Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نیرو با اشاره به استقبال خوب مشترکان از طرح برق امید، از کاهش حدود ۱۲ درصدی تعداد مشترکان پرمصرف خبر داد.

 رضا اردکانیان روز سه‌شنبه در حاشیه آئین رونمایی دو پروژه ساز و کاری هوشمند سازی خدمات تخصصی بخش آب (ساماب) و واگذاری و انتقال وظایف به شرکت‌های تابعه (تفویض اختیار) که در سی و یکمین هفته پویش هر هفته الف ب ایران به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد، اظهار داشت: با ابلاغ مصوبه طرح برق امید به وزارت نیرو در اوایل شهریور، دو ماه برای فراهم کردن مقدمات اجرای آن فرصت داده شده بود که این طرح عملاً از ابتدای آبان اجرایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: منتظر اواخر آذر هستیم که آخرین روزها در جمع‌آوری اولین قبض دو ماهه است تا گزارش دقیقی به مردم و مسئولان در این چارچوب ارائه شود.

اردکانیان با بیان اینکه لزوماً همه مشترکان خانگی قبض این دوره را اول آبان نگرفته‌اند و برخی شهریور آن را دریافت کرده‌اند، گفت: طبق برآوردی که انجام شده و پایان آذر قطعی‌تر در این باره گزارش خواهد شد، از حدود ۴۰ روزی که از طرح گذشته و با میزان اطلاع‌رسانی‌های صورت گرفته استقبال خوبی از برق امید شده است؛ به این معنا که حدود ۱۲ درصد از مشترکان پرمصرف - که اصلی‌ترین هدف ما کم کردن تعداد این مشترکان بود - کاهش یافته است.

وی اظهار داشت: با مراقبت و مواظبت مردم، این تعداد به مشترکان خوش مصرف اضافه شده است و به همین میزان هم در مقایسه با سال گذشته حدود ۱۰ درصد مشترکان خوش مصرف به گروه کم مصرف‌ها پیوستند.

اردکانیان گفت: اعتقاد ما این است که مردم همراهی خواهند کرد و تا فصل گرم قادر خواهیم بود دست‌کم ۱۰ درصد کاهش مصرف را در گروه پر مصرف‌ها شاهد باشیم که کمک بزرگی به صنعت برق است.

وزیر نیرو گفت: قرار شد این طرح به آب و گاز هم تسری پیدا کند. این روزها پیشنهاد ما در هیئت دولت مطرح خواهد شد که به محض تصویب، در این زمینه اطلاع رسانی خواهد شد.

وی افزود: موضوع آب از حیث شرایط با برق متفاوت است؛ برق را می‌توان در هر نقطه‌ای از کشور که تولید می‌شود به هر نقطه دیگر به واسطه شبکه ارسال کنیم ولی در آب این گونه نیست و محدودیت‌ها منطقه‌ای است.

وزیر نیرو گفت: به همان میزان که سعی شد در بخش برق سطح مصرف گروه‌های کم‌مصرف انتخاب و یک سوم الگوی مصرف در این بخش، کم مصرف اعلام شود، امید است در بخش آب هم این گونه باشد تا بتوانند از تخفیف صددرصدی برخوردار شوند.

وی افزود: این لزوماً بدان معنا نیست که یک سوم الگوی مصرف در بخش آب با همان میزان در بخش برق تطبیق دارد.

اردکانیان اظهار داشت: وزارت نیرو به عنوان دستگاه مسئول آب و برق به درآمد و عایدی در یک بازه نسبتاً طولانی نگاه می‌کند؛ درآمد اصلی ما در این است که مصرف، صحیح و بهینه باشد و ناچار نباشیم سرمایه‌گذاری‌های سنگینی را در تابستان صرفاً برای پشت سر گذاشتن اوج بار انجام دهیم.

وزیر نیرو افزود: البته کشور، رو به توسعه است و نیازمند سرمایه‌گذاری برای احداث نیروگاه‌ها است و این کار انجام می‌شود، اما آن بخش از سرمایه‌گذاری که صرفاً به خاطر عادات ناصحیح مصرف یا مدیریت ناصحیح مصرف در زمان اوج بار باشد، اگر به عادتی صحیح تبدیل شود، درآمد هنگفتی برای صنعت برق خواهد بود.

وی با اشاره به اظهارات پنج‌شنبه گذشته رئیس جمهوری مبنی بر ساخت سالانه ۲۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید در دولت تدبیر و امید، گفت: در سال‌های اخیر با کاهش رشد اوج بار از ۵ درصد به یک درصد، مانند این است که علاوه بر ۲۵۰۰ مگاوات نیروگاه حقیقی، سالی ۴ هزار مگاوات نیروگاه مجازی هم ساخته شده است.

وزیر نیرو گفت: عایدی ناشی از مدیریت مصرف درآمد بسیار بالایی است که در مقایسه با تخفیفی که به گروه کم مصرف‌ها پاداش داده می‌شود به معنای کاهش درآمد نیست و این نگرانی وجود ندارد و در درازمدت به معنای یکی دو سال قطعاً صنعت برق از این حیث عایدی قابل توجهی خواهد داشت.

وی درباره سیلاب‌ها هم گفت: تغییر اقلیم از حالت یک نظریه خارج شده و در دنیا با آن به عنوان یک پدیده برخورد می‌شود. یکی از عوارض یا نشانه‌های تغییر اقلیم این است که از شرایط اعتدالی در منطقه خارج می‌شویم؛ به این معنا که دیگر نمی‌توان گفت هر سال فقط روی ۲۳۰ تا ۲۵۰ میلیمتر بارش حساب کنیم و در شرایط حدی میان ترسالی‌های مکرر و شدید یا خشکسالی‌های قابل ملاحظه قرار می‌گیریم.

اردکانیان افزود: لازم است برنامه‌ریزی‌ها هم متناسب تغییر اقلیم شود. بارش‌هایی که ناگهانی و با شدت و میزان بالا صورت می‌گیرد باز هم اتفاق خواهد افتاد. یعنی سیل و خشکسالی دیگر از حالت حوادث غیر مترقبه خارج و به حوادث مترقبه تبدیل می‌شود و وزارت نیرو و دستگاه‌های برنامه‌ریزی کشور باید به سمت ایجاد سیستم‌های نگهداری این حجم وسیع بارش و سیستم‌های جمع‌آوری و هدایت آب‌های سطحی توسط شهرداری‌ها رفت.

وی گفت: در مناطقی مانند اهواز و خوزستان که حالت جلگه‌ای دارند و شهرهای مسطح بدون داشتن سیستم جمع‌آوری آب‌های سطحی نمی‌توان این حجم بارش‌های ناگهانی که بخشی از علم هیدرولوژی است را مدیریت کرد.

اردکانیان گفت: وزارت نیرو ایجاد سیستم‌های جمع‌آوری و هدایت فاضلاب را در دستور کار دارد و در خوزستان هم پروژه‌های متعددی در دست انجام است، کمک‌های خوبی نیز شده و با اجازه رهبری برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای طرح فاضلاب اهواز، امسال و سال آینده این کار سرعت خواهد گرفت.

وی افزود: یکپارچه‌سازی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی هم کمکی در این زمینه خواهد بود. شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی سال‌های سال به عنوان شرکت‌های دولتی فعالیت داشتند، ولی به دلیل محدودیت منابع ورودی به عرصه فاضلاب روستایی نداشتند، اما اکنون در قالب یک شرکت یکپارچه استانی با ساختار غیردولتی و یکپارچه شدن منابع مالی و انسانی و نیز تجهیزات امید است هر چه زودتر پرونده فاضلاب روستایی هم باز و طرح‌ها در مدار اجرا قرار گیرد.

وزیر نیرو گفت: همکاری نزدیک با شهرداری‌ها می‌تواند در این زمینه کمک حال باشد. دستگاه برنامه‌ریزی کشور و شوراهای شهر هم به این مسئله توجه خواهند کرد که سیستم‌های جمع‌آوری آب‌های سطحی که طبق قانون وظیفه شهرداری‌ها است، در نقاطی که خیلی ضرورت دارد این طرح‌ها را زودتر اجرا کنند و این گونه نباشد که در زمان بارش‌های شدید به دلیل نبودن کانال‌های جمع‌آوری آب‌های سطحی، این بارش با وارد شدن به کانال‌های فاضلاب، موجب پس‌زدگی فاضلاب خانگی شده و باعث مشکل و گرفتاری برای مردم شود.

وی با بیان اینکه طرح فاضلاب اهواز، پروژه بزرگی است و به صورت مرحله‌ای اجرا می‌شود، افزود: این مشکل مربوط به منابع مالی بوده که امسال رفع شده و این روزها منتظر هستیم که کارهای اجرایی آن توسط مسئولان آغاز شود و امیدوارم در زمان نه چندان طولانی، باقیمانده طرح فاضلاب اهواز اجرا شود.

اردکانیان درباره برنامه‌های سدسازی گفت: یکی از اهداف این کار، کنترل سیلاب است. سدهای بزرگ و چند منظوره اهداف دیگری اعم از تنظیم آب کشاورزی و نیز تولید برق و مصارف شرب در صورت اقتضا دارند ولی در جهان مهمترین هدف در سدهای ساخته شده کنترل سیلاب است و ما هم از این قاعده مستثنی نیستیم.

وی افزود: تغییر اقلیم اقتضای این را دارد که به سدسازی به این معنا توجه داشته باشیم منتها این به معنای کار بی مطالعه و نادیده گرفتن ملاحظات زیست محیطی نیست و همه اینها در سدسازی مد نظر خواهد بود.

اردکانیان اظهار داشت: طرح آمایش سرزمین امسال نهایی و به صورت مصوب عرضه می‌شود و در آن این بحث‌ها از حالت چند پارچه خارج شده و با دید ملی و کلی می‌توان به این ظرفیت‌ها نگاه کرد و هر جا لازم است سدی ساخته شود این کار انجام می‌شود و هر جا ضرورتی ندارد، وارد سرمایه گذاری در این بخش نمی‌شویم.

وی درباره تأمین سوخت نیروگاه‌ها در زمستان هم گفت: امید داریم با همکاری وزارت نفت و مهمتر از این، با همراهی خود مردم در مصرف گاز در بخش خانگی بتوانیم امسال یک اخلاق و الگوی مناسب‌تری را در مصرف گاز نشان دهیم و این موجب شود که بخش خانگی فشار سنگینی به مصرف گاز نیاورد، مصرف بیش از حد متعارف افزایش نیابد و در نتیجه وزارت نفت بتواند به تعهد خود در تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها عمل کند و بتوانیم برق کافی به مردم برسانیم.

اردکانیان در عین حال خاطرنشان کرد: البته از ارتباطی که با کشورهای همسایه داریم هم استفاده کرده و هر جا لازم باشد و بتوانیم نسبت به واردات انرژی هم اقدام می‌کنیم. هم اینک نیز این کار انجام می‌شود و این به ویژه در مناطق شمالی کشور که گاز رسانی حتی در فرض وجود گاز هم به دلیل جغرافیایی سخت‌تر است نیروگاه‌ها با کمبود مواجه نشود.

وزیر نیرو ادامه داد: سطح همکاری خوبی بین شرکت گاز و وزارت نیرو برقرار است اما اصل ماجرا به دست خود مردم است که همانند برق اخلاق خوب مصرف در بخش گاز هم نهادینه شود.

وی درباره استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه‌ها هم گفت: اگر مصرف گاز خیلی افزایش یابد بین اینکه در شرایط کرونایی خاموشی بدهیم و مشکلاتی برای شهروندان ایجاد شود یا به شکل محدود با رعایت‌های لازم از سوخت مایع استفاده کنیم، طبیعتاً انتخاب ما دومی خواهد بود.

/مهر


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: وزیر نیرو گفت سرمایه گذاری جمع آوری تغییر اقلیم آب های سطحی نیروگاه ها وزارت نیرو برق امید مصرف گاز کم مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۶۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۳درصد مشترکان برق قزوین کم‌مصرف هستند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ یوسف اینانلو، سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین در خصوص مدیریت مصرف و استفاده از کنتورهای هوشمند گفت: از آنجا که لازم است میزان مصرف مشترکان رصد شود و پایش هم صورت گیرد و اطلاعات لازم به دقت به مشترکین اعلام شود در استان قزوین نیز نصب کنتورهای هوشمند با روند مناسبی ادامه دارد.

وی افزود: در حال حاضر میزان پیک مصرف برق در استان ۸۰۰ مگاوات است که در این راستا با نصب بیش از ۲۸ هزار کنتور هوشمند حدود ۶۰ درصد مشترکین با مصرفی معادل ۵۰۰ مگاوات تحت پوشش کنتور هوشمند قرار دارند و این روند ادامه دارد.

اینانلو بیان کرد: با نصب حدود ۳۰ هزار دستگاه کنتور هوشمند در استان تلاش می کنیم تا شروع اوج مصرف بتوانیم حدود ۷۵ درصد مشترکین را تحت پوشش این کنتورها قرار دهیم.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین یادآورشد: از سال گذشته کلیه مشترکین جدید با نصب کنتورهای هوشمند «فهام» تحت پوشش این طرح قرار گرفته اند و مصرف آنها پایش شده و قابل کنترل است و تمامی نهادها و دستگاههای اجرایی و عمومی هم به کنتورهای هوشمند مجهز شده اند و مصارف آنها نیز پایش می شود.

وی اضافه کرد: هیئت دولت از مسئولان ادارات خواسته که مصرف خود را کنترل و مدیریت کنند و در این زمینه نیز مصوبه هیئت دولت در خصوص تغییر ساعات اداری در دستور کار است و به احتمال زیاد از ۱۵ خرداد ماه ساعات کار ادارات دولتی تغییر خواهد کرد تا از روشنایی طبیعی روز بیشتر استفاده شود که این کار در مدیریت مصرف و صرفه جویی برق تاثیر زیادی دارد.

اینانلو در خصوص نحوه کاهش مصرف و تاثیر کنتورهای هوشمند در مدیریت مصرف برق گفت: تعرفه های برق برای مشترکین به روش های مختلفی اعمال می شود که برخی دستگاههای دولتی که شامل فعالیت های عمومی هستند(مراکز درمانی استثناء هستند) در ساعات اداری باید مصرف خود را حداقل ۳۰ درصد و در خارج از ساعات اداری به ۶۰ درصد کاهش دهند که با بهره گیری از کنتورهای هوشمند این وضعیت مدیریت می شود.

وی یادآورشد: در بخش صنایع استان که تعداد آنها قابل توجه است با این رصد باید حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد مدیریت مصرف شود و هفته ای یک روز جابحایی بار انجام شود و به جای آن در روز تعطیل و جمعه کار کنند تا تولید هم انجام شود.

این مدیر بیان کرد: در بخش کشاورزی با توجه به پروانه هایی که از سوی شرکت آب منطقه ای صادر شده عملا باید روزانه ۵ ساعت همکاری صورت گیرد و در بخش تجاری و اصناف بایستی در ساعات میانه روز که این واحدها عملا کارکرد زیادی ندارند مدیریت مصرف اعمال شود.

اینانلو گفت: در استان قزوین معمولا کسبه و اصناف از ساعات ۱۳ تا ۱۶ تعطیل هستند و فعالیت نمی کنند در این بخش هم با استفاده از این کنتورهای هوشمند که پایش می شود باید صرفه جویی شود تا در بخش های دیگر بتوانیم نیازها را تامین کنیم.

وی در خصوص مشترکان خانگی هم اظهارداشت: مشترکین خانگی از نظر زمانی به دو دوره تقسیم شده اند و در ماههای گرم سال و غیر گرم سال برنامه ریزی کرده ایم و برای ماههای گرم سال شامل« خرداد، تیر، مرداد و شهریور» از مشترکین درخواست می کنیم که الگوی مصرف را رعایت کنند و در این چهار ماه میزان مصرف ماهیانه هر مشترک بر اساس الگوی مصرف ماهیانه ۳۰۰ کیلو وات ساعت و در ایام غیر گرم سال که هشت ماه می شود الگوی مصرف مشترکین خانگی ۲۰۰ کیلو وات ساعت می باشد.

اینانلو اضافه کرد: عملا برای مشترکین خانگی در ایام گرم سال با توجه به این که از وسایل سرمایشی استفاده می کنند الگوی مصرف ۵۰ درصد افزایش پیدا می کند و از ۲۰۰ کیلو وات به ۳۰۰ کیلو وات ساعت در ماه می رسد.

این مسئول یادآورشد: خوشبختانه مردم استان قزوین در سال گذشته ۸۳ درصد از مشترکین خانگی الگوی مصرف را رعایت کردند که عددی قابل توجه است و امیدواریم این میزان امسال بیشتر شود.

وی در ادامه گفت: برای مشترکین پرمصرف محاسبه نرخ قیمتی به صورت تصاعدی خواهد بود و در پله‌های بالای ۷۵۰ کیلووات ساعت که در استان ما هم به ندرت از این نوع مشترکان داریم قرار است افزایش قیمت قابل توجهی صورت بگیرد. مشترکینی که به هر صورت کاهش مصرف داشتند مشمول طرح‌های بخشودگی و پاداش شدندو برای مشترکان مختلف برنامه‌های مختلفی در نظر گرفته شده است.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین ادامه داد: مشترکان اداری حتما رصد خواهند شد که کاهش مصرف را داشته باشند، با مشترکان صنعتی هم برای تعطیل در یک روز وسط هفته هماهنگ خواهد شد که بجای آن روز جمعه کار کنند و برای مشترکان تجاری هم در ساعات میانه روز برای مدیریت مصرف هماهنگ خواهد شد.

▫️پاداش ۳۸ میلیارد تومانی به کم مصرف ها

اینانلو در ادامه این گفتگوی خبری اظهار کرد: در سال گذشته کسانی که صرفه جویی کردند و کاهش مصرف داشتند و مشمول پاداش نقدی و بخشودگی شدند که مبالغ قابل توجهی پاداش همکاری دریافت کردند.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین یادآورشد: در سالهای قبل پاداش به افرادی که مصرف متعادلی داشتند پرداخت می شد و به همه گروهها تعلق گرفت و هر گروهی که صرفه جویی می کرد و نسبت به سال قبل مصرف کمتری داشت اعمال می شد به طوری که برای برخی مشترکین تا دو هزار تومان برای هر کیلو وات ساعت پاداش صرفه جویی پرداخت شد.

وی گفت: این پاداش ها در حالی اعمال شد که میانگین نرخ مصرف ۱۰۰ تومان برای هر کیلو وات بود و ما ۲۰ برابر تعرفه ها، به کم مصرف ها پاداش دادیم که در استان قزوین برخی مشترکین خوش مصرف بعنوان بستانکار در قبض ها اعمال شدند و از هزینه آنها کسر کردیم و بسیاری از پرداخت هزینه برق معاف شدند و پرداختشان صفر بود.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین تصریح کرد: در سال گذشته ۳۸ میلیارد تومان پاداش در بخش خانگی و در صورت حساب ها اعمال شد که قابل توجه بود و ما به وعده خود عمل کردیم و پاداش خوبی داده شد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903089

دیگر خبرها

  • مشترکان کم‌مصرف برق، خودرو جایزه می‌گیرند
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • هوشمندسازی ۸۰ درصدی مشترکان برق در مازندران
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • قبض‌ برق میلیونی در انتظار کولر گازی
  • کاهش ۲۸ درصدی مصرف انرژی با بهینه‌سازی موتورخانه‌ها
  • ۸۳درصد مشترکان برق قزوین کم‌مصرف هستند
  • کاهش ۸ درصدی مراجعان درگیری به پزشکی قانونی اردبیل
  • ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟
  • مصوبه شورای عالی انرژی درباره ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف