Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- شبکه دفع آب‌های سطحی در شهرستان آبادان اگر چه معضلی همیشگی است اما در سالهای اخیر به پرچالش ترین و دردآورترین مشکل شهری تبدیل شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرنگار تسنیم از آبادان، اگر چه سیستم‌های جمع آوری و دفع آب‌های سطحی ناشی از بارندگی یکی از اجزای مهم برنامه‌ریزی و عمران مناطق شهری به شمار می رود اما متاسفانه سهل انگاری در طراحی صحیح و اصولی آنها در شهر آبادان آنهم طی سال‌های متمادی سبب بروز مشکلات عدیده ای همچون بروز چیزی شبیه سیل زدگی، وارد آمدن خسارت به ابنیه و تاسیسات شهری و مخدوش شدن بهداشت عمومی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین رشد جمعیت و توسعه شهری و صنعتی نیز بر شدت این مشکلات افزوده و این در حالیست که با طراحی اصولی شبکه های هدایت، جمع آوری و دفع آبهای سطحی در شهر، می‌شد ضمن جمع آوری مناسب و سریع آبهای سطحی ناشی از بارندگی، مانع از ورود خسارات فراوان بر پیکره شهر و زندگی مردم شد.

شهردار آبادان در این باره می گوید: شبکه جمع آوری و دفع آبهای سطحی آبادان در دهه 20 خورشیدی در مناطق شرکت نفت و در زمانی دیرتر در برخی مناطق شهری احداث شده است.

محمود رضا شیرازی با بیان اینکه تمامی مناطق تحت پوشش شرکت پالایش نفت آبادان دارای شبکه طراحی شده با شاخصه ی اجرایی استاندارد است، اظهار کرد: به عکس خطوط جمع آوری آبهای سطحی در مناطق غیر شرکتی فاقد مبانی محاسباتی بوده و تنها برای رفع مقطعی معضلات بنا شده اند.

وی افزود: در حال حاضر شبکه یاد شده در زمان بارندگی دارای مشکلاتی برای دفع آبهای سطحی است که در بازدیدهای مستمر از منطقه متوجه شدیم که عمده‌ترین مشکل در این باره، اتصال غیر مجاز فاضلاب خانگی به شبکه جمع آوری آبهای سطحی است به طوری که در فصل تابستان نیز بیشتر کانالها پر از فاضلاب خانگی است و به شکل عملی وظیفه ی جمع آوری فاضلاب را انجام می دهند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه فاضلاب دارای ذرات معلق زیادتری نسبت به آبهای سطحی است و شیب کانال ها و لوله های شبکه دفع آبهای سطحی نیز برای جمع آوری فاضلاب طراحی نشده اند از این رو دچار رسوب گرفتگی زیادی شده و در فصل بارندگی کشش جمع آوری آبهای سطحی را ندارد.

شهردار آبادان یادآور شد: از سوی دیگر فاضلابی که توسط شبکه جمع آوری آبهای سطحی دفع می شود به سبب عدم ورود به تصفیه خانه ی فاضلاب به صورت خام و غیر بهداشتی وارد رودخانه های اروند و بهمنشیر می شود و ضمن تخریب محیط زیست سبب به وجود آمدن مناظر ناخوشایند می شود.

دستگیری‌ها در شهرداری ارومیه به دانه درشت‌ها رسید/شهردار‌ یکی از ‌مناطق ‌دستگیر شد ‌پیش‌بینی افزایش 20 درصدی لایحه بودجه 1400 شهرداری تهران

شیرازی تاکید کرد: مشکل دیگر از بین رفتن سازه های کانال ها به صورت تخریب دیواره و یا کف آنها است که باعث رویش نی در کانال، رسوب گرفتگی مجاری وعدم حرکت آب در آنها شده است. 

به گفته وی انجام ساخت و سازها بر روی کانال ها و ایجاد پل و رمپ در ورودی واحدها نیز کار دفع آبهای سطحی را با مشکل مواجه کرده است.

وی افزود: در حال حاضر شهر آبادان دارای 300 کیلومتر خطوط دفع آبهای سطحی روباز و بسته است که بیشتر آنها یا کار دفع فاضلاب را انجام می دهند و یا نیاز به بازسازی و بهسازی دارند.

وی اظهار کرد: طی مطالعات انجام شده در سال 92 (مرحله اول) می بایست 15 ایستگاه پمپاژ به همراه مجاری فرعی و اصلی شبکه جمع آوری و دفع آبهای سطحی به طول 294 کیلومتر و برآورد اعتباری بالغ بر 239 میلیارد تومان به عنوان اجزای اصلی طرح یاد شده، احداث می شد.

*نیازمند تامین اعتبار هستیم

شهردار آبادان با اشاره به اینکه طرح مذکور به منظور طراحی مناطق جدید در آن، نیاز به بازنگری دارد، تصریح کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی کشور و عدم توانمندی در تامین اعتبارات مذکور که اجرای آن را با مشکل مواجه کرده است، انتظار می رود از محل اعتبارات استانی و یا اعتبارات دیگر دستگاهها در این باره کمک مالی انجام شود.

شیرازی با اشاره به شناسایی نقاط بحرانی وآبگیر سطح شهر از لوله گذاری و لایروبی مستمر به عنوان یکی از برنامه های کوتاه مدت شهرداری در رفع مشکل آبگرفتگی معابر شهری نام برد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، از آنجایی که در مدیریت جامع شهری و شهرسازی بایستی با دیدی عمیق و سیستمی نسبت به بررسی و اجرای طرح‌های مربوط به دفع آبهای سطحی اقدام کرد لذا شناسایی نقاط تجمع روان آب در سطح شهر و حوضه بندی شهری با هدف شناسایی حوضه های آبخیز کوچک جمع کننده آب باران، طراحی درست و تامین ظرفیت کافی شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی از معابر و انتقال آنها به شبکه اصلی در جهت کاهش پیامدها و تبعات زیانبار تجمع آب روان ها در سطح شهر از سوی مسئولان ذی‌ربط امری الزامیست که به طور حتم قابل تحقق است.

گزارش از فرزانه یحیی آبادی

انتهای پیام/343/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جمع آوری آبهای سطحی جمع آوری و دفع آب دفع آبهای سطحی شبکه جمع آوری جمع آوری آب آب های سطحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۱۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال ۱۸۱۶ جهان شاهد سالی بدون تابستان بود

در فصل تابستان معمولا درخت‌ها به رنگ سبز درمی‌آیند، آسمان آبی است،‌ البته نه در تمام نقاط دنیا و روزهای گرم و طولانی را تجربه می‌کنیم؛ اما مردم ساکن در نیم‌کره‌ی شمالی در سال ۱۸۱۶ شاهد چنین روزهایی نبودند.

سال بدون تابستان چگونه بود؟

به گزارش زومیت، سال بدون تابستان دقیقا مانند اسمش است. در مقیاس جهانی، دما بین ۰٫۴ تا ۰٫۷ درجه‌ی سانتی‌گراد کاهش یافت و در پی این افت دما، الگوهای آب و هوایی سراسر جهان مختل شد.

در ایالات متحده به جای اینکه گرمای تابستان جایگزین زمستان شود، آب و هوای سرد به قوت خود باقی ماند. ماه می در شرایط معمولی کمی سرد است، اما در سال ۱۸۱۶ سرمازدگی در بسیاری از ایالت‌های شرقی آمریکا دیده شد. حتی در ماه ژوئن برف بارید. رودخانه‌های پنسیلوانیا هم تا ماه جولای همچنان منجمد بودند.

در اقیانوس اطلس، اروپا در معرض باران‌های سیلابی قرار گرفت به‌طوری‌که در ایرلند، بارش باران به مدت هشت هفته‌ متوالی ادامه یافت. رئیس جمهور ایالات متحده، جان کوینسی آدامز که در آن زمان سفیر بریتانیا بود در لندن زندگی می‌کرد. او در خاطراتش به این مشکل اشاره کرده است.

آثار کاهش دمای جهانی به آسیا هم رسید و فصل باران‌های موسمی معمولی مختل شد و به خشکسالی انجامید.

در سال ۱۸۱۵ خشم کوه تامبورا باعث سرد شدن هوا و خرابی محصولات کشاورزی در سال بعد شد.   پیامدهای سال بدون تابستان

پیامد آب و هوای غیر فصلی، نابودی محصولات کشاورزی در بسیاری از نقاط بود. ایالات متحده به دلیل ادامه‌ی یخبندان در فصل بهار شاهد این مشکل بود که بر اساس یادداشت‌های آن زمان، به از بین رفتن دام‌ها انجامید و در ایرلند، سیل باعث باران‌های سنگینی شد که برداشت سیب‌زمینی را مختل کرد.

نبود باران در آسیا هم به معضلی برای محصولات کشاورزی تبدیل شده بود، چرا که خشکسالی فصل باران‌های موسمی را به تعویق انداخته بود. در بسیاری از مناطق تحت تأثیر نیم‌کره‌ی شمالی، برداشت ناموفق به قحطی منجر شد.

تأثیر سال بی‌تابستان بر محصولات کشاورزی به یکی از بلندمدت‌ترین پیامدها انجامید. طی این مدت بخش قابل توجهی از کشاورزها از شرق ایالات متحده به میانه‌ی غربی مهاجرت کردند که تا امروز به عنوان یکی از نقاط اصلی کشاورزی باقی مانده است.

علت سال بی‌تابستان

ریشه‌ی الگوی آب و هوایی عجیب در سال ۱۸۱۶ را باید سال قبل از آن در سامبوا، جزیره‌ای در اندونزی جستجو کرد. در تاریخ ۵ آوریل ۱۸۱۵ کوه تامبورا به شکل شدیدی فوران کرد. فوران‌های آتشفشانی می‌توانند تا ماه‌ها بر اقلیم زمین تأثیر بگذارند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که ذرات کوچک و سبک خاکستری در استراتوسفر زمین باقی بمانند و با مسدود کردن نور خورشید موجب سرمایش سیاره شوند.

کاهش دما همچنین می‌تواند به دلیل فوران سولفور دی‌اکسید رخ دهد. این ترکیب همراه با آب موجود در استراتوسفر باعث تولید سولفوریک اسید می‌شود که پرتوهای ورودی خورشید را منعکس می‌کند. با توجه به مقیاس فوران کوه تامبورا که قدرتمندترین فوران ثبت‌شده در تاریخ زمین به شمار می‌رود، به نظر می‌رسد شرایط سال ۱۸۱۶ حاصل این فوران بود؛ گرچه میزان این تأثیر کاملا مشخص نیست.

درسال ۲۰۱۹، دکت اندرو اسکورر، زمین‌شناس و همکارانش با استفاده از مدل‌های اقلیمی بررسی کردند که در صورت حذف فوران آتشفشانی از سال ۱۸۱۵ در سال بعد چه اتفاق‌هایی رخ می‌داد. گرچه نتایج نشان می‌دهند که سال ۱۸۱۶ باز هم به شکل غیرمعمولی در اروپا مرطوب می‌شد، این مدل نشان می‌دهد که فوران آتشفشانی باعث سرد شدن دمای زمین شده است. به نوشته‌ی اسکورر:

  فوران آتشفشان و تأثیر آن بر اقلیم را می‌توان مقصر سرمایش زمین دانست. بر اساس تخمین‌ها این پدیده احتمال دما‌های بسیار سرد را تا ۱۰۰ برابر افزایش می‌دهد. بدون نیروی آتشفشانی، احتمال کمتری برای بارش بالا وجود دارد و سرما در تابستان غیرممکن است.

به طور کلی سال ۱۸۱۶ سال خوبی برای سیاره زمین و مردمش نبود. شاید به همین دلیل است که برخی افراد آن را «هزار و هشتصد و یخ بزن و بمیر» نام‌گذاری کرده‌اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جمع آوری تمام آب‌های سطحی در دزفول طی سه ساعت
  • تلاش خدمات شهری شهرداری اهواز برای جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • شناسایی تجهیزات در خطر سیلاب خوزستان
  • آمادگی ایستگاه‌های پمپاژ برای دفع آب‌های سطحی در خوزستان
  • چهار هزار میلیارد ریال صرف احداث طرح های جمع آوری آبهای سطحی و ساماندهی آبگرفتگی معابر کرج شده است.
  • بارش باران در اروند
  • وقتی مخاطبان اسناد بی‌بی‌سی درباره قتل نیکا شاکرمی و تجاوز به او را مسخره کردند+ تصاویر | واکنش رسانه انگلیسی
  • زنده گیری روزانه ۵۰ سگ بی‌صاحب در تهران
  • همسطح سازی دریچه های شبکه جمع آوری فاضلاب آذربایجان شرقی
  • در سال ۱۸۱۶ جهان شاهد سالی بدون تابستان بود