Web Analytics Made Easy - Statcounter

منابع از موج بزرگ بازگشت یمنی‌هایی که از صفوف مزدوران دشمن جدا شده‌ و به دولت نجات ملی یمن پیوسته‌اند، به صنعا خبر دادند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه الاخبار، این روزها صنعا،پایتخت یمن شاهد اوج‌گیری موج بازگشت یمنی ها از صفوف مزدوران ائتلاف متجاوز سعودی و نیروهای وفادار به آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخرین نفر از این نیروها که از صف دشمن جدا شده و به آغوش وطن بازگشتند سرتیپ «هانی الوصابی» فرمانده محور عملیاتی «ازال» در منطقه «باقم» و سرهنگ «رمزی الظاهری» فرمانده گردان اول تیپ «الفتح» در منطقه الجوف بود. همچنین درباره بازگشت عناصر یک اردوگاه جدید که قبلاً در صف مزدوران سعودی بودند صحبت‌هایی می شود که هویت آنها هنوز مشخص نشده است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید))

طی سال‌های گذشته در جریان جنگ ویرانگر یمن صنعا تعداد زیادی از نیروهای یمنی که در صف «عبد ربه منصور هادی» رئیس جمهور فراری یمن وابسته به عربستان سعودی بودند را پذیرفته است. انصارالله یمن در این استان همچنین بارها از ده‌ها فرمانده نظامی وابسته به ائتلاف متجاوز سعودی و نیز رهبران سیاسی، حزبی و روسای قبایل خواست تا به آغوش وطن بازگردند. موج بازگشت یمنی ها از صفوف دشمن به صنعا نخستین بار نیست که اتفاق می‌افتد اما امسال بزرگترین موج بازگشت این نیروها نزد هموطنانشان است.

هفته گذشته وزارت دفاع در صنعا بیش از 300 نفر از نیروهای منصور هادی از جمله فرماندهان قرارگاه ها و گردان ها را پذیرفت. در سایه تعداد بالای درخواست ها برای بازگشت به صنعا و خروج از صف نیروهای دولت مستعفی یمن در نبرد «مارب» و الجوف و همچنین مرزهای جنوبی با عربستان، وزارت دفاع در صنعا برای بازگشت این نیروها به مناطق تحت کنترل دولت نجات ملی یمن خدمات رایگان ارائه داده است و همچنین تدابیر امنیتی لازم برای آنها جهت مقابله با تهدیدهای احتمالی ائتلاف متجاوز سعودی در نظر گرفته است.

یک منبع نظامی در صنعا در گفتگو با روزنامه الاخبار تاکید کرد که سرتیپ «حمد الراشد الحزمی» فرمانده تیپ «العز» در محور الجوف و رئیس شورای قبایل دهم در این استان از مزدوران دشمن جدا شده و به همراه دهها سرباز و افسر در حالی‌که سلاح ها و تجهیزات نظامی مدرن به همراه داشتند به صنعا رسیدند. این امر پس از آن اتفاق افتاد که ارتش و کمیته های مردمی یمن در صنعا حدود 25 سرباز و افسر را که در منطقه «الخوبه» عربستان مستقر بودند پذیرفتند.

حمله جنگنده‌های سعودی-آمریکایی به مناطق مسکونی یمنصنعاء: آمریکا پیامی مخفیانه به ما درباره صلح یمن ارسال کرد

به گفته منبع نظامی مذکور ده‌ ها نفر از سربازان و سران منطقه هفتم ارتش دولت منصور هادی در جبهه های مارب نیز فرار کردند و بسیاری از آنها به صنعا رسیدند. این منبع تاکید کرد طبق قانون عفو عمومی دولت نجات ملی یمن آغوش صنعا برای همه کسانی که می خواهند نزد هموطنان خود باز گردند باز است.

هم‌زمان با این موارد منابع آگاه گزارش دادند که وزارت امور خارجه صنعا نزدیک به 60 درخواست از سیاستمداران و سران دولت منصور هادی از جمله اعضای مجلس شورای دولت مستعفی و شخصیت های اجتماعی و رسانه‌ای دولت منصور هادی برای بازگشت به صنعا دریافت کرده است. به گفته منابع، شخصیت‌های سیاسی دولت منصور هادی که قصد بازگشت به صنعا را دارند از مقامات دولت نجات ملی یمن خواستند که امنیت آنها تامین شود.

منابع آگاه گزارش دادند که دولت صنعا از بازگشت این افراد استقبال کرده؛ اما برخی از آنها پس از فرار از عربستان اکنون در ترکیه هستند و برای نقش رسانه‌ ای که در حمایت از ائتلاف متجاوز عربی ضد کشورشان بازی کردند بسیار شرمنده بوده و ابراز تاسف می کنند. این افراد می گویند نمی‌توانند به کشوری که در ویرانی آن نقش داشتند برگردند.

در حال حاضر دولت نجات ملی یمن شماری از شخصیت‌های رسانه‌ای که قبلا زیر چتر ائتلاف متجاوز سعودی فعالیت می کردند را پذیرفته است. اواخر اکتبر گذشته منابع محلی در مارب گزارش دادند که پنج نفر از زندانیان آزاد شده وابسته به دولت منصور هادی چند روز پس از آزادی به صنعا فرار کردند. اوایل هفته جاری سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن با بیش از 300 نفر از افسران و سربازانی که به آغوش دولت نجات ملی یمن بازگشته‌اند دیدار کرده و به آنها گفت که شورای عالی سیاسی و نظامی دولت نجات ملی برای همه کسانی که مایل به بازگشت به روند ملی کشورشان هستند یک فرمان عفو عمومی صادر کرده است.

یحیی سریع همچنین از سایر یمنی هایی که فریب دشمن را خورده و همچنان در صف ائتلاف متجاوز عربی ضد یمن هستند خواست تا از این فرصت استفاده کرده و به آغوش وطن بازگردند؛ چرا که فرصت عفو عمومی مدت زیادی دوام نخواهد داشت. طبق قانون عفو عمومی دولت نجات ملی یمن کسانی که جنگ را در صفوف دشمن ترک کرده و داوطلبانه به خانه و محل زندگی خودشان باز می گردند، حق استفاده کامل از حقوق سیاسی و مدنی خود را مطابق با مفاد قانون اساسی یمن دارند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انصارالله یمن اخبار امارات اخبار یمن اخبار عربستان سعودی انصارالله یمن اخبار امارات اخبار یمن اخبار عربستان سعودی ائتلاف متجاوز سعودی دولت نجات ملی یمن دولت منصور هادی عفو عمومی یمنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۲۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نظام آموزش عالی عربستان یکی از سریع‌ترین نظام‌ها از نظر رشد در خاورمیانه بوده و دارای دانشگاه‌هایی در کلاس جهانی است. ۷ دانشگاه این کشور در رتبه‌بندی کیو اِس (QS) در زمره برترین دانشــگاه‌های جهان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: جای خالی دانشگاهیان در تدوین اسناد بالادستی آموزش عالی

عربستان ۲۰ درصد از ذخایر نفتی جهان را دارد. به همین دلیل، درآمدهای نفتی اصلی‌ترین منبع مالی تامین آموزش عالی در این کشور هستند. برنامه گسترش آموزش عالی در عربستان با هدف رهایی از وابستگی تاریخی به درآمد نفت و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان از برنامه‌های جدی دولت است. برای این منظور، دولت ۵۰ میلیارد دلار، معادل با ۱۹ درصد بودجه ۲۵۴ میلیارد دلاری خود را خرج آموزش می‌کند.

نقش دولت در آموزش عالی عربستان

مؤسســات آموزش عالی در عربستان به دو شکل دولتی و خصوصی اداره می‌شوند. تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشــگاه‌های دولتی این کشور نه تنها رایگان بوده، بلکه دولت به همه دانشجویان عادی و دانشجویان بورسیه تحصیلی خارجی حقوق ماهانه پرداخت می‌کند.

در حال حاضر ۴۲ دانشگاه در عربستان فعال هستند که از این تعداد ۱۲ دانشگاه خصوصی و ۳۰ دانشگاه دولتی فعالیت دارند. در کنار این دانشگاه‌ها، ۷ کالج نظامی و ۱۳ کالج خصوصی و دولتی را نیز می‌توان در زمره دانشگاه‌هایی دانست که رشته‌های خاصی را ارائه می‌دهند.

حمایت دولــت از آموزش عالــی در عربســتان دو جنبه مالی و قانون‌گــذاری دارد. آموزش عالی عربســتان به ناچار در بخش قابل توجهی از بودجه و زیرساخت‌های خود به دولت متکی بوده است. با این حال، در ســالهای اخیر، بخش تجاری خصوصی در عربســتان ســعودی نیز مقادیر قابل توجهی پول و منابع را برای حمایت از رشد ظرفیت تحقیقاتی در دانشگاه‌های دولتی، ازجمله تأمین مالی کامل برای پروژه‌های تحقیقاتی در رشته‌های مختلف اختصاص داده اســت. البته موقوفات و کمکهای بشردوســتانه مختلف یک پدیده جدید در آموزش عالی عربســتان اســت که می‌توان گفت به‌ نوعی از اعمال مذهبی تأثیر می‌پذیرد و بنابراین، حداقل تا حدی، یک پیشــرفت طبیعی در تکامل آموزش عالی دولتی نیز به‌ شمار می‌آیند.

بودجه دانشگاه‌های دولتی عربستان از سوی دولت تامین می‌شود و دانشجویان هیچ شــهریه‌ای پرداخت نمی‌کنند. بودجه هنگفــت دولت برای آموزش عالی در برنامه ۱۰ ساله توسعه ملی، در رایگان بودند تحصیلات دانشگاهی این کشور تاثیر بسزایی دارد. البته این حمایت مالی زیاد، به کنترل قوی دولت عربستان بر دانشگاه‌ها منجر شده است.

افزایش هزینه‌های آموزش عالی در عربستان به ۴۲ میلیارد دلار

افزایش ۸ میلیونی جمعیت عربستان در یک دهه گذشته، به تغییر آرمان‌ها و نیازهای آموزشی این کشور منجر شده است. همچنین تمایل آشکاری در دولت و جامعه برای افزایش نرخ مشــارکت در آموزش عالی، به ویژه در میان فارغ‌التحصیلان دبیرستان وجود دارد. چرا که اقتصاد دانش بنیان نیاز به نیروی کار با تحصیلات عالی در عربستان را افزایش داده است. در این راستا، تعداد تخمینی دانشجویان در نظام آموزش عالی این کشور به طور قابل توجهی رشد کرده است و به تقریبا ۸۰۰،۰۰۰ نفر در سال ۲۰۱۱ رســید. پذیرش این تعداد دانشجو برای دولت عربستان پرهزینه بود و پیشبینی میشد تا سال ۲۰۱۵ به مبلغ ۴۲ میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار برســد. افزایش سریع هزینه‌ها، همراه با بی‌ثباتی قیمتهــای نفت، عامل اصلی بــود که دولت عربستان را بر آن داشت تا به فکر منابع جایگزین برای تأمین مالی آموزش عالی باشد.

نظام جدید آموزش عالی عربســتان به دانشــگاه‌ها این آزادی را می‌دهد که به دنبال منابع مالی برای افزایش منابع خود باشند. همچنین به آن‌ها نوعی استقلال دانشگاهی می‌دهد تا بتوانند تخصص‌های جدیدی را متناسب با الزامات بازار کار ایجاد کنند.

دولت عربستان با هزینه‌کرد متوسط ۸ درصد از تولید ناخالص داخلی در پنج سال گذشته در بخش آموزش، یکی از بزرگترین نرخ‌های رشــد بودجه آموزش عالی را در جهان داشته است. در ســال ۲۰۲۰ دولت ۵۱/۵ میلیارد دلار یا ۱۹ درصد از کل بودجه را به آموزش اختصاص داد، درحالیکه در سال ۲۰۱۹ معادل با ۱۷/۵ درصد بود. این حمایت مالی دولت به معنای رشد چشمگیر نظام آموزشی این کشور در ادوار اخیر بوده است. بودجه آموزش عالی حدود ۹ درصد کل، معادل ۲۵ میلیارد دلار است.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1228898 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • رسالت معاونت پارلمانی تعامل گسترده، شفاف و سالم با مجلس است
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • حملات توپخانه‌ای ارتش عربستان به سوی شهروندان یمنی | ۱۰ یمنی زخمی‌ شدند
  • پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟
  • زخمی‌ شدن ۱۰ یمنی در حملات ساعات گذشته ارتش عربستان
  • زخمی‌شدن ۱۰ یمنی در حملات ساعات گذشته ارتش عربستان
  • انصارالله یمن پیشنهاد میزبانی صنعا از دفتر سیاسی حماس را داد
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد/ دیدار گسترده وزیر خارجه با مقامات ارشد کشورهای اسلامی