Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس آمارهای رسمی سازمان ملل، نظامیان آمریکایی در سال ۲۰۱۹ میلادی دستکم ۷۸۶ غیرنظامی افغان را به قتل رساندند که از این میان تنها برای کشتار ۶۵ نفر غرامت اندکی پرداخته شده است.

به گزارش مشرق، این روزها پرونده جنایات جنگی نظامیان استرالیایی در افغانستان در حالی صدر رسانه‌های جهان قرار دارد که افشای گوشه‌ای از این جنایات نباید اذهان عمومی را از جنایات گسترده دیگر نیروهای خارجی و در رأس آن نظامیان آمریکایی گمراه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: افزایش تلفات غیرنظامیان در افغانستان در دوران ترامپ

براساس گزارش رسمی دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان موسوم به «یوناما»، آمریکا مسئول کشته شدن ۷۸۶ غیرنظامی افغان شناخته شده که از این میان ۵۴۶ مورد در نتیجه حملات هوایی بوده است.

بیشتر بخوانید: چرا طالبان پاسخ حملات آمریکا به افغانستان را نمی‌دهد؟

این در حالی است که یوناما اطلاعات خویش را براساس گزارش‌های ماموریت «حمایت قاطع»، نهادهای دولتی افغانستان و در برخی اوقات تحقیقات میدانی بدست می‌آورد و آمارهای رسمی دفتر نمایندگی سازمان ملل کمتر از آمار واقعی است.

ببینید: عکس/ نمایی زیبا از طبیعت افغانستان

با این حال و با وجود فرافکنی‌های متعدد فرماندهان آمریکایی برای قبول مسئولیت کشتار غیرنظامیان افغان، از میان ۷۸۶ غیرنظامی کشته شده توسط نظامیان آمریکایی، دولت این کشور تنها برای ۶۵ قربانی غرامت پرداخته است.

جنایات جنگی آمریکا در حالی در افغانستان ادامه دارد که براساس پیمان امنیتی کابل-واشنگتن نظامیان این کشور از مصونیت قضایی برخوردار هستند و بابت ارتکاب هرگونه جنایات ملزم به پاسخگویی به محاکم قضایی افغانستان نیستند.

تاکنون تلاش‌های دیوان کیفری بین‌المللی نیز برای رسیدگی به جنایات جنگی آمریکا و ناتو در افغانستان با لغو روادید دادستان پرونده افغانستان، هشدار برای بازداشت وی و دیگر کارکنان دادگاه که در این پرونده دخیل باشند و نیز توقیف و بلوکه کردن دارایی‌ها و اموال این دادگاه در آمریکا و اعمال تحریم علیه آن مواجه شده است.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا شهید محسن فخری زاده نظامیان آمریکایی سازمان ملل افغانستان ایران آمریکا سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۱۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟ 

۲۱۰ روز از جنگ در غزه می‌گذرد و این روز‌ها نظرات مختلفی درباره احتمال حمله زمینی نیرو‌های نظامی رژیم صهیونیستی به رفح یا لبنان مطرح می‌شود. در این خصوص به نظر می‌رسد سرنوشت بنیامین نتانیاهو به رفح گره خورده است، زیرا اگر دست به ماجراجویی بزند، برخلاف اراده مقامات آمریکایی و اروپایی عمل کرده است، زیرا آن‌ها حمله به رفح را به دلیل اینکه چالش جدی منطقه‌ای بشمار می‌آید، خط قرمز می‌دانند. 

لازم به یادآور است که رفح با مصر هم مرز است و چنانچه رژیم صهیونیستی به این منطقه حمله نظامی زمینی انجام دهد، صد‌ها هزار نفر به سمت مرز مصر کوچ خواهند کرد و این شرایط برای مصر مناسب نیست. به همین دلیل احتمال دارد که مصر از دایره همکاری اروپا و آمریکا خارج شود و مسیر دیگری را در پیش بگیرد و در نتیجه فضای منطقه بحرانی‌تر خواهد شد.

چنین مسائلی در خصوص حمله زمینی به رفح سبب شده است که برای پیشگیری از این اقدام هشدار‌هایی از سوی کاخ سفید برای بنیامین نتانیاهو ارسال شود. اما اگر این اتفاق بیفتد، اختلاف نظر‌ها بین آمریکا و کابینه نتانیاهو تشدید خواهد شد.

در این بین البته بحث و احتمال حمله ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان نیز مطرح است. با توجه به این شرایط و اینکه نتانیاهو تلاش می‌کند، برای رهایی از باتلاق غزه بحران را به کشور‌های دیگر منطقه منتقل کند. اما آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند که بحران را هرچه زودتر تحت کنترل در آورند، زیرا این روز‌ها آن‌ها در آ‌ستانه انتخابات قرار گرفته و شرایط مناسبی ندارند؛ ۳۰ ایالت آمریکا درگیر جنبش دانشجویی است و نیرو‌های فدرال و ایالتی بشدت در حال کنترل اوضاع هستند. در واقع چنانچه شرایط از کنترل خارج شود، اساسا آمریکا قربانی اسرائیل خواهد شد.

بنابراین به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که وضعیت غزه را کنترل کنند و مانع از این شوند که اسرائیل به منطقه دیگری حمله کند. در راستای این تلاش‌ها اخیرا نیز وزیر خارجه فرانسه به لبنان سفر کرده بود. با این حال به نظر می‌رسد اسرائیل در شرایطی قرار ندارد که بتواند به لبنان حمله کند. اما احتمال حمله نظامی زمینی به رفح از سوی رژیم صهیونیستی وجود دارد.

به این ترتیب لازم به یادآوری است که آمریکا و اروپا در آستانه یک تحول سیاسی اجتماعی قرار دارند. آن‌ها هزینه پشتیبانی از رژیم صهیونیستی را پرداخت می‌کنند و جنبش دانشجویی اخیر که آ‌مریکا و برخی کشور‌های اروپایی را فرا گرفته است به نوعی حکم بیداری وجدان بشریت را دارد که حاکمان آمریکا تلاش می‌کردند، آن را نادیده بگیرند.

دیگر خبرها

  • بهره برداری از راه آهن افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟
  • بهره برداری افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟ 
  • مقام افغان: یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند
  • تعویق بررسی جنایات جنگی انگلیس در افغانستان برای یک سال دیگر
  • تعویق در روند تحقیقات جنایات جنگی نیروهای بریتانیایی در افغانستان  
  • میزبانی از دختران افغان در دومین روز نمایشگاه قرآن کابل
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • بازخوانی یک جنایت