Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق اعلام مرکز پژوهش های مجلس، مصوبه مربوط به ادغام پژوهشکده آبخیزداری وجاهت قانونی ندارد و با توجه به مخاطرات سیل، صدمات جبران ناپذیر به دنبال خواهد شد. - اخبار اقتصادی -

خبرگزاری تسنیم - «پرونده معجزه آبخیزداری»؛ وزارت جهاد کشاورزی بر اساس مصوبه شماره 30822 ابلاغی 1 اردیبهشت 1399 شورای عالی اداری مکلف شد نسبت به ادغام «پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری» در «موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور» و تغییر نام موسسه به «موسسه تحقیقات جنگل، مرتع و آبخیزداری کشور» اقدام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی انجام شده توسط کارگروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم نشان داد این ادغام با اهداف ذکر شده در مصوبه شورای عالی اداری، یعنی سازماندهی و اصلاح ساختار سازمانی و حذف واحدهای موازی، نخواهد انجامید و حتی با رویکرد حاکمیت تخصص در بررسی موضوعات اساسی و کلیدی بخش کشاورزی و منابع طبیعی منافات دارد. لذا از دیدگاه قانونی نیز ادغام این پژوهشکده خلاف قوانین و دستورالعمل های جاری مرتبط با تأسیس و اداره آنها تشخیص داده شد.

در بررسی های حقوقی که توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی انجام گرفت نیز دیدگاه کارشناسی خبرگزاری تسنیم مورد تایید قرار گرفته و بر غیر قانونی بودن مصوبه شورای عالی اداری مورد تاکید واقع شده است. در گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی چنین بیان شده است:

پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور بر اساس مصوبه شورای عالی گسترش آموزش عالی در سال 1378 تأسیس و به صورت هیئت امنایی فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. در سال 1389 نیز «مرکز تحقیقات سازگاری با کم آبی و خشکسالی» با همه وظایف و اختیارات در این پژوهشکده ادغام شد. بنابراین در حال حاضر این پژوهشکده به عنوان پژوهشکده ای با هیئت امنای مستقل اداره می شود که از نظر قانونی ادغام یا انحلال آن مطابق اساسنامه بنابر مصوبه هیئت امنای آن است و مصوبات هیئت امنای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بر آن جاری نیست. این در حالی است که بر اساس مستندات دریافتی از سازمان امور اداری و استخدامی کشور، هیچ گونه مصوبه ای از هیئت امنای این پژوهشکده مبنی بر انحلال یا ادغام ارائه نشده است. از طرفی مصوبات شورای عالی اداری می بایست از آن دسته از قواعدی که در حکم قانون می باشند، نظیر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تبعیت کند.

بنابراین انحلال و ادغام «پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری» که به موجب تفویض اختیار شورای انقلاب فرهنگی به شورای گسترش آموزش عالی تأسیس شده، توسط مرجع ایجاد و سازوکارهای مصوب امکانپذیر است و اساسا شورای عالی اداری صلاحیت قانونی تصمیم گیری در این خصوص را نداشته است.

در این گزارش بیان شده است: وظایف اصلی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، تأمین نیازهای پژوهشی کشور در بخش های مختلف آبخیزداری و آبخوانداری از جمله حوزه های مهندسی و مدیریت آبخیزها، حفاظت و فرسایش خاک و اراضی، کاهش رسوب و گردوغبار از سطوح حوزه های آبخیز، حفاظت اراضی ساحلی رودخانه ها، تالاب ها و دریاها، مسائل سیل خیزی و مدیریت کاربری اراضی، سازگاری با خشکسالی و کم آبی به ویژه در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی کشور است. مصداق های پژوهشی حوزه های مذکور از نظر محتوایی و وظیفه مندی، تشابهی با پژوهش های جنگل و مرتع ندارد.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

تکرار دردناک انحلال "جهادسازندگی" با حذف غیرقانونی "پژوهشکدۀ آبخیزداری"انحلال "پژوهشکدۀ آبخیزداری" بی­‌تفاوتی دولت در قبال سیل را نشان می‌دهدضرورت ورود مجلس به انحلال پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداریحمایت مجلس شورای اسلامی از ارتقای پژوهشکده آبخیزداری به پژوهشگاهمعجزه آبخیزداری در عرصه منابع طبیعی/ رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: از پژوهشکده آبخیزداری صیانت می‌کنیم«معجزه آبخیزداری»|نقش ویژه ائمه جمعه و جماعات در تقویت گفتمان آبخیزداری در کشور«معجزه آبخیزداری»|آبخیزداری؛ ضامن توسعه روستایی و محرومیت زدایی از روستاها«معجزه آبخیزداری»|کدام درختان مثمر برای آبخیزداری در ایران مناسب هستند؟«معجزه آبخیزداری» |نظرات آیت الله حائری شیرازی درباره آبخیزداری/ شعار وزارت جهاد کشاورزی باید آبخیزداری باشد«معجزه آبخیزداری» |شکست طرح های انتقال آب در دنیا/ تأمین آب شرب شهری و روستایی با آب باران«معجزه آبخیزداری»|ذخیره‌سازی آب زیر زمین/ نظر مفسرین قرآن کریم در‌این‌باره چیست؟«معجزه آبخیزداری»|ضرورت پیوند اخلاق و آبخیزداری/ راز حکمرانی خوب در مدیریت آب کشور چیست؟«معجزه آبخیزداری»|نجات روستاهای کشور از مرگ خاموش با آبخیزداری«معجزه آبخیزداری»| ضرورت تصویب قانون مدیریت جامع حوزۀ آبخیز در مجلس«معجزه آبخیزداری» | نظرات پیشتاز رهبر انقلاب دربارۀ آبخیزداری«معجزه آبخیزداری» | "شهر اسفنجی"، نسخۀ چینیِ مقابله با سیل

همچنین در گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی آمده است: پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری در حال حاضر با 200 پست سازمانی و نزدیک به 130 نفر پژوهشگر و کارمند اداری فعالیت دارد که این تعداد در مقابل نیروی انسانی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و موسسات و مراکز وابسته و تابعه، تعداد قابل ملاحظه ای نبوده و تأثیر معناداری را در کوچک سازی در بر نخواهد داشت. در شرایطی که رخدادهای سیل، خشکسالی، گردوغبار، فرسایش و تخریب خاک و افت سطح آب در آبخوان های کشور، هر کدام به تنهایی یک بحران جدی برای بسیاری از مناطق است و به عنوان نمونه سالیانه میلیاردها تومان خسارت از منابع عمومی پرداخت می شود که خود فقط جبران بخشی از خسارات وارده است و خسارات پنهان عظیمی مثل از دست رفتن میلیاردها تن خاک از عرصه سرزمین و میلیاردها متر مکعب در شرایط خشک و نیمه خشک بایستی به آنها اضافه شود؛ به این ترتیب حذف یا کاهش اختیارات و استقلال تنها پژوهشکده ای که در این زمینه فعالیت های چشمگیر داشته است، صدمات جبران ناپذیری را در بر خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان جنگل ها وزارت جهاد کشاورزی سازمان جنگل ها وزارت جهاد کشاورزی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری پژوهشکده آبخیزداری مرکز پژوهش های مجلس مجلس شورای اسلامی شورای عالی اداری معجزه آبخیزداری هیئت امنای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۹۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه راه اجرایی‌سازیی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

بر اساس این گزارش، جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی عصر روز سه‌شنبه به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی با تصویب سه مصوبه برگزار شد.

اولین مصوبه این جلسه نقشه راه اجرایی‌سازیی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بود که با رای اکثریت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.

این سند با وجود برخورداری از غنای مبنایی، فاقد نقشه راه اجرایی بود که با تلاش شش ماهه وزارت آموزش و پرورش و ستاد تعلیم و تربیت شورای‌عالی انقلاب فرهنگی کلیات آن تدوین و در جلسه روز گذشته این شورا تصویب شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مهر تأیید وزارت کشور بر قانونی بودن ورود واگن‌های چینی
  • ابلاغ مصوبه‌ای درباره «هیات علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • مصوبه«تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان
  • نقشه راه اجرایی‌سازیی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تعارض منافع مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی وجود دارد؟
  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها
  • بازبینی مصوبه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی شورایعالی انقلاب فرهنگی
  • حمایت زاکانی از طرح نور پلیس
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟