌ویژه در شرایط نااطمینانی اقتصادی و تحریم‌ها جلوگیری کرده است. این تمرکز استراتژیک بر ظرفیت‌سازی داخلی و بومی‌سازی فناوری، ایران را قادر ساخته است ثبات و استقلال اقتصادی خود را در برابر فشار‌های خارجی حفظ کند. 

 دولت باید به جای تداوم سیاست ارز چندنرخی با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک که کالا‌های ضروری را با قیمت‌های بهینه در انتهای زنجیره مصرف در اختیار خانوار‌ها قرار می‌دهد، به سمت استفاده بهینه از منابع ارزی خود جهت توسعه اقتصادی سوق یابد. علاوه بر این، حرکت به سمت نرخ ارز واحد با قیمت‌گذاری تعادلی می‌تواند به ثبات بازار ارز نیز کمک شایانی کند. 

اتکای ایران بر دیپلماسی انرژی هوشمند و ظرفیت‌سازی داخلی در ایجاد درآمد‌های ارزی و حفظ رشد اقتصادی در زمان‌های چالش‌برانگیز تشدید تحریم کشور مؤثر بوده است. دولت باید به جای اعطای ارز ارزان‌قیمت به واردات که خود باعث سرکوب تولید داخل، افزایش واردات و به خطر افتادن امنیت غذایی و نابودی منابع ارزی کشور خواهد شد، تمرکز خود را بر حمایت هوشمند از سبد هزینه خانوار قرار دهد و منابع ارزی را صرف توسعه اقتصادی و تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز کند. باید دولت با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک، معادل کالای موردنیاز بهینه هر خانوار را در اختیار هر نفر قرار دهد و از طرف دیگر به سمت تک‌نرخی‌شدن ارز کشور با قیمت تعادلی بین بازار آزاد و بازار مبادله ارزی حرکت کند. 

بازگشت امضا‌های طلایی ارزی و نابودی منابع نفتی کشور!

محمدعلی شایان‌اصل، کارشناس اقتصادی با اشاره به لزوم تخصیص بهینه منابع نفتی کشور به «جوان» می‌گوید: تخصیص نادرست منابع و تداوم نظام ارزی چندنرخی در اقتصاد مانع رشد اقتصادی ایران شده و به هدررفت منابع ارزی و تضعیف درک عملکرد اقتصادی کشور منجر شده است، از همین رو تخصیص منابع و برنامه‌ریزی اقتصادی برای منابع ارزی حاصل از نفت ضروری است. ایران با تمرکز بر تخصیص استراتژیک منابع ارزی به سمت تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز با ارتقای تولید داخلی و کارایی اقتصادی خود، می‌تواند بر چالش‌های ناشی از یک نظام ارزی پراکنده و چندنرخی بدون هیچ چشم‌انداز مشخصی فائق آید. 

این کارشناس حوزه اقتصادی با اشاره به لزوم تخصیص منابع نفتی در جهت تکمیل زنجیره ارزش نفت اظهار می‌کند: توسعه پتروپالایشگاه‌ها و تکمیل زنجیره ارزش نفت با دلار‌های نفتی برای رشد اقتصادی در ایران حیاتی است، با این حال سیاست اشتباه ارزی و تخصیص نادرست منابع ارزی، توانایی کشور را در استفاده کامل از منابع انرژی برای توسعه اقتصادی محدود کرده است. برای بازگشایی ظرفیت رشد اقتصادی، اولویت دادن به تخصیص مناسب منابع ارزی به ویژه در سال منتهی به جهش تولید و مشارکت مردم ضروری است. با پرهیز از یارانه‌های ارزی غیرضروری برای واردات نظیر اعطای ارز 28 هزارو 500 تومانی از سوی بانک مرکزی ایران می‌توان اطمینان حاصل کرد که از منابع ارزی به طور مؤثر برای ارتقای تولید داخلی، افزایش رشد اقتصادی و تضمین آینده انرژی کشور استفاده می‌شود. 

وی ادامه می‌دهد: اعطای ارز ارزان به واردات، ضمن سرکوب تولید داخلی و به خطر انداختن امنیت غذایی، مانع توسعه اقتصادی و خودکفایی ایران شده است. تخصیص یارانه‌های فرایندی و سرکوب قیمت‌های نسبی تأثیر مخربی بر بخش کشاورزی داشته و باعث از‌دست‌دادن خودکفایی و تاب‌آوری اقتصادی شده است. علاوه بر این، پدیده مخرب اقتصاد یارانه‌ای، چالش‌های پیش‌روی اقتصاد ایران را تشدید کرده و به تخصیص نادرست منابع منجر خواهد شد که مانع رشد اقتصادی کشور و تخصیص صحیح منابع در جهت توسعه زنجیره ارزش خواهد شد. 

وی در پایان خاطرنشان می‌کند: از همه مهم‌تر اینکه نرخ ارز 28 هزارو 500 تومانی دوباره امضا‌های طلایی ارزی را به کشور بازگرداند و دوباره مسئله رانت، حرف اول را خواهد زد. حال که قیمت دلار در بازار آزاد به بیش از دو برابر ارز 28 هزارو 500 تومانی رسیده و بیش از 20 میلیارد دلار ارز 28 هزارو 500 تومانی اعطا شده است، متوسط قیمت مبادله‌ای کالا‌های اساسی در سطح بازار نزدیک به قیمت ارز بازار آزاد و 65 هزار تومان است و سیاست تخصیص ارز چندنرخی کاملاً غیرعملیاتی است و تنها موجب بازگشت امضا‌های طلایی ارزی و نابودی منابع نفتی کشور خواهد شد.

منبع:‌جوان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌های کشور‌های اکو برگزار می‌شود
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • ساخت قطعه چهارم راه آهن خواف - هرات آغاز شد
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور